מבחנים לחגורה

ZLUKA

New member
מבחנים לחגורה

שלום לכם אני אמא לילד בן 6 שמתאמן קונגפו קרוב לשנתיים. בשבועיים האחרונים המאמן עושה להם מבחן לחגורה ירוקה. רציתי לדעת האם באמת המבחנים האלה והתעודה שנותן המאמן הינם באישור הפדרציה כך טוען המאמן. התשלום שדורש המאמן במקרה הזה 180 ש"ח האם זה מקובל. בברכות חג שמח!

אולי

יכל להיות שהשתייכות לארגון (בינלאומי בכלל
) שכגון - מחייב תשלום על הסמכות כאלו או אחרות... 180 ש.ח לחגורה ירוקה
HELL
ואני מחלק שחורות בחינם
... תראי: בסופו של דבר - אם הילד שלך שואף מזה תועלת והנאה ואת יכולה להרשות לעצמך (
)...

ננדין

New member
אני יכול גם לקבל שחורה בחינם?

אבל רק עד דאן 2 (אני לא רוצה לעורר קנאה אצל התלמידים שלך...)

שיזנדו

New member
הכל יכול להיות

ראשית האם המחיר שהוא דרך אגב לא מוגזם כולל הכנה למבחן? אז בכלל סביר בהחלט,בכל מקרה נהוג לקחת עבור מבחן,אצלנו קיום זה קצת שונה אנו עושים 3 אימוני הכנה חובה לתלמיד אשר הם בתשלום אבל המבחן התעודה אינם עולים כסף שיהיה לך יום נפלא וחג שמח.

א1ט1

New member
לא מוגזם

בהרבה מקומות לוקחים כסף למבחן חגורה,הכסף הוא לתעודה ע"י הארגון לחגורה עצמה ולא יודע למה... אבל אני יכול להגיד לך שאיפה שאני מתאמן זה 25 דולר למבחן עד חגורה שחורה, מדאן 1 ומעלה זה יותר מ100 דולר.

amir_aikido

New member
זהו אחד ממודלי התמחור המקובלים

יש גישות שונות בנוגע למודל התמחור של הוראת אמנויות לחימה. יש מקומות שבהם משלמים יותר באופן קבוע ולא משלמים כלל על בחינות, במקומות אחרים משלמים פחות בשוטף ודורשים תוספת תשלום על בחינות. אותו הכלל אמור ביחס לאימונים נוספים וכו'. בחלק מהמקומות את החגורה התלמיד מוזמן להביא בעצמו אם עבר את הבחינה, באחרים המורה יביא אותה (וזה אומר שהוא צריך לקנות אותה). מקומות שמאוגדים בארגון כלשהו (פדרציה) צפויים לדרוש תשלום נוסף על אישור הדרגה דרך אותו הארגון. למשל, אצלנו, חגורות שחורות יכולים לשלם תמורת תעודת אישור מאחד ממספר ארגונים בינלאומיים שונים ולכל ארגון יש את המחיר שהוא תובע תמורת התעודה. אני מקווה שברור לך שלא ניתן לענות ספציפית על מורה כזה או אחר, בפרט כשלא כתבת פרטים מזהים שלו (וטוב שכך). אמיר

amir_aikido

New member
מה זה חשוב?

גם חיתולים לילד בן שבוע עולים כסף ומישהו טרח ותמחר אותם. סביר שאותו המורה בחר במודל התמחור בלי לחשוב על כך אפילו, אבל זו הפעולה שהוא עשה. אמיר

ננדין

New member
אולי לא התבטאתי נכון...

אבל האם אתה חושב (או כל מישהו לצורך העניין) שבשביל מבחן, תעודה ואולי גם חגורה לילד בן 6 צריך לשלם 180 ש"ח?

amir_aikido

New member
אני לא יודע כמה עולים השיעורים.

השאלה היא כמה עולה החוג בעלות כוללת לשנה, כולל מבחנים וציוד, והאם ההוצאה הזו סבירה ביחס לחוגי-פעילות אחרים (לדעתי, אין משמעות אמיתית ללימוד של אמנות לחימה בגיל צעיר כזה למעט אצל גאונים בודדים). לכן זו שאלה של מודל תמחור. אם החוג עולה מעט והמבחנים עולים הרבה, וכוללים גם שיעורים נוספים וכו', זה סביר. אחרת, זה נשמע לי יקר. מצד שני, אולי זה בכפר שמריהו / קבוצה קטנה במיוחד ... ? לא מוכן להכנס לכיס של מישהו אחר, מנסיון, זה כמעט תמיד מטעה (שוכחים את כל ההוצאות). אמיר

מסכים מאוד בעניין העלות השנתית

180 ש"ח למבחן זה אולי יקר (תלוי בעיני המתבונן), אבל צריך להסתכל על עלות שנתית כוללת. אם החוג היה עולה 15-20 ש"ח יותר לחודש אבל לא היה נגבה כסף בעבור מבחן שנתי, זה היה נראה יותר טוב? ואם לקראת המבחן המורה באמת מוסיף עוד מס' אימונים מעבר לרגיל, והמבחן מתקיים ביום שבו אין אימון שגרתי (כלומר לא על חשבון אימון), ואם בסוף המבחן ניתנים לתלמיד גם חגורה ותעודה (ואולי סמל כלשהו), האם עדיין זה היה נחשב יקר? כמו שאמיר כתב בצדק, יש כל מיני שיטות תימחור, וצריך להסתכל על עלות שנתית כוללת. כמובן שגם אז יש מורים שמתפרנסים מההוראה ואולי דורשים קצת יותר כסף בעבור הלימוד, ויש כאלה שלא מתפרנסים ויכולים לדרוש פחות. נק' אחרונה: לא ראיתי מורה שלא נותן הנחות כספיות לתלמיד שבא אליו עם בעיות כלכליות. רן.

MarkOfKain

New member
מפגש טיטנים... ../images/Emo4.gif

מה זו ההתבטאות הלא מכובדת הזו ? אפשר להביע דעה בלי לקבוע עובדות בשטח (בייחוד שהן כל כך לא מבוססות - אתה מכיר את המורה שאתה מכנה אותו ב"שמות החיבה" האלה ?) למרות שגם לדעתי 180 ש"ח זה סכום גבוה למבחן ברמה יחסית נמוכה, אני כותב זאת בלי לפגוע בכבודו (וגם אם אני מכיר אותו אין סיבה לעשות זאת !)

למעלה