מבחן בתורת המשפט

tali f123

New member
מבחן בתורת המשפט

למישהו יש עצות איך כדאי ללמוד? מאיפה להתחיל? כן לעבור על המאמרים באנגלית שחנניה דאג לספק לנו או שמספיקים סיכומים? ועל מה כדאי לשים דגש? תודה רבה!

sacrament

New member
אולי קצת פרטים יעזרו (-:

איפה את לומדת, מי המרצה (חנניה??? בן מנחם?)

tali f123

New member
וואי איזו מהירות! התרשמתי ממש :)

בעברית עם בן מנחם בכבודו ובעצמו.

אלמרפאד

New member
ואיך זה קשור למושג "גילוי נאות"? (+תשובה)

אמנם לא למדתי אצלו אך לדעתי צריך פשוט לקרוא ולנסות ליישם בראש תיאוריות שונות על סיטואציות משפטיות שיכולות לעלות מכך. זה נשמע בלתי אפשרי אבל זה מתבהר עם הזמן. כשאני כותב לקרוא: הכוונה היא לכל חומר קריאה שגורם לך להבין יותר. אם קריאת המקורות תעזור לך - עשי זאת. אם לא הבנת אותם מלכתחילה - וותרי על כך. בהצלחה.

ובכן, מתוך ניסיוני הדל שנה שעברה

לקרוא סיכומים למאמרים, זה בהחלט מספיק. לעבור טוב על החומר בחינה ולהבין את הגישות השונות (CLS, ריאליזם, דבורקין ושות') ולא להזניח את התרגול, כי גם עליו יש שאלות. הכי חשוב, הכי חשוב זה לתרגל בחינות על ימין ועל שמאל, כי השאלה הגדולה חוזרת על עצמה כל הזמן בווריאציות שונות.

indigo3688

New member
מחברת בחינה טובה

ולחזור עליה ולחזור עליה ולחזור עליה ועוד כמה פעמים, סתם בשביל הכיף. באופן כללי לא מומלץ לקרוא מאמרים מקוריים, זה רק לתקופת הלימודים.. לפני מבחן זה סתם גוזל זמן ומבלבל עוד יותר. מחברת טובה תכיל את הסיכום הקצר של המאמר+מה שנאמר עליו בכיתה. וכמו שנועה אמרה, יומיים-שלושה לפני, לפתור כל מבחן אפשרי. השאלות באמת חוזרות על עצמן.

tali f123

New member
..

וזה נכון גם אם במהלך הסמסטר לא קראתי הרבה מאמרים?

indigo3688

New member
מניסיון.

אני לא הגעתי לאף שיעור ולא קראתי אף מאמר. אמנם הציון שלא לא מזהיר, אבל לך יש זמן ללמוד כמו שצריך (לי היו יומיים ללמוד).

ועוד מניסיון

הגעת למבחן, למדת כמו ילדה טובה, והופ - שאלה שאין לך מושג וחצי מושג בחומר הרלוונטי אליה: תחרטטי, אבל עם הרבה ביטחון. כתבי כאילו את יודעת ב-ד-י-ו-ק על מה את מדברת, אפילו שאין לך שמץ של מושג ירוק. זה נכון ברמה מסוימת לכל קורס ואפילו לחיים בכלל, אבל נכון במיוחד לתורת המשפט. במקרה הפרטי שלי קיבלתי ככה את מלוא הנקודות על תשובה לשאלהשלא הבנתי אפילו מה שואלים בה בדיוק ועסקה בחומר שבכלל לא נגעתי בו, ושמעתי על עוד כמה וכמה מקרים דומים. (שלא לדבר על העבודה על וובר שהיתה לשנתון שלנו. אנשים קיבלו את אותו ניקוד על תשובות שונות לחלוטין לאותה שאלה.המשותף היחיד לכולם: כתבו את התשובות ב-4 לפנות בוקר, כשהבינו שלעולם לא יבינו את הקשר בין השאלות לבין החומר שנדרשנו לקרוא. תסלחו לי, כן? תורת החרטטת למתקדמים)

Michal Plath

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ניסחת בצורה מושלמת את רגשותיי כלפי הקורס הזה

indigo3688

New member
חבר'ה, אל תקשיבו לה!

הבחורה הזאת לא חירטטה תשובה מימיה. הכל אצלה מאיות!

אצלי הייתה התשובה הכי מצחיקה ../images/Emo6.gif

הייתה שאלה על אלכוהול, ואת כל התשובה כתבתץי תוך כדי ירידות על אלכוהול ואנשים שבוחרים לשתות אלכוהול. והרי ידוע שאני לא יכולה להעביר שבוע בלי גולדסטאר

flutter girl

New member
אני לא מבינה מה זה תורת המשפט אצלכם

אצלנו זה היה סיוט, עם פס"ד שלם שצריך לקרוא ואז לנתח. ראוי לציין שהמבחן פוקטר ב10 נקודות, ועם מיטיב וכיו"ב יצאתי עם 85 לא ברור במקצוע הזה. WTF זה אכן המצב. (ר"ל שנכחתי בכל השיעורים וקראתי וכו').

אני אסביר:

מכירה את הקטע הזה שבודקי עבודות במשפטים בעצם נותנים ציונים לפי המיקום בו פוגע החץ בלוח מטרה? יפה. אז בתורת המשפט באוניברסיטה העברית, התקנון לעניין זה קובע שהבודקים טרם הליך ה"בדיקה" ישתו לפחות 10 מנות מהאלכוהול החביב עליהם ו/או יעשנו את העשב החביב עליהם, יקשרו בנדנה שתכסה את עיניהם, יעזרו בחבר או בודק נוסף שיסובב אותם 4 פעמים במקום - ורק אז יזרקו את החץ למטרה. או לכל מקום אחר בו החץ יפגע. השמועה אומרת שפגיעה בחתול של בת הזוג של הבודק שהבודק אלרגי אליו מקנה מיטיב של 3 נקודות לציון הסופי, בעוד שפגיעה באחות הקטנה והמרגיזה של הבודקת יכולה להקנות אפילו 5 נקודות מיטיב!

למעלה