מבחן איי קיו.

מבחן איי קיו.

בשבוע שעבר עשיתי מבחן איי.קיו. של מנסה, קיבלתי את התוצאות שאני מעל סטית התקן השלישית שזה באחוזון שמעל 99.9 מהאוכלוסיה. כשרציתי לתרגם את זה לאיי.קיו. ראיתי שיש כמה שיטות מדידה (ס.ת. 15,16, ו24). מה שיטת המדידה המקובלת? כמה איי.קיו. יש לי??? עוד שאלה: המבחן של מנסה (אני יודע שהוא לא מדויק לגמרי), מודד רק עד סטיית התקן השלישית. אז אם אני קיבלתי שם את המקסימום, אז ייתכן (וכנראה) שיש לי יותר מכך, מישהו מכיר מבחן נוסף מהסוג הזה (הסוג הזול), שבוחן עד לציונים גבוהים יותר, וכך אוכל לבחון את עצמי יותר במדויק?

אני מדבר על מבחנים,

שנערכים בארץ, שלא יתנו לי רשימה של אגודות מחו"ל שתנאי הקבלה שלהם גבוהים ,אבל להם סניף כאן.

nomi12

New member
לדעתי סוג המדידה הוא לפי סוג

המבחן שעברת, אם עברת למשל את וקסלר אז סטיית תקן היא 15 ואז זה אומר שאם יש לך 3 סטיות תקן זה שווה ל-145 ואם זה מעל אז זה מעל 150, אם עשית את המבחן של בינה אז זה 16 זאת אומרת שה-איי קיו הוא בהתאם 148 = 3 סטיות תקן ועוד כמה, לגבי ה-24 אינני יודעת איזה מבחן הוא אולי רייבן? דרך אגב המבחן של מנסה מכיל רק צורות? כי מה קורה עם אחד שלא טוב בצורות אז הוא מפגר?.....

theXequation

New member
לא הוא לא מפגר, ולמעשה אני לא יודע

מהו
ממה שידוע לי המבחן הוא מבחן רייבן APM, והוא אמור להיות מבחן שמניב תוצאות ללא השפעת תרבות (שכבר נאמר רבות על כך שאין מבחן שהוא נקי לגמרי מהשפעת תרבות).

theXequation

New member
לגבי סטיית תקן של 24,

מדובר בסולם קאטל. לא מכיר אגודות בישראל פרט למנסה. יכול להיות שיש לך יותר ויכול להיות שלא, המלצה חמה (בהנחה שאתה שיכור משמחה עכשיו) תתעל את היכולת למשהו אחר פרט לרדיפה אחר 3 ספרות. אולי אתה בעל IQ של 200+? לא יודע, וחוץ מלדעת את זה אני לא יודע מה ניתן להפיק מזה
היה פה מנהל פורום בעבר שבתמימה שלו היתה אמרה נחמדה: "כל שחוכמתו גדולה ממעשיו, אין חוכמתו מתקיימת", משהו כזה, אני לא בטוח בנוסח המדוייק. בכל אופן, מזל טוב על הציון ובהצלחה בהמשך. שבת שלום

MelodicTruth

New member
תשובות:

1. המבחן שעשית הוא ה-RAPM, לכן סטיית התקן היא 24. 2. שני המבחנים הזמינים (מבחינת השפה) הנפוצים הם ה-WAIS והקאטל. לרוע המזל, מדובר במבחנים יקרים מאוד. כמו כן, גם במבחנים האלה, כל תוצאה מעל סטיית התקן השלישית היא לא יותר מאקסטרפולציה. רוב חוקרי האינטליגנציה יסכימו שמעל האלפיון העליון, כל מדידה תהיה חסרת תועלת. בכל מקרה, הנה מבחן שנחשב ל-"Standardized" מכל הבחינות, שכבר נוסה במציאות על קבוצה של כאלף אנשים, ונוצר ע"י אנשי מקצוע (כנראה המבחן האמין ביותר שנמצא ברשת): http://www.jouvetesting.org/eng/tests/tri/pages/index.htm יש רשימה ארוכה יותר של מבחנים בעמוד הראשי של הפורום, חלקם מדוייקים, חלקם קצת פחות.

למעלה