מבחינה כלכלית

חס ושלום. נשארתי איפה שהייתי לפני שנה...

אבל בעוד שבוע אנחנו עוברים לבית!!! אמנם שנבנה בשנות השלושים, אבל עם חצר קטנה. בגלל זה החלו המחשבות על חבר על ארבע...

hal767

New member
כרגע רק 14, פלוס 20 חתולי רחוב

כלב זה טוב, אלא שהוא דורש הרבה טיפול. אני בעינייני תוכים למינייהם, כנרים, צ'ינצ'ילה ועוד. אם מסתתרת בך צמחונית, תבורכי. תמיד אשמח לעזור לך בנושא.

0 אור 0

New member
משעשע

אתה טוען שכלב דורש הרבה טיפול ואתה מגדל חיות מפונקות כמו צ'ינצ'ילות וציפורים? אני מניחה שאתה לא קיצוני כמו בן זוגי שדרש ממני שהציפורים יהיו בבית בלי כלוב (רעיון מטורף לגמרי - שגרם נזק בלתי הפיך לכל הבית יחד עם שפיות דעתי, עד שהצבתי אולטימטום), אבל גם כשהיו לנו בעבר תוכונים ופינקים בכלוב - הם הצליחו לכסות את כל הרצפה הקליפות גרעינים, ווההתעסקות עם כל האוכל המיוחד שהם צריכים ... לעומת כלבים שכל מה שהם צריכים זה אוכל , מים ומישהו שיתייחס אליהם לפעמים

hal767

New member
החיות שלי אינן דורשות הרבה טיפול

והן כן משוחררות מידי פעם. התוכי הגדול הוא מאולף וחופשי כל הזמן בפינה שלו. צ'ינצ'ילות דורשות השגחה כשהן משוחררות, אחרת הן תהפוכנה את כל הבית לנסורת. החתולה מסתדרת לבד. וכולם דורשים תשומת לב מידי פעם, וגם מקבלים. כלב הינו בעל חיים מקסים אבל לא עצמאי בטיפול בעצמו ודורש הרבה תשומת לב. מומלץ למי שאוהב ומוכן להקדיש זמן וטיפול.

עכשיו, אחרי מפגש הפורום

אני יכולה לדמיין את בן זוגך מביא הביתה בעלי כנף ססגוניים ואת רודפת אחריהם עם רשת על מנת לשים אותם בכלוב...
בילדותי היו לנו עשרות בעלי חיים. אפילו היו זוג ארנבים שטיילו חפשיים בגינה, וחיו בהרמוניה לא מובנת עם החתולה והכלבה. אחרי שנים של גידול חיות בכלובים, זה הסב לנו (ומן הסתם גם להם) אושר לתת להם להיות חפשיים. החתולה אמנם אכלה את כל הגורים שלהם, אבל הכלבה, שרדפה אחרי חיות שלא קשורות לבית, התנהגה יפה. בסוף הזכר טייל בגינות השכנים עד שלא חזר, והנקבה ננשכה למוות על ידי כלבה של זוג חברים שהגיעו לביקור. באותה תקופה לא היה צריך לקשור את הכלבים, והכלבה שלנו היתה מטיילת בשכונה ומוצאת לה חברים. גם פה החופש הזה עלה לה בחייה, שכן כשהיתה קשישה בת 12 כל חושיה בגדו בה. היא התעוורה ובל"ג בעומר אחד נתקפה היסטריה לקול הנפצים, נעלמה ומאז לא חזרה. עדיין אני חושבת שהחופש הזה יקר, גם אם הוא מקצר את החיים. היום אי אפשר יותר לתת לכלבים לשוטט. פקח של העירייה מגיע בכל בוקר ומחלק דוחות, אנשים פוחדים והאווירה השתנתה. בחצר של הורי יש שני כלבים שלא זזים יותר מידי, וזה די עצוב.

הצמחונית מסתתרת טוב מידי

הייתי צמחונית כמה שנים, אבל בצבא (כלומר - קטסטרופה). ותמיד כשאני מנסה כמה ימים ללא בשר, עם תזונה צמחונית עשירה, זה מגיע למצב שבו אני מחסלת סטייק (מה שלא קורה ביום-יום). או לחילופין, מרגישה חולשה גדולה. אז אני נשארת עם אכילת חיות, אבל במידה פחותה יחסית.

hal767

New member
כנראה את צריכה לעבור גמילה מבשר

ובמקביל לבנות תפריט צמחוני נכון ומתאים לך. הבשר אינו צורך תזונתי לאדם, הוא הרגל רע. מהרגלים רעים אפשר להיגמל.

hal767

New member
אם היה לך טוב בלי בשר בהודו

אז גם במקום אחר לא תהיינה לך בעיות, אלא אם ישנם פיתויים ואת לא יכולה לעמוד בפנייהם. לכן כדאי להיגמל בהדרגה מהטעם [טעם הוא עיניין של הרגל], ותזונה צמחונית נכונה ומתאימה תסייע לך בכך.

עם הטעם אין בעיה

העניין העיקרי הוא הכמיהה לבשר. תחושת ריקנות ורעב בלי בשר, אפילו חתיכה קטנה של עוף, וכמובן חולשה. כמובן שלא עוזרת העובדה שאני חיה עם צרפתי. בצרפת כמעט ואין צמחונים, שלא לדבר על מנות צמחוניות במסעדות. אבל גם כשמצאנו את הדרך שבה הוא שבע ומרוצה ואני לא אוכלת בשר, זו הייתי אני עם הקריז למשהו שאמר פעם מוווו. בכל אופן, אני מבינה שאתה חושב שהמצב בהחלט יכול להשתנות, ואם ארצה לחזור לצמחונות, אדע למי לפנות. בינתיים, שאלה אחרת: ירקות מאודים זה אחלה, אבל בסוף זה משעמם. יש לך מתכון לרוטב שיכול להתאים לברוקולי, שעועית ירוקה ושאר ירקות?

מאיר72

New member
אם לא הבנת את המסר, איך נהפוך בתפקידים?

ההתעלמות שלך, מהחיים ודרכם היא (אני מעדיף להשאיר את המילה) קיצונית. יש לבן ויש שחור אבל יש הרבה יותר אפור וגם עוד הרבה צבעים, אצלך אני רואה רק צבע אחד (וזה עצוב). דרך אגב אני לא בוחר/מכתיב וכו' (ואני מכיר עוד כמה וכמה מטפלים) את שביל הזהב למטופל, אני מאיר (כשמי) את כל האופציות, הוא בוחר ואני הולך איתו! (גם אם זה נראה לי לא נכון, ואני מעיר לפעמים אבל ההחלטה היא של המטופל, לא שלי).

hal767

New member
קביעותיך נחרצות מידי

אינך מכיר אותי גם ולא את דרך עבודתי.

מאיר72

New member
אתה מדבר? ../images/Emo123.gif

בא נבחן תשובה שלך, נתחיל בזאת, למרות שעל פניו יש כאן איזה הסכמה מצידך (שנשמעת מאוד מאוד מאולצת), לטיפולים נוספים ברפואה משלימה ( הרי לא פעם ולא פעמים שללת את הרפואה הסינית והומיאופתיה ועוד כמה, שהרי לא כולם מסכימם לדעותיך - אין לי כוח לחפש תשובת כאלה אבל כולם כאן ראו אותם, תקן אותי אם אני טועה). כאן יש תגובה שלך אדם שניהל איתך דו שיח והוא כתב במילים יפות על דרך העבודה שלך, אני מסכים איתו למעט השורה הראשונה והשניה לפני הסוף. ודרך אגב כפי שכתבת בכותרת הודעה זו ובתוכנה, זה מה שבד"כ אתה עושה כלפי שאר המטפלים.

hal767

New member
וואוו, איזו השקעה.

ואתה ממשיך לטעות בגדול. 1-אינך מכיר האותי מכל בחינה שהיא. 2-אשלול כל דבר שאחשוב שאינו נכון, גם אם אין זה לרוחך, ואמליץ על כל דבר שאחשוב שהוא נכון. אינני מתפשר על היושר המקצועי שלי. יש לי דרך יעילה לטפל והיא עומדת במבחן המציאות. לא אתה זה שיחליט אם דרכי ושיטתי נכונים, כי אין לך כל מושג במה אני עוסק. על מנת להוסיף לך מעט ידע והבנה בתחום שלי, טבעונות וריפוי טבעוני, בניגוד למה שאתה חושב, אינם עוסקים רק בתזונה, אלא בכל הקשור לחיי אדם, ובשיטות טיפול שונות. הנכון הוא שהגישה בה אתה דוגל, לפחות בחלקה הגדול, אינה מקובלת עלי. אבל אין לי עיניין לנהל ויכוחים עם איש, כולל ובמיוחד איתך.

מאיר72

New member
ממש לא השקעה

ואני לא טועה אבל זכותך לחשוב כך. דרך אגב אם אתה חושב שזו השקעה, מה זה אומר עליך?! וכמובן כרגיל לא לי ולא אף אחד אחר אין מושג. וכמובן אינך מבין לא דבר ולא חצי דבר ברפואה סינית (שהיא הרבה יותר רחבה ממה שאתה יכול לתאר) שאותה אתה שולל, כמו כמעט את כל שאר השיטות של הרפואה המשלימה, אבל מי אני שאתוכח איתך. שלום שלום.

hal767

New member
נכון, מי אתה שתתווכח איתי

אני מאד משתדל לא לרדת לרמת הדיבור שלך ולסיגנון התוקפני הלא שפוי שלך. אלה חוזרים ונישנים אצלך לאחרונה. אני מציע שתפסיק להפיץ את אנרגיית הרעל שלך לכיוון שלי ותנסה לתרום לשואלים בתשובות מועילות, אם יש לך כאלה. ואם אתה נורא רוצה "לרדת" עלי ולתקוף אותי, עשה זאת במסרים אישיים, ואשיב לך בהתאם ובסבלנות רבה.

מאיר72

New member
דווקא אני חושב שירדתי לרמה שלך

1. אין כאן רמת דיבור אם כי רמת כתיבה. 2. לא תקפתי אלא הגבתי ולכן זה נקרה מגננה. 3. לגבי הלא שפוי אתה בטוח, אולי התכוונת ללא נורמאלי (שני דברים שונים). 4. כאשר אני עונה (או האחרים שאינם מטפלים בשיטות פטאניות), מיד אתה מגיח וכהרגלך בקודש סותר את כל התשובות מגנה את כל השיטוות. 5. ממש לא רוצה לרדת עליך (לא נראה לי שיש על מה), לא משעמם לי בחיים.

למעלה