יש בהחלט אור מגמתי...
ראשית, שים לב שהיכן שלרשות העתיקות מגיע, אני מפרגן. אין לי בעיה לפרגן לה, להחמיא למי שנכון וצריך וראוי. לא אסתיר שכמישהו שמתעסק מעט בתחום, יש לי ביקורת עליה. בפורום קוראים וכותבים גם כמה שעובדים שם וגם להם יש ביקורת על הרשות. שנית, את סוגיית המעבר ליישובי קבע העליתי כסוגייה לויכוח ודיון, אני עצמי מחשיב את עצמי קלסיקאי, ולא ממש אוהב (או מבין, לצורך העניין...) אבנים... אגב, אני לא זוכר שאותה סוגייה הייתה להיט גדול, אולי בגלל השאלה ששמתי לפניה ותפסה את רוב תשומת הלב. שלישית, אכן יש לנו מזל שרשות העתיקות פותחת לציבור את פרסום חפירות ההצלה, חבל רק שהיא לא נותנת כמעט לאף אחד אחר לחפור. מבחינת נהלי הרשות, לכל ארכיאולוג בעל ניסיון, שמגבה אותו מוסד אקדמי יש את האפשרות להגיש למכרז של חפירת הצלה. בפועל זה לא נעשה כי הרשות נותנת לעצמה את המכרזים הללו... וכבר כתבתי על זה לא פעם. לגבי ניגוח... אני לא יודע, אני חושב שיש לי מספיק מאזנים פה. גם אם אני "מנגח" אני לא עושה את זה כמנהל אלא כבעל עניין בדיון - לראיה, לעולם לא מחקתי תגובה רק בגלל שהיא לא מצאה חן בעיני. אבל תודה, כשהדיון נהיה ער, אני באמת נהנה.