מבזק

Lakedaimon

New member
אמת חלקית.

התנועה מאפריקה אמנם עברה באזורנו אך "בו- זמניות" עדיין לא הוכחה, למרות שהיא מן הסביר. אגב, עד לפני כמה שנים ארצנו הייתה המקום בו נתגלו הHSS הקדום ביותר, עד שלפני כמה שנים התגלה הHSS הקדום ביותר במערה בקווקז. ולמיטב זכרוני, אני לא זוכר ניאנדרטלים באפריקה, אבל יכול להיות שאני טועה.

batam1

New member
עד לפני מספר שנים

בטרם ניתן היה להוציא מעצמות DNA מיטוכונרי בן מאות אלפי שנים היה מקובל להניח שמקור הנאנדרטלים הוא באירופה, על פי מבנה הגוף שלהם שהיה מותאם למזג אויר קר יותר. אלא שהמחקרים האחרונים המבוססים על DNA הראו שההפרדה בין ההומו ספיאנס לנאנדרטלים היתה כבר לפני מאות אלפי שנים, בעת שתהליך היציאה מאפריקה עדיין היה בחיתוליו. התאוריה הנוכחית, ואינני מתחייב לגבי נכונותה, הוא של Out of Africa again and again and again המשמעות היא שהנאנדרטלים שרדו באירופה מאחר והותאמו טוב יותר למזג האויר ביבשת. אגב, הטענה היא שההומו ספיאנס שרד דוקא לעומת הנאנדרטלים שהיו אינטיליגנטים לא פחות ובעלי כח פיזי רב כתוצאה ממורכבות גדולה יותר של מיתרי הקול שאיפשרה העברה ורבלית של אינפורמציה. קבלו קישור למאמר פופולרי בנושא

batam1

New member
ועוד מאמר בנושא

מהימים האחרונים דוקא. יש כאן גם התייחסות לסכיני צור

Lakedaimon

New member
מבחינתי זו לא השתלחות - זו ביקורת.

ולפחות יש צדיק בסדום שגם חפר וגם מבין ולכן ניתן לברר ממנו פרטים על החפירה... אין לי ולו מילה רעה אחת להגיד על הארכיאולוגים שעובדים ברשות (לפחות לא על רובם), הביקורת שמופנית אליה היא במסגרת שגם אתה התייחסת אליה ...איך הדברים נראים מצד שני, איך מתנהל עסק ממשלתי שחלים עליו הסכמים הסתדרותיים של שנות השבעים שתוקעים אותו. שמלחמות תקציביות תוקעות את העבודה, את פירסום הממצאים... כמובן שיש לה מדי פעם פאדיחות, כמו שהייתה עכשיו עם חותם "למלך" שנתגלה ותורגם לבושתה של הרשות ל"for the king" ולא ל "belonging to the king" כפי שצריך. בנוגע לחפירות ההצלה של הרשות, לפעמים לא פרהיסטוריון הוא זה שחופר חפירה פרהיסטורית או שנשלח ארכיאולוג קלאסי לחפירה מקראית, תסכים איתי שיש שם מעט טעם לפגם.

lior zez

New member
../images/Emo207.gif אם כבר דיברתם על פרהיסטוריה מצאתי כתבה

מדהימה ,על אדם מיוחד מאוד בשם:"אמנון אסף" חובה לקרוא! הגעתי לכתבה לאחר שחיפשתי חומר על החופר מרשות העתיקות של המטמון מיפתחאל: ד"ר חמודי חלאילה.

lior zez

New member
כבר אמרתי: הפרהיסטוריה חוזרת....

אתר חדש נתגלה היום הכוללת פריטי צור ועצמות בעלי חיים, שנכחדו מנוף הארץ!מפלאולית עליון.

למעלה