מבולבלת ../images/Emo178.gif
ביררתי היום בפני מה אני עומדת באגרות והיטלים. מבולבלת לגמרי מהפער בין מחירים שתוארו פה ובין מה שמתחשב לי שאני הולכת לשלם... אז ככה: הקרקע היא בלב השרון והיא טאבו (לא מנהל) ואני לא הולכת להגיש שום בקשה להקלה שתדרוש היטל השבחה (תוספת אחוזי בניה למשל...).
היטל השבחה - שולם ע"י המוכר. יש אישור ממס שבח.
פיתוח - שולם ע"י המוכר כשקנה את הקרקע ולכן בעצם בעקיפין הועבר לו כבר במחיר שביקש למכור.
היטל ביוב - בדקתי. מאד יקר בלב השרון (41 ש"ח למ"ר קרקע ו-84 ש"ח למ"ר בנוי. לא משלמים על שטח לא מקורה או מקורה בפרגולה) יוצא משהו כמו 28000 "שח. (אשמח לתגובתכם לגבי המחיר - האם השמועות שנורא יקר אצלינו נכונות ?).
מיסי בניה - 27 ש"ח למ"ר. בלי שום הבדל אם זה שטח עיקרי, שירות, פרגולה וכו'. לדבריהם הם סופרים שטח מרוצף. אז היות וכרגע הבית מתוכנן 150 מ"ר בנוי הנחתי מיסי בניה לפי 200 מ"ר (בהגזמה פראית עם השטחים המרוצפים בחוץ והפרגולות) יוצא 5400 ש"ח. כלומר הכל כולל הכל כ-8500 דולר בלבד. איפה הטעות שלי ? מה שכחתי ? אנשים פה מדברים על 100 אלף ש"ח...
ביררתי היום בפני מה אני עומדת באגרות והיטלים. מבולבלת לגמרי מהפער בין מחירים שתוארו פה ובין מה שמתחשב לי שאני הולכת לשלם... אז ככה: הקרקע היא בלב השרון והיא טאבו (לא מנהל) ואני לא הולכת להגיש שום בקשה להקלה שתדרוש היטל השבחה (תוספת אחוזי בניה למשל...).