מבולבלת

calya

New member
מבולבלת ../images/Emo178.gif

ביררתי היום בפני מה אני עומדת באגרות והיטלים. מבולבלת לגמרי מהפער בין מחירים שתוארו פה ובין מה שמתחשב לי שאני הולכת לשלם... אז ככה: הקרקע היא בלב השרון והיא טאבו (לא מנהל) ואני לא הולכת להגיש שום בקשה להקלה שתדרוש היטל השבחה (תוספת אחוזי בניה למשל...).
היטל השבחה - שולם ע"י המוכר. יש אישור ממס שבח.
פיתוח - שולם ע"י המוכר כשקנה את הקרקע ולכן בעצם בעקיפין הועבר לו כבר במחיר שביקש למכור.
היטל ביוב - בדקתי. מאד יקר בלב השרון (41 ש"ח למ"ר קרקע ו-84 ש"ח למ"ר בנוי. לא משלמים על שטח לא מקורה או מקורה בפרגולה) יוצא משהו כמו 28000 "שח. (אשמח לתגובתכם לגבי המחיר - האם השמועות שנורא יקר אצלינו נכונות ?).
מיסי בניה - 27 ש"ח למ"ר. בלי שום הבדל אם זה שטח עיקרי, שירות, פרגולה וכו'. לדבריהם הם סופרים שטח מרוצף. אז היות וכרגע הבית מתוכנן 150 מ"ר בנוי הנחתי מיסי בניה לפי 200 מ"ר (בהגזמה פראית עם השטחים המרוצפים בחוץ והפרגולות) יוצא 5400 ש"ח. כלומר הכל כולל הכל כ-8500 דולר בלבד. איפה הטעות שלי ? מה שכחתי ? אנשים פה מדברים על 100 אלף ש"ח...

איריסג

New member
בדקתי עוד פעם

אז ככה: אצלנו (אבן יהודה) : ביוב 12 לקרקע, 76 ש"ח למ"ר בנוי (ועל המחיר למ"ר בנוי תוסיפי עוד 12 ש"ח כי לא מפחיתים את גודל הבית מהחיוב בגין הקרקע...) סה"כ יצא לנו כ 26,000 ש"ח ביוב אגרת מים: (לא הכנסת משום מה בתחשיב) - קרקע - 14 ש"ח, שטח בניה 73 ש"ח, (ואותו תחשיב כמו בעניין הביוב) - יצא לנו עוד 28 אלף דבר נוסף - זה היטלים בגין כביש, מדרכות ותאורה - שהם נגזרת של גודל הבית - כך שאני משערת שמי שמכר לך לא שילם אותם - כי הם נבדקים אל מול תוכניות ההגשה - לנו יצא שם עוד איזה 9000 ש"ח. (ה 100 ומשהו כולל גם היטלי מדרכות ותאורת רחוב וכו' - בגין המגרש - שזה אני חושבת מה שקוראים דמי פיתוח....)

calya

New member
היטל מים ? נראה לי שזה בתוך ההיטל ביוב

כי אין סעיף כזה בגביה אצלינו "היטל מים". לגבי ההיטלים של הכביש וכו', מתקשרת לבדוק.

איריסג

New member
אצלנו ביוב ומים זה סעיפים נפרדים

ולפי העלויות שכתבת - זה נראה מאד דומה הביוב - כך שלא ברור לי איפה התחבא היטל המים אצלכם.

calya

New member
../images/Emo2.gif ואללה צדקת.

יש "אגרת צנרת" שהיא קבועה בישוב שלי למגרש = 9800 ש"ח. אין היטל מים. אין מס על כבישים ותאורה ומדרכות וכאלו מלבד מה ששולם כבר בפיתוח.

משה פרל

New member
זאת בדיוק הבעייה במדיום הזה של פורומים

"אנשים פה מדברים על 100 אלף ש"ח" עד כמה שאני זוכר זה מישהו אחד שבנה בזיכרון יעקב וזכה להיטל השבחה ענק הרוב (כולל אני) דיברו על סכומים קטנים משמעותית.

איריסג

New member
אני הייתי זו ששילמה 100 אלף ש"ח

טבין ותקילין - ולא על השבחה (שעליה שילמנו כבר 130 אלף לפני שנה....) - זה כולל אגרות בניה, אגרות ביוב , מים וכבישים ותאורת רחוב וכל מיני עניינים כאלה - יצא 108 אלף ש"ח, על מגרש של 680 מ"ר, ובנוי 240

איריסג

New member
לא יודעת על פי מה קבעת שזה לא נפוץ

כי גם מאנשים נוספים שעברו פה בפורום ושדיברתי איתם מחוץ לפורום דובר על סכומים דומים - 200 ש"ח למטר בניה (אגרה שמשולמת לרשות המקומית), וכן כל שאר ההיטלים. אם תסתכל על החישוב של קליה - אז גם היא מגיעה מאד קרוב אלי - עם ההיטל החדש שהיא גילתה - היא כבר בקרוב ל 65 אלף ש"ח - תוסיף לזה דמי פיתוח שיש בכל פרוייקט ושעומדים על סביבות ה 30-40 אלף ש"ח למגרש של כשליש דונם - והופ - הנה קליה ב 90 אלף ש"ח עלויות נוספות לעלות המגרש, עוד לפני ההשבחה.

fireman

New member
אני לא שילמתי שקל היטל השבחה....

הנה קיבלתם את הקצה השני של הסקאלה.

avi5199

New member
אז הגזלנים לקחו ממך את הפרוטקשן שלהם, רק קראו

לזה בשם אחר.

fireman

New member
למה פרוטקשן?

ה"דמי פיתוח" האלה סיפקו לי מגרש מיושר, נקי מכל פסולת, מדוד, מסומן, אחרי שהקימו את כל הקירות התומכים, עם כל החומות, עם כל התשתיות, עם הגומחות, פילרים וכל מה שרוב הבונים כאן שילמו באופן פרטני. כשאני קיבלתי את המגרש כל מה שהייתי צריך לעשות זה לכוון את הקודח ברוורס (טוב, אפילו את זה לא הייתי צריך לעשות)

avi5199

New member
אצלך לפחות יש תמורה אבל אצלי כלום.

המגרש שלי בטבו, זה מגרש שסבא שלי קנה בכסף מלא, ואני בא לבנות עליו מכספי, כסף ששילמתי עליו כבר מיסים ... ואני עומד עוד לשלם להם ארנונה כל החיים. אז על מה הוועדה הזאת צריכה לקבל כלכך הבה כסף? חוץ מזה לא הצלחתי להבין מה הם עושים בכל הכסף שהם מקבלים.

אצלנו זה ככה:

אגרת בניה: 28 ש"ח למטר בנוי אגרת פיתוח (כולל מים, ביוב וכיו"ב) 356 ש"ח למטר בנוי אגרת מגרש (על הקונטור של המגרש) 82 ש"ח למטר (אצלנו = פתח תקוה) עדיין לא יודעת במדויק כמה נבנה אבל הטווח שנשלם יהיה 110,000-130,000 ש"ח.

avi5199

New member
אין קשר בין היטל השבחה ומס שבח

לכן האישור ממס שבח בכלל לא רלונטי. את צריכה לברר גם בוועדה וגם בעיריה אם יש או אין היטל השבחה. מס שבח זה מס אחר לחלוטין. מס שבח משלמים למדינה, וזה מס שנועד למרר את חייו של מי שעושה עסקים בנדלן, מס שבח משלמים על הרווח שיש כתוצאה מעיסקת נדלן, וזה כמו מס הכנסה. ממס שבח פטור כל מי שלא עושה יותר מעיסקה אחת בנדל"ן בארבע שנים או יותר. היטל השבחה זה מס שלא קשור בכלל למס שבח. זה היטל שגובה הוודעה מנכסי נדלן עבור עליית הערך של הנדלן כתוצאה מפעולות של הוועדה כמו תוכנית מתאר חדשה. אם עשו אצלכם תוכנית מיתאר חדשה מאז הפעם האחרונה ששילמתם היטל השבחה, אז תצטרכו לשלם. אם לא, אז יתכן שאין בכלל היטל השבחה על הנכס שלכם.

calya

New member
אה, אז אולי לא הבנתי טוב מה אמר

העו"ד נדל"ן שאיתו קנינו (שאלתי אם יש היטלים על השטח בדק מול הועדה ומול כל מה שאמור לבדוק אמר "אין שום היטל השבחה ועדיין לא קיבלתי מהם את האישור ממס שבח כי העו"ד שלהם בחופשת לידה" אז חשבתי שזה קשור, שתי ההצהרות, זו לזו...)

למעלה