מבאס לא לעבוד בהייטק

choo

Active member
למען האמת, לא היה "זינוק בתעסוקה החל מ-2009"

&nbsp
לפחות בארץ, אם תסתכל על גרף התעסוקה בתחום ההייטק - התעשיה נמצאת כבר מספר שנים בסטגנציה מבחינת גידול במשרות, ביחס לשאר תחומי התעסוקה בארץ (תעשיות מסורתיות, שירותים, מגזר ממשלתי, מגזר תעשייתי וכן הלאה). אחוז עובדי ההייטק מכלל האוכלוסיה בארץ לא גדל כבר מספר שנים (הגידול במשרות ההייטק הוא בהתאם לקצב גידול האוכלוסיה, לא יותר).
&nbsp
לגבי "אין יותר המצאות חדשות" - בתחילת המאה העשרים, אמר פיזיקאי מפורסם "אין יותר מה לגלות בפיזיקה - כל מה שנשאר הוא לבצע מדידות יותר ויותר מדוייקות". לרוע המזל הוא הספיק לראות את פירסומה הראשון של "תורת היחסות הפרטית" (1905), פיספס את האפקט הפוטו-אלקטרי (שניות גל-חלקיק של האור), תורת היחסות הכללית, תורת הקוואנטים ושאר תגליות "זעומות".
&nbsp
אם תשתכל על תחום התוכנה, ותפנה לספרות המדע הבידיוני וקולנוע המדע הבדיוני, תראה עוד הרבה המצאות שמחכות להתגלות ולהשתכלל - בין אם מדובר בסייברספייס תלת-מימדי (מה שנקרא "מציאות מדומה" - אבל כיום מסתכם במשקפיים פרימיטיביים - לעומת החזיונות של סרטים כמו "מכסח הדשא" או המטריקס), רובוטים אוטונומיים (עוד לא הגענו למצב של "רובוט-עוזר לכל פועל", כמו ב-A.I.), מושבות בחלל ואנרגית שמש בלתי נדלית (2001 - אודיסיאה בחלל), התחברות לרשת באמצעות שתלים נוירוניים (חיוג באמצעות המחשבה, במקום האמצעי הפרימיטיבי שנקרא "הפעלה קולית" של הטלפון), ממשק משתמש וירטואלי (אנחנו עדיין עבדים למסכים הפיזיים - הטכנולוגיה של דו"ח מיוחד רחוקה מאוד ממימוש שמיש), תוכנה שכותבת תוכנה, או בכלל היכולת לכתוב תוכנה על ידי מתן הנחיות למחשב, במקום באמצעות תיכנות בטכניקות המוכרות כיום, וכן הלאה....
&nbsp
כמות הדברים שאפשר לפתח אינה חסומה אלא על ידי הדמיון - ודברים שכיום נחשבים למדע בדיוני - יהיו טריויאליים למימוש על ידי כל "מתכנת" בעוד כמה עשרות שנים - בדיוק כמו שכיום מפתחים באופן טריויאלי תוכנות שלפני כמה עשרות שנים נחשבו למדע בדיוני (ממשק משתמש גרפי לכל אפליקציה? לפני כמה עשרות שנים שמחו שהיה טלפרינטר, וכמה עשרות שנים מוקדם יותר - ממשק המשתמש כלל נורות שהציגו פלט מספרי בפורמט בינארי, והיה צורך באיש מקצוע כדי לקרוא את הפלט של התוכנות).

hadooper

New member
האם הסטגנציה בהייטק בהכרח מעידה על סטגנציה במהנדסים?

אני מניח שמובן שלא באמת מעניין אותנו מאנשי tier 7 support, QA ודומיהם. לתפקידים אלו הרי ניתן לגייס ממילא כל אדם ללא קשר להשכלה שלו ולעתים גם ללא כל הכשרה מיוחדת והצורך בהם הוא לא זה שמושפע מחידושים טכנולוגיים בעולם התוכנה.
&nbsp
בנוסף, כמדומני, גידול המשרות בהתאם לגידול האוכלוסיה (בכל שנה מתווספים לשוק עוד כמה עשרות משוחררי יחידות טכנולוגיות בצה"ל ובוגרי תוארים רלוונטים), גם הוא מהווה פתח להיווצרותה של אותה בעיה במקרה של משבר כלכלי או חוסר חדשנות.
&nbsp
אחרת היינו שומעים על הכרזות של מחסור חמור במהנדסים עוד בשנות התשעים...

user32

Well-known member
מנהל
שיעור בהסטוריה - אתה מרים להנחתה

בשנות ה90 היה לחץ כבד על הממשלה לאשר כניסה של מתכנתים הודים לישראל. מי שהוביל את הזעקה והפאניקה ("ההי-טק קורס, אין מהנדסים") היו כוכבי העשור: האחים זיסאפל (קבוצת רד), נדמה לי שגיל שוויד מצ'קפוינט, ינקי מרגלית, אלישע ינאי ועוד. בפיצוץ הבועה כל העניין נשכח ואחרי כמה שנים שוב מעלים את זה.

המחסור הכי גדול והביקוש הכי גדול למתכנתים ולאנשיי הי-טק בכלל היה בשנת 2000 אז היו תופעות הזויות שאפילו בשיא הפיק של ימינו לא רואים. אנשים היו נכנסים כל כמה חודשים לבוס ויוצאים עם העלאות שכר של עשרות אחוזים, דרישות הזויות, עולם משוגע ומדובר באנשים בוגרי קורס סיוון (ג'ון ברייס רכשו אותם למקרה שתהית מה זה).

rj111

New member
תמיד יהיו חסרים מהנדסים

צעירים, מצטיינים, מאוניברסיטה עם 5+ שנות נסיון, שמוכנים להסתפק בשכר נמוך.
תעשיית ההייטק לא יכולה לצמוח לנצח - יש גבול למספר העובדים שהמדינה יכולה לספק וכל תעשייה צעירה מתבגרת בסופו של דבר ומפסיקה לצמוח.

user32

Well-known member
מנהל
אין לדעת

תעשיית ההי-טק לא יכולה לצמוח לנצח אבל היא יכולה לצמוח ב50 שנים הקרובות או 200 שנים הקרובות.
רוב המהנדסים שאני מכיר עוזבים את הפרקטיקה בשלב כזה או אחר בקריירה ודובר על כך רבות בפורום. לכן נוצרת האשליה שהתעשיה גדלה כיוון שכל שנה מתווספים עוד ועוד אנשי פיתוח ועדיין יש מחסור בעובדים אבל שוכחים שמהצד השני אנשים נפלטים באותו קצב. יתכן שגם בעוד 30 שנה נראה את הצילומים באקזיטים שבעיתון כשכולם צעירים ויפים בני "30 פלוס" כשרק מדי פעם איזה "קשיש" מופיע פה ושם. אני מאמין שזה בידיים של העובד, יש כאלה שיגידו אחרת.

דייהטסו

New member
מעניין

בקרוב ל-20 שנה שאני עובד בהייטק, נתקלתי רק במהנדסת אחת שעזבה את התחום, ואפילו היא חזרה לתחום אחר שהיה לה בו תואר שני.

user32

Well-known member
מנהל
לא אמרתי שהם עוזבים את התחום

אמרתי שהם עוזבים את הפרקטיקה. הפרקטיקה במקצוע שלנו זה פיתוח ובארץ זה בעיקר תוכנה, כלומר כתיבת קוד תוך התקדמות מתמדת עם ההתפתחויות והחידושים במקצוע. אני מכיר אנשים שכותבים קוד 20 שנה אבל לא כל כך הרבה. אני מכיר המון אנשים שהפסיקו לכתוב קוד אחרי 5 שנים או 7 שנים או 10 וכל מספר זוכה. חלקם עובדים בהי-טק בתפקידים שונים, אחרים מתקשים למצוא את עצמם וחבל.

יבגני34

New member
הייטק יחייה לנצח נראה לך שהטכנולוגיה תעצור?

מהנדס זה תפקיד שבחיים לא יעלם מהעולם

rj111

New member
לא אמרתי שהטכנולוגיה תעצור

זה שהטכנולוגיה מתקדמת, לא אומר שכוח האדם שעוסק בטכנולוגיה גדל.
אפשר לראות בכל תחום חדש וצומח בהייטק שיש מחסור בכח אדם מיומן, המשכורות עולות, לאחר זמן מסויים יש יותר כח אדם שעוסק בתחום ולאחר עוד זמן סביבות הפיתוח משתכללות, חוסכות עבודה והמחסור בכח אדם נגמר או שאפילו יש עודף עובדים.

choo

Active member
סלח לי, אבל הם מאוד מעניינים אותנו

&nbsp
בתחומים שאני עוסק בהם, בלי אנשי בדיקות טובים ועבודת בדיקות טובה - יהיה מוצר גרוע במיוחד.
&nbsp
בלי אנשי תמיכה טובים - הקריאות מגיעות למפתחים - והללו לא מסוגלים לפתח, או שהקריאות מגיעות לבודקים - והללו לא יכולים לבדוק.
&nbsp
לגבי גידול בכמות המהנדסים - לא מצאתי נתונים לגבי זה מעבר לשנת 2007. גם הנתונים שמצאתי, של הלמ"ס, מגדירים קטגוריות שלמיטב ידיעתי לא מפרידות בין מפתחים לבין אנשי בדיקות, ככל הידוע לי.
&nbsp
לפי דו"ח הלמ"ס על תעשיית ההייטק (ראה קישורים למטה) - בשנת 2007 היו בארץ 248,000 עובדים בתחום ההייטק, והיו 168,000 אנשים בעלי "משלחי יד של הייטק" - חלקם בתעשיית ההייטק, וחלקם בתעשיות אחרות. הטענה היא שהעובדים בתעשיית ההייטק היוו 9.3% מהשכירים במשק (ובמקום אחר במסמך נכתב שהם היו 10.6% מהשכירים במשק):
&nbsp
http://www.cbs.gov.il/webpub/pub/text_page.html?publ=73&CYear=2007&CMonth=1
&nbsp
את הנתונים הספציפיים שציטטתי תמצא בתוך:
&nbsp
http://www.cbs.gov.il/publications10/1389_haytek95_07/pdf/intro_a_h.pdf
&nbsp
&nbsp
בשנת 2014, כמות המועסקים בתעשיית ההייטק היתה כ-283,000 איש. ראה בסקר כח האדם הבא של הלמ"ס:
&nbsp
http://www.cbs.gov.il/reader/shnaton/templ_shnaton.html?num_tab=st12_32&CYear=2015
&nbsp
יש שם חלוקה מסויימת לקטגוריות - אפשר לחפש נתונים מקבילים לגבי שנים מוקדמות יותר, ולהשוות לגידול בסך השכירים במשק.
&nbsp
לגבי האמירה של על "המחסור החמור בשנות ה-90" - user32 כבר ענה לך על זה - אלישע ינאי וחבריו בכו על זה בתקשורת כבר בשנת 2000, חברת אמדוקס פתחה מרכז פיתוח בקפריסים והעסיקה בו כמה עשרות מהנדסים הודים (כשקבוצה קטנה של מנהלים היו טסים לשם הלוך ושוב כדי לנהל את המרכז).
&nbsp
הנה דוגמאות:
&nbsp
2002:
&nbsp
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=597270
&nbsp
2006:
&nbsp
http://yoram.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=archive/item&c=2&id=1006554
&nbsp
2012:
http://listmanager.co.il/fb/fb/DA24...C8F851A459CC95414B622C8CA4B5C6F0B67/show.aspx
&nbsp
&nbsp
&nbsp

האנשים העמידים שאני מכיר לא הייטקיסטים דוקא

לעיתים אילו אנשים שהיו במקום הנכון בזמן הנכון.
אנשים שקנו דירות בנווה שרת ב400 אלף לפני 9 שנים ועכשיו מוכרים אותם ב2 מליון.

אנשים שפתחו סביח והחליטו לשאול מה לשים בו בקונטקסט של כדורגל וכעת משתרך תור לידם.

אנשים שלמדו תקשורת/אנגלית ספרותית התקבלו למשרד החוץ/הסוכנות היהודית וטסים בכל העולם ומקבלים הרבה כסף.

אין ספק שבהייטק יחסית ברור איך להגיע למשכורת גבוהה, תלמד חזק, תשקיע בלהשאר רלוונטי להתעדכן ולהשתפר .. ותקבל שכר טוב.

אבל מחוץ להייטק יש עולם ענק של הזדמנויות, וכדאי לעשות מאמץ ולהגיע אליהן, ולא להיות קופאי בסופר בגיל 30 ולהגיד "אין לי תקווה אין לי עתיד"

ipv6

Member
גם ההודעה שלך היא אוסף של קלשאות

תציע לו פשוט לחזות מחיר שלך מניות, לקנות מה שיהיה יותר יקר מחר ממה שזה עולה היום.

על כל עובד שפתח סביח (והפסיד את כל הכסף בהימורים - לפי שמועות) יש רבים שהתרסקו.

בהיי טק כן אפשר להגיע לשכר גבוה יחסית ובהסתברות גבוהה. להגיד שזה התגלמות הטוב עלי אדמות? לא.. אבל מה שאתה אומר זה כמו לספר שביל גייטס מארק צוקרברג וסטיב ג'ובס (??) מעולם לא סיימו אוני' בתור דוגמא לזה שלימודים אקדמאים לא קובעים כלום..

למעלה