מבאס לא לעבוד בהייטק

Bernard00

New member
מבאס לא לעבוד בהייטק

פגשתי לא מזמן חבר שלא התראיתי איתו זמן רב. הוא כבר אחרי תואר ראשון בהנדסת תעו''נ מאוניברסיטת תל אביב, עובד במשרה נחשקת בהייטק עם 11 אלף נטו, כאשר אני מרוויח קצת מעל למינימום. הוא סיפר לי על עולם ההייטק וזה גרם לי לרצות להתקבל אליו גם, רק שאני לא בנוי ללימודי הנדסה ומחשבים באוניברסיטה, ממש לא בשבילי. לא נותר לי אלא להשלים עם העובדה שנועדתי לעבודה קשה ושכר נמוך :(

BravoMan

Active member
ממש לא חייבים לעבוד בהייטק כדי להרוויח

11 נטו ואפילו יותר, ויש לא מעט אנשים שעובדים בהייטק ומרוויחים פחות מזה.
&nbsp
אבל, השלמה עם מצבך הוא אחד המכשולים החזקים ביותר שימנעו ממך להרוויח יותר ממה שאתה מרוויח היום.

Lhuna1

New member
מי שלא למד משהו במחשבים נועד לעבודה קשה ושכר נמוך?

זה מגוחך. העולם לא מתחלק ל"עשירים שלמדו מחשבים" וכל השאר עניים קשי יום.
&nbsp

ipv6

Member
זה שיושבים על התחת מול מחשב(*)

לא אומר שהעבודה בהיי היא קלה.
היא אולי לא קשה פיזית אבל עובדים שעות יחסית ארוכות (9+) ונדרש כל הזמן ללמוד ולהתמודד עם אתגרים.

hadooper

New member
לא להתבאס. עולם הייטק נמצא במגמת ירידה בכמה מובנים.

1. אין מספיק חדשנות בשנה-שנתיים האחרונות, בפרט לא בישראל. לפחות לא במידה ובכמות שהיתה לפני כן.
2. יש פחות ופחות דברים טכנולוגיים וחידושים שאפשר לחכות מענקיות האינטרנט.
3. יש עודף מהנדסים ומתכנתים והמקצוע כבר לא נחשב יוקרתי. כך שכשיהיה משבר כמו ב 2008, הדבר יגרום לפיצוץ בשוק התעסוקה. כך שאנו תלויים יותר בחסדיה של הכלכלה ויציבותה מאשר בעצמינו.
4. בשנה האחרונה היו גילויים וחידושים מהותיים אך ורק במחקרים בעולם הרפואה ובמדעי הטבע (כמו ההצלחה בהוכחת התיאוריה של איינשטיין מלפני 100 שנה) מאשר דברים שקשורים בטכנולוגיה, בתוכנה או במדעי המחשב. ועושה רושם שהעובדה שהתחומים האלו נחשבים עדיין צעירים, לא בהכרח הופכת אותם למקור מס' 1 לתגליות היסטוריות משגעות...

choo

Active member
לא צריך להמציא הסברים כדי לגרום לכותב המקורי להרגיש טוב

user32

Well-known member
מנהל
רק שתדע שאני שומע את זה כבר 16 שנה

ולא לשכוח את האמרה האלמותית: "מליארד הודים ומליארד סינים ינפקו מתכנתים זולים שיחליפו את כולנו"

hadooper

New member
לפני 16 שנה היו ענקיות אינטרנט?

בתור הדיוטה מדור Y, לא ידעתי...

user32

Well-known member
מנהל
אתה באמת מדבר כמו ינוקא

הענקיות בשנות ה90 היו כמובן מיקרוסופט שידה היתה בכל, אבל גם IBM, אורקל, אפל באופן מסויים, וגם הבלחות כמו נטסקייפ, היו ענקיות חומרה כמו קומפאק (שנרכשה), פאלם פיילוט, דל ועוד רבים וטובים. כמובן ענקיות השבבים: אינטל וAMD שגם בלעו חברות אחרות במליארדים. בקיצור, לא חסר.
בתחום האינטרנט למשל AOL רכשה את ICQ ב400 מליון דולר במה שנחשב לאחד האקזיטים הראשונים בישראל (בשנת 98) מה שהעצים פה את קדחת הסטארטאפים, יאהו ואלטהויסטה היו כמו גוגל ופייסבוק של היום ואמזון ואיביי התחילו להתבסס כמגה אתרים עוד בשנות ה90.

hadooper

New member
אוקיי. אבל כל אלו לא היוו השפעה כה כבירה על התעסוקה בזמנו

מה שהביא לזינוק בתעסוקה בפיתוח החל לקרות באזור 2009 והוא למעשה היה פריצת הדרך של תחום הוועב, שבאה לידי ביטוי בחידושים הטכנולוגיים של גוגל, פייסבוק וטוויטר.
&nbsp
הרי אותם חידושים גרמו לכך שכל חברה שפיתחה מוצר שרץ בוועב היתה צריכה "להשתדרג" גם היא מבחינה טכנולוגית, מה שגרר היווצרות של עוד ועוד משרות. אבל שאלת את עצמך מה יקרה ביום שלא יהיו יותר חידושים כאלו? איך השוק יתמודד עם כמות כה עצומה של מתכנתים?

hadooper

New member
או יותר נכון, עם כמות כה גדולה של כאלו שאין מה לעשות איתם?

BravoMan

Active member
אתה נשמע לי קצת כמו החברי האלה בשלהי המאה ה-19

שקבעו נחרצות שכל מה שאפשר להמציא כבר הומצא...
&nbsp
וסתם לידיעה - תחום ה-"וועב" הוא רק פיסה קטנה מתחום הפיתוח.
אני לא בטוח למה הוא כ"כ דומיננתי כאן בפורום, אבל יש עדיין לא מעט מאיתנו שכותבים תוכנה אמתית
- כזו שאשכרה מתקמפלת לקוד מכונה או רצה ישר על מערכת הפעלה, לא בתוך דפדפן.
&nbsp
תחום האפליקציות, שלמרות שמן הן תוכנה לכל דבר ועניין, נמצא עכשיו בתנופה ענקית, ואני בספק שהוא הולך להצטמצם בשנים הקרובות.
&nbsp
מה יהיה "הדבר הגדול הבא" אני לא יודע (אם ידעתי, היו לי דברים יותר טובים לעשות מאשר לכתוב כאן
), אבל לצאת באמירה "נגמרו החידושים", זה איך נאמר...
&nbsp
מי כבר צריך יותר מ-640k?

user32

Well-known member
מנהל
ווב זה מושג חסר משמעות

גם מנוע החיפוש של גוגל הוא "ווב", אז מה זה אומר?

יש הרבה דרכים לבחון מורכבות של תוכנה ורמת קידוד אבל הפלטפורמה שבו התוכנה רצה (דפדפן או מיקרופורססור) זה משהו שולי בעיניי. מכיר תוכנות באסמבלר שמטרתן להדליק ולכבות מתג בבית חכם על צ'יפ שעולה 50 סנט לעומת מנוע פיזיקלי שמריץ אלגוריתמים שמצריכים כוח עיבוד רציני וכתובים בJS שרץ על קנבס בדפדפן HTML5.

אבל מסכים עם המשפט האחרון שלך. hadooper בדיוק הזכיר לי את המשפט המפורסם מבית IBM ש"האנושות יכולה להסתפק ב8-12 מחשבים" או משהו כזה.

BravoMan

Active member
אוקיי, אייקון ה-
לא עשה את מה שרציתי...

רק להבהרה - כבר מזמן למדתי לא לזלזל בשום סוג פיתוח ובשום סוג שפה ולא משנה איך או על מה היא רצה או למה היא משמשת.
&nbsp
לא התכוונתי כלל להוריד מחשיבותו של אף משתתף כאן או משרתו , רק לצחקק מעט על צירוף מקרים מוזר שאני רואה בכך שלא מעט דיבורים בפורום סובבים סביב משרות בתחום Java או JS צד שרת או משרות HTML5 / CSS / JS צד לקוח.
&nbsp
זאת בהשוואה לדיונים על פיתוח Desktop, או פיתוח native לפלטפורמות מובייל, או בקרים סטייל Arduino וכו'.
&nbsp
אז רק להבהרה, מסכים בהחלט עם כל מה שאמרת.

user32

Well-known member
מנהל
אתה יודע שזה משחק באש...

זה כמו לצחוק על מוחמד או משהו כזה. לך תדע מה זה יצית.

bismark1

New member
הפיצול באיסלאם היה בגלל ויכוח על סוגריים מסולסלים

hadooper

New member
אוקיי.. אולי לא הבהרתי מספיק את כוונתי ב"וועב".

הכוונה אינה אך ורק לתוכנה שרצה באמצעות דפדפן, אלא _לכל_ מה שכרוך בה (כל ההנדסה שעומדת מאחוריה).
&nbsp
ואכן אם תיקח כל אספקט טכנולוגי במנוע החיפוש של גוגל ופייסבוק מקצה לקצה, תגלה שיש כמות מכובדת של טכנולוגיות שהומצאו על-ידן ונכנסו בה לשימוש מאסיבי עוד באזור 2005-2007, אבל חברות קטנות אחרות החלו לחכות חלק מהן רק באזור 2009-2010 ויש שאף עושות זאת עד היום וגם כאלה שטרם עשו זאת. למשל, לקח זמן שקהילות קוד-פתוח גילו את הרעיון העומד מאחורי תשתית עיבוד ה big data של גוגל ועד שהן ניסו לחכות אותה באמצעות כל מני פרוייקטים כמו האדופ, הייב, אייצ'בייס וכהנה וכהנה...
&nbsp
גוגל נהגה בזמנו (ועדיין נוהגת כמדומני) לספר על הטכנולוגיה שלה באמצעות מה שהיא קוראת לו "google academic papers". פייסבוק וטוויטר ידועות כיותר טולרנטיות לאופן-סורס ולחשיפת הטכנולוגיות התשתיתיות שלהן. ועדיין, אם מסתכלים על כמות הדברים שהם פירסמו בשנה החולפת, מגלים שהיא די זעומה ברלוונטיות של לעולם התוכנה לעומת מה שהיה קודם. כאילו שה"ברז החידושי" נסגר...

user32

Well-known member
מנהל
זאת ראיה ממש אבל ממש צרה

עם כל הכבוד לגוגל, פייסבוק, טוויטר ותחום הביג דאטה, יש עוד המווווון טכנולוגיות תוכנה שמפתחות כל הזמן. החל מתוכנות אבטחה מתוחכמות, דרך זיהוי פנים וזיהוי אנושי, כל הנושא של מל"טים שתפס תאוצה, מכוניות אוטונומיות ורובוטיקה, ואפילו דברים פחות סקסיים כמו התאמת פרסומות לגולש שהשתפרו בצורה יעילה ויש שיגידו מטרידה, או נציג שירות ווירטואלי שאפשר היום למצוא כמעט בכל אתר ועושה עבודה לא רעה בכלל.
אגב, ההרגשה שאתה מתאר היתה נכונה גם לפני 15 וגם לפני 25 שנה. מכל הפיתוחים ההנדסיים אחוז קטן הוא התקדמות טכנולוגית אמיתית והשאר זה יישום ומסחור של המצאות האחרים. אתה מסתכל ימינה ושמאלה ונראה שכולם מפתחים איזה משחק הימורים מטופש או אפליקציה להזמנת מוניות וחדרי מלון. אבל מתחת לכל אלה יש את המחקר והחדשנות שחיה ומתפתחת וכל פעם תופסת כיוון חדש.

אני חושב שהמגמה הנוכחית היא פריצת גבולות. התוכנה משנה את פניה ומשורות קוד שהיו רצות על מחשב בקופסה היום כבר מדובר על חיישנים ומכשירים, מכוניות, רובוטים, אפשר להריץ כל דבר על שבב וחומרה מכל סוג אפשרי זמינה לכולם ובזול. אפשר להדפיס בתלת מימד מה שהדמיון מכתיב וליצור אבי טיפוס לאינסוף מוצרים. גוגל היא עכשיו חטיבה בקבוצה שכוללת גם רובוטים, מכוניות אוטונומיות, וטלפונים מודולריים שאפשר להרכיב בבית.
טסלה נוסדה ע"י יזם שהמציא שירות אינטרנטי לא חדשני במיוחד ועכשיו מציג לא רק רכבים ובתים חשמליים אבל גם מעבורות חלל. משקפי VR, מציאות רבודה ודברים שדיברו עליהם בשנות ה90 (ואפילו הדגימו בזמנו) הופכים למציאות רק בימים אלה.

אנחנו קרובים ליום שננו רובוטים ישייטו בגופינו, תקרא מה שריי קורצוויל חוזה. אולי אתה מסתכל על כל זה ואומר לעצמך "מה זה קשור למתכנת לWEB" אבל אם אתה רואה את עצמך כיזם באופי, כאיש טכנולוגיה, כמפתח, כמהנדס אז לא באמת צריך להיות אכפת לך מה הכלי שאתה מממש את היכולות שלך. קוד הוא דרך להעביר את הרעיונות שלך למחשב. איזה סוג מחשב זה, ממה הוא עשוי, איפה הוא רץ, איזו צורה יש לו זה ממש לא משנה. היום זה סמארטפון ומחר זה יהיה לתכנת צי רכבים על המאדים (גם זה בתוכניות של כמה חברות היום).
הדבר היחיד שיעצור את זה זה ביום שיהיו רובוטים שיתכנתו יותר טוב מאיתנו. כרגע זה לא באופק.

user32

Well-known member
מנהל
לגמרי לא מסכים

זו הסתכלות של מישהו שסוקר את ההסטוריה החל מ2009.

בראיה שלי:
בשנות ה90 התחילה מהפיכת המחשוב האישי במהלכו נכנס המחשב לכל בית. התקופה הזו התחילה מהפכה שנקראת "מהפכת המידע" ונוצרה תעשיה שלמה של פיתוח תוכנה, חומרה, IT וכו' עמק הסיליקון הפך למה שהפך, סטארטאפים נוצרו יש מאין ומליארדים התחילו לזרום לעולם החדש הזה.
השיא היה דווקא בשנת 1999-2000 שנודע בשמו "בועת הדוט קום" אז טירוף האינטרנט היה בשיאו וחברות שאולי הקדימו את זמנן החלו להסחר במליארדים.

מה שקרה ב16 שנה מאז זה בסה"כ טכנולוגיות ואופנות שבאו והלכו. פעם פיתחו למכשירים שנקראו PDA שפאלם היתה החלוצה ועכשיו מפתחים למכשירים שנראים אותו דבר ונקראים "סמארטפונים". האינטרנט ההוא היה במודם 14400 או 28800 או אפילו קו ADSL אם גרת במדינה סופר מפותחת או היית אמיד והיום לכולם יש דור 3 או 4 בכף היד. בזמנו היו מחוברים 300 מליון גולשים והיום זה מליארדים אבל כמתכנת זה לא באמת משנה לך.
התחום החם בתחילת ה2000 היה "פיתוח C++ בתצורת שרת-לקוח בסביבת יוניקס או מיקרוסופט" והיום זה "פיתוח ווב בJS בסביבות אופן סורס". זה באמת משנה? בתור אחד שהיה שם ועדיין כאן, תאמין לי שלא.
מה ההבדל בין ICQ לוואטסאפ? או בין צ'קפוינט של שנת 99 לצ'קפוינט של 2016? מנקודת מבט של המתכנת האדפטיבי כלום לא השתנה.

למעלה