מארועי יום העצמאות

לדעתי ....

הבן אדם תותח אך אני בספק לגבי התוצאות שהיו יכולות להגרם לולא אדם עם קצת פחות ביטחון עצמי היה עושה את זה.

נ.ב

לגבי הודעה שלי ממקודם שעוררה סערה אז ח'ברה בעיות כתיב אין לי אבל תודה בייביי על המחמאה שאני מאד אינטילגנטי... לגבי זותי תודה שהערת אני יישתדל לשים לב לכתיב במקרה שכחתי הפעם לבדוק פשוט אני כותב מהר ולא שם לב.

MidNight Flame

New member
ואחרי שני האגרופים מה היה?

הצעד המתבקש הוא לעוף משם במלוא המהירות. מה הוא עשה?

MidNight Flame

New member
מוזר קצת,

כמו שאני מכיר ערסים הצפוי הוא שיקפצו עליו כולם אחרי זה ואם לא במיידי אז לפחות יום יומיים אחרי. הייתי בעברי הרחוב במצב דומה רק שבמקום 10 היו 3, פעלתי די דומה רק שפגעתי רק בראשון ובזה זה הסתיים. היה קשה ללכת משם בלי להסתכל אחורה ולפחד שידקרו מאחורה או משו

Boogieman

New member
זה משהו שלא מתייחסים אליו מספיק

כשאנחנו מדברים על מצבים כאלה אנחנו מניחים, בד"כ, שהתוקפים נחושים, יודעים מה הם עושים, ומתכוונים להרוג דווקא אותך. יש בזה הגיון מסוים כי זה נכון להתכונן לאפשרות הגרועה ביותר. אבל יש גם הגיון בלהכיר את האנשים שאתם יש לך עסק. בהרבה מקרים, אנשים תוקפים רק כשהם מרגישים שהקורבן חלש ופגיע ולכן בריחה ממצב מסוכן יכולה דווקא לעודד התקפה. אני חושב שאפילו הפגנת ביטחון עצמי וחוסר פחד יגרמו, במקרים רבים, לתוקפים פוטנציאליים לחפש מישהו אחר. אגב, זוכרים את הקטע ב-"בגסות" של אדי מרפי שעוסק בקטטות במועדונים?

dascalu jacob

New member
סיפור ששמעתי מאחד השוטרים לפני כמה

היה באחד ההוסטלים באזור הצפון איזה עולה חדש מרוסיה. עם הזמן החליטו כמה חברים מחבר המדינות לגבות דמי חסות מקצבאות העולה וממענקי הקליטה. הם הגיעו אליו ובהתחלה באו כמו חברים ואמרו לו: למה לא תפתח לנו שולחן. הבחור פתח להם שולחן וכך מידי כמה ימים היו יושבים ואוכלים על חשבונו. עם הזמן חוצפתם גדלה והם החליטו לעלות שלב ודרשו באופן מנומס את כספו. האיש מסתבר היה שרוט ואמר לשלושת העבריינים שילכו כי חיים הם לא יצאו מהדירה. הם לא לקחו אותו ברצינות ושלפו סכינים. האיש לא עשה להם חשבון ופשוט שבר להם את העצמות בצורה שלניידת נט"ן שהגיע לא היה מושג איך לחבר את החלקים. הוא פרק להם ידיים בצורה שבסרטי אימה לא רואים. מסתבר שהאיש היה בוגר אפגניסטן וראה בחייו קצת יותר מכמה ערסים רוסיים עם סכינים. חברים - סיפור אמיתי לחלוטין. המציאות לפעמים עולה על כל דמיון.

avshalomat

New member
שזו אסטרטגיה שיכולה לעבוד

ויכולה גם לא תלוי בנסיבות באמת.

dascalu jacob

New member
זה נכון לגבי כל אסטרטגיה ובחיים כלל

אבל חייבים להבין שבמצבים בלתי רגילים גם התגובה צריכה להיות בלתי רגילה.

avshalomat

New member
אני חשוב שפיספסת את כוונתי

הצגת כך נראה לי את האסארטגיה כחיובית אבל האמת שאין לנו דרך לדעת, באותה מידה בחבורה אחרת היו הורגים אותו על זה. יכול להיות שהוא קרא נכון את התמונה יכול להיות שהמזל מזלו, מכאן ועד להגיד שזו הדרך, או שאפילו שזה דרך מומלצת.

dascalu jacob

New member
תראה ידידי אבשלומט בחיים יש הפתעות

בד"כ יש ציפיה לתגובה מסויימת ואותם ערסים או אותם עבריינים כבדים, ציפו לתגובה מסויימת של כניעה או איך שלא תקרא לזה. אני לצערי גדלתי באזורים שדברים כאלו היו שכיחים ויצא לי לראות בחיי הרבה זבל מהסוג הזה. אינני ממליץ על אסטרטגיה זו או אחרת אולם יש מצבים שנכחתי לגלות שבהם במצב של אין ברירה, תגובה נחושה, נחרצת והחלטית ללא פשרות הינה לא צפויה מצד התוקפים והתוצאות של תגובה כזאת בד"כ מכניסות את התוקפים לאותו מצב בו הם מצפים למצוא את המגיב.

עדכון

באותו לילה באותו מקום היו שתי דקירות של אותם נערים עם סכינים שראתי, חבר שלי דיבר עם האחראי על המשמר האזרחי בקריה.

מרשים

אין ספק שחלק מהכישורים שנדרשים ב"הגנה עצמית" הוא גם היכולת לאבחן את המצב מסביבך, ולא רק לחכות עד שהמכה הראשונה תנחת. טוני בלאור, מדריך הגנה עצמית וותיק, ממליץ בקלטות שלו על כך שאם יש צורך באסטרטגיה כזאת, רצוי ממש לפני המכה לשאול איזושהי שאלה. המוח, כך טוען בלאור, מתחיל לחשוב על התשובה באופ אוטומטי, וזה הרגע להכניס לו את האגרוף... עם מעט קשר - יצא לנו לעבור ב-CSSD מספר שעורים שעיקרם הוא "התמודדות עם הרחוב", אשר הועברו על ידי זוג מדריכים מוכשרים בשם גרגורי וארמנד. הם מלמדים אותך איך להתמודד עם אסקלציה של אלימות, ואיך לנטרל אותה, ובאופן כללי מומלצים מאוד. בעוד שלנו היו מספר סדנאות בודדות, הם גם מציעים קורס "קשיחות" - שמותאם לבאונסרים, מנהלי מועדונים וכו'. כשחשבתי על זה עכשיו, הבנתי שזה בטח מאוד מצחיק שמלמדים איך להיות קשוח, כשאנשים עושים זאת באופן טבעי מאות ואלפי שנים. מדובר ב"תכונה טבעית" שפתאום בחברה שלנו צריכים ללמד. ואז פתאום נזכרתי באיך אני מרגיש על אנשים שעושים קורסי הכרה עם עולם המחשב - בשביל מה הם צריכים את זה?! הם לא מסוגלים להסתדר לבד כמוני? הגיגי בוקר האפור

נדב פ1

New member
גם אתם חושבים ,

או שמא זה רק אני חושב - שגם באם להקה של 300 ערסים ארץ-ישראלים נפוצים היו מאיימים , ברגע שהיו רואים את מנהיג הלהקה קורס וגונח עם צוואר מרוסק ואת האדם המאוים מביט בהם במבט מאיים בעיניים - לדעתי הדבר הראשון שהם היו עושים זה לזוז מטר אחורנית ולהזעיק אמבולנס - ובזמן הזה האדם המותקף היה מספיק להסתלק מהאזור , לא לפני שיאיים עליהם עוד פעם שמי שרק יעיז להתקרב למרחק נשימה ממנו - דמו בראשו , במקרה הטוב . .

פנטזיה ומציאות

נדב שלום. חלק מהבעייתיות בהגנה עצמית היא שעל כל מקרה כמו שתאר יעקוב, ישנם כמה מקרים שבהם בסוף הקורבן נשאר קורבן. הפנטזיה האולטימטיבית של לנצח ערסים במכות מלווה חלק לא מבוטל מהמתאמנים הזכרים בא"ל, לפחות ברובד תת הכרתי. אבל רצוי להכיר בהיותה פנטזיה, ולהתייחס אליה ככזאת. האפור

snift

New member
אם אני זוכר נכון, אז בראם סיפר על

קורס שהם עשו לנשים אשר מדמה מצבים הקרובים הסיטואציות ברחוב. הם הגיעו למצב שבו הם מחתימים את הנשים לפני הסמינר על כך שהן מודעות לכך שבמהלך הסמינר יוטח בהם חומר פוגע ומעליב ואף בעל אופי מיני. הוא סיפר שהם ראו נשים שברגע שמישהו קצת צועק עליהן הן פשוט מתכווצות ולא מסוגלות לפעול ולא משנה כמה הכשרה יש להן.

dascalu jacob

New member
אפשר להחצין את האלימות בכל אחד

בכל אחד קיים יצר ההישרדות וכתוצאה מכך ייצר אלימות. רואים את ההבדלים בעידון בייצר הזה אצל ילדים שחיים בבית מול מחשב וטלויזיה בעיר לעומת ילדים שחיים ברחוב או מבלים זמן רב ברחוב בין ילדים אחרים ועליהם להתעמת ולהתמודד על משאבים משותפים או על מה שלא יהיה וגם להילחם ביניהם מידי פעם. ילדים שחיים ברחוב הרבה יותר קל להם ואפילו טבעי להם להחצין את האלימות ולהשתמש בכוח כדי להסתדר לעומת ילדים שחיים בבית ולרוב יגלו מבוכה בסיטואציות אלימות. היצר הזה ניתן לפיתוח והחצנה ובמידה ועושים זאת נכון זה חשוב מאוד ללמד התמודדות במצבי לחץ שקשורים להגנה עצמית ולהישרדות. דוגמא טובה לכך היא כל סדרות האגרסיביות והקרב מגע שמבצעים חיילי יחידות יעודיות בצה"ל. המטרה שם איננה טכנית אלה פרקטית והתוצאות לא רעות יחסית לזמן הקצר.

hagakora

New member
אלמנט ההרתעה

למרות שאתה מסתכן בלהפוך לכרית סיכות, אם אתה מרסק למכה מהם איברים חשובים ככה שכולם ייראו, יש לך סיכוי לרוץ מהר לפני שיתפסו אותך 300 ערסים מרושעים

למעלה