מאמר חדש מאת דעת אמת

begone

New member
התשובה היא לא

אתה קראת לי נודניק, ואני קורא לך......(טוב, ימחקו את ההודעה, נכון?). אז הנה הניסוח העדין: קשה לי להבין מדוע אתה משתמש בשמו של רוצח המונים מתועב.

israelberger

New member
תגובה

מה היה יוצא לנו מזה שנתחיל וויכוח. אני הייתי אומר שזה נכון הוא היה אומר שלא וחוזר חלילה עד שנתעייף. אם כבר מתווכחים אז צריך טיעונים קונקרטיים.

begone

New member
זה לא ויכוח

אני מניח שאתה לא מכיר את חבורת מונטי פייטון. באחד המערכונים שלהם מתקיים ויכוח שכל תכליתו הוא "זה נכון! זה לא! זה נכון! זה לא!" ואז אומר אחד המתווכחים: ´זה לא ויכוח! זה רק סתירה. ויכוח זו סידרה של טענות במטרה לבסס השערה או הצהרה´. אתה כתבת:"אני הייתי אומר שזה נכון הוא היה אומר שלא וחוזר חלילה" וזה לא ויכוח - זו סתם סתירה. בויכוח אמיתי יש טענות, עובדות, שאלות, תהיות, התעמקויות וכו´ וכו´. אתה רוצה טיעון קונקרטי? הנה: אם באמת ההלכה היתה כל כך אבסולוטית ונכונה, אז לא היו קמים כל כך הרבה זרמים שונים ומהפכניים בדת היהודית המודרנית. תראה את הרפורמים וכמה הם מתקדמים, תראה המון תנועות ´יהודיות´ חדשות שקמו. לא ייתכן שההלכה היא מושלמת, אם כל כך הרבה ארגונים בחרו ללכת נגדה באופן מוצהר.

israelberger

New member
תגובה

מעניין שאתה מדבר על זה כי אתמול בערב בדיוק ראיתי תוכנית על זה בערוץ ההיסטוריה. האנשים שהקימו את התנועה הרפורמית והקונסרבטיבית מראש לא היו אנשים דתיים. זה שיש תנועות שמנסות "לשפר" את הדת לא אומר שהדת לא טובה, זה רק אומר שהם לא מבינים שהיא טובה.

begone

New member
בדיחה

"האנשים שהקימו את התנועה הרפורמית והקונסרבטיבית מראש לא היו אנשים דתיים" גם ישו לא היה דתי, ועדיין הוא ייסד את הנצרות. בן-גוריון לא היה דתי, ועדיין מדינת ישראל (מדינתו של העם היהודי, בין השאר) נוסדה בזכותו. אתה לא צריך להיות דתי בשביל לעשות רפורמה בדת. "זה שיש תנועות שמנסות "לשפר" את הדת לא אומר שהדת לא טובה, זה רק אומר שהם לא מבינים שהיא טובה" זה שיש תנועות שמנסות לשפר את הדת לא אומר שהדת לא טובה ולא אומר שהם לא מבינים שהיא טובה - זה אומר שהדת לא מושלמת. זה בדיוק מה שטענתי ומה שכתבתי, ואתה לא יכול לעוות את דבריי בשביל להתאים אותם לתפיסה המוגבלת שלך.

israelberger

New member
תגובה

איך זה שמישהו מנסה "לשפר" משהו אומר שאותו משהו לא מושלם? זה היה אומר ככה רק אם לאותו אחד שניסה "לשפר" היה ידע אינסופי שמבין מה זה מושלם.

begone

New member
המשך הבדיחה

"איך זה שמישהו מנסה "לשפר" משהו אומר שאותו משהו לא מושלם?" אם הדת היתה מושלמת, לא היה מתעורר שום צורך לשפר אותה. "זה היה אומר ככה רק אם לאותו אחד שניסה "לשפר" היה ידע אינסופי שמבין מה זה מושלם" לא צריך ידע אינסופי בשביל לדעת מה מושלם - כל ילד יודע שעיגול היא צורה מושלמת, בדיוק כמו ריבוע וכמו טרפז שווה צלעות. מה שבטוח - החרדים מאוד רחוקים מלהיות מושלמים או מותאמים למציאות.

israelberger

New member
תגובה

זה שרצו "לשפר" את הדת זה לא כי היא "לא טובה" אלא כי רצו להידמות לסביבה הנוכרית ולעשות חיים יותר קלים. ואם אתה לא מבין את ההבדל בין דת לעיגול אז יש לך בעיה.

begone

New member
שוב תגובה

"רצו להידמות לסביבה הנוכרית ולעשות חיים יותר קלים" 1) רצו להידמות לסביבה - אם הסביבה היא משכילה, מתקדמת ומודרנית, למה לא להידמות לה? 2) ´הנוכרית´ - סליחה, אבל המילה ´נוכרי´ נשמעת לי קצת בדלנית. גם אתה ´נוכרי´ בעיני אמריקנים או צרפתים. 3) לעשות חיים יותר קלים - השאלה היא למה להתעקש לעשות את החיים קשים? אני תמיד אצטרף לכל אדם שיציע לי חיים יותר קלים, ותמיד אתייחס בספקנות לכל אדם שיציע לי חיים יותר קשים. כזה אני - מעשי והגיוני. ומה איתך? אתה מתעקש בכוח לסבול? כנראה שכן, כי זה מה שחינכו אותך מינקות.

israelberger

New member
תגובה

1.אם היית חי בסביבה משכילה, מתקדמת ומודרנית אבל שכולם בה דתיים, היית רוצה להיות כמוהם, ללבוש ציצית ולהיתפלל? אותו דבר קרה בארה"ב רק במקום דתיים זה היה פרוטסטנטים. 2.נוכרי=בן עם זר. 3.כשמדובר בדת, חיים קלים זה לא שיקול. מדובר בדרך האמיתית והנכונה.

begone

New member
זו תגובה?

"אם היית חי בסביבה משכילה, מתקדמת ומודרנית אבל שכולם בה דתיים, היית רוצה להיות כמוהם, ללבוש ציצית ולהיתפלל?" ייתכן שאם הממסד הדתי לא היה מתנהג בכזו טיפשות ואטימות, לא הייתי בורח מן הדת בכזו עוצמה. "נוכרי=בן עם זר" אני יודע את זה, אבל שום עם הוא לא זר לי. יש אנציקלופדיות וכו´. "כשמדובר בדת, חיים קלים זה לא שיקול" הבנתי - אז תסבול! תסבול לחינם, תסבול ללא מטרה, תסבול כי אמרו לך לסבול, תסבול כי זו המסורת היהודית הקדומה, תסבול כי אתה חושב שאתה צודק, תסבול כי אתה חושב שאתה צועד בדרך האמת, ותסבול כי יש מנגנון תרבותי ופוליטי ענק שרוצה שתסבול, כדי שלא תדע איך להנות. תסבול! אבל אני לא אסבול איתך. אני מתכוון לחיות את חיי עם מינימום של סבל.

למעלה