מאמר חדש מאת דעת אמת

גוססי

New member
היו לי 8 דקות לקרוא את תוכן הודעתך

ובמשך 8 דקות אלה לא הצלחתי למצוא בה את התשובה לשאלתי שהיתה כזכור: מדוע אותם מסרים מוסריים - שהם פרי רוחם של בני אנוש - צריכים לחייב אותנו כיום, אלפי שנים לאחר שנהגו?

חס וחלילה לחייב

בכל אופן את הלא מאמינים. ומה רע בלאמץ מוסר בן אלפי שנים כל עוד הוא תקף גם לימנו? לא צריך 8 דקות כדי להבין זאת.

גוססי

New member
עקרונית אין בכך כל פסול

השאלה היא כיצד נחליט אם שיטה מוסרית כלשהי תקפה גם לימינו.

בנוגע אליך אישית זו לא שיטה אלא

כל מוסר הוראה והרלבנטיות שלו לגביך.

begone

New member
נצחיות התורה????

ה´תורה´ קיימת בערך 5000 שנה. כדור הארץ קיים מאות מליארדי שנים. מי נצחי, ומי רגעי? אתה רגעי, התורה רגעית, וכדור הארץ הרבה יותר קרוב להגדרה ´נצחי´. מפליא איך 5000 שנה זה נצח, אבל דינוזאורים (עשרות מליוני שנים) הם בסך הכל אירוע חולף, לדידך.

begone

New member
לי אין שום בעיה עם...

פיסיקה וגיאולוגיה. אבל זה מצחיק איך ישראלברגר מוכן לדון בכל הנושאים שבעולם, כולל נושאים שאין לו שום מושג בהם (משפטים, איכות הסביבה, פיזיקה אטומית), אבל ברגע שמראים לו שגיאות בהלכה הוא ממלמל ´הרבנים שלי אמרו לי לא לקרוא את זה´. "אין שם שום טיעון" אהה. אין שם שום טיעון - דהיינו האנשים שחזרו בשאלה לאחר שקראו את התכנים של ´דעת אמת´ חזרו בשאלה בגלל שלא היו שם שום טיעונים. אהה. "המאמר הנ"ל מוכיח רק על שטחי ההתענינות של הכותב" באמת? מדהים! ואני חשבתי שמאמרים מוכיחים את השטחים שבהם הכותב *לא* מתעניין.... מדהים! "אם הוא בוחר לפרש את חז"ל ככה, יבושם לו" אולי יבושם לו, אבל זה קצת מסריח לאנשים אחרים. במיוחד לרבנים קשישים ולכל מיני פוליטרוקים חרדים.

תכנס לאתר של "שופר"

שמה יש מאמרים שנכתבו במיוחד עבור הטיעונים של "דעת אמת" אבל שכחתי שאתה לא נכנס

alon14

New member
שופר נראים כמאמנים נלהבים ב...

"לשקר יש ערך רב יותר מן האמת, בגלל שלוקח פחות זמן ומאמץ לספר אותו מלהפריך אותו".

הנה הקשר

המקרה הוא: בתאריך: 27.01.2002 נכנסה משאית צבאית בבית משפחת מדמוני בראש העין, למחרת היום (בתאריך 28.01.2002) התפרסמה כתבה בעיתון ``ידיעות אחרונות`` בגוגע למקרה זה כאשר בכתבה משרבב הכתב את המילים הבאות ; ``בני משפחת מדמוני מראש העין ישבו אתמול בערב בביתם וצפו בטלוויזיה..`` ולאחר מכן מתאר את סיפור אירוע המקרה. את בני משפחת מדמוני דבר זה הרתיח מאוד מכיוון שהם משפחה חרדית שלא מחזיקים טלוויזיה !!! אמנם העיתון נאות להתנצל, לאחר פניה רשמית מעו"ד. וזו רק דוגמא אחת מיני רבות.

alon14

New member
זה שהתקשורת משקרת לא אומר...

...שלאמנון יצחק מותר.

נכון אבל...

היכן הוא שיקר ובאיזה עניין? כשהבאתי קישור להורדה/צפיה בסרט בו הרב מציג איך ניסו לטמון לו פח, ואיך שיקרו סילפו עיוותו מסר חינוכי שלו ממדרגה ראשונה, הותקפתי יחד עם הרב מבלי להתייחס לתוכנית המדוברת. הרעיון הכללי היה "אז מה? גם הוא שיקר/ משקר....", בקיצור תגובות ילדותיות. הסילוף, העיוות והשקרים הגסים בתוכנית פופוליטיקה.

alon14

New member
דבר ראשון הוא משקר בנוגע לגיהנום...

...הרי הוא לא באמת מאמין בזה שיום אחד יהיה 1500 מעלות בצל וכו´. דבר שני, הוא מוציא ציטוטים מחוץ להקשרם (דוגמה: אורי אבנרי שמאשים את התקשורת שמדברת בקול אחד, למרות שהקול שהוא התכוון אליו היה ימני ולא חילוני).

היה צפוי שתתחמק מהעיקר

ובתגובתך הנ"ל הצטרפת לאותם אלו שטענתי נגדם. ""אז מה? גם הוא שיקר/ משקר....", בקיצור תגובות ילדותיות." ותגובתך, הוא שיקר בקשר לגיהנום, והוצאת דברי אבנרי מהקשרם. איך זה קשור לטענה העיקרית על סילוף עיוות דברי הרב? אוופסס, אף מילה... צפוי, כבר ציינתי?

begone

New member
תגיד, מר בן-לאדן

אתה לא חושב שזה קצת מכוער לקחת כינוי של אדם שרצח אלפי בני-אדם חפים מפשע? אתה חושב שזה מצחיק? אולי אני אקרא לעצמי היטלר13 או אדולף-כוסון

למעלה