סליחה שאני מתערב
אבל כמה הערות, ותחילה לגופו של עניין. רמי ניר טוען שיציאת מצרים היתה במאה החמש עשרה לפני הספירה. בין המאה העשרים לבין המאה החמש עשרה לפני הספירה ישנם 400-500 שנים, כך שמשך זמן ישיבת בני ישראל במצרים היא בין 400-500 שנים. טענתך היא שיציאת מצרים התרחשה במאה ה-13 לפני הספירה בגלל כך וכך סיבות. אם רמי ניר היה מקבל את טענותיך לגבי תאריך יציאת מצרים, אזי הזמן בין מותו של יוסף לזמן יציאת מצרים הינו יותר משש מאות שנה. אולם הרושם שלי הוא שרמי ניר לא בדיוק מתייחס לטענותיך ולא מסכים על יציאת מצרים במאה ה-13 לפני הספירה, כך שאתה מוציא אנרגיה לשוא. ועכשיו לגבי טענותיך המנומקות. כל טענותיך לגבי תאריך יציאת מצרים מוכיחות שתאריך יציאת מצרים לא יכול להיות יותר מאוחר מאשר המאה ה-13 לפני הספירה. אולם אין בכך הוכחה שיציאת מצרים לא התרחשה לפני כן, (כמו למשל במאה ה-15 לפני הספירה, לדוגמא 1497 לפני הספירה) א. יכול להיות שבני ישראל בנו את רעמסס על שם רעמסס השני שמת מאתיים שנה לפני כן. ב. הישויות המדינית המופיעות בסוף תקופת הנדודים במדבר מופיעות שם כי רק שם הם היו רלונטיים. ניקח לדוגמא את "הירדן", המופיע לראשונה במסע ההלויה של יעקב, לא ניתן להסיק שמכיוון שהוא לא מוזכר לפני כן הוא לא היה קיים. ג. קרבות התרחשו במשך מאות שנים, ותיאורם של בני ישראל כנוודים היא הוכחה רק לכך שהיו הרבה אנשים שחיו באהלים או בצריפים. (כמו חבר הקיני) גם לפי טענתך, הגיעו כמה עשרות שנים לפני הקרב... כמה עשרות שנים זה לא מעט... ד. הממצאים הארכיאולוגיים מיוחסים ל"גורם החדש שחדר ממזרח למערב". הגורם החדש הינו בני ישראל אך ורק משום שהארכיאולוגיים פתחו תנ"ך וחיפשו גורם חדש וראו את בני ישראל שהגיעו ארצה. טענה זו אני יכול להפריך משתי סיבות. האחת היא שבממצאים אלו לא נמצאו סימנים מזהים לבני ישראל. הטענה השניה היא שאמנם בני ישראל נכנסו ממזרח למערב, אולם נקודת המוצא שלהם היתה דווקא מדרום-מערב, ממצרים. קשה לי להאמין שבני ישראל שעליהם נאמר "עם לבדד ישכון", ולחמו בתרבויות אליהן הגיעו, ספגו מהם את התרבויות הנ"ל והעתיקו אותן במושבם הקבוע. התרבויות שפלשו לארץ ישראל ושהו בהן זמן רב היו מואב (עגלון) 18 שנה, מדין - שבע שנים, ועמון - 18 שנה. ה. לגבי הזכרת בני ישראל בטקסטים המצריים, רמי ניר כבר ענה, אולם לגבי איזכורו של לבאיה שליט שכם (כמאה שנים לאחר הגעת בני ישראל לארץ - על פי רמי ניר), טענה זו חוזרת אליך כי אתה טוען שהגעת בני ישראל התרחשה מאתיים שנה לפני כן, כלומר בערך בתקופתו של יפתח הגלעדי. אבקשך להסביר לי מדוע אין אזכור בתנ"ך לגבי לבאיה שליט שכם. (אינני יודע במי מדובר, אני רק מצטט אותך) אין בתגובתי זו משום הבעת עמדה כלשהיא, ואף לא להוכיח כלום. אין לי ידע מדעי, אף לא ארכיאולוגי, בקושי לקרוא אני יודע ובטח לא לכתוב, כך שאתה יכול לכנות אותי כרצונך.