מאוהבת בבן דוד....

תגידי, את הבנת בכלל מה שכתבתי??

כתבתי שבדקו את זה, מדענים הם לא אנשים 'רומנטיים', הם אנשים שבודקים תגובות פיסיולוגיות. שאלתי אם עמדת במצב כזה, חכמו שחשבתי- לא . לא קרה לך מעולם. חכמה גדולה, להגיד שלך 'בחיים זה לא היה קורה'. הגיון לא פועל במקרים של משיכה כימית חזקה... כלומר- עדיף שיפעל, אבל מאוד קשה, ככל הנראה, להלחם בכך. לגבי תנ'ך- כנראה לא למדת מספיק... אנחנו אומרים, שהאבות קיימו את כל המצוות, למרות שטרם ניתנה התורה וטרם חויבו... אנחנו גם אומרים, שעלינו ללמוד גם מסיפורים בתנ'ך שאין בהם חוקים מפורשים. אנחנו לומדים דרך ארץ, וכו'- גם מסיפורים שלכאורה אין בהם דיברי מוסר או הלכה. הם לא פוגעים באף אחד- יש בדיקות גנטיות, וכאמור- זה לא ממש חדשה מרעישה, זוגיות של בני דודים. להיפך.. אם תשאלי את הסבתא של החברה התימניה שלך, היא תגיד שהיא מכירה בני דודים נשואים. אם תשאלי את החברה הליברלית שלך,( ולא, את לא ליברלית. גם אני לא ליברלית, אבל אני לפחות מודעת לכך) אז היא תגיד לך- מה זה משנה, בני דודים\ עדה דומה\ עדה שונה\ צבע עור דומה\ שונה.... העיקר ששניהם רוצים בכך, וזה לא גילוי עריות לפי שום קנה מידה!. אני חוזרת שוב- גם לא לפי ההלכה! רק אנשים שקשה להם להתרגל למשהו קצת אחר, יגידו על זה איחס...

אתיופית

New member
וזה באמת איכסה

בכל קינה מידה. אני יודעת מה נכתב בתנ"ך. אני יודעת וזוכרת על המקרה במערה שנעשה על ידי זוג אחיות לאבא שלהן, שיכרו אותו וילדו ממנו ילדים. אז זה ניחא, אבל עכשיו, שיש חוקים ברורים, זה כבר בגדר של אי שיפיות להיגרר אחרי תואבה כזו. זה לתת ליצר לנצח. ואני אדע לנכון לתמרן את היצר אם היה קורה לי דבר כזה. אני דבר כזה לא יכולה פשוט להבין? נישואים בתוך המשפחה? לאן הגענו. העולם מלא באנשים, לא כמו בתקופת התנ"ך שכדי להתרבה היה צורך שיקרה מקרים כאלה, אבל עכשיו...עדיף כבר להתאהב בערבי. צורם לך? ככה אני בדיוק רואה קשרים מהסוג הזה.

למה את מבלבלת?...

איזה סלט עשית פה.. כרכת יחד, גילוי עריות אבא - בנות, עם זוגיות של בני דודים?... למקרה שלא הבנת, הבחורה פה שהתחילה את השרשור, שאלה על זוגיות עם בן דוד. אני עניתי,( וגם אחרים) שזוגיות בין בני דודים היא : מותרת לפי החוק היבש, מותרת לפי ההלכה, וגם, יש אמצעים טכנולוגיים, לוודא שהזוגיות האלה לא תוליד ילדים פגועים. חשבת שהתאהבות בערבי תצרום לי?- אז נכון, אני בעד שיהודים יתחתנו זה עם זו. אבללל אוכל להבין בחורה שהרגש שלה נסחף. לא אגיד שזה הזיווג הכי משובח, אבל גם לא אגיד עליה 'איכסה איך יכולת'. לגבי התנ'ך, יש כאן מומחים גדולים ממני וממך... נדמה לי שרבקה ויצחק היו בני דודים... ויעקב ורחל\לאה היו בני דודים מדרגה שניה. נחכה שיכנס לפורום מישהו שיודע בוודאות. שוב כדי להסיר ספק.. כי אני רואה ששוב אני לא מובנת לך: זוגיות בין אחים, זה גילוי עריות. המדע מסביר שקיימת משיכה חזקה בין אחים שלא נפגשו עד הבגרות, וגם אני וגם את, חושבות שלא צריך להסחף אחרי המשיכה החזקה מאוד הזו.( ההבדל בינינו, שאני מכירה בכך שהמשיכה חזקה, ואת חושבת שקל נורא להשליט את ההגיון על הלב והתשוקה...) זוגיות בין בני דודים, היא בדרגה אחרת לחלוטין. אני לא יודעת מה הגישה בנצרות... אבל זה גם לא מעניין אותי- ההלכה מתירה, החוק היבש מתיר, וגם החברה, שנישואים כאלה היו דבר של שיגרה בה.

sivani10

New member
../images/Emo2.gif גוג ומגוג?? איזו היסחפות טוב שלא כתבת

"גילוי עריות" לי יש דוד שנשוי לבת הדודה שלו (שתי האמהות אחיות) והיום יש להם לא רק ילדים בריאים ומוצלחים אלא גם נכדים, משפחתי מעיראק במקור ובזמנו היה נהוג לשדך את בני הדודים

matok30

New member
לדעתי

מניסיוני האישי יש לי בן ובת משפחה שהיו באותה סיטואציה ..בהתחלה היה דיבול על זה אבל בסוף כולם קיבלו את זה והבינו תעשי מה שבראש שלך לא לחשבן יותר מידיי בסך הכל אנשים יכולים לייעץ ולא להחליט לך אתם ילדים גדולים ובקשר לילדים ...הדרך עוד ארוכה קודם תבדקו אם אתם בכלל מתאימים לסט מושלם כל דבר בעיתו בהצלחה ספרי לנו מה קרה בהמשך גם אם זה יקח שנים אני מחכה חחחחחחח ימים טובים לכולם

ברור שאפשר

להתחתן עם בן דוד. אין בזה בעיה וגם במשפחתי יש 2 כאלה! אבל באמת תעשו בדיקת גנטיקה כדי לראות שהכל בסדר . זה דקירה כמו בדיקת דם פשוטה.. ותבררו איזה בדיקות צריך בעדה שלכם כי לא בכל עדה קיימות כל המחלות הגנטיות. אצל אשכנזים בפרט זה קיים.. תהני מהחיים ותלכי עם הלב שלך..

Slow Cheetah

New member
זה יכול להיות קצת מוזר, אבל זה שווה את זה

אם אתם באמת אוהבים אחד את השניה. רק תעשו בדיקה גנטית אם אתם רוצים ילדים, ותתעלמו מהדעה של שאר העולם. (ותדאגי שהוא יהיה סגור על עצמו!)

dubonit1

New member
הכל בדר.. אין איסור!!

היי יהל, אני יכולה לומר לך בוודאות שאין כל איסור!! אתם יכולים להיות יחד. ראשית, הייתי מציעה לכם לבדוק שוב את כל האפשרויות האם אתם באמת מוכנים לכך מכיוון שמעורבים פה אחים (הוריכם) על מנת שבעתיד חלילה תגלו שזה לא מה שחשבתם כל ההתאהבות הזו אז יכולים להיות משקעים בתוך המשפחה וחבל. שנית, אני בת להורים שהם בני דודים (שני הסבים שלי אחים) ואני יכולה להעיד על כך שיצאנו ברוך השם ללא כל מום חלילה!! אנחנו אנשים משכילים ונשואים עם ילדים. אני מכירה עוד זוג שנישא והאימהות אחיות (הם עשו בדיקות גנטיות קודם לכן לפני שחשבו על ילדים) והילד שלהם ברוך השם בריא. מהבחינה הזו אין מה לדאוג ויש בדיקות שאתם יכולים לעשות. אבל שוב, אם הוא קיבל "רגליים קרות" תבדקי שוב את הנושא לעומק שחלילה לא תתאכזבי והחברות ביניכם תיסדק. שיהיה לכם הרבה בהצלחה!!

תמר400

New member
אין בכך בעיה

בת דודה שלי נשואה לבן דוד שלה כבר 30 שנה ויש להם 10 ילדים ואפילו נכדים, כולם בריאים ומאושרים גם היא לא הכירה אותו בילדות, נפגשו בגיל מבוגר והמשיכה הייתה מיידית. באמת בהתחלה האימהות האחיות היו בתדהמה אבל אחרי זמן הבינו את הנוחות שבדבר שיהיה בהצלחה.

גמי1

New member
מאווהבת בסכנה

אני גר בירושלים ויש כפר ערבי שהם מיתחתנים אחד עים השני חופשי אח עים דודה לא עושים חשבון אין מה לעשות רק שהיילד נולד פיתאוום יש מחלה פו מחלה שם זה המחיר קחי בחשבון ילדה מתוקה

מכירה זוג כזה שהתחתן

וגם ילדו שתי ילדות (והתגרש בסוף, אבל זה לא קשור...) מן הסתם יהיה קשה למשפחה לקבל את זה, וצריך גם לקחת בחשבון הרבה בדיקות גנטיות ואחרות כשתרצו ילדים , אבל עקרונית זה אפשרי.

m906

New member
וואוווו

יהל אחלה סיפור אני גם הייתי באותה סירה, ואולי הפסדתי אותה, אבל הרווחתי לפי דעתי משהו יתר שווה מכל הבחינות - אישתי היפה המדהימה (מותר לי לפרגן לה לא???). בכל אופן לכי על זה עד הסוף. אבל בשביל לא לשבור את זה במצב מתקדם תעשו בדיקות עכשיו (כי אם לאמתאימים זה פוגם בגנטיקה של הילדים שיכולים להיוולד נכים וכו') אז שהלב לא ישבר תבדקו את עצמיכם לפני.... ואם הכל תקין (בתקוה בשבילך/כם) תעופו עם זה מאחל לך את כל הכיף שבעולם תעשו חייםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם...................

גאלי100

New member
ואת לא יודעת עד כמה

קודם כשקראתי את מה שכתבת ואני עכשיו בחדר חשוך והגשם דופק על החלון ואני עם כוס תה... הרגשתי כאילו אני קוראת רומן נוסף... ההיזדהות שלי איתך היא מאוד חזקה .. גם אני הייתי במצב הזה הרבה מאוד שנים . לי ולבן דוד שלי הייתה משיכה חזקה מאוד, ושנינו ידענו על זה ושמרנו את זה בסוד .. פחדנו שאם נעשה את הצעד של לספר אחד לשני אנו נאבד את החברות המדהימה שהייתה ביננו . ופשוט שניינו היינו מתוסכלים מזה שכל אחד נימצא עם האחר. אני לעומתך לא הגעתי למצב שבו התנשקנו ... היום אני יודעת שעשיתי נכון. כשניפרדתי מהחבר שלי ,, בן דוד שלי הגיע אליי ואמר שהוא לא יכול יותר ונימאס לו לשמור ממני מרחק כשכל מה שהוא רוצה לעשות זה להרגיש את המגע שלי כמו שגבר רוצה להרגיש באישה.. באותו רגע כל מה שרציתי זה להיות איתו ... תמיד אהבתי אותו. וכשהתקרבנו וממש השפתיים כמעט נגעו ,, אני הפסקתי . ידעתי שלמרות שיש משיכה אין לנו דברים משותפים שיכולים להתבסס עליהם חיי נישואים... הוא בחור מדהים , חתיך שאין מילים ... הרבה פעמיים היסתובבתי איתו רק כדי שבנות אחרות יקנאו... ואילו יש לי היזדמנות לעשות מיזה משהו אמיתי ובחרתי שלא ... אני בחורה רציונאלית ,, ואמרתי לעצמי זה נכון שיש משיכה וזה טוב מאוד לחיי המין אבל מה עם שאר הדברים?? האם תחומי העניין שלכם משותפים ?? אני יודעת שאצלנו לא אני דתייה והוא חילוני ומסתובב עם חבר'ה שאני לא ממש מתחברת עליהם . ועוד הרבה דברים . אז שאלתי את עצמי המשיכה מתישהו יכולה להיסתיים... אני יכולה להשמין או שהוא יכול להקריח וכל מיני כאלה... אז לי היה חשוב לחיות עם גבר שכל המכלול של החיים יהיה על בסיס טוב ולא דווקא על משיכה. היום אני נשואה לחבר שלי.. בן דוד שלי קיבל את זה קצת קשה הוא עדיין לא נשוי ,,, אבל הוא יודע שאני תמיד אוהב אותו אבל בדרך שלי.. והוא בחור מדהים ומגיעה לו בחורה שהוא יוכל להנות ממנה בחיים .. אתם כן הגעתם לשלב בו המגע שיחק תפקיד חשוב ,, ואחרי שלב הזה הניתוק הוא הרבה יותר חזק וריגשי,, אבל אני אומרת שאם אתם אוהבים מאוד ויש לכם דברים משותפים ואתם מבינים אחד את השני אז אין ממה לפחד ,, חברה שלי נשואה לבן דוד שלה והכל ברוך ה' בסדר , הם עשו בדיקות גנטיות והכל טוב. לדעתי אם אתם מרגישים שנועדתם זה לזו אין ממה לפחד ...

jesie12

New member
הייתי שם

כמעט אותו סיפור על אהבה מגיל קטן לבן דודה , שנינו התחתנו עם אחרים, ושנינו התגרשנו ואז האהבה ניצתה שוב מעולם לא מימשנו אותה , לא היה לי את האומץ ומכאן הבנתי שזה לא ילך, הבחור הכיר מישהי ,, אני הכרתי את בן זוגי ושני הזוגות מבלים יחד אשקר אם אספר שקל להתנתק למרות שיש לי אהבה.

sagilgul

New member
שלום יהל, יש לי בני דודים נשואים.

הם נשואים באושר רב, יש להן 4 בנות מקסימות וב"ה גם נכדים. זה מותר גם ע"פ חוק, אז ככה שאין עם זה שום בעיה. שיהיה בהצלחה.

לא ברור שכדאי

אצלי במשפחה הרחוקה זה קרה והילדים לא יוצאים בריאים, כדאי לבדוק טוב טוב. ואם זה אפשרי אז ללכת על זה.

למעלה