מאוהבת בבן דוד....

yahel6440

New member
מאוהבת בבן דוד....

היי. אני יהל...בת 24.הסיבה שאני רושמת כאן עכשיו היא בגלל סיבה אחת-- פשוט השתגעתי...!! כבר שלושה ימים אני יושבת וחושבת מה לעזעזל אני עושה ... וקיוויתי שתוכלו לעזור לי לענות על השאלה! לפני כשנתיים הגיע בן דוד שלי לארץ. בחיים שלי לא הכרתי אותו. הכרתי אותו רק פה. ברגע הראשון שראיתי אותו הוא היה ההתגלמות של הגבר עליו תמיד חלמתי כל חיי אבל לא יכולתי לחשוב על זה כי---- הוא הגיע לארץ עם חברה. הם נשארו כאן שנה ואז הם נפרדו. הוא גם בן 24 -ואני והוא הפכנו להיות חברים טובים. הוא יודע עלי הכל.. אני יודעת עליו הכל. לאט לאט התחלתי להבין שיש פה משהו שהוא הרבה יותר מסתם ידידות או חברות כנה בין אחים... לפני יומיים יצאנו אני והוא לפאב... שתינו הרבה עם החברים שלו והיה כיף ואז היה רגע אחד שהלכנו הצידה והוא נישק אותי! פתאום התחלנו לדבר, אמר לי שהוא אוהב אותי... שאני בן אדם מדהים.. שהוא היה רוצה להיות איתי. ברגע שהוא נישק אותי, הרגשתי כאילו העולם שלי השתנה תוך רגע. אני לא יודעת, היו לי הרבה אהבות בחיים אבל זה הרג אותי...... שינה לי תוך שניה אחת את כל מה שחשבתי על אהבה. לא רציתי להתנתק ממנו.. ישבנו ככה איזה שעתיים מחובקים, מתנשקים, אומרים אחד לשני מילות אהבה... ואז הלכנו הביתה והוא ליווה אותי ואמרתי לו שהייתי רוצה לראות לאן זה מתקדם.. והוא אמר לי שהוא אינו יכול לאכזב את אבא שלי. (אבא שלי ואמא שלו אחים). הוא אמר לי שאבא בחיים לא יסלח לו על כך ואני אמרתי לו שזה פשוט לא מעניין אותי. אם אני אוהבת אותו, אני אהיה מוכנה להכל. ואז הוא אמר לי שהוא מעדיף למות ולא לאבד אותי ואם פתאום יהיה בינינו קשר ואז הוא יתפרק הוא יאבד אותי וכולה וכולה. הוא אמר לי : תביאי לי זמן לחשוב ואני אמרתי לו שאין על מה לחשוב..הלכתי לישון.. הוא שלח לי הודעה: אני אוהב אותך ואני חייב לראות אותך מחר. למחרת לא היה שום צלצול טלפון.. שום כלום. רק יותר מאוחר ב- 9 ככה הוא התקשר.. אמר לי שהוא עייף והולך לישון... הוא לא נשמע טוב.. דווקא מדוכא. אני לא יודעת מה לעשות!!!!! אני משתגעת!!! בחיים לא הייתי במצב הזה.. אני אוהבת את הבן הזה, למרות שהוא קרוב משפחה, למרות שהוא בן דוד. אני לא מרגישה שהוא קרוב שלי כי בחיים לא הכרתי אותו עד לפני שנתיים.. מה אתם חושבים על יחסים כאלה??! זה יכול לעבוד או פשוט לעקור אותו מהלב ועכשיו?!?!!!?

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

כידוע יש עדות שבהן הדבר נהוג. ידוע גם שיש סיכונים רפואיים-גנטיים לילדים של משפחות כאלה, אבל היום ניתן לעשות בדיקות שישללו לפחות חלק מהם. כך שהבעיה איננה בתחום האוביקטיבי, אלא הסוביקטיבי - איך אתם והמשפחה רואים את זה. בעיקרון אפשר להחליט שפותחים את העניין בפני המשפחה, ומשכנעים את מי שצריך. אבל כרגע נראה לי שהבעיה העיקרית היא דווקא עם הבן דוד שלך, שהוא לא סגור על עצמו. וזו בעיה קשה. כך שזה לא עניין עקרוני של "יכול לעבוד", אלא משהוה מאוד ספציפי למשפחה המסוימת שלך.

czar

New member
אסור בתכלית

בלי בכלל לדון מה נכון יותר ומה פחות. לא רואה בכלל שאלה כאן, טאבו.

Din124578

New member
זה מותר!!!

זה מותר!!! ההורים שלי הם בני דודים (סבתות שלי אחיות) ממליצה בחום!!! על בדיקות גנטיות לפני שנכנסים להריון למרות שאצלנו כולם בריאים

דעתי

תנשמי עמוק! אני מבינה שמה "ששינה לך את החיים" זה האמירה שהוא אוהב אותך. זאת אמירה מקסימה לכל הדעות (וכשנאמרת בהקשר מסויים גם ממיסה חומות הגנה), אבל הרבה פעמים היא מסנוורת ומאפילה על ההיגיון. אצלו ירד כנראה האסימון של בוקר שאחרי, והוא הבין שקצת נסחף. בהחלט יכול להיות שיש לו רגשות חמים אליך, וגם לך יש. לא צריך לעשות עם זה שום דבר כרגע. להסיק מערב בודד תחת אלכוהול מסקנות פזיזות - קצת נמהר הייתי אומרת. לתת לענן הגילופין להתפזר. כדי לדעת אם זה יכול לעבוד, אתם יכולים, אם זה מה שגם הוא באמת רוצה, לנסות לצאת תקופה. ואז לראות. אתם ילדים גדולים, ולא חייבים דין וחשבון לאף אחד.

אייבורי

New member
יש לך מעדר ללב?

אני בעד שתצאו ותהנו מהחיים אתם צעירים ואין לכם מה לדאוג בנוגע לילדים חתונה ומשפחה

אוהד 1917

New member
את רצה מהר מדי

רק הכרתם. יש בינכם קליק, אבל מכאן ועד עתיד ורוד עם בית ושני חתולים הדרך מאוד מאוד ארוכה, וזה ללא קשר לתסבוכת המשפחתית הצפויה. ובקשר למשפחה - כמו שאמרה הילדה (או המפלצת?) - אתם ילדים גדולים. קשה, אבל המשפחה תתרגל.

chenby

New member
יכול לעבוד

ביהדות קודם כל זה מותר וזה בסדר. יש לי 2 בני דודים מדרגה ראשונה אחד של השני (ההורים אחים - אותו שם משפחה) שהתחתנו. היא אפילו לא שינתה שם :) יקירתי אם זה זה, אז אז אף אחד לא יכול למנוע את זה. גם לא אתם וגם לא ההורים.. מה שבטוח זה - שום דבר לעולם לא דרמתי כמו שאנחנו חושבים שהוא דרמתי. הכל בסדר.

נומלה

New member
ביהדות זה מותר בתלות מאיזה צד הבן דוד

אמא או אבא. רק אחד הצדדים מותר.

אין בעיה הלכתית

לעומת זאת עלולה להיות בעיה רפואית. שכיחות הפגמים הגנטיים עולה. מצד שני - לפעמים זה ממש טוב. כי אם מישהו זקוק לתרומת מח עצם, הסיכוי הכי גבוה להתאמה הוא של אח/אחות. ואחר כך - ילדים של נישואי קרובים. בחיי. אמיתי לגמרי.

girl number six

New member
אין בעיה גם עם אמא ואמא

או אבא ואבא - ההפך - אומרים שדווקא שילוב של אחיינים מצד אחיות שהן אמא ואמא של החתן והכלה יפחית את הסיכוי לפגיעות גנטיות

לא מפתיע

יש תוכנית שאפשר גם לצפות בה אונליין... המדענים גילו, שכשאחים לא גדלים יחד, קיימת סבירות גבוהה שימשכו זה לזה כשהם נפגשים בגיל יחסית מאוחר. הראו שם כמה וכמה דוגמאות... מי שמעניין אותו, שיסתכל בדף של וואלה , יס דוקומנטרי. בן הדוד,הוא כמובן לא אח, אבל קרוב מאוד גנטית. היות שלא הכרתם כשגדלתם, כשנפגשתם הרגשתם את המשיכה. תצפי בסרט... ותביני בעצמך, שאת לא מדמינת את החיבור הזה. זו משיכה חזקה מאוד. יש אפילו שם מדעי לסוג הזה של המשיכה.. לא זוכרת את השם, אבל כאמור זה דבר מוכר במדע.

והלינק....

http://yes.walla.co.il/?w=2/7833/1468144 אגב... אחרי שצפוים בסרט, מבינים כמה גדולה הסכנה, שמי שנולד מתרומה אנונימית, יתקל באחיו\אחותו למחצה, וימשך מאוד. כלומר- כשאומרים 'מה הסיכויים שהילד שאביו אנונימי ימשך דווקא לחצי אח אחות'- אז לא כדאי לזלזל בסיכויים האלה... לפי המדע, זה כאמור מפגש עוצמתי מאוד...

אתיופית

New member
מה שיש להגיד על דבר כזה

זה פשוט מאוד נקרא "תוהו ובוהו". אין דבר אחר שיכול להסביר תופעה כזו. אמא של שירה, הסרט הזה היה מזעזע ורק מלראות חלק ממנו (לא ראיתי עד הסוף, כי זה פשוט לא נתפס לי) ספגתי כאבי ראש נוראים. לא הצלחתי לראות עד הסוף, זה פשוט מזעזע. רק אנשים חולים יכולים לעקוף את ההיגיון, בעצם אפשר להבין אותם, כי הרי אין להם היגיון. ולגבי הקשר עם הבן דוד, אין לי מה להגיד, אין המצפון האנושי מאפשר לפתח קשר חיבה מהסוג הזה, בלתי נתפס. מכל הדבר הזה - עדיף כבר אנשים הומאים...אם כבר, למרות שזה גם אסור, אבל נתפס לפחות. מבחינה הלכתית - שום דבר לא מותר, לא להיות חכמים איפה שאין. יש לכם צ'טוט מהתנ"ך, בקשה, רק לזה אני מאמינה. הדברים האלה נתעבים, ואם יש שכל בקודקוד (נראה שלא אם קיים דבר כזה באותו אדם עם כוונות כאלה) אותו אדם יכול היה להבין, להתעורר למצב הקיים ולדעת לנטרל את היצר ההרסני הזה. פשוט מגעיל. אשכרה גוג ומגוג, תוהו ובוהו, אין משהו אחר להסביר את זה. אשכרה חיות, רק חיות לא מבינים מה זה קשר דם ומשפחה.

אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו

קרה לך?... קרה לך שנפגשת עם בן דוד, שלא הכרת אף פעם, ורק בגיל חמש עשרה... עשרים.... פגשת בו?.. ולמה להגיד שבני דודים אסור? נדמה לי, שיש לנו כמה דוגמאות בספר בראשית, על נישואי קרובים. לגבי אחים- זה אכן קשה מאוד לתפיסה, אצל אנשים נורמטיבים. גם לי זה היה מאוד מוזר. אבל- אני מעולם לא עמדתי בנסיבות כאלה... ככה שלא אוכל לדעת עד כמה המשיכה חזקה. את כותבת לגבי הקשר עם הבן דוד ש 'אין מה להגיד..אין המצפון האנושי מאפשר '.... אז אני אחדש לך- למשל בתימן, בני דודים התחתנו זה עם זה. נדמה לי שגם בעדה הבוכרית, אבל לא בטוחה. למה זה לא נתפס?.. זה נשמע מוזר, אבל זה לא גילוי עריות, לא לפי היהדות,ולא לפי החוק, רק לפי אנשים, ש'חושבים בתוך הקופסא'.... הם לא פוגעים באף אחד, אם הם יעשו בדיקות גנטיות, וינסו להסביר להורים שהם מודעים לכך שזה יוצא דופן מעט בדור שלנו. ( בדורות קודמים, שוב, זה היה די נורמה...)

אתיופית

New member
אני אמיתית, הכי אמיתית

האם אני אתאהב בבן דוד שלא הכרתי? שאלה שווה בדיחה. שאלי לי אלייך: האם את תתאהבי באנשים שלא הכרת מעודך כי ראית אותו באיזה מקום? שוב אני מזכירה לך, זה אדם שלא יצא לך לראות בחיים, האם תתאהבי? מה זה השטויות האלה?! ברגע שמישהו אומר לי זה קרוב משפחה - אוטומטית ההיגיון אמור ליפול ולהשפיעה על הדעת, כי הרי אני כבר יודעת, אז מה מונע ממני? הטימטום? כנראה ו התשובה למרבית אלה שחושבים שזה כן מותר. כל החיים שלי למדתי תנ"ך ולא היה שם משהו שמאשר מבפורש קשרים מהסוג הזה שדנים עליו פה. באמת שאין לי בעיה ואני הכי ליברלית שיכולה להיות. אבל קשר בין קשרי דם? זה משהו שרק לחשוב הראש שלי בוער מכאבי תופת. הם לא פוגעים באף אחד? חחחח הם לא פוגעים בילדים (המסכנים אם יבואו) שיחליטו להביא לעולם הזה שכמה הוא מתקדם הוא עדיין - בתוך הקופסא כהגדרתך לדברים שהם רגישים ועדינים!? בתורה צויין רק המקרים האלה, אבל לא כתוב במפורש שזה מותר, אז לא לעוות. הוכחה היא להתמודד עם זה, ולא להיגרר. נושא שאני בחיים לא אבין ולא אקלוט. סיפורים כאלה גוברים על נושאים שלא הסכמתי כגון: חד מיניים, שוני בגיל ועוד כמה. אלה זה כלום לעומת הדבר הזה של קשר עם קרובי משפחה. עצוב פשוט!

למעלה