מאד לא מובנת לי..

אלאסטור

New member
אם הארי היה נוהג כדבריך, והנבואה

לא היתה בידו, הוא היה מת ללא צל של ספק, אין כאן ``מטרה`` לנטרל, יש כאן מטרה להוציא מכלל שימוש מספיק אוכלי מוות, ע``מ למנוע מהם לכתר אותך ולהרוג אותך, ולמרות ההתעקשות שלך, קסמי הניטרול הפשוטים לא מספיקים, למצב שבו לאויב יש עדיפות מספרית.

Pr0NgS

New member
ומי אמר שהוא רוצה רק לגרום לו נזק?

הוא רוצה לנטרל אותו נקודה. כל שנייה שהוא מתעכב טובה.

אלאסטור

New member
מדובר באנשים, שמשתמשים בקללות שאין

שאין עליהם מחילה, בלי לחשוב על כך פעם שניה, הברירה כאן היא בין לגרום נזק ולמנוע מהם להרוג או לענות, או לנטרל זמנית, ולקחת את הסיכון שעוד מעט, הם יחזרו בכוחות מוגברים, והם כבר לא יעשו את החשבונות הנ``ל, האם זה מוסרי או לא, ואצלם המונע היחיד יהיה האינטרס המשתנה, אני לא יכול שלא להקביל את זה, לטרוריסטים של ימינו ששוחטים ילדים ונשים (גברים כן מותר?!) ללא מחשבה שניה.

Pr0NgS

New member
אבל הוא בעצמו מנע מהם להגיע אל

נוויל והרמיוני וכו'. אני רוצה קודם כל שתסכים איתי שאיזה כישוף שדראקו עשה לפני 3 שנים יעלה לו עכשיו במוח, ועוד לדבר איתם לחשננית בזמן שאוכל מוות מכוון אליך שרביט? אתה חייב להסכים שפוסלים את האפשרות הזאת. סקטומספמטרה - הוא לא ידע. בשישי הוא ידע, אבל שוב פעם: הוא עשה את זה רק כדי להעיף את אוכלי המוות מדרכו, כי כל מה שהוא התרכז בו זה לרדוף ולהשיג את סנייפ, כך שפה הוא לא ניסה לא לנטרל ולא להזיק. בחמישי לא היו לו הרבה אפשרויות חוץ משתק וקללת נעילה וקיפוח שרביט, ותסכים איתי שכל דבר שיעכב את האויב יעזור לו, כי הוא רק רוצה להוציא את החברים שלו משם. אני חושב שאין לו אפשרות להרבה קסמים אפלים בחמישי.

אלאסטור

New member
הוא לא מנע כלום

אילולא הנבואה, כולם היו מתים, פשוט האינטרס הפריע, וגם כך הרמיוני נפגעה קשה מאד, ונויל ספג קרושיאטוס, ולעניין חוסר היכולת, מתחילת החמישי הוא ידע שהוא מאוים, וגם ידע שהוא לחשנן, איך אמר לו מודי, שחק על היתרונות הטבעיים שלך, ואפילו סתם כך לחפש קללות תקיפה, כלום. לפחות אחרי החמישי הוא היה אמור להבין את זה. אגב, אם בשישי הוא היה יותר אלים, הוא לא היה צריך להתמודד עם סנייפ והאחים בו זמנית. שימוש בכשפי נטרול פשוטים בלבד, יש בו משהו מבת היענה שטומנת את ראשה בחול.

וולדמורט לא יכל להינזק מהבסיליסק

כי הוא עדיין היה מזכרת ולא חזר לגמרי לחיים הוא חיכה שג`יני תמות ואז הוא יחזור לחיים

אלאסטור

New member
הוא לקח להארי את השרביט

שנפל לו, בשעה שהוא התכופף לג`יני, ולאחר שעוף החול ריפה את הפצע, הוא ניסה להרוג את הארי בעזרתו, רוח או זיכרון לא מסוגלים לעשות דברים כאלו, אולי הוא לא היה ממש ממש חי, אבל סביר שהוא כבר היה כמעט חי. וגם אם זו לא הוכחה, ברור ששליטתו בנחשים, ובודאי בבסיליסק של סלית`רין, גדולה משל הארי.

טעות חמורה

בסרט השני רואים שהארי ניסה לדבר עם הבסיליסק בלחשננית ווולדמורט אמר לו שזה לא יעזור לו כי הבסיליסק שומע להוראות של וולדמורט

The Walrus

New member
אשמתנו שהסרט מעוות הכל??

תשמע, אני זוכר אותך מהפורום (או שהיה זה פורום הסרט?), וממש כדאי לך לקרוא את הספרים. בספר אין קטע כזה.

Chugworth

New member
אני חושב שההבדל הוא

שהכישופים האלו הם "מיוחדים", כישופי "מומחיות" ספציפית, לעומת הארסנל הבסיסי של כישופים שכל קוסם יודע ולומד ברמות הבסיסיות, כמו אקספליארמוס, שיתוק וכו'. הארי פשוט השתמש בדברים שהוא מכיר הכי טוב. זה שיש קסמים ברמה מתקדמת יותר לא אומר שהאפקט של הכישופים הבסיסיים לא יהיה יעיל יותר. כמו שהארי אמר לזכריאס בפגישה הראשונה של צ"ד בספר 5, גם אקספליארמוס יכול להציל אותך ממוות. וחוצמזה, יכול להיות שהסיבה שהארי לא ממהר לעשות בהם שימוש היא העובדה שהכישופים שהזכרת הם התקפיים, ומזוהים עם כוחות האופל (סרפנסורטיה שמזמן נחש, ועל אחת כמה וכמה סקטומסמפרה המסוכן יותר שהמציא סנייפ). בלימודי ה-DADA לומדים להימנע משימוש בכישופים האלה, לטובת קסמי מגננה פחות אלימים. כך שאני לא חושב שהארי רגיל, או אפילו יודע איך, להשתמש בכישופים כאלה. וגם אם הוא היה יודע, אני לא חושב שהיה רוצה במיוחד. אני מניח שגם במקרים של סכנת חיים, קוסם מהצד ה"טוב" יכול להסתפק בקללות הפחות אפלות ואגרסיביות כדי לגבור על אויב. הקרב שלו עם בלאטריקס באמת היה חריג במובן הזה, אבל לדעתי הוא פשוט היה כ"כ נסער שהוא לא הקדיש מחשבה לענייני טקטיקה, אלא פשוט מיהר להטיל את הדבר הכי מכאיב שעלה לו בראש, ושאותו הוא כבר מכיר טוב - קללת קרושיאטוס הבלתי-נמחלת.

אלאסטור

New member
לעניין יכולת

הארי כבר הוכיח (אצל מאלפוי), שהוא יודע להשתמש בסקטומסמפרה, ודראקו השתמש בסרפנסורטיה בשנה השניה (!) בקלות, מה שמוכיח שזה כישוף קל, לענין המוסריות, ידוע לנו, שהילאים השתמשו במצבים של חוסר ברירה, בקללות שאין עליהם מחילה, והכשפים האלה, אפילו לא נכנסים להגדרות האלו, כשיש לך כוחות כמו דמבלדור, ברור שאפשר להשתמש בכשפי ניטרול מתקדמים לסוגיהם, אבל במצב של סכנת חיים, כשהאויב לא בורר בכלי נשק, ברור שצריך להשתמש בכל נשק שיש בידך. לעניין האפקטיביות של כשפי ניטרול פשוטים, א. הארי לא ניצל בזכות כישוף אקספליארמוס, שאותו הכובעים של פרד וג`ורג` יכולים לחסום, אלא בזכות תופעה שוולד` לא חשב עליה מראש. ב. אם במחלקת המיסתורין, כמה מאוכלי המוות היו נפגעים, בצורה שהיתה מונעת מהם להמשיך להילחם, אולי סיריוס לא היה מת, כי יחסי הכוחות היו יותר מאוזנים.

אתה צודק

ולכן הארי שונה מאוכלי המוות ולכן גם דמבלדור שונה מוולדמורט... להארי אין את הטבע לעשות קסמים אפלים ורעים. וההוכחה: ‏אחרי שהוא עשה את לחש הסקטוסמפרה על מאלפוי, הוא הצטער וכמעט שבכה אפילו שזה היה מאלפוי... אותו דבר דמבלדור: הרי דמבלדור יכל לענות את אוכלי המוות בקרב שהיה במשרד הקסמים, ובמקום זה הוא רק כבל אותם ונתן את הטיפול למשרד הקסמים. לסיכום: אוכלי המוות, סלית`ירין ובעיקר וולדמורט שונים מהארי, דמבלדור ושאר חברי גריפינדור, רבינקלו והפלאפף...

sky44

New member
אני חושבת../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

שהארי יודע שאלו קסמים די אפלים. הוא נבהל אחרי שאמר סקטומסמפרה למאלפוי וראה מה קרה. הוא לא משתמש בכאלה קסמים אלא אם הוא ממש כועס או מאויים. כמו שניסה להטיל קרושיאטוס על בלאטריקס לסטריינג' במשרד הקסמים.

אלאסטור

New member
לא היו מצבים

שבהם הארי היה מאויים יותר, מאחרי מותו של דמבלדור, ובמחלקת המסתורין לפני שדמבלדור הגיע, רוב הסיכויים שהוא היה מת שם, אם לא שתמיד היה לו מזל ברגע האחרון.

The Walrus

New member
נו...

הוא בהחלט השתמש - או לפחות ניסה - להשתמש בקרושיו נגד סנייפ.

אלאסטור

New member
השאלה היא לגבי כל אוכל מות

שהארי פגש בדרכו, ובפרט פנריר גרייבק למשל, שאין שום בעיה מוסרית להשתמש נגדו בכל קללה שקיימת.

sky44

New member
זה תלוי../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

השאלה אם המטרה מצדיקה את כל האמצעים. יש בעיה מוסרית בעצם השימוש בכאלה קללות. האנשים שמשתמשים בקללות כאלה הם בדר"כ אוכלי מוות, רק הם השתמשו פעם בקללות שאין עליהן מחילה (ככה קוראים להן? תקוע לי unforgiveable בראש כל כך חזק שאני כבר לא בטוחה). עד שבא קראוץ' האב ונתן רשות להילאים להשתמש בהן בחקירות שלהם. זה לא היה אקט מוסרי כל כך. לדעתי זאת הייתה טעות. כל הרעיון בלהיות טוב זה שיש לך גבולות שאתה לא עובר. והקללות שאין עליהן מחילה הם מן גבול כזה. זה לא משנה אם מגיע לפנריר גרייבק קרושיאטוס או אבדה קדברה, זאת לא הדרך. לכן יש בתי משפט לקוסמים - אני חושבת שאזקבאן זה עונש יותר גרוע ממוות לפעמים. עובדה שאנשים השתגעו. הארי לא יכול לאבד את המוסריות של עצמו בגלל אנשים חסרי מוסריות. רק שהוא ממש כועס הוא קצת מאבד שליטה על זה ומנסה להשתמש בקרושיאטוס וכאלה.

City Of Angel

New member
קסמים זה לא כזה דבר פשוט

קסמים, ובטח כאלה חזקים, זה לא רק כמה מילים שאומרים בהנפת שרביט - צריך לרצות ולהתכוון אליהם מכל הלב, לעשות בדיוק את התנועה הנכונה ולהתאמן עליהם הרבה. במצבי לחץ זה אפילו עוד יותר קשה. זה לא מדויק מה שאמרת - למשל כשהארי רדף אחרי בלטריקס למזרקה הקסומה הוא עשה עליה קרושיאטוס, אבל זה פשוט לא הצליח לו. לכשפים כאלה מרושעים הקוסם צריך להיות מרושע בעצמו. חוץ מזה הארי לא טיפש, הוא יודע שלוודלמורט ואוכלי-המוות למיניהם יש יתרון גדול בכשפים אפילם שתלמיד שנה שישית לא חלם להכיר, והיתרון היחיד שלו עליהם הוא בנחישות, בזריזות, ובקסמי המגננה (לפעמים נראה שכל מה שהוא יודע לעשות זה אקספליארמוס..).

למעלה