מאד לא מובנת לי..

אלאסטור

New member
מאד לא מובנת לי..

התנהגותו של הארי, אתחיל במקרים הקיצוניים, כשהארי רודף אחרי אוכלי המוות הנמלטים ממגדל האסטרונומיה, כולו זועם על מותו של דמבלדור, הוא פוגע באוכל המוות הראשון בקללת שיתוק, לאחר מכן, הוא מציל את ג`יני אהובתו מאוכל מוות, והמקסימום שהוא מצליח להפיק, הוא עוד שיתוק מסכן, כנ``ל לגבי פנריר גרייבק שתקף אותו. מה עם `סקטומסמפרה`? זו קללה יותר מתאימה נגד חלאות שכאלה, ובודאי יותר יעילה. בספר השני, בדו-קרב בין הארי למאלפוי, מאלפוי צועק `סרפנסורטיה` כמדומני, ומזמן נחש מולו, ואז הארי לוחש וכו`, מדוע כשהיו במחלקת המסתורין, במצב נואש, הארי לא זימן גדוד נחשים, ופקד עליהם לתקוף את אוכלי המוות? ובודאי שכשהשתמש נגד בלטריקס בקללת קרושיאטוס, יכל בלא פחות מוסריות לשסות בה כמה נחשים?!

אלאסטור

New member
עוד משהו

אם הארי פחד במגדל, שאוכלי המוות האחרים יחזרו כי ישמעו צעקה, הוא היה יכול להשתמש ב`לנגלוק` או ב`מופליאטו` ע``מ למנוע מהאחרים לשמוע, ובודאי לאחר שאיבד את יתרון ההפתעה וראו אותו, לא היתה בעיה להשתמש ב`סקטומסמפרה`. ואין צורך להוסיף, שמוזר, שסיריוס (מתאים לאופי שלו) או מישהו אחר, לא לימדו את הארי לבצע קללת הרג, או לפחות איזו קללה חזקה אחרת, הרי גם דמבלדור מודה, שבסופו של דבר, הארי יאלץ להרוג את וולדמורט.

אממ...

לא נראה לי שהארי יהרוג את וולדמורט ע``י קללת האבדה קדברה. אלא הוא יהרוג אותו ע``י כח האהבה שיש לו... נכון, זה נשמע מופרך והזוי אבל אני לא רואה את הארי הטוב לב ישתמש בקללה שהורגת בגיל 17. ויכול להיות שזאת הסיבה למה סיריוס/דמבלדור לא לימדו את הארי כשפים יותר מתקדמים וחזקים...

אלאסטור

New member
יש הבדל בין טוב לב לרכרוכי

הארי טוב לב, אבל הוא בהחלט יהיה מעוניין, למרות טוב ליבו, להרוג את רוצחם של הוריו ושל חפים מפשע אחרים, כמו שאמר בעצמו בסוף ספר חמישי לדמבלדור. לגבי האהבה, לא נראה לי שהיא כח שניתן להרוג באמצעותו, כי בעצם להרוג, זה דבר שהוא נוגד את תכונת הבסיס של אהבה, אף אחד לא הורג מאהבה, אולי מנקמה, מזעם, למען מטרה מסויימת, אהבה היא יותר כח מגן.

לא מדוייק...

אהבה לא נתנה אפשרות לקווירל לגעת בהארי. ומה שהרג אותו זה היה הכח שאבן החכמים סיפקה להארי...

ToryMaster

New member
מה קשורה אבן החכמים?

קווירל נכווה בגלל המגע בהארי, באהבה. אבל הוא מת למעשה מכיוון שוולדמורט עזב את הגוף שלו, ונאמר שדיבוק מקצר מאוד את החיים של הגוף, ושהוא מת כתוצאה מההיפרדות. אין שום קשר לאבן החכמים פה.

אממ

כן את צודקת... טעות שלי..אני מצטער!

the ror

New member
אני הבנתי שקווירל נהרג כי וולדמורט

נטש אותו וכי הדיבוק מקצר את החיים... קווירל כולה נכווה מעורו של הארי(בעקבות ההגנה של אימו) בגלל שוולדמורט היה בדיבוק בו...זה לא מה שהרג אותו.

כן...

אתה צודק! אבל זה לא מוזר שהארי יגיד אבדה קדברה ויהרוג את וולדמורט?? לפי ההיגיון וולדמורט אמור למות ע``י משו מוזר שקרה בגלל הארי...(אני לא מדבר על האהבה). כי אם באמת הארי יהרוג את וולדמורט ע``י אבדה קדברה, אז למה לא לימדו אותו באופן אישי לעשות את זה?

אלאסטור

New member
יכול להיות

שהאהבה תגן עליו, וההריגה עצמה תיעשה בצורה רגילה. יש לי תחושה עמומה שהדיבוק בסוף החמישי, הוא חזרה גנרלית לקראת משהו דומה שיהיה בסוף, ושוב הוא ינצל בזכות האהבה. ואולי זה מה שדמבלדור התכוון בראשון, כשאמר שהארי מחוסן מפיתוי ע``י הלורד וולדמורט, שוולד` יכנס בו וישכנע אותו שהוא יתן לו כוחות.

Pr0NgS

New member
משהו כזה...

אני חושב שהוא יכול להרוס דברים בתוכו או להוציא רוע מתוכו בזכות האהבה <אגב, זה יכול להיות מצוין אם הארי הוא הורקרוקס - להשמיד אותו מבפנים>. בדיוק היום עסקתי בפוקס, אז עלה לי למחשבה עוד תופעת פריורי אינקנטאטם, ועם כל הפחד של הארי, שירת עוף-החול "מגבירה את עוזם של טהורי הלבב, ומטילה מורא בלבם של החוטאים".

Pr0NgS

New member
כי הוא תחת לחץ. פשוט מאוד כי הוא

תחת לחץ עצום, ומה שעולה לו בראש זה 'שתק'. כמו בחדר הסודות - הוא הרי היה יכול לשלוט בבסיליסק בלחשננית. יכול - אבל הוא לא חשב על זה באותו רגע. לעמוד מול קוסמי אופל זה לא רק עניין של שינון והטלת לחשים, זה גם אומץ ותעוזה תחת לחץ.

אלאסטור

New member
המקרה שם שונה

הוא לא יכול להתמודד מול יכולותיו של וולדמורט, בשטח שלו, כלומר נחשים, מה גם, שזה נראה שרידל לא ניזוק ממבטו של הבסיליסק, מה ששונה אצל קוסמים רגילים, שהם חסרי שליטה בנחשים לגמרי, ולעניין הקללות, א. הוא לא השתמש ב`שתק`, אלא ב`פטריפיקוס טוטלוס`, שהיא קללת נעילת גוף מלאה, בשונה מ`שתק`, שגורם לקפיאה לכמה דקות. ולעניין הבילבול א. מאוחר יותר על סנייפ הוא ניסה להשתמש. ב. בשביל זה הוקמה צ``ד, ועל דברים כאלה הוא היה אמור להתאמן, ע``מ שלא להתפס לבלבול בשעת מעשה.

Pr0NgS

New member
א. לא משנה

ב. כי הוא כבר הרגיש שנאה עזה כלפיו, וזה מה שמקושר אצלו עם שנאה כזאת <כמו בלטריקס> ואני לא מבין למה אתה חושב שהוא ישתמש בסקטומסמפרה, אם הוא פשוט יכול לשתק אותו, כי זה כל מה שהוא צריך כדי לעצור אותו מלפגוע באחרים, ואז הם יכולים כבר לטפל בהם.

אלאסטור

New member
כתבתי על זה

למגיב השני, כדאי להסתכל שם, אבל בגדול ככל שהאויב יותר ניזוק, כך הוא פחות יכול להזיק לך.

Pr0NgS

New member
אם אתה עושה לו 'שתק' ומצליח, הוא

הכי לא יכול להזיק לך בעולם, לפחות לא בתחומי הקרב שביום המדובר.

אלאסטור

New member
אם מסתכלים שוב על תיאור הקרב

במחלקת המסתורין, אחד הדברים הכי זועקים שם שרבים מאלה ששותקו, חזרו לקרב בהמשך, גם באימונים של צ``ד, ושל הארי לפני המבוך בטורניר, התופעה היתה קיימת, ומתוארת כ`הפשרה` לאחר מספר דקות. מה שהתכוונתי לומר בהתחלה, שהארי השתמש ב`פטריפיקוס טוטלוס` ולא ב`שתק` היה שמבחינת זמן האמירה של הלחש, הוא לחש יותר ארוך, אפילו מסקטומספרה או סרפנסורטיה.

למעלה