מאד לא מובנת לי..

Pr0NgS

New member
קודם כל, צטט לי 'הפשרה'.

דבר שני, הם חזרו כי החברים שלהם שיחררו אותם וכולם ירדו לחדר הקשת, כי הם רצו להיות רוב. וגם בהתחלה הראשונה - כתבת שהוא אמר 'פטריפיקוס טוטאלוס', אבל אני לא התכוונתי לשום מקרה ספציפי. אתה עצמך אמרת בהודעה הראשית שהוא השתמש בקללת שיתוק. אתה מניח שהקללות האפלות יותר מזיקות, אבל אם תשתק משהו, יהיה לך יותר קל לנטרל אותו סופית. זה עדיין יעיל. בקרב, אתה לפעמים לא ממש ממוקד, והארי הוא כזה אימפולסיבי, והוא פשוט יטיל את הלחש הראשון שיעלה לו בראש. הארי לא ישתמש בקללות אפלות אלא אם כן הוא ממש כועס <על סנייפ/בלטריקס כשהרגו את דמבלדור/סיריוס - שהם יקרים לו מכל>. אז אני אומר שההתנהגות הזאת מתאימה.

אלאסטור

New member
הפשרה מוזכרת

בספר החמישי באחד האימונים של צ``ד, וזה לא משנה אם מישהו משחרר, או שמשתחררים לבד, כך או כך הבעיה היא אותה בעיה.

אלאסטור

New member
לא ברור לי מה כל כך קשה להבין

להצביע עם שרביט ולהגיד שחרר, כל אחד יכול, לרפא נזק מסקטומסמפרה בודדים יכולים, וכנ``ל לכל מיני פגיעות קשות אחרות.

Pr0NgS

New member
אתה מתאר פה שניים על אחד.

במצב של הארי, הוא הציל מישהו מפגיעה. הוא שיתק מישהו, ואז מי שהוא הציל אותו יכול לטפל בו <בספר השישי>. עכשיו הגד לי אם זה הגיוני שמישהו משתק מישהו, ואז בא חבר שלו ומשחרר אותו? בקלות מי ששיתק את הראשון יכול לשתק את השני. לי זה לא ברור למה זה לא מובן, וגם: הארי משתמש רק במצבים של כעס בלתי יתואר בקללות כאלה, אז בטח לא על סתם אוכלי מוות.

אלאסטור

New member
שוב

במחלקת המסתורין, כל אוכלי המוות שנוטרלו, חזרו להילחם, חוץ מזה שהפך לתינוק, אם הם היו נפגעים מ- הכשות נחשים/כל קללה שגורמת נזק ממשי, ספק גדול אם היו חוזרים להילחם. יש עוד דבר מרכזי, שנראה שהציבור כאן פיספס, האנשים האלה, נכונים להשתמש בקללת הרג, בכל פעם שהאינטרס שלהם מרשה זאת, אז ודאי שיש צורך לפגוע בהם, בצורה שתשלול מהם את היכולת להמשיך להילחם (לפחות), ואין מקום לנימוקים מוסריים אצל כאלה מפלצות.

Pr0NgS

New member
זה לא חייב לגרום נזק. תמיד צריך

לגרום נזק? הם רוצים לנטרל אותם, כדי שהם לא יפגעו. כל אוכלי המוות שנוטרלו חזרו להילחם כי <הסברתי כבר> הם התאספו מחדש ושיחררו את כל מי שהיה משותק והגיעו ביחד להיכל הקשת כדי לקחת את הנבואה מהארי. הרי מה הייתה המטרה של הארי שם במחלקת המיסתורין? להילחם נגדם? לא. המטרה שלו הייתה לנטרל את כולם, כך שהוא יכול לברוח משם ולהציל את חבריו, ושיתוק וקללת נעילת הגוף המלאה מספיקה. כנ"ל בשישי, המטרה היא להגיע לסנייפ כמה שיותר מהר ולא להתעכב שם על אוכלי-מוות.

אלאסטור

New member
אני הסכמתי איתך מהתחלה

שהמטרה של הארי היא רק לנטרל, הבעיה, שכולנו ראינו כמה הניטרולים האלו שווים, לא אמרתי שצריך להרוג אנשים בשביל כיף, אלא לנטרל בצורה ודאית, כי אחרת האבדות ישארו רק בצד הטוב, כי הרעים הרי לא עושים חשבון. מלחמה היא אף פעם לא דבר יפה.

ToryMaster

New member
"וידוא הריגה"

אי אפשר פשוט להפר את הכללים וערכי המוסר רק כי הצד השני התחיל, זה מה שוולדמורט מנסה להבהיר. הארי. לא. הורג. זה משהו שרולינג עושה כדי להבהיר לנו את ההבדל בין "הטובים" וה"רעים".

אלאסטור

New member
זה באמת אידיוטי, ונאיבי להחריד

ואגב, לא דיברתי על וידוא הריגה, אלא על גרימת נזק מספיק ע``מ לנטרל בודאות.

ToryMaster

New member
וההבדל?

מה צריך לעשות? לפצוע עד איבוד הכרה? נראה לך שלאוכלי המוות האחרים יהיה קשה יותר לתקן את זה מאשר לשחרר משיתוק?

אלאסטור

New member
ודאי שיהיה להם קשה יותר

לא כולם אשפים כמו סנייפ, והכשה של נחש אפי` ב`מנגו` התקשו לרפא, עיין ערך ארתור, ובהחלט, כשאין ברירה, צריך להשתמש בקללת הרג, כמו ההילאים. סיריוס סיפר להארי על מודי, שהוא מעולם לא הרג אם היתה לו ברירה אחרת.

ToryMaster

New member
אבל כן יש לו ברירה

הארי לא רוצה להרוג אותם, או לנטרל אותם לנצח נצחים, הוא רק רוצה להציל את עצמו...

אלאסטור

New member
אילולא תמיד מישהו הגיע להציל אותו

או שקרו דברים לא צפויים, הברירה היחידה של הארי ע``מ להישאר בחיים, היתה להשתמש בקללות חזקות או בקללת הרג, אני רוצה שמישהו יסביר לי, איך לולא דמבלדור, הארי היה יוצא חי ממשרד הקסמים בלי קללות קשות?!

ToryMaster

New member
אבל הוא לא

עד כה הוא לא נאלץ להשתמש בקללות קשות, בגלל זה הוא לא השתמש בהן, אי לא מבינה מה הבעיה.

אלאסטור

New member
אילולא תמיד מישהו הגיע להציל אותו

או שקרו דברים לא צפויים, הברירה היחידה של הארי ע``מ להישאר בחיים, היתה להשתמש בקללות חזקות או בקללת הרג, אני רוצה שמישהו יסביר לי, איך לולא דמבלדור, הארי היה יוצא חי ממשרד הקסמים בלי קללות קשות?!

Pr0NgS

New member
למה אין ברירה?

קודם כל, רק נחשים גדולים וקסומים מאוד כמו נגיני יכולים לעשות ככה. דבר שני, הוא פשוט הדף אותם מדרכו. הוא לא התחמק מלתת להם את הנבואה, אלא פשוט פילס את הדרך שלו ליציאה יחד עם החברים שלו, לכן הדבר הכי חשוב זה לצאת, ולא כמה טוב ניטרלנו אותם.

אלאסטור

New member
א. להזכירך, הנחש לא היה נגיני,

אלא חבל של אש, שדמבלדור שלח ע``מ לכבול אותו, והוא עשה לו שינוי צורה לנחש. ככל שיש יותר תוקפים, אנשים ונחשים, כך גדלים הסיכויים שהאויב יפגע. ב. להזכירך, הארי לא `הדף אותם מדרכו`, אלא ניסה לברוח, בדיוק לפי המלצתכם, וכותר בהיכל המוות, ע``י אלו שכאמור רק שותקו או ``נוטרלו``, וזה שבסופו של דבר, הארי הצליח לצאת משם חי, לא היה בזכות כשפי הניטרול, אלא בזכות התיגבורת שהגיעה. אגב, מצב של אין ברירה הוא: אתה לא מצליח להתגבר על האויב בשיטות הרגילות, או כי הוא חוסם את הקללות, או כי האויב גדול מדי מבחינה מספרית, וכל אחד משוחרר ע``י חבריו. אגב, ככל שעוצמת הקסם בקללה יותר גדולה, כך קשה לחסום אותה, עד לקללת הרג שבכלל א``א לחסום בצורה רגילה, וכשפי נטרול פשוטים, נחסמו ע``י אוכלי המוות בקלות.

אלאסטור

New member
פשוט יש צורך לנטרל בוודאות וכפי

שראינו, כשפי הניטרול הרגילים לא מספיקים בשביל להינצל מאויבים.

Pr0NgS

New member
אתה כל הזמן אומר את זה, אבל לדעתי

זה ממש לא נכון. אם אתה נלחם נגד משהו, אם אתה משתק אותו, פשוט ניצחת את הקרב. במנוסה הדבר בא לידי ביטוי בצורה אחרת, אבל גם פה אין לו זמן אלא להטיל ניטרול רגיל על-מנת לנטרל בלבד ולא לגרום נזק כמו שאתה רוצה בדו-קרב, שמטרתך בו היא לנצח.

למעלה