לnubis

הערות לנוביס ולסטט

אני לא אתחיל לצטט, בגלל שהעץ הזה כבר ענק וממילא יש רק כמה דברים כללים שאני רוצה להגיד. נוביס - אתה מדבר על דברים לא רלוונטיים וטועה לגמרי בהבנתך - או החוסר בה - את אמונתו של לסטט. מקדונלדס? סמלים (לפחות בצורה שהוא התכוון לה)? חייזרים? מה לעזאזק? זה לא קשור בשום צורה למה שהוא אמר. לא אמרת שום דבר בדיון הזה שהיה ממש בעל ערך, ולדעתי לא בגלל שלא הבנת, אלא בגלל שלא ממש ניסית להבין. לסטט - אני מסכים איתך בהרבה דברים, אבל אולי עדיף שתסביר מה שנוביס לא מבין. זה יעזור לכול המעורבים, אני חושב. וכפייה דתית לא רק ברה בצורת אלימות. למרות שאני לא רואה כאן כפייה דתית מסוג כלשהו, אני יכול להגיד לך שאני מרגיש כפייה בהרבה מקרים, והגוף שלי עוד נקי מחתכי חרב.

L e s t a t

New member
נוביס..

"לא נראה לי אתה לא מבין מה כתבתי, כלומר לא למדתה והתעסקתה בטכניקות מאגיות מתקדמות שמשתמשות באנרגיות/סמלים של אלים." מאיפה לך? "כן אני הייתי אל ולא ארחיב יותר בנושא." ואני לא אגיב על כך. שמא ישתמע מדברי כי אני פונדמנטליסט קיצוני. "או שאתה קובע כדבר נתון את אי-קיומם של האלים.. או שמושגים כמו חיים, מוות, אהבה, שנאה, כעס, רוגע, נקמה, שלווה, מלחמה, שלום, חוכמה, טיפשות, אמונה וכו' לא קיימים בעולמנו? סליחה?! זה פונדמנטליזם - קיום האלים שלך הוא יסודי ואינו ניתן לערעור אחרת איך יש חיים,מוות.... אפשר לערער על אמונה כזו?" אני חושב שפירשת לא נכון את מה שאמרתי. אני התייחסתי להתחמקות המעניינת שלך שטענה שאני לא מסוגל להבין את האמונה הגרמאנית כי אני חי בעולם שונה לחלוטין בו לא קיימים אותם המושגים. "לגבי ראיית עולם, אם מוסכמת עליך הטענה כי ,אנו מוגבלים ונתונים בתוך עולם המושגים שלנו'. אתה גם יכול להבין שלעולם לעולם לא תהיה לך אותה תפיסת עולם כמו של גרמני בן ימינו ובטח לא של בן שבט גרמאני. העובדה היבשה היא שלא לא גדלתה וחונכתה על מושגים ושפה כבן שבט גרמאני ולכן תפיסה כול כך יסודית כמו התפיסה הדתית שלהם היא משהו שלעולם לא תוכן להבין" חזור לטענה-תגובה הקודמת (בהודעה הזו). "איש באמונתו יחיה בלי לבלבל אחד לשני את השכל." אני חושב שסוף סוף אנחנו מסכימים.

למעלה