לnubis

קולוביה

New member
לnubis../images/Emo13.gif

לאלמוג שלום!!! לפעמים החיים שלנו כמו מגדל קלפים, צריך רק קלף אחד בשביל להפיל מגדל שלם. וזה מה שקרה לי, לכן נעלמתי לתקופה. התרגיל האחרון שלנו היה קרחת היער,ביקתה,נשר,עורב וזמן ערביים. התרגיל הזה בהחלט הושפע ממצבי הנפשי שהיה פגוע קשות ע"י אובדן אדם יקר וחשוב ובעיקר משמעותי בחיי. בהבדל לשאר התרגילים שאותם באופן פיזי ציירתי,תרגיל זה לא! בתחילת התרגיל כאשר פניי פונות מזרחה לשמש לא יכולתי להפוך לעורב ולא לנשר באותה שניה הייתי במחוז חפצי,בקרחת היער בלי מעוף (כאילו נשארתי במקום והכל סביבי השתנה בשבילי)הבקתה היתה שונה מחלומי היא היתה ישנה אך לא רקובה ומוזנחת כמו בחלום,היא היתה בקתה של אגדות: רעפים ישנים שהצבע החום אדמה דהה מןהשמש,הביקתה היתה עשויה לבנים ולא דווקא עץ,לא היה דלת,הריצוף היה כמו פסיפס,אך,הצבע ששלט היה אפור. היה על הגג מרזב. לא נכנסתי הפעם לתוך הבקתה ,אלא, המשכתי להביט בה כאילו אני מאופנטת על ידה, הפעם העורבים לא היו על הגג,הם היו לידי. יכולתי להרגיש את הרוח ואת חום השמש על פניי ואז נזכרתי שאני צריכה לחזור סובבתי את ראשיי לכיוון המנוגד ושוב חזרתי אך, הייתי באגם עומדת. כל הזמן הזה לא זזתי,לא שיניתי צורה הכל סביבי השתנה:השמים,האדמה,מים והשמש,הייתי קרובה לשמש אך לא נשרפתי. אני לא יודעת מה משמעות של התרגיל הזה,הוא לקח לי הרבה אנרגיה והרגשתי במשך שבועות מותשת. מקווה שתצליח להבין זאת. בברכה דנה(קולומביה)

nubis

New member
קולומביה ../images/Emo13.gif

אכן החיים שאנו בונים לפעמים בביטחון עצמי רב מדי נתונים לחסדי כוחות השינוי אשר לעומתם אנו אבק ברוח אך לא חסרי אונים. ישנה אמרה שבה אני מוצא חכמה רבה "כאב נובע מההתנגדות לשינוי" לכן ההסתגלות היא אחת מעוצמות הנפש שעל האדם לגלות במסע הפנימי של חייו. לפני שלושה שבועות הבנתי כמה דברים שחלקם מהווים מפתח לחוויה שאת עוברת עכשיו לכן גם כתבתי הודעה שכבר נעלמה לה שאין צורך כרגע לעשות את המסע כיוון שכבר היית בבקתה אך כיוון שזה לא ממש רלוונטי אני אתיחס לחוויה. הסיבה שאת עברת מסע כזה הוא שאת בנקודה בחיים שבה את כבר שם ליד הביקתה של בבא-יאגה בנקודת המעבר שבין המוות של הילדה המתוקה ללידה של אשה עוצמתית. זכרון מהתת מודע דוחף אותך לעבור את החניכה הזו לבד כפי שעברת אותה פעמים רבות בעבר אך בעידן הזה היה שינוי מהותי במערכת הקוסמית ששולטת במעברים האלו ונדרשת התערבות של כוח נוסף. להמשך החניכה שלך אנחנו זקוקים להפגש ולראות לאיזה כוון זה מתקדם משם מה ש(כמעט) בטוח הוא מסע אל בבא-יאגה. (בספר "רוקדות עם זאבים" יש פרק שכדאי לקרוא על בבא יאגה כהכנה למפגש) דנה, שמח לשמוע ממך בברכה אלמוג.

kitiara 6

New member
אני חייבת לשאול...

מה הקשר בין מכשפה מסיפורי אגדות רוסים לכל עניין המאגיה?????

nubis

New member
בדיוק אותו הקשר למאגיה

של אלים, מלאכים, דרקונים ופיות
כולם הם סמלים / דימויים שמיצגים עקרונות קוסמיים איתם עובד המאג. בבה-יאגה המכשפה הזקנה של היער אותה הדמות מעמי ותמי הוצגה לאורך שנים רבות בצורה מסולפת ששאובה מהמסורת הנוצרית כיוון שהיא התגלמות של עקרון המוות והלידה כ crone (זו שיודעת). בבא יאגה - הפטרונית של המילדות, המרפא הזקנה שרוקחת שיקויים,משחות ורעלים לחולים (רעלים לעתידים למות, תרופות לאלו שעדיין לא הגיע זמנם). זו שטורפת את הילדות ומביאת ללידה של הבגרות, הפטרונית הגדולה של הריקבון של כול מה שנחשב בעיני השכל כמכוער כמגעיל של המוות. ממלכת הידע שלה משתרעת על כול הטבע אין בה שום דבר אנליטי או אקדמאי וגם לא ניתן להבין אותה בשום צורה שכלתנית משום שהיא קוראת תיגר על השכל הישר, בבה יאגה יודעת!. באבה יאגה נמצאת בבסיס של כול פעולה אינטואיטיבית היא איננה אימפולסיבית אותה לא יבלבלו עם שטויות היא יודעת! ניו איג'? רומנטיקה? אור ואהבה? ילדות מתוקות? גועל נפש! ווסת, ג'וקים, ריקבון, לידה (כי מישהו צריך להנות מכול הלכלוך הזה בלי להתעסק בשטויות) תענוג! בברכה אלמוג

L e s t a t

New member
איזה סמלים על ראשך?

אלים, דרקונים, פיות ורוחות הם חלק מהאמונה הדתית שלי, הם לא "סמלים". עבור המאג האתאיסט אולי מה שאמרת זה נכון, ישנן לא מעט שיטות מאגיות שמשתמשות באלים וישויות שונות כסמלים גרידא (כמו למשל, מאגיה כאוטית), אבל עבור מאג דתי כלשהו (לא משנה אם נוצרי או פגני, יהודי או מוסלמי) - ממש לא. האלים שלי הם לא סמלים או עקרונות עבורי, הם אלים.

nubis

New member
אתה

מאמין באלים המתהלכים על האדמה בגוף פיזי? או שהם ישויות עם גוף אסטרלי או שהם עם גוף מנטלי או שאין להם בכלל קיום בשום צורה ואז הם לא יכולים להיות משהו נפרד מהיש והם גם אין, איך בדיוק האלים שלך קיימים? כשאתה אומר סמל למה אתה מתכוון? איך אתה יכול לתפוס את האלים שלך אם לא בצורת סמלים? למה אתה חושב שסמלים אין להם קיום מובדל? האם ל M המפורסם של מקדונלד אין קיום ממשי? ואם לא היה את מקדונלד האם הוא היה יכול לסמל ישות שלא קיימת? כשאתה רואה טלוויזיה אתה רואה חשמל שמיצג גלים ששודרו ממקור אחר על מסך זה הכול... האם הדימויים בטלוויזיה יש להם קיום ללא החשמל שמיצג גלים שמיצגים רישום של שחקנים או דמויות מצוירות שנרקמו במוחו של אדם בעל קיום ממשי. האם אתה מבין משהו מהמכניקה שעומדת מאחורי המילה סמל? האם אתה מבין את המכניקה שעומדת מאחורי סמל של אל? הכלתה פעם את האנרגיה שעומדת מאחורי הסמל של איזה אל? התרוקנתה פעם מהאני האנושי שלך והייתה פעם אל? אם לא אז איך אתה יודע מה זה אל? איך אתה יודע מה זה סמל אם לא השתמשתה בו כדאי לבוא במגע עם אל? בעיני אמונה ומערכת דתית אינם קשורות משום שדת היא מילה נרדפת לחוק ואת האמונה שלי שאין שום אפשרות לבטא אותו במערכת דתית. בברכה אלמוג

L e s t a t

New member
אסטרלי?

לא באמונה שלי
אם הם רוצים, יש להם גוף פיזי, אם הם לא, אז הם נשארים בעולם שלהם.. אתה מדבר מתוך פילוסופיה אוריינטלית כלשהי, זה לא ממש מדבר אליי מכיוון שאני מדבר מתוך אמונה גרמאנית שלא רואה באלים כסמלים או כייצוגים, בצורה שאתה בא ואומר "אני מאמין בX אל הגשם, כלומר אני מאמין באנרגיה של הגשם", אולי אל הגשם מתגשם דרך הגשם אבל זה לא אומר שהוא "האנרגיה של הגשם" שפשוט זכתה לשם ודמות פיזית כי אנשים חיפשו תשובות. אתה צודק בדבר אחד - אני לא יודע מה זה אל, זה מושג שהבנתו, לפחות המלאה, די נשגב מאתנו. אבל אני מאמין שאל הוא לא סמל כמו שהגביע של קבוצת הפוטבול השכונתית הוא סמל. אל הוא אל, לכנות אותו "סמל" זה להוריד מערכו.

nubis

New member
אני מנסה להבין

את המושג שלך לגבי ,אל' כי לפי מה שאתה כותב "אם הם רוצים, יש להם גוף פיזי, אם הם לא, אז הם נשארים בעולם שלהם" הם פשוט גזע חייזרים בעלי כוחות למשל להוריד גשם ואז אין שום דבר נישגב בהם. מה זה העולם שלהם? ושוב..האם הייתה פעם או חוויתה פעם אל? והכי חשוב למה אתה חושב שאתה מבין את האמונה הגרמאנית? אתה גדלתה וחייתה בעולם של תפיסות שונות לחלוטין איך אתה יכול להבין מושגים שאינם קיימים בעולם שבו אתה חי. זה כמו שתצהיר שאתה מבין מה זה להיות ב טריפ של פטריות בלי להתנסות בכך. בברכה אלמוג

Swicca

New member
תראה .. אני לא מבין אותך בנאדם ....

.... אתה מדבר בכזה זלזול לאמונה של אדם אחר רק כי הוא חושב אחרת ? ... זה כמו לנסות להסביר לרב שה' הוא לא אמיתי והוא רק מסמל את כל הטוב שבעולם ואחרי שהוא ימות הוא לא יגיע לגן עדן !... אני לא יודע למה לך קשה כל כך להבין את הבנאדם (ישנת מספיק?) אבל אני הבנתי אותו מצויין וזה היה פשוט מציק לקרוא את ההודעות שלך ... מילא אחת ועכשיו הנה עוד אחת ולא אני לא מנסה להיות נחמד למנהל הפורום .. (לא מכיר את הבנאדם) אבל מה שכן אני די מזדהה עם ההגדרה שלו לאל .. או אלים .. :) .. ומה שאתה רשמת היה פשוט מעליב לא רק כלפיו אלא כלפי כל מי שחושב ככה ... בכל מקרה .. תהנה בקורס שאתה מעביר אני מצטער אבל אני חושב לנשור ממנו ! :p .. (לא ממש בשבילי... פשוט עשית לי דז'ה וו נוראי מהמורה שלי לשעבר לרייקי .. דבר שאני לא מתכוון ללמוד לעולם .. שוב! חחחח... ) בכל מקרה מצטער עם הייתי קצת תקיף ואני די בטוח שממש לא איכפת לך מי בקורס או לא ... אבל אני פשוט רואה עכשיו את התגלמותו של המורה מאחורי הקורס ואני לא אוהב את זה בכלל !

nubis

New member
ההודעה

של לסטאט "איזה סמלים על ראשך?" הגיע אחרי שרשמתי את ההודעה שלי על בבא-יאגה. ההבנה שלי לגבי קבוצת הסמלים שקרויה אלים מגיעה מתוך התנסות אישית וישירה במאגיה טקסית עם אלים מהפנתאון המצרי וחוויות ישירות עם אל מסוים מהפנתאון האצטקי. אולי אין לי זכות לדעת האם ללסטט יש התנסות כזו או שהאמונה שלו מתבססת על השכל בלבד? גם אחרי שהוא מנסה לכפות! את האמונה שלו עלי. "אלים, דרקונים, פיות ורוחות הם חלק מהאמונה הדתית שלי, הם לא "סמלים". ובהודעה אח"כ "אל הוא אל, לכנות אותו "סמל" זה להוריד מערכו." זו לא כפיה דתית? מבחינתי יש הבדל עצום! בין לעבוד אל או אדם או עקרון או כול זבח דתי אחר לבין מאגיה! אפילו ביהדות יש את אלו שזובחים ומתפללים כפורמט דתי ויש את אלו שמתפללים כטכניקה מיסטית. בכול מקרה זהו פורום מאגיה וכישוף לא פורום פאגניזם ובמאגיה מתעסקים במנגנונים,מכניקה וטכניקות לא באמונות משום שאין קשר בין היות האדם פגאן מונוטאיסט בודהיסט או בעל אמונה לא מוגדרת להצלחה המאגית שלו. ישראלי שנולד ב 2003 רשאי להאמין שהוא מבין את תפיסת העולם של גרמאני מלפני מאות שנים אבל הוא לא! בדיוק כמו שהרב עובדיה יוסף לא מבין שמץ מתפיסת האל והעולם של משה רבינו או אפילו של רבי עקיבה. ניסיון לערער על האמונה של האדם שגוררת כזו תגובה פונדמנטליסטית מעידה על כך שהאדם עצמו אינו מסוגל לערער על אמונתו אז איזו מין אמונה זו? אגב swicca - אם אתה בקורס אז איפו בדיוק היומן שלך? או שאתה מספיק "גדול" בשביל ללכת לבד למקומות שמעולם לא הייתה בהם? בברכה אלמוג

Unblessed

New member
תסלח לי אבל אתה

ממש חוצפן ויהיר. כשאני אהיה פחות בהלם אני אחשוב אם זה שווה תגובה.

Nizzan Cohen

New member
די לריב.

או לנהל וויכוח טיפשי שלא מוביל לכלום. יש כאן שתי תפיסות עולם. הבנו את שלך והבנו את של לסטט. עכשיו שכל אחד יבחר לעצמו את אמונתו. לא צריך להמשיך ליטחון את הנושא.

Jerald_Admonds

New member
ההפך הוא הנכון

לפי דעתי זה אחד הדיונים הראויים והטובים ביותר שהפורום הזה ראה מזה חודשים! כל עוד זה נעשה ברוח טובה ולא בצורה של כפיית דעות. אני לא אתנגד אם נוביס ולסטט ימשיכו את הדיון הזה. לפי דעתי כולנו נוכל להשכיל ממנו.

NacroMittler

New member
גם לדעתי כדאי להמשיך את הדיון הזה

אבל לא ב"טונים" האלו... אין סיבה לריב עך זה...

L e s t a t

New member
נוביס

"ההבנה שלי לגבי קבוצת הסמלים שקרויה אלים מגיעה מתוך התנסות אישית וישירה במאגיה טקסית עם אלים מהפנתאון המצרי וחוויות ישירות עם אל מסוים מהפנתאון האצטקי." טעות שלי, בזמנו אמרת לי שאתה יותר קרוב לדאואיזם, הסקתי שאתה מדבר מתוך נקודת המבט הזו. "גם אחרי שהוא מנסה לכפות! את האמונה שלו עלי." תסלח לי אבל אם הייתי מנסה לכפות עליך את האמונה שלי הייתי עומד מעליך כרגע עם חרב ענקית ופיוז קצר.. אני גם לא בדיוק מטיף לך כי אני לא אומר לך במה להאמין, אני פשוט מסביר לך שאתה לא בעל מונופול על האמת ויש אנשים שמאמינים אחרת. חוץ מזה - כפייה דתית? דרך האינטרנט? תתלונן בהנהלה.. מה אני אגיד לך.. זה רק מראה שאף פעם לא עברת משהו שנקרא "כפייה דתית" או שאתה עדיין טועה בפירוש המושג הזה. "זו לא כפיה דתית?" אם תקרא את ההודעה שלי שוב אתה תראה שהגישה שלי באה מתוך תחושה שמי שעושה כאן כפייה דתית כלשהי זה אתה. "ישראלי שנולד ב 2003 רשאי להאמין שהוא מבין את תפיסת העולם של גרמאני מלפני מאות שנים אבל הוא לא! בדיוק כמו שהרב עובדיה יוסף לא מבין שמץ מתפיסת האל והעולם של משה רבינו או אפילו של רבי עקיבה." קודם כל, מה אתה משווה אותי לרב עובדיה? אני לא מכיר את הרב עובדיה (וגם אתה לא) ולא יודע עד כמה הוא מבין ומה. דבר שני, מאיפה אתה יודע מה אני מבין ומה אני לא מבין ועד כמה אפשר להבין תפיסות עולם כשהן משתמרות ומה זה קשור בכלל באמצע החיים? "בכול מקרה זהו פורום מאגיה וכישוף לא פורום פאגניזם ובמאגיה מתעסקים במנגנונים,מכניקה וטכניקות לא באמונות משום שאין קשר בין היות האדם פגאן מונוטאיסט בודהיסט או בעל אמונה לא מוגדרת להצלחה המאגית שלו." דיונים לגבי אמונות וקשרן למאגיה לגיטימיים לחלוטין ואגב - במאגיה יש קשר בין אמונה למה שהיא מביאה איתה. "ניסיון לערער על האמונה של האדם שגוררת כזו תגובה פונדמנטליסטית מעידה על כך שהאדם עצמו אינו מסוגל לערער על אמונתו אז איזו מין אמונה זו?" מהיכן לך שמעולם לא הטלתי ספק באמונתי? לא זכור לי שישבנו ודיברנו על אמונה ודת, אתה נראה לי יותר מדי מקובע באמונה שלך בשביל שדבר כזה יקרה. ועכשיו לתגובה להודעה הקודמת שלך: "את המושג שלך לגבי ,אל' כי לפי מה שאתה כותב "אם הם רוצים, יש להם גוף פיזי, אם הם לא, אז הם נשארים בעולם שלהם" הם פשוט גזע חייזרים בעלי כוחות למשל להוריד גשם ואז אין שום דבר נישגב בהם." מאיפה הוצאת את ההבנה המקסימה הזו? "מה זה העולם שלהם? ושוב..האם הייתה פעם או חוויתה פעם אל? " תשעת העולמות, לא מצלצל פעמון? על זה אפשר להתפלסף שעות.. לא הייתי פעם אל ואם היית מרחיב קצת את כוונתך ב"חווית פעם אל?" אולי הייתי יכול להגיב על כך.. ואתה? היית פעם אל? לא נראה לי.. "והכי חשוב למה אתה חושב שאתה מבין את האמונה הגרמאנית?" קודם כל, לא הצהרתי הבנה מוחלטת של האמונה הגרמאנית הישר מנקודת מבטו של איש שבט גרמאני קדום. דבר שני, זו האמונה שלי, Pick a Guess. " אתה גדלתה וחייתה בעולם של תפיסות שונות לחלוטין איך אתה יכול להבין מושגים שאינם קיימים בעולם שבו אתה חי. " או שאתה מכחיש את קיומן של התרבויות הגרמאניות, שהאמונה הדתית הייתה חלק בלתי נפרד מהם וגם לאחר בואה של הנצרות נשארו גרמאניות או שאתה קובע כדבר נתון את אי-קיומם של האלים.. או שמושגים כמו חיים, מוות, אהבה, שנאה, כעס, רוגע, נקמה, שלווה, מלחמה, שלום, חוכמה, טיפשות, אמונה וכו' לא קיימים בעולמנו?

nubis

New member
לסטט

טוב אז ככה: אני כתבתי - ההבנה שלי לגבי קבוצת הסמלים שקרויה אלים מגיעה מתוך התנסות אישית וישירה במאגיה טקסית עם אלים מהפנתאון המצרי וחוויות ישירות עם אל מסוים מהפנתאון האצטקי. אתה כתבתה -ואתה? היית פעם אל? לא נראה לי אתה לא מבין מה כתבתי, כלומר לא למדתה והתעסקתה בטכניקות מאגיות מתקדמות שמשתמשות באנרגיות/סמלים של אלים. כן אני הייתי אל ולא ארחיב יותר בנושא. במאגיה יש קשר בין אמונה למה שהיא מביאה איתה נכון לאמונה בכוחו האישי של המאג לשנות את המציאות בכוח הרצון לא לאמונה במערכת דתית. (תסתכל בהגדרה שיש בפורום) אתה כתבתה - או שאתה קובע כדבר נתון את אי-קיומם של האלים.. או שמושגים כמו חיים, מוות, אהבה, שנאה, כעס, רוגע, נקמה, שלווה, מלחמה, שלום, חוכמה, טיפשות, אמונה וכו' לא קיימים בעולמנו? סליחה?! זה פונדמנטליזם - קיום האלים שלך הוא יסודי ואינו ניתן לערעור אחרת איך יש חיים,מוות.... אפשר לערער על אמונה כזו? אתה כתבתה - מאיפה אתה יודע מה אני מבין ומה אני לא מבין ועד כמה אפשר להבין תפיסות עולם כשהן משתמרות ומה זה קשור בכלל באמצע החיים? לגבי ראיית עולם, אם מוסכמת עליך הטענה כי ,אנו מוגבלים ונתונים בתוך עולם המושגים שלנו'. אתה גם יכול להבין שלעולם לעולם לא תהיה לך אותה תפיסת עולם כמו של גרמני בן ימינו ובטח לא של בן שבט גרמאני. העובדה היבשה היא שלא לא גדלתה וחונכתה על מושגים ושפה כבן שבט גרמאני ולכן תפיסה כול כך יסודית כמו התפיסה הדתית שלהם היא משהו שלעולם לא תוכן להבין. אגב בתגובה לעצמך - לא הצהרתי הבנה מוחלטת של האמונה הגרמאנית הישר מנקודת מבטו של איש שבט גרמאני קדום. אם אתה לא מקבל את הטענה שאנו ,מוגבלים ונתונים על ידי עולם המושגים שלנו'. אין שום בסיס לדיון הזה ואז... סבבה איש באמונתו יחיה בלי לבלבל אחד לשני את השכל. בברכה אלמוג

הערות לנוביס ולסטט

אני לא אתחיל לצטט, בגלל שהעץ הזה כבר ענק וממילא יש רק כמה דברים כללים שאני רוצה להגיד. נוביס - אתה מדבר על דברים לא רלוונטיים וטועה לגמרי בהבנתך - או החוסר בה - את אמונתו של לסטט. מקדונלדס? סמלים (לפחות בצורה שהוא התכוון לה)? חייזרים? מה לעזאזק? זה לא קשור בשום צורה למה שהוא אמר. לא אמרת שום דבר בדיון הזה שהיה ממש בעל ערך, ולדעתי לא בגלל שלא הבנת, אלא בגלל שלא ממש ניסית להבין. לסטט - אני מסכים איתך בהרבה דברים, אבל אולי עדיף שתסביר מה שנוביס לא מבין. זה יעזור לכול המעורבים, אני חושב. וכפייה דתית לא רק ברה בצורת אלימות. למרות שאני לא רואה כאן כפייה דתית מסוג כלשהו, אני יכול להגיד לך שאני מרגיש כפייה בהרבה מקרים, והגוף שלי עוד נקי מחתכי חרב.

Jerald_Admonds

New member
ברור שלפי ההודעה שלך

אתה מבין רק את הצד של לסטט בעיניין ולא טרחת להעמיק אפילו במעט לתוך ההודעות של נוביס וזה חבל, זה מונע ממך לקבל את מלוא ההנאה וההעשרה מהשירשור הזה. שלא תבין אותי לא נכון, אני לא לוקח שום צד. אבל כמו שלסטט מייצג רעיון מאגי מסויים כך גם נוביס. כל אחד ופיסת האמת שלו, ביחד עם נקודת המבט שלו.

למעלה