ל"פיה הקטנה שלי"

uri80

New member
וזה בדיוק מה שיקרה בפועל.

העובדה שאנו מעוניינים בהסכם כזה, לא אומרת שגם הצד השני מעוניין בכך. יהיו כאן עוד כמה סיבובי מלחמה (לצערי נראה שבקרוב), הרבה מאד אבדות לפלשתינים והרבה מאד אבדות מיותרות גם לנו עד שהדברים ישתנו.
 

My Little Fairy

New member
דרמה דרמה דרמה...

הפכת שעתיים בשבוע של לימוד יהדות וחשיבות אהבת אחים לשיעורי עליונות היהודים שאחראיים באופן ישיר לברבריות של מתנחלים. אבל מה.. כל מילה זהב! הנה קישור לכתבה ששם נשאלו המתנחלים מדוע הם השתלחו בצמאון דם בפלסטינאים, והם עונים שזה בגלל החינוך של לבייב: www.dramaqueen.co.il
 

izzyr

New member
קיצונות היא הבעיה

אני לא רואה הבדל בין המתנחלים לבין גדעון לוי. שניהם קיצונים הרואים את בסיס אמונת ליבם כנכונה ביותר וכאמת האבסלוטית. השאלה האם אנשים מגיעים למצב הזה בגלל חינוך כזה או אחר, כלומר החינוך לעליונות היהודים היא זו שהופכת אותם לקיצונים. אני נוטוה להאמין כי קיצוניות היא חלק מאישיות, ימני קיצוני היה קיצוני בכול מקום הוא הפך להיות "ימני קיצוני" רק בגלל מקום מגוריו וסביבתו, עם הוא הייה במקום אחר בעולם או אפילו בישראל, הוא היה הופך לסוג אחר של קיצוני אפילו שמאל קיצוני. עם גדעון לוי היה נולד לתוך משפחה דתית באלון שבות, הוא היה היום אחד מראשי המתנחלים. אך העובדה היא כי הרבה מילדי הקיצוניים האלו לא בוחרים את הדרך הקיצונית, אגב כפי שאנו בחרנו לעזוב את העולם החרדי, וכפי שבני הקיבוצים לא חשו את אותם רגשות סוציאליסטיות כפי שהוריהם הרגישו ורצו שילדיהם יהיו. אני טוען כי לא החינוך לעליונות היהודים ועליונות ארץ ישראל יוצרים את הקיצוניות, אלא הקיצוניות היא שיוצרת לעצמה תורה להתבסס אליה, ולכול קיצונות התורה שלה.
 

My Little Fairy

New member
ההבדל בין שמאל קיצוני לימין קיצוני.

שהימין הקיצוני מאוחד עם עצמו ומבחינתו שכל העולם ישרף, הכל למען האידיאולוגיה של אהבת אחים. לעומתו, השמאל הקיצוני מגיב בהתגוננות כלפי העולם. הוא רוצה "לצאת סבבה" עם "החברה המקובלים". לקבל טפיחת שכם מאירופה, ארה"ב ושאר אוהבינו. אם זה אומר שהמדינה תלך לעזעזל תוך כדי הרכנת ראש, לו יהי. אז יוכל להביט בעולם במבט כלב אבוד, לקבל לטיפה של רחמים, ומילה טובה - לא נורא, לפחות ניסית. העיקר שהיית הומני כל הדרך לאבדון. אם השמאלני חי בחו"ל וחוטף על הראש על כל דמעה של פלסטינאי, אז בכלל... החבול המסכן יכנס באמאמא של המתנחלים. הוא מרגיש מיני שגריר שם בחו"ל. גר שם, אבל נפשו פועלת כאן דרך ה-WWW. הוא יגנה כל פעולה ויזיל דמעות תנין נחרצות על כל ערבי שעושה פרצוף מסכן למצלמה.
 

סלסרו

New member
אשרי המאמין

או יותר נכון, אשרי החי בבועה. במיוחד הצחיקה אותי השורה הראשונה.
 

uri80

New member
אהבת אחים/שנאת אחרים. הצילני מקיצונים

משני הצדדים. אלה ואלה יחריבו כל דבר שרק יניחו את ידיהם עליו.
 
למעלה