ל"ילידת המאה שעברה"

taro

New member
אני לא בטוח

עובדה למשל, שבחנות הצילום בירושלים היו קומץ חוליגנים ששרפו, והרוב השקט עמד בצד במחאה. תמיד תשמע את אלו שצועקים, מה לעשות, וזה נכון לכל מגזר ולכל אוכלוסיה. אני לא מכיר מספיק חרדים בשביל לשאול לדעתם, אולם כבר יצא לי לראות חרדים עוברים ליד נשים לבושות בלבוש מופקר ולא נוגעים בהן, כל שכן ליד שלטי חוצות לא צנועים במיוחד. וכבר יצא לי לשמוע מפי אנשים דתיים (אומנם לא חרדים, אך עדיין דתיים) התנגדות למעשים כאלו. ולא התכוונתי לחילונים, התכוונתי לציונים. המדגם הזה לא מייצג, הוא לא מיהמן בתור סקר. צריך חתך אוכלוסיה, מדגם וכו´. אני לא חושב שזה בסדר להוריד פוסטרים בלבוש מופקר בשכונות חרדיות; אלא אם כן אתה מתכוון לפוסטרים שהוצבו שם בכוונה במטרה לפגוע ולהכעיס.

zeevms

New member
לא אמרתי כולם, אמרתי הרוב

ישנם גם חרדים ששונים משאר חבריהם, אך הרוב המוחלט מסכים עם הדעות מן התגובה הקודמת. לגבי חנות הצילום- כמה אנשים צריך על מנת לשרוף חנות??? כמה בודדים כמובן, מה רצית שאלף אנשים ישרפו את החנות בבת אחת? ראית מישהו מהחרדים מתנגד לשריפה? בוודאי שלא, להיפך, הם עודדו את השורפים והסכימו איתם ועם מעשיהם לגמרי! החרדים שעמדו "בשקט" היו שורפים את החנות באותה מידה אם היו יכולים, ואלה שלא היו שורפים מסכימים עם הדברים ולכן זה אותו דבר. לסיכום כמובן שיש גם חרדים "טובים" אך לצערי רוב רובם אינם כאלה. לגבי השלטים- אני לחלוטין לא מסכים איתך! אסור (באופן עקרוני) לתלות שלטים ופוסטרים בלבוש מופקר באמצע שכונה חרדית, בין אם זה נעשה בכוונה או לא. וזאת מכיוון שתוכן השלטים פוגע ברוב האוכלוסיה שגרה שם. ולכן זוהי מהות הדמוקרטיה ולא נוגד אותה! באותה מידה שלטים מסוימים שנתלים בשכונות חילוניות פוגעים בציבור חילוני ולכן באותה מידה אין לתלות אותם. זוהי דמוקרטיה! הרוב קובע!

taro

New member
מאין לך מה חושב הרוב?

איזה מגע יומיומי יש לך עם הקהילה החרדית? אתה שומע רק את אלו שצועקים, ולכן אתה מניח שאלו הרוב. ובאשר לכך שאיש לא מנע - לא ראיתי הרבה חילונים יוצאים להגן על המסגדים הנסקלים והנשרפים, או להגן על הערבים שבצעו בהם לינץ´. וחוץ מזה שאם הם היו יוצאים באלימות נגד הפורעים, הרי הם לא שונים מהם. אני חושב שלתלות שלטים מופקרים בלב שכונה חרידת יכולה להיות חוסר התחשבות, אבל כל עוד היא לא נעשתה כדי לפגוע אני לא רואה בכך דבר רע. ואגב, השלטים שנתלו בשכונה חילונית לא נועדו למשוך אותך לבזבז כסף על מוצרים (כמו פרסומות לחולצות קצרות), אלא כי לתפיסתם הם מצילים אותך.

מה שיש לי לומר...

כתבת את הודעתך כשלא יכולתי להגיב (אני שומרת שבת), למרות שדובר פה לא מעט עלי, בכל השרשור הלא קטן הזה. אז הנה תגובתי: (ו
לטארו שחסך לי לחזור על עצמי עוד כמה פעמים) נכון, כזו אני: 1. רפת שכל 2. מצדיקה אנסים 3. חושבת שגברים לא יכולים להתגבר על יצרם 4. חברה של סוטים 5. חסרת גורם משיכה פיזי או אינטלקטואלי 6. ירוקה מקנאה 7. מכלילה את כל הגברים כ-חולים=סוטים 8. רואה בכל גבר אנס פוטנציאלי 9. גרועה מבוגדת 10. חייבת להיכלא 11. אומרת המון שטויות 12. אינה מסוגלת, אף לרמה נמוכה של מחשבה 13. נכנעת לכפיה, בתרוצים של שמירה על כבוד עצמי 14. שאתבייש! 15. מלפני הספירה, מהמאה שעברה, מהאלף שעבר. זהו? או אולי להוסיף לרשימה עוד משהו ששכחת? טארו, תשמח, אתה רק בור, עם הארץ וקשקשן קליני (מה זה?)
********* ואולי גם כמה מילים ענייניות יותר.. בכל אופן... : הדעות שלי, הן דעות אישיות שלי, לא דברים שלימדו אותי. שום "הגמוניה דתית" לא נכנסת לכאן. אני לא מצדיקה את המעמד (או יותר נכון את חוסר המעמד!!) שניתן לנשים במאה הקודמת לקודמת (או בתחילת המאה שעברה גם) להזכירכם- כולכם- המאה שעברה הייתה בסה"כ לפני פחות משנתיים!! לפני פחות משנתיים הייתם פחות אנושיים? העולם היה פחות אנושי? לא חושבת.. ממש לא. (נועה לביא, מה ההבדל בשנים בין "זו מהמאה שעברה" לבין "זו מהאלף שעבר"? עד כמה שידוע לי, שניהם התחלפו בדיוק באותה שניה!!
. אבל כמובן שהעיקר הכוונה, לא?) אוי! דורפי! כמעט והזלת דמעה! ואתה חושב שאני צוחקת כשאני שומעת שמישהי/ו נאנס/ת??? אולי אני עושה יום חג??? מה דעתך? הגיע הזמן שתקראו באמת מה שחושבים, ולא תשפטו את דעות של אנשים לפי מה שאתם *רוצים* שהם יגידו, ע"מ שיהיה לכם במי להתכסח אח"כ. (עזבו, הרי כבר יצא עלי שם של מדברת שטויות, אין צורך להזכיר לי את זה שוב) להפחית מעונשו של האנס היה תוך הסתייגות, ובא להראות (בכל אופן לזה התכוונתי) את האחריות שנשים לא מעטות יכולות לקחת על עצמן. ולא, חלילה, להפחית באמת מהעונש! ציטוט דברי: "אלא, אפשר רק "להבין" אותו יותר, עקב כך, ואולי אולי מעט להקל, עקב הנסיבות (כמובן שכל מקרה תלוי בגופו)"- ואם אני צריכה להסביר לכם למה התכוונתי, אז תגידו ואסביר- כי אין בכך להוריד מחומרת המעשה של האנס במאום! ושלא תהיה טעות (אני כבר לא יכולה לספור על אצבעותי את מספר הפעמים שאמרתי את זה, אפילו אם אצרף את אצבעות הרגליים) האנס האשם, והאשם היחיד במעשה האונס!!!! (עוד כמה סימני קריאה? הנה- !!!!!!). הוא- ורק הוא אשם!!! ואולי תצאו מהקטע הנשי-נשי הזה, שאנחנו היפות, התמות והצדיקות, ואף אחד לא יכול לנו. מותר להודות שיש לנו, לפעמים, חלק ממציאות לא יפה שכזאת, למרות (ואני חוזרת שוב-) שאנחנו לא אשמות בתוצאה הספציפית!!! בפרוש לא!! ועוד הבהרה חשובה- מדובר על אנסים שזוהי "נפילה" חד פעמית שלהם (קורה. ולא שיש בכך להפחית מחומרת המעשה), ולא על סוטים למיניהם.

עוד דבר חשוב-

אני לא בעד הפחתת עונש, או משהו כזה. הם צריכים לשלם על המעשה שלהם כראוי!! שהרי לנאנסים/ות אין שום הקלה בשום מצב, והם חיים עם המקרה הנורא שקרה להם, לפעמים עם "תופעות לוואי" פיזיות בצד הנפשיות, עד 120, ולא יהיה זה הוגן (בלשון המעטה) להפחית בעונש האנס כלל.

הנה עוד משהו לרשימה שלך

"מאותגרת ביותר בתחום הלוגיקה" (למרות שאם בא לך את יכולה להוסיף גם את הכינויים שמנית לטארו. הם ללא ספק הולמים אותך יופי). "אנחנו לא אשמות, רק נושאות באחריות למצב". "אני לא חושבת שצריך להקל בעונש!" "הוא ורק הוא אשם" לעומת "אפשר אבל להבין אותו קצת יותר, ואולי אף להקל" והנה עוד אחד נחמד "מדובר על אנסים שזוהי "נפילה" חד פעמים שלהם (קורה. ולא שיש בכך להפחית מחומרת המעשה), ולא על סוטים למיניהם" - הם לא סוטים נכון? סתם מסכנים שנפלו קצת (נו.. אז קורה שאונסים. למה לעשות מזה סיפור???). אין, גם אם תנסי לעטוף את העניין במילים יפות לפיהן כאילו מה שייחסתי לך אינו נכון כלל וכלל מרוב הסתירות בדברייך - יהיה לך קצת קשה... יאמר לזכותו של טארו שהוא (אולי בזכות הרבה נסיון ועבודה קשה) מצליח במידה מסויימת לעטוף את דבריו כך שמי שרק מרפרף ולא קורא אולי באמת יקנה משהו ממה שהוא אומר. אבל בך אי אפשר לטעות, אפילו לתואר "דמגוגית" אינך ראוייה...

אני אסביר לך במילים של כיתה א, טוב?

לאט לאט, כדי שלא תתבלבלי. תשתדלי לשנן היטב כל סעיף, ורק אחרי שתביני אותו, תעברי הלאה, כי נמאס לי להסביר את עצמי כל כך הרבה פעמים, כאשר אני מקבלת יחס שמתיימר להיות ממש משפיל. 1. האנס הוא האשם. 2. כל מי שמעוניינת לשמור על גופה ועל נפשה, אחראית לפעול בהתאם, ולא להסתמך על כך שגברים ישלטו בעצמם. 3. אנסים סדרתיים ודומיהם הם סוטים. 4. גבר ש"נפל" ואנס פעם אחת, עשה מעשה של סטיה, אך אין לו, בעצם מהותו, נטיה חולנית. העובדה לכך היא, שגברים כאלה, בניגוד לאנסים כפייתיים וכדו´, אינם מטופלים במסגרת טיפול לחולִי נפשי. 5. גבר ש"נפל" פעם אחת, ומכיר במעשה הנורא שעשה- גם כך, לא יסלח לעצמו לעולם. סביר להניח, שהוא יתענה במשך כל חייו על כך, אבל זה בכלל לא מפריע לי, זה המעט שמגיע לו, בנוסף לעונש- אותו הוא חייב לרצות עד תום! 6. גבר ש"נפל", הוא גבר מסכן, שנקלע לניסיון כזה, אבל אין זה פוטר אותו מאחריותו למעשהו הנורא!! וכן, צריך לעשות מזה סיפור, כדי להעלות את חומרת המעשה למודעות הגברים, שאם יקלעו למצב דומה, ישלטו בעצמם! ומלבד זאת, כמובן, צריך לעשות מזה סיפור, כי מישהו כאן נפגע פגיעה חמורה, שאי אפשר לעבור עליה בשתיקה בשום אופן!! 7. לא צריך להקל בעונש. אני חוזרת בי מהמילים שלי (שלרגע לא התכוונתי למה שהובן מהן) ואומרת: אין להקל בעונש! אין! 8. אפשר "להבין" אותו. לא לחינם כתבתי את המילה הזאת במרכאות. ועובדה היא, שנשים בלבוש שמרני, מוגנות יותר, בפני סוג זה של אנשים. 9. כשאת מצטטת את דברי, תשתדלי לצטט את רוח הדברים, ולא ציטוט חסר, שאינו מכיל את כל מה שכתבתי, אך את היפך כוונתי, מכיל גם מכיל. 10. אני מסירה מעצמי את האחריות ליחס שלי אליך, כל עוד אינך משנה את הגישה. 11. את רוצה להגיד לי שהבנת הכל עד כאן?
יופי.

הייזל

New member
את חיה באשליות.

אונס איננו אקט מיני. הוא אקט של כוח ושליטה. לא משנה איזה אונס זה: אונס בפגישה, אונס חד פעמי, אונס במשפחה או אונס סדרתי. מדובר בקבוצה של גברים בעלי דימוי עצמי נמוך מאד. ישנם סוגים שונים של אנסים, אבל באופן כללי אלו גברים שהושפלו קשות בילדותם לעיתים על ידי גברים לעיתים על ידי נשים בדרך כלל אנשים בעלי סמכות עליהם.(מורים, הורים,רבנים, מאמנים, קרובי משפחה מבוגרים מהם) בנוסף באיזושהי רמה הם לא רואים באישה אדם שווה(כתוצאה מחינוך בד"כ). כתוצאה משני הגורמים הללו וכתוצאה מהפסיכולוגיה של האדם יש להם צורך לתקן את הדימוי העצמי שלהם והדרך היחידה שהם מכירים היא באמצעות השפלת אדם אחר(=לקיחת השליטה והכוח מאדם אחר). הרבה יותר קל להשפיל אדם שאתה רואה כחלש ממך או נחות ממך. לכן אנסים אונסים נשים(כי הם רואים אותם כנחותות מהם) ולכן הם אונסים ילדים קטנים(כי הם חלשים מהם). אונס של גברים בוגרים נפוץ פחות משל נשים בגלל שהם חזקים יותר ומשדרים סטטוס חזק יותר, אבל גם זה קורה ולאו דווקא ע"י "הומוסקסואלים סוטים". אונס של גבר בוגר הוא בדרך כלל אונס קבוצתי ע"י קבוצה של בריונים שמרגישים חזקים יותר בקבוצה. אנסים בדרך כלל בוחרים את הקורבנות שלהם לפי דמיון כלשהו לאישה שסירבה להם, או לאימא השתלטנית שלהם. אנס פגישות אונס את בנות הזוג שלו כדי להרגיש יותר "גבר" ולהראות לה שהוא זה שבשליטה ולא היא. אנסים לעיתים קרובות הם חסרי-און גברים ואינם מסוגלים לקיים יחסי מין נורמלי. זה לא משנה מה הקורבן לובש(חוץ מאולי אנס סידרתי שנמשך לנשים שלובשות שמלות כחולות), זה לא משנה איך הוא מתנהג(כמובן שהתנהגות מתבלטת כלשהי תמשוך את תשומת ליבו כשמבלטת יכול להיות גם רעלה וגם הליכה מפוחדת וגם זימזום שירים), זה לא משנה איפה הקורבן מסתובב. כשגברים ונשים יפנימו את זה אולי פחות נשים תאנסנה. כנראה שאנשים שחושבים שלקורבן יש אחריות מסויימת לאונס לא מסוגלים לראות את הפגיעה החברתית החמורה שיש לאונס על החברה בכללותה. בחברה מתוקנת לא צריך להיות מצב שזה לא בטוח לאנשים ללכת ברחוב. אם על כל אונס היה שוד היתה קמה צעקה גדולה והיה מוכרז מצב חירום לאומי. חשיפת הקבוצות החלשות לסכנת אונס רק בגלל "שזה באחריות הקורבן" היא עוול שלא יתואר. אני רוצה לספר לכם סיפור אישי: עבדתי במפעל שחלק מהליבוש הוא חלוק ומכיוון שעבדתי עם מקררים לבשתי בגדים ארוכים, לא חצאית מיני ולא גופיה. מכנסיים ארוכים וחולצות טי-שיירט לא צמודות ובכל זאת אחד הגברים במפעל ראה לנכון להתחכך בי בכמה הזדמנויות. אין בי ספק שאדם כזה הוא בעל פוטנציאל לאנוס אותי אם הוא יתקל בי לבד, לא משנה מה אלבש. הטעות שלי היתה שלא דיווחתי עליו ולכן הוא חופשי לעשות כרצונה בנערה אחרת. בזה מסתכמת האחריות שלי. כאזרחית שומרת חוק ואחראית הייתי צריכה לדווח על הפשע הזה כמו שהייתי צריכה לדווח על רצח או גניבה.

טל קר

New member
אפשר להבין למה היא מסרבת להבין

הרי הרבה יותר נוח ומוגן, לחשוב שלקורבנות יש אשם תורם. כי אם האישה הנאנסת היתה גם קצת אשמה, אז היה לה גם קצת שליטה על מה שיקרה או לא יקרה לה. זה אומר, שאני כאישה יכולה אולי להמנע מדברים מסוימים, ואז במאה אחוז, לי זה לא יקרה. יותר קל פסיכולוגית להתמודד עם עולם של חוקים של אם תעשה X יקרה לך Y , ואם תמנע מY לא יקרה לך Z. גם הדת מעודדת חשיבה כזו. קשה להתמודד עם האמת האיומה, שכל אחת היא קורבן פוטנציאלי לאונס. וגם במגזר החרדי והדתי כמו בכל מגזר, יש בעלים שאונסים את נשותיהם, ואבות שאונסים את בנותיהם, ואחים שאונסים את אחיותיהם, וסבים שאונסים את נכדותיהם, ובני זוג שאונסים את בנות זוגן, ורופאים שתוקפים מינית את המטופלות, וגם אנשים זרים שמגיעים לנשים או ילדים באמתלות שונות (ע"ע אנס הכלות) או ברחוב או במקווה או בישיבה. קשה להתמודד עם האמת האיומה, שבכל גיל אפשר להאנס. גם בארץ ישראל נאנסות בנות שבעים. גם בארץ ישראל נאנסות בנות 3 ו5 שנים. קשה להתמודד עם האמת האיומה שלא משנה אם תלבשי מיני או חצאית על הקרסוליים, שלא משנה בת כמה את, שלא משנה אם את רזה או שמנה גבוהה או נמוכה יפה או מכוערת, חכמה או טיפשה, את, כאישה, את קורבן אונס פוטנציאלים לגברים שחושבים שנשים לא שוות ערך לגברים. שהצרכים שלהם כגברים גוברים על הצרכים של נשים. שנשים הן חלשות והן חזקים, והם מרגישים צורך חוזר לעשות זאת. אין "אונס, מעידה, חד פעמית" יש אולי מישהו שנתפס על אונס אחד, לאחר שביצע הרבה. כי בשביל אונס לא צריך נסיבות חד פעמיות. בשביל אונס צריך הלך מחשבה. הלך מחשבה שמה שהאישה רוצה חשוב פחות ממה שאתה רוצה. וזה ממש לא תלוי בלבוש. בימי הביניים אנסו נשים הרבה יותר. במלחמה האחרונה ביגוסלביה אנסו נשים בכמויות מסחריות. בארצות מוסלמיות שבהם נשים הולכות עם רעלה נשים נאנסות יותר. בקיצור, קשה לה לילדת האלף הקודם, כמו שקשה לנשים רבות, לקבל את העובדה שהיא קורבן אונס פוטנציאלי. ולכן היא עושה רציונאליזציות שונות ומשונות,כדי לדמות לעצמה בחזרה את תחושת השליטה בחייה.

אתם מזה נחמדים..

איזה כיף לקרוא שיש כאן כמה, שמבינים מהדברים שלי רק מה שהם רוצים. איזה כיף לקרוא שהנ"ל בכוח מנסים למצוא במה שאני כותבת מילים להשתלח בהם. נורא כיף. אני ממש מתמוגגת. איזה יופי! האהבה פשוט נשפכת. אחרת, אני לא רואה סיבה, למה אני צריכה לכתוב 10 פעם על כך, שאני לא מדברת על אנסים סוטים, ועל זה שיש (וא"א להתווכח ע"כ) אנסים שאונסים פעם אחת, מתוך "נפילה". נפילה מאוד חמורה, אמנם, אך עדיין נפילה חד פעמית. זה לא נכון שכל האנסים הם חולי נפש, בעלי בעיות נפשיות מפה-עד-הודעה-חדשה. אני מתחילה אולי להבין כמה הבדלים עכשיו. יש אנשים שאכפת להם יותר מעצמם, ומאיך שבא להם להתנהג, והרבה פחות (אם בכלל) חושבים על הפגיעה שיכולה להגרם לאחרים מזה. (בלי קשר לאשמה). מבטיחה לך שיש המון אנסים, שלא היו מגיעים לידי אונס, אם היו חיים בחברה שאינה מעודדת תרבות מעריצת-הופעה-מינימלית-ומסובבת-ראשים זו. בכמה היית מעריכה פגיעה של אדם שהגיע לידי אונס? שימי לב מי נפגע מזה- גם אותו אנס, שהגיע לידי מעשה שפל זה (שעדיין- באחריותו המלאה והבלעדית!!!), וגם, בעקיפין, פגיעה במושא האונס. גם לי יש סיפורים אישיים, אז מה? מה הם אומרים? (אחסוך מכם..) אני מאמינה שרוב הבנות נתקלות לא אחת, בימי חייהן, בגברים שמעיפים לעברן (רק "מעיפים", במקרה הטוב) מבטים כאלה, שלא הייתי קוראת להם ´מחמיאים´ כלל, (אבל כנראה שדעתי שונה מחלקכם.) וזאת, למרות שחלק גדול מהבנות כן לבושות בצניעות (לאו דווקא דתיות. יש הבדל גדול מאוד בצניעות בין סוגים שונים של דתיים). ושוב אני אומרת, לא אמרתי מעולם שבנות שמתלבשות בצניעות אינן קורבנות אונס (מתוך סטייה) פוטנציאליות! דיברתי על אונס מסוג אחר!! אם אני מהאלף שעבר (וכבר הסברתי, שאם אתן רוצות להוכיח שאני מהעבר הרחוק, "מהאלף הקודם" אינו משרת מטרה זו. אולי "מהמאה ה-16" יתאים לכן יותר, אולי אפילו מהמליון או המליארד הקודם).. אוף, שכחתי מה רציתי לכתוב
תגידו לי מה אתם חושבים על מקרה כזה (מי שקרה את "חכמת הביגלה" של אילן הרטנר, אם אני לא טועה בשמו, אולי יבין טוב יותר את הקטע של הסיטואציה), אני לא אפרט, אלא אשאיר למוחכם- מאמץ אינטלקטואלי זה: הבחורה מזמינה את הגבר שהקפיץ אותה לביתה, לעלות לכוס קפה. מהקפה והשיחה הם עוברים הלאה, לכל מיני גירויים שמשפיעים על הגבר, מטבע אופיו הגברי, (שכמה פמניסטיות כאן, בוחרות לשקוע בבועתן, ולהתעלם מפרטים פזיולוגיים מובהקים =שאינם בעלי שורש רע כלל!!= אלו) אבל אז--- היא עושה לכל העסק סטופ. עד כאן. יותר היא לא מוכנה. (עקרונות, וכאלה..) תאשימו את אותו גבר, שבסופו של דבר אנס אותה, באשמה חמורה כמו שתאשימו את הסוטה, האנס הסדרתי, וכדו´?? אם כן, אז או שאני ממש לא מבינה, והייתי שמחה שיסבירו לי, או שמשהו פה דפוק לגמרי. אני לא בטוחה שצריך הלך מחשבה, כמו שאת מתארת, מעולם לא הייתי במצב הזה, וגם את לא, כך שאינך יכולה להבין בדיוק. ואם צריך הלך מחשבה?? אולי יש הרבה גברים שעוברים להם כל מיני הלכי מחשבה תת הכרתיים (או על-הכרתיים) בראש? זה אומר שחייבים "להוציא" מהם את זה לפועל "בכוח"? שוב, סליחה שאני מדברת רק על בנות, בעניין הזה, פשוט, אין לי ממש מושג מה קורה בצד של הגברים, כקורבנות אונס פוטנציאליים, בקשר לזה. והעיקר, שכילידת (ילדת?) האלף הקודם, אני מסרבת להבין, שכמעט כל אחד שחי פה, (אם לא כולם), הוא קרבן אונס פוטנציאלי. אני רצה להוסיף לרשימה. יופי. יש לי חשש שמישהי פה השיגה את מטרתה הקדושה. טל קר, אז גם אני מנסה לדמות לעצמי בחזרה את תחושת השליטה... מענין. בדיוק כמו שאמרו פה על אנסים. אני מקווה שעל זה תוותרו לי- שלא אצטרך להוסיף לרשימה. לילה טוב לכולם. מצטערת על הנימה, ילידת המאה שעברה.

טל קר

New member
כן, גם אונס בפגישה זה אונס, ואונס

לא פחות חמור מאונס על ידי הבוס, או הבעל, או המנקה, או מישהו אחר. אנסים הם באמת בדר"כ לא חולי נפש. הם אנשים שמנסים להוכיח שהם יותר חזקים מאנשים אחרים. שמנסים למחוק אנשים אחרים. טבע אופיו הגברי של הגבר אומר לו להתעלם מרצון בת זוגו? באמת? כפי שכתבתי בנושא גם בפורום פמיניזם, הרי אם בת הזוג היתה צועקת "אני מכוונת אליך אקדח, או שתפסיק, או שאני יורה" הוא היה מפסיק. אם היא היתה צועקת "עצור, יש לי איידס/עגבת/הרפס" הוא היה מפסיק. אם היא היתה צועקת "עצור, אני שומעת שבעלי עולה במדרגות" הוא היה מפסיק. בכל המקרים האלה הוא יכול להפסיק, אבל כשבת זוגו לא רוצה אז לא? מה שזה אומר שהיתה לו בחירה לא להפסיק. שרצון בת הזוג לא היה מספיק חשוב בשבילו כדי להפסיק. ומי שבוחר לא להקשיב למי שאיתו, ובניגוד לרצונו לחדור לנרתיק, לפי הטבעת או לפה של אותו אדם, מבצע אונס. את שומעת? אונס. לא "נפילה חד פעמית" ולא קשקוש רב פעמי. את צודקת, משהו כאן דפוק לגמרי. וזו צורת המחשבה שלך, שDATE RAPE זו מעין נפילה חד פעמית כתוצאה ממה שעשתה הבחורה. התוצאה של מה שתיארת היא אונס. על שלל תופעות הלוואי הפיזיות והנפשיות. זכותה של אישה וגבר להגיד לא, ולעצור, בכל שלב, ומי שבוחר שלא להקשיב להם, הוא אנס. אגב, מה דעתך על התיאוריה ההפוכה למה שאת אומרת, שדווקא כשהכל "נמצא על מגש" זה פחות מעורר, ויש אנשים יותר נמשכים למצב בו המכוסה רב על הגלוי, כדי לראות מה יש מתחת? נ.ב. לצערי לאור דעתך על גברים, אני חוששת שתתחתני עם קוף, רק שלא תדעי שהוא כזה, בשל היחס הסלחני שלך לתכונות שליליות שנמצאות אצל גברים. את מועמדת קלאסית לDATE RAPE אגב. או לאונס על ידי הבעל. ואת אפילו לא תחשבי שנאנסת, תחשבי שזו זכותו להמשיך בניגוד לרצונך. אז תקשיבי טוב, אף מגע גופני זה לא "חופשי חודשי" שמרשה כל מגע גופני אחר, גם ללא הסכמת הצד השני. זכותך לעצור בכל שלב. זכותך להסכים לנשיקה ולא לחיבוק. זכותך להסכים לחיבוק ולא לנשיקה. מגע בין אנשים זה לא הכל או לא כלום. גם מגע בין בעל ואשתו זה לא הכל או לא כלום. את בן אדם ריבוני על גופך, זכותך להגיד לא, ולא להסכים, בכל שלב. זכותך להתחרט בכל שלב. ואם מישהו ממשיך גם אחרי שסירבת, זו לא אשמתך, זו אשמתו, הוא אנס. מצ"ב קישור של מיתוסים על DATE RAPE.

את צודקת

אותו אחד צריך את ה"סטירה" הזאת שאומרת: "יש לי איידס" או "בעלי במדרגות" וכדו´, כי העניין הוא שהוא במצב של "אי שפיות זמנית" (אולי לא ממש כזאת של בית משפט). אולי זה מה שמלמדים בקורסים להגנה עצמית. אני לא חושבת שיש לגבר תכונות שליליות, אני רק מאמינה, שסביבה יכולה לסגל לבני אדם תכונות שליליות. גם אני חושבת, שנשיקה או חיבוק שבאים בכפיה, הם ה"כסף הקטן" של האונס, שבוא יבוא בשלב הבא, אצל אנשים מסוג זה. את מתיימרת לחשוב שאת מכירה אותי בקביעות כמו "יחס סלחני לתכונות שליליות אצל גברים", בעוד שמעולם אפילו לא רמזתי כזה דבר (לדעתי- והרי מדובר בדעתי, לא?). ובעוד שאמרתי כמה וכמה וכמה וכמה פעמים מיהו האשם היחידי.... אז אני ממשיכה ללמוד על ראיה-קריאה והבנה סלקטיביות.

למעלה