ל"חרדל"

רוב הציבור בישראל החליט??

אני בכלל לא מבין למה אתה כאאן ולא מקים את פורום ש"ס. אתה נשמע כמו דובר מצויין בשבילם. אתה מדבר כאילו את חי בבועה ולא יודע על כל הפוליטיקה המלוכלת, הסחיטות והסחטנות שעמדו מאחורי חוק טל ושעומדים מאחורי התקציב. חוק טל לעניות דעתי עובר על חוקי היסוד של מדינת ישראל בכך שהוא פוגע בעקרון השיוויון. בג"צ אמור לדון בעתירות שהוגשו נגד חוק טל בימים הקרובים ואני מקווה שהחוק יבוטל. חוק טל הוא בעיני לא לגיטימי בדיוק כמו שיש בצבא פקודה בלתי חוקית בעליל. אם בג"צ לא יבטל את החוק אני מקווה שיהיו בציבור צעדי מחאה המוניים נגד החוק בכל המסגרות (כולל המסגרת הצבאית).

טוען רב

New member
אני שומר על חוקי היסוד

מובן שאם החוק סותר את חוקי היסוד אז הוא פסול בעיניי, אם וכאשר בג"צ יקבע זאת. אני מקווה שכל אמצעי המחאה עליהם אתה מדבר חוקיים, אחרת אתה לא פחות גרוע בעיניי מהסרבנים שלוקחים את החוק בידיים כשהוא לא מסתדר עם דעותיהם הפוליטיות. שוב אנו חלוקים באשר לכשר: כל הסחיטות והפוליטיקה המלוכלכת עליהן אתה מדבר חוקיות לחלוטין (או שלא, אבל אדם חף מפשע עד אשר אשמתו הוכחה) ועל כן הן כשרות בעיניי. אני תומך בשיטת ממשל אחרת כמובן (כבר דיברנו על זה) אבל אני מקבל את המצב הקיים ומכבד את חוק יסוד: הממשלה. תמצא לי אדם בוגר אחד בישראל שלא התקבל אי פעם בכנסת חוק שהוא התנגד לו בחריפות. אם אנשים לא יוכלו לקבל את רצון הרוב, לא תהיה מדינה.

טוען רב

New member
../images/Emo6.gif

אתה חושב שאספר על כך בפורומים? כן, אני נמצא כרגע בשרות אך איני יכול לפרט על כך. עכשיו אתה מוזמן לספר לנו מה בין זה לבין כיבוד החוק?

mosh_the_ant

New member
עזוב -אל תנסה אפילו

הבן אדם חי בסרט...מדהים כמה שקרים אדם יכול לכתוב מאחרים ולהמשיך לחשוב שהוא צודק. לך כמה ת´רדים אחורה ותראה את הדיון שלי איתו וכמה האדם הזה אטום ולא מוכן לקבל דעה של אחרים. בעזרת אחרים שכמותו המדינה הזאת תיפול לגיהנום. שם ההודעה שלי היא "התקשרו מבלוקבסטר".

../images/Emo98.gif

לא מצאתי את ההודעה שלך אבל אני מניח שזה בקשר לזה שהתקשרו מבלוקבסטר לטוען וביקשו שיצא מהסרט שהוא נמצא בו.

טוען רב

New member
דווקא הייתי מצפה ממך

למעט הגינות ויושר אישי ביחס להודעה שכולה שקרץ אבל נראה שאצלך כל מי שלצדך מתקבל בברכה, בלי קשר לנכונות הודעותיו.

טוען רב

New member
אתה משקר ביודעין

כל ההודעה שלך היא שקר אחד גדול. איפה כתבתי שקרים? איפה נהלתי איתך דיון "כמה ת´רדים אחורה" ואיפה הופיעה הודעתך "התקשרו מהבלוקבסטר"? וזו התגובה שאני מקבל כשאני אומר שיש לכבד את החוק..

ואני לא מתכוון לעשות דבר כנגד החוק

אלא להסתנן דרך הפרצות בו. מה הבעיה בהקמת גוף שיקרא "המשמר האזרחי להגנת זכויות הפרט" שיסייע למשטרה - שנאבקת ממילא בטרור האכזרי יותר - בבעיות פנים?

zoharj

New member
לסילביא, בוקר טוב. ../images/Emo42.gif ../images/Emo13.gif

את כותבת על עצמך שהגעת מבית דתי. מכאן אני מניח שאת מכירה קצת את דרך המחשבה של הדתיים. בנוסף, את כותבת שאת "מאוד מעריכה אנשים שמאמינים במשהו והולכים עם זה עד הסוף". אז תרגיל בלוגיקה: חברי את שני הדברים יחד. מה קיבלת? פאנאטיות דתית חסרת פשרות. בוקר טוב. ברוכה הבאה לעולם האכזר. דעי לך שאנו החילוניים כבר מזמן הפסדנו את המלחמה. יש כאן שני צדדים הנאבקים ביניהם. צד אחד רואה במאבק את מלחמת הקיום המוחלטת שלו, בה כל האמצעים כשרים בשם ציווי אלוהי וכל הפסד לא בא בחשבון כי בנפשו הדבר. הצד השני לעומתו הוא ליברלי באופיו ולפיכך מתלבט, מהסס, ומוכן לפשרות. צד אחד מתגייס למערכה בהמוניו במצוות המנהיג התורן ללא יוצא מהכלל, והצד השני מעדיף להמנע מצרות, למכור את הנכס בהפסד הקטן ביותר, להציל מה שעוד אפשר ולברוח מהספינה הטובעת בטרם שקעה כליל. אם שכונת מגורייך מתחילה להתחרד, יתכן והצעד הנבון הוא להסתלק משם בהקדם האפשרי. אולי זה לא הוגן, אבל בכביש עדיף להיות חכם מאשר צודק. האם את חושבת שהתארגנות מיליציה מקומית בכלל באה בחשבון? האם נראה לך שהרשויות יעזרו לכם במשהו? משטרה שעסוקה במצב הבטחוני עד מעל הראש? ראש עיר שזקוק לקולות המיגזר? חבל על הזמן. בית שמש כבר אבודה. מצטער אם אני נשמע תבוסתן. קצת קשה לי להאמין שצעדי הפעולה שהועלו בפורום יצליחו לשנות את המגמה הדמוגרפית של העיירה. אם הפנמת את הלקח, אולי בבחירות הבאות תצביעי למפלגה היחידה שמעיזה לצאת נגד תופעות מסוג זה שתיארת. בכל מקרה, ספרי לנו מה קרה. אני מאחל לך רק טוב. --------

סילביא

New member
לילה טוב גם לך

קצת היגיון.... אחרי כל מה שכתבתי כאן היה לי ברור (משום מה) שכשאני כותבת על אנשים שהולכים עם משהו עד הסוף הכוונה שלי היא ללכת עד הסוף כל עוד אתה לא ]פוגע במישהו אחר משום מה המוזג"דת" אצלך נתפס בצורה שונה לחוטין מאשר הוא נתפס אצלי אני לא באה מבית דתי כמו שאתה חושב. אני גאה בעובדה שגדלתי בחברה עם ערכים, עם אמונה באל ויחד עם זאת עם רצון מאוד גדול לקבל את מי שלא חושב כמונו בלי לכפות את דעתינו עליו רוב התדיים שעליהם אני מדברת, לא מתנגדים לזה שאתה (או אני) תיסע בשבת בכבישי הארץ באוטובוס, כל עוד לא תכריח בן אדם דתי לנהוג בו. הדתיים שאני מדברת עליהם לומדים, עובדים, רוב הבנות גם משרתות בצה"ל ואלו שלא עושות שנתיים של שרות לאומי. תתפלא לדעת כמה הומוסקסואלים מחוץ לארון יש אצלינו וכמה חברים חילונים (וגם כמה גויים..אוי ואייז מיר) יש לנו. הבעיה היא שאנשים כמוך לא מצליחים להבדיל בין רוב הדתיים הלאומיים (אלו שתיארתי) לבין הפאנטים או החרדים... כשיצא לך, תבקר קצת ביישובים בגוש עציון (לא האחזות בחברון או גבעה בקריית ארבע) ותלמד קצת על סבלנות ועל תרגילי לוגיקה.. בעיניין ההצבעה , אני שוקלת ברצינות גמורה לבחור שינוי, הבעיה שלי היא שכרגע (אולי מתוך בורות שלי כי אני באמת לא התעמקתי ברעיונות המפלגה)זה נראה לי קצת כמו אנטי דתיות נטו, לא אנטי פאנטיות, לא אנטי כפייה דתית, פשוט אנטי דתיות...וזה מפחיד אותי לא פחות מהחרדים.

רננה 18

New member
סילביא. הערה ותיקונים.

בהודעתך הראשונה כתבת שאת מבית דתי וסובלת מהחרדים. זכית, כצפוי, להרבה סימפטיה כולל עצות מגונות(מליציה. אלימות). היום את מבהירה שבעצם את לא מבית דתי וזה מסביר לי היטב איך יכול להיות שאדם דתי יכתוב על אחרים: "הם משריצים ילדים". בחיים לא יכתוב כך אדם דתי. בחיים לא. מספר הארות: 1. 3 שנים בנח"ל? חיילת? איפה? מתי? 2. גוש עציון, להזכירך כולל את הישוב בתעין הקיצוני ואת בית חגי. 3. קרית ארבע בחברון היא אחת ההתיישבויות המתונות ביותר. הפוריות ביותר. הפרודקטיבית ביותר ולמה תלין עליה? 4. יש גם דת"לניקים פנאטים אלו המתקראים: אמוניים. כך שהסלט שנקרא: דתיים מורכב מהרבה ירקות. וחוץ מזה, הכל בסדר ושיהיה לכולם חג שמח.

סילביא

New member
מעולם לא כתבתי

שאני לא מבית דתי!!! אני כן מבית תדי, פשוט רוב הבתיים הדתיים הם לא כמו שהחילוניים תמארים לעצמם. בעיניין היישובים, טוב, השכלתי, סליחה והפנמתי. אני עדיין ממליצה לבקר בישובים ה"מתונים" בגוש עציון. וכןם כמובן שיש דתל"ניקים קיצוניים, באותה מידה שיש חילונים קיצוניים שמוכניםפ ללכת נגד כל דבר שיש לו ריח של יהודות...מסתבר שאנחנו עם דיי מגווון......

מה זה משנה כתבת או לא כתבת...../images/Emo8.gif

היא כבר זרקה את החץ וסימנה מסביבו את המטרה...

רננה 18

New member
מה בדיוק את ממליצה לבדוק בישובי

גוש עציון? לגבי סובלנות? לגבי מגורים דתיים עם חילוניים? המיוחד לגוש, שהם אנשי תורה ועבודה. כמו בימים הטובים(ראה ערך "ורהפטיג") אלון שבות. כפר עציון. אלעזר. ועוד. מלח הארץ.

zoharj

New member
היי סילביא

מה העניינים? מצטער אם חשבתי שאת באה מבית דתי כזה או אחר. זה לא לגמרי חשוב כרגע. מה שחשוב הוא שהישוב בו גדלת משנה את צביונו בהדרגה, והופך למקום בו כרגע קשה לך לגור ולנהל אורח חיים כפי שאת רוצה. לדעתי הדבר ילך ויחמיר, והקונפליקט בינך לבין שכנייך ילך ויחמיר. הלוואי ונתבדה, והכל יחזור להיות כשהיה, סובלנות ושכנות טובה. אבל לא הייתי שם על זה כסף. נראה לי שעוד חיתולים רבים יתעופפו שם. האוכלוסיה תשתנה, ואיתה אופי הישוב, מה שיחיש את התהליך במין מעגל חוזר. מי שיהיה חריג בנוף האנושי יהיה די מסכן, או שיצטרף לחבריו הנוטשים. זו דעתי האישית. יתכן ולא תסכימי איתי. בכל מקרה אני מקווה שבכל מקום בו תבחרי לגור תהיי מאושרת. ודבר נוסף: לא ברור לי איך ממה שאמרתי הגעת למסקנות כ"כ מרחיקות לכת עליי. אני בהחלט מכיר הבדלים בין החרדים לבין הכיפות הסרוגות, ואני לא זוכר שהכללתי אותם במחנה זורקי-החיתולים. גם רוב הדתיים שאני מכיר עובדים ולומדים ומשרתים, ואין לי שום בעיה איתם או עם אמונתם. דווקא חלק מהביטויים שלך היו חריפים לטעמי. אנא אל תקבלי את הרושם ששינוי היא נגד דת או נגד דתיים. אני לא דובר שינוי, אבל לדעתי שינוי היא בעד שוויון, בעד חוק שווה לכולם, שירות לכולם, הפרדת הממסד הדתי מהמדינה, נגד אפליה בתיקצוב וכדומה. -----------

למעלה