ל"חרדל"

חרדל

New member
הצילו, נגמר לי החמצן

ומאין יבוא עזרי? דוקא מדברי יצאו מהקשרם

gershon17

New member
טוב, אבל אם ככה אני רוצה

שבישוב שלי, שבו יש מיעוט חרדי, לא יהיו יותר חרדים. שילכו למקום אחר. וכך בכל הישובים האחרים שבהם יש מיעוט חרדי. זה נראה לך הגיוני זה?!

חרדל

New member
בהרבה ישובים יש מיעוט חרדי

והם עושים בהדרגה טרנספר מרצון ומתרכזים באזורים הומוגניים. לא הצעתי לגרש את החילוניים, אלא לתת להם את האפשרות לעזוב עם פיצוי. ירצו יצאו, לא ירצו - לא יצאו, וברור שאני נגד אלימות נגד הנשארים כאשר הגופים המיישבים בוחרים באזור מסוים כיעד התישבות לחרדים (שעוזבים מקומות אחרים בגלל שאורח החיים שם הפך להיות בלתי נסבל עבורם, או בגלל ריבוי טבעי), עליה לקחת בחשבון גם את תושבי המקום הוותיקים ולכלול במסגרת תקציב הקמת השכונה -הוצאות פיצוי לאנשים שירצו לעזוב בגלל שינוי אופי השכונה/יישוב

סילביא

New member
טרנספר מרצון?!?!?!!?!?

למה כשמציעים לעשות כזה דבר לפלסיטינאים זה נשמע מאוד לא מוסרי אבל ליהודים זה בסדר? הצעה יפה מאוד וייתכן שאפילו רווחית מבחינה כספית אבל שחכת פרט אחד קטנטן: אנחנו לא רוצים לעזוב את העיר! למה? כי מסיבה מאוד לא ברורה לי המשפחה שלי אוהבת את המקום. כשנכנסנו לגור לרמת בית שמש ידענו מראש שזה מקום דתי לאומיבעיקרו ושיהיה בו חלק חילוני, ככה פורסם בהודעות, וזה בסדר גמור..ואז הם הגיעו... אגב זוכרים שהיה ברדיו לפני איזה שנתיים שיר "שחר שחר עיר בתנופה?" אז שחר זה עוד שכונה ברמב"ש (רמת בית שמש) היה מכרז על בניית השכונה .. החרדים ניגשו בידיעה שהם לא יבנו שם אבל יציעו מחירים ענקיים כדי לנצח במכרז. הם כמובן ניצחו את החברות החילוניות אך מעולם לא ניגשו למלאכת הבנייה. הם רק רצו שחס וחליל לא יהיו עוד חילונים כאן. יש לי בעיה אחת עם מה שנכתב כאן והיא שחלק מהאנשים לא מסוגלים לעשות את ההפרדה בראש בין דתי-לאוני או אפילו חרד"ל. שאלו אנשים ציוניים, פרודוקטיבים, שתורמים למדינה את חלקם ולא נכנסים לאף אחד לחיים. לבין חרדים, שהם אלו שהורסים את הדת היהודית. אה כן, עוד דבר: חרד"ל..לא תמיד צריך להגן על "בני עמך" ...לפעמים הם טועים וצריך לדעת להודות בזה.

דמגוג חדל - אישים שכמוך.

ידוע לך היטב למה התכוונתי ב´מיליציה´, ואל תנסה להפוך אותי לזולל חרדים. רצוני לומר, ישנם קבוצות מאורגנות של טירוריסטים חרדים, שבשל שיקולים פוליטיים המשטרה לא עושה נגדם דבר - כ´משמר הצניעות´, ´הוועד לפרסום כשר´, וכדו´. אותם גופים הם אלו שפועלים כיום כנגד ´סלביא´, והם אלו שמחר יפעלו נגדי ונגד כל אדם ליברלי במדינה. אני בסה"כ הצעתי להקים גוף שיתמקד בהרס אותן קבוצות טרור באמצעות אלימות נגדית (גם מול החמאס צה"ל פועל ב´אלימות´, להזכירך) - וזה מכונה בשפת עמנו, ´הגנה עצמית´. לא הצעתי להפעיל קבוצה שתכה חרדים ´סתם´ ללא סיבה. כפי שציינתי, אני חרדי לשעבר, ולא אתן לאף אחד לשלול את זכותם של הורי ואחי לחיות בביטחון אישי מוחלט - שאגב, גם אותו מסכנות אותן הקבוצות. אני לא רגיל להשמיץ ולקלל, אבל כנראה בשקריך הצלחת להביא אותי לידי כך – ראה זאת כהצלחה מסחררת.

חרדל

New member
הנקודה היא

כניסה לאזור חרדי והכאה ללא אבחנה. האם המכה חיפש מי ביזה את חברתו או הפגין כח מול החריידים

נו באמת סלמון

וכי מה חשבת, נכנסנו לבתים חרדיים והתחלנו לשבור חפצים? עברנו לכולל הקרוב ושרפנו את ארון ה"קודש"? הלא ברור שחיפשנו את המכים (יותר נכון הם באו לבד - הבאנו איתנו ´פיתוי´ בדמות כמה בחורות מענטזות - וגם בהן לא היה צורך מאחר והם התכוננו וחיכו לנו בקוצר רוח - המסכנים, סגרו אותם בישיבות והם תאבים לפעולות אלימות כדי לשחרר את האנדרנלין) ואיך אתה משווה את הצעתי להיום, שהיא מלחמה בארגונים שכל פעולתם מבוססת על אלימות חסרת מעצורים (כלפי יחידים וקבוצות), לבין מעשה אישי שביצעתי בצעירותי מתוך השפלה קשה שחוויתי?

חרדל

New member
Touché

אבל אתה שייך לתנועה פוליטית ולא לתנועת נוער. כל הצעה להקמת גופים לא חוקיים אפילו לצורך הגנה עצמית - מסוכנת מאד. אם הגופים שציינת פועלים בניגוד לחוק, תפעל נגדם במסגרת החוק - שאם לא כן, לשם מה צריך תנועה פוליטית

חרדל

New member
קצת עירבתי

קודם כל הבהרת את נושא ההכאות ואם לא הבנתיך - סליחה אני טוען שנגד גופים ביהדות החרדית הפועלים בניגוד לחוק ובאלימות, יש להלחם רק במסגרת החוק.

כאן הבעיה

הטרור ממומן באמצעות החוק ; עיריית בני ברק מממנת את ´משמר הצניעות´, וראשי יהדות התורה דואגים ל´וועד לפרסום כשר´. החוק לא מדבר אליהם, ראינו מה קרה כאשר ניסו לעצור את החוליגנים שהשתוללו במטוס אל-על...(ליצמן מנע העברת הקצבות לחברה) מה נותר לי לעשות כאשר הממסד תומך בטרור, חוץ מאשר להשתמש באותם אמצעים שבהם משתמשים הטרוריסטים? (יש להם עורכי דין וכספים רבים שמונעים כל פעולה נגדם - גם לי יהיה!)

mosh_the_ant

New member
אבל החרדים

משתמשים בחוק כדי לגנוב -אז אל תטיף לנו מוסר . חצוף!

טוען רב

New member
יש לך כשל לוגי

גניבה היא עבירה על החוק ועל-כן אינה ניתנת לביצוע באמצעות החוק. על כל פנים אני אזרח שומר חוק (וחילוני, לא שזה משנה) ובהחלט רואה כחובה אזרחית להטיף לשמירה עליו.

mosh_the_ant

New member
אל תשחק איתי בפרדוקסים

"כל דבר שאתה אומר זה שקר"-תפתור את הפרדוקס הזה. ואל תנסה לתפוס אותי במילים שלי -אני יודע מה כתבתי. חורים ופרצות בחוק קל מאוד למצוא. אפשר גם אפשר לעשות זאת - ואם אתה לא יודע איך לך לחרדים שבכנסת -הם ישמחו להסביר לך כיצד... למרות שאפשר לראות את זה בעיתון מדי פעם.. לילה

טוען רב

New member
יש לך בעיה בתפישת המציאות

מה שמותר עפ"י חור - כשר בעיניי. לו היו ה-´פרצות´ הללו כה ברורות אז היו מזמן מנסים לתקנן. האמת היא שבהשפעת הסיעות החרדיות בכנסת הפרצות נשמרות במודע ועל-כן הן אינן פרצות אלא מותרות באופן רשמי עפ"י חוק. על כל פנים, מעולם לא שמעתי על פירצה בחוק המאפשרת לנהוג באלימות, ועל-כן אני חוזר על בקשתי לנהוג כבמדינת חוק.

אז השתמטות המונית כשרה בעינייך!

כי חוק טל על פי הידוע לי הוא חוק ואם אני לא טועה גם התקציב מוגדר כחוק התקציב ולכן מן הסתם כנראה שגם העברות הכספים העצומות לחרדים כשרה בעייניך.

טוען רב

New member
ואתה למדת מדעי המדינה??

בכל רפובליקה רב-מפלגתית יש תומכים ומתנגדים כמעט לכל חוק. המדינה מבוססת על קבלת המיעוט את רצון הרוב, ובמקרה הזה רוב הציבור בישראל החליט שהחרדים לא ישרתו בצה"ל. כאזרח שומר חוק אני מכבד זאת, ורק בשל כך אני גם מצפה שביום המיוחל בו ´שינוי´ תהיה מספיק גדולה על מנת לחוקק חוק נגדי, המיעוט יכבד גם הוא את החוק הנ"ל. דעות נגד חוק? כן. עבירה על החוק? לא!

למעלה