ל"חרדל"

סילביא

New member
ל"חרדל"

אז ככה : לא הייתי כאן יומיים לכן לא הגבתי דבר ראשון: ביום בו החרדים הכריזו על מונופול על הדת. ביום בו הם פתחו במסע שנאה כלפי כל מי שלא לובש או חושב כמוהם הם הפסיקו להיות אחיי. אני מסכימה איתך שאין סום סיבה שגם אתה בתור "חרד"ל" תחטוף את מה שכאןם אמרו לך, כן זה נובע לפעמים מבורות, אבל לעינינינו כמו שאמרת אני באה מבית דתי! אני מאוד גאה ברקע שלי ומאוד מעריכה אנשים שמאמינים במשהו והולכים עם זה עד הסוף, במקרה הזה, הזת. אבל אני לא מוכנה שבשם שום אמונה מישהו יכפה משהו על מישהו אחר. מה קרה ל" באהבת לרעך כמוך"? החרדים לא שמעו על שנאת חינם וכאלה? תראה, מה לעשות שאני מרגישה את עצמי קרובה יותר ל"יפיי הנפש" מאשר לחרדים? למה? בזמן שאני שירתתי יותר מ3 שנים בצבא (נח"ל) הם ישבו ו"הגנו על המדינה עם לימוד". כשהשתחררתי והתחלתי לעבוד וכן, קרעתי את התחת בעבודה הם קיבלו כסף מהמדינה על ה"לימוד" המפרך שלהם. היום אני שוכרת דירה , בתור סטודנטית ואין לי הנחה בארנונה בזמן תלמיד חרדי יש מכאן ועד מחרתיים. אני מרגישה רחוקה מאוד מכל "יהודי" שחושב שהוא הדבר הכי טוב שקרה לעם ישראל ושחובתו בתור כזה להשמיד את כל היתר. ותסלח לי , אני רותחת מזעם על זה שאני צריכה לחיות עם הבהמות האלא, כן כן , ב-ה-מ-ו-ת! איזה בן אדם זורק חיתולים מהחלון? מדובר בכביש שאין שני לו, זה לא שאני יכולה ליסוע בכביש עוקף! פשוט אין!!!!! והשמוקים הללו מנתקים לי חצי עיר, ואתה רוצה שאני לא הכעס?!!??! אני עולה לאוטובוס ושומעת את הליחשושים שלהם כי ..אוייי אני לןובשת מכנסיים ויושבת ליד גברים, שיקצע שכמוני! באוניברסיטה תמיד יש את הויכוחים הללו בהם מנסים להראות את הדת ואת הדתיים כמשהו רע, ואני תמיד נמצאת בצד המגן, למה? כי לי אישית מאוד חשובה הדת היהודית, אבל לא כשכופים אותה עליי, אבל כבר כמה זמן שהם עברו את הגבול ולא מדובר כאן רק בבית שמש, באופן כללי, אני מרגישה מנוצלת על ידיהם כל הזמן, לא משנה מה אני העשה ואיפה. אני מרגישה שהם מוציאים מהדת את כל הדברים היפים שבה. ולי נמאס מזה.. אז בעיניין המליציה , אולי זו באמת הגזמה אבל אתמול חשבתי על זה הגעתי למסקנה שהם יותר גרועים מהפלסטינאים, כי על הפלסטינאים לפחות כבר הכרזנו שהם אוייבים שלנו ואילו החרדים חיים בתוכינו, הורגים את החברה שלנו לאט לאט ואף אחד לא יכול לעשות כלום נגד זה.

סילביא

New member
וסיפור נוסף

ככה להמחיש לכם את המצב לפני כמה זמן פנו מהתנועה הרפורמית בעיר להנהלת המתנ"ס וביקשו שיתנו להם לקיים ביום כיפור במתנ"ס תפילה ברוח התנועה. המתנ"ס הסכים. כמה ימים לפני יום כיפור הודיעו החרדים שאם תתקיים כזו תפילה הם יפגינו שם ביום כיפור אז התנועה הרפורמית ההחליטה שכדי לא לגרום לשוטרים לחלל את יום הדין( כי הרי הפגנה=שוטרים) כדי לא לגרום לסתם שנאת חינם וכדי לא לגרום ליהודים מאמינים (חרדים) לפספס תפילות - הם,הקונסרבטיבים, מוותרים. אז בדיוק בשם איזה ערך ובשם איזה דת דיברו החרדים? הם היו מוכנים לחלל את יום כיפור ולגרום ליהודים אחרים לחלל אותו- רק לא להפסיד ב"קרב" נגד העולם השפוי.... וסליחה על הכתיב הנורא בהודעה הקודמת , אני פשוט כותבת בלי להסתכל על המסך

חרדל

New member
מה דעתך על הרעיון הבא:

בכל ישוב/שכונה בארץ אשר משתנה בה המאזן הדמוגרפי (בעיקר בהקשר חילונים/דתיים/חרדים וכ´), תינתן לקבוצת המיעוט האפשרות לעזוב את יישובם מבלי להפסיד את כספם. הדבר ייעשה באחריות המדינה על פי כללים מוגדרים. וכך תושבי שכונה מהסוג שתארת אשר בה נוצר רוב גדול של חרדים שחלקם גם מאד אלימים והופכת להיות מקום קרבות, יוכלו למכור את דירתם במחיר הגבוה משוויו, כך שיתאפשר להם לעבור למקום כרצונם. ברור שבתקופת ביניים בה נוצר הרוב החרדי, החילוניים מתחילים לעזוב ומוכרים דירתם בהפסד כדי לא להיות האחרונים - ולכן הצעתי תאפשר להם לעזוב במחיר סביר. יש גם מקרים הפוכים כפי שתארה רננה ואני יכול גם להביא מקרה אחד במשפחתי שאדם נאלץ לעזוב את דירתו לאחר מגורים של 40 שנה בגלל איומים ברצח על רקע דתי. אני לא מתחמק מהעובדה שהמקרים שתארת רבים בהרבה. למה באחריות המדינה? כי לה יש אחריות לעיניין. במידה רבה היא מנווטת אוכלסיות חלשות לאזורים מסוימים ואז נוצרים השינויים הדמוגרפיים. זה ברור שאני מגנה בכל תוקף (מבלי להשתמש באוסף הביטויים שנאמרו בפורום) את התופעות של החיתולים ושאר הדברים שתארת, ועדותך נאמנת עלי. אך האם כדאי ללכת עם הראש בקיר. אם האוכלסיה כלכך לא סובלנית, אז במקום להלחם בה במלחמה אבודה, כדאי פשוט לעזוב והמדינה חייבת לממן - כי מדיניותה הביאה לכך הלוואי שתישארי בפורום כדי שישמע בו גם קול מרכזי ולא רק זוללי חרדים ומצד שני חרדים, חרדלים קיצוניים כדברי משתתפי הפורום. הקולות שנשמעו בעיניין מליציות ומכות צריכים להדאיג. הם לא נאמרו בהומור ולפחות אחד האומרים גם מימש זאת על פי עדותו - לאן נגיע!! ועדיין אני חושב ש- תנו לאנשים לחיות בגטו שלהם

ומאיפה יגיע הכסף...

נחמד מאוד לפזר כסף באויר...אני יודע שיש בכנסת עץ כסף כי אחרת אין לי מושג מאיפה הם חשבו על חקיקה פרטית...אבל לממן אנשים שרוצים לעזוב את הישובים!!! ומי יממן את הישובים כשהתושבים הפרודוקטיביים שמשלמים מיסים יעזבו? שוב המדינה! מאותו עץ כסף קסום? רעיון ממש הגיוני!!! ואולי המדינה גםפ תיתן מענק לכל מי שרוצה לעבור לגור בארצות אחרות? אם כבר אז כבר... הפיתרון הוא: מי שלא רוצה לעבוד שלא יעבוד אבל גם שלא יבקש כלום מאחרים! מי שעושה כסף מהתנך מבזה אותו! (הרמב"ם!) ואולי צריך לשלוח את החרדים אם הספר תורה לשטחים ולחסל שתי ציפורים במכה כי הלו התורה מגינה אליהם... ואם לא אז שיוקמו מדינת פלסטין מדינת הלכה ומדינת ישראל למעט שפויים שעדיין נשארו ביננו.

חרדל

New member
הכסף אינו מתנה.

הרי ימצאו אנשים שירצו לקנות את הדירות אך זה לא יעשה תחת לחץ. רוכשי הדירות לא יזכו במציאות הנובעות מבריחה המונית ואל תערב מין בשאינו מינו תנו לאנשים לחיות בגטו שלהם

גם אם ימצאו אנשים אז המחיר יהיה

מאוד נמוך!!! זה עניין של היצע וביקוש... והפער עדיין יהיה נטל אדיר ויצתרכו להקים מנגנון שבוודאי יהיה מושחת... ומענקים למקורבים וכו´. זה באמת לא פיתרון

חרדל

New member
תשובה למלאכים הנופלים ראשונה

1. המחירים נמוכים רק בתקופת ביניים כאשר יש בריחה. לאחר מכן המחירים עולים. נדמה לי שזה המצב בבית שמש וכך היה באזור רחוב השומר בבני ברק. הגוף הממשלתי ירכוש דירות מעל מחירן בשוק וימכרן לאחר מכן רק כאשר המחירים יעלו 2. אפשר להשתמש בגופים קיימים. יש גוף ממשלתי (איני זוכר את שמו) שבבעלותו דירות רבות 3. חבל שאין תנועה בארץ הנלחמת בשחיתויות, אפליות, מענקים למקורבים באשר הם - מבלי שיש עליה סטיגמה של לחימה בחזית אחת: חרדים 4. לא שקלתי את הרעיון על כל היבטיו. פרט לצד הכספי, אתה מוצא בו פגמים? תנו לאנשים לחיות בגטו שלהם

אני מוצא בו פגמים:

1. הצד הכספי כמובן. 2. אי אפשר לקחת משפחה ולנתק אותה ממקום מושבה. זה בניגוד גמור ליסודות הדמוקרטיה. לכל אדם יש את החופש לבחור את מקום מגוריו בתחומי מדינתו בכפוך לחוק ולאף אחד אין זכות לגרש אותו מביתו. למה שההורים יצטרכו (אולי) לחפש עבודה חדשה? למה שיפרדו מהדירה שריהטו וטיפחו בעמל ידם? למה שהילדים יצטרכו לעבור בית ספר ולהכיר חברים חדשים? 3. אפשר ללכת עם הראש בקיר כי גם קיר אפשר לשבור. אני מבטיח לך שאם האלימות החרדית תימשך הם יתקלו באלימות נגדית הרבה יותר חריפה ולא רחוק היום בו ישתמשו נגדם בנשק חם לדעתי.

חרדל

New member
לא פינוי בכח

זה דבר של יום יום בכל רחבי העולם ששכונה משנה את אופייה. ברור שאין מדובר בכפיה להוצאת קבוצת מיעוט ממקומה אלא מתן אפשרות ליציאה מכובדת. גם הילדים שהזכרת סובלים מהמשך הישארותם במקום כי אם הם מיעוט קטן, לא תהיה אפשרות לתת להם מסגרת חינוכית בישוב/שכונה והם יזדקקו בכל מקרה להסעות אל מחוץ לאזור מגוריהם על הגופים המיישבים לקחת בחשבון את ההוצאות הנלוות בפיצוי הוותיקים ואז אולי ישקלו פעם נוספת אם מקום זה או אחר הוא יעד נכון לאיכלוס חרדים לגבי האלימות כלפי החרדים, יש בעיה אפילו בהתבטאות על זה. בגלל שאמא זרקה חיתול מחלון ביתה, תיכנס לשכונה ותכה את החרדי הראשון שתיתקל בו? אני זוכר בתור ילד בשכונה מעורבת משיכה בפיאותי וזריקות אבנים. אז דתיים היו מיעוט קטן בהרבה מהיום אך האוירה הכללית איפשרה את התופעה. אינני חושב שתרצה שנחזור לימים הקשים ההם. תנו לאנשים לחיות בגטו שלהם

באיזה שכונה מעורבת גדלת?

בשיח רדואן? הרי ידוע שכל הילדים הערסים מעבר להיותם מכוערים ואלימים היו תמיד גם עם נטייה למסורת (תמיד הולכים עם כיפה וארשת חשיבות ביום כיפור). מצטער שאני לא מאמין לסיפור ההתקפות האנטישמיות. זה נשמע כמו דרזדן של 36´ לא כמו ישראל.

אם כך קטונתי מלהגיב.

אך עדיין ראוי לציין שהיום לדעתי מצב כזה לא יתכן. אם היום מישהו היה מרים יד על חרדי רק משום שהוא חרדי הדבר היה תופס כותרות... גם לגבי שנות החמישים, אני מניח שההתקפה נעשתה על שום המראה ה"גלותי" משום שהיה הלך רוח מאד חריף נגד כל מה שגלותי מצד השלטון.

אל תתפתל בערפל - דבר לעניין

כל פעם שאתה בא עם רעיונות פאשיסטים משונים אתה תמיד מנסה בכל כוחך להבתיר אותם בערפל ודברים פתלתלים. אם אתה לא מסוגל לעמוד מאחורי האידאולוגיה שלך והרעיונות שלך למה אתה מציג אותם כאן. פעם אחת ולתמיד אני רוצה לשמוע אותך מדבר בלי להתפתל עם הגדרות חמקמקות ותשובות קצרות ועלומות.

אם היה לי עוד מקום בחתימה...

הייתי מוסיף לשם את מיטב התבטאויותיך היכולות לשכון בגאווה ליד הגיגיו של שלומי הדיקטטור הקטן.

טוען רב

New member
האמת היא שזה מבדר

מצד אחד אין לך מושג על מה אני מדבר, אבל ברור שאלו "רעיונות פשיסטיים". תראה, איני חייב להפריע לדיון הפרטי שלך, אבל אם איכשהו תייחס חשיבות כלשהי לדבריי, אז התכוונתי לערכי הציונות, כור ההיתוך, עבודה עברית וכו´.. אח, היו ימים, היו ימים בהם פועלי הבניין היו עבריים רחמנא לצלן, ואנשים אמרו לעולים "רק עברית!".

למעלה