ל"חרדל"

רננה 18

New member
הבה נדייק: שינוי לא נגד דתיים ודת

אלא, נגד כל מה שמבטאת הדת ומייצגו החרדי. הכותרת היא פצצה. כמה פעמים קראנו בפורום זה: ימי הביניים. שחור משחור. חיים במאה הקודמת. אירניים. פרזיטים. עלוקות.עלובים. גיזענים. מה כל זה אומר? ברור. אהבה לחרדי. האהבה בהתגלמותה. איזה עוד מיגזר מלטפים במילים כאלו? אז בא נאמר כך- לצורך הדיוק- שינוי בעד הפרדת הדת מהמדינה(לגיטימי) אבל חבריה (כפי שמתבטאים בפורום זה) שונאים ועוד איך שונאים חרדים. (...אבל לא מפדלניקים).רק שסניקים ושחורים.

Prince of Wales

New member
אם להיות נגד פרימיטיביות

ברבריות, ונסיון כפיה זה להיות נגד הדת, אז תקראי לי עוכר ישראל.

mosh_the_ant

New member
לא אומרים את זה סתם

יש סיבה.ואנחנו כאן כדי להתריע על הבעיה הזאת.כמו אלה שמסתובבים בעיקר באנטרטיקה-העופות האלה ? שלא יכולות לעוף? עם חליפת הערב ? -אז זה זה .תראי את זה בתור ביקורת בונה.. מוש -חסיד חצר בעל-עז. מייצרים קוטג´ מהמאה הקודמת!

zoharj

New member
לסילביא, עוד הגיגים

מסודרים סדר אסוציאטיבי לגמרי. טקסט ארוך, אני מודה. א. רעיונותיו של חרדל לגבי מתן פיצויים לעוזבי ישובים על רקע השתנות דתית/דמוגרפית וירידת ערך דירות לגמרי לא מציאותיים. לא הייתי בונה עליהם. ב. לגבי דעותייך על החרדים. הזכרת את העובדה שהחרדים הכריזו מונופול על הדת וכמה זה חורה לך. הזכרת את מסע השנאה שפתחו בו נגד כל מי ששונה מהם. איך הפסקת לראות בהם את אחייך. אני לעומתך לא מגיע מבית דתי ומעולם לא הרגשתי אל החרדים קירבה רבה. הם דווקא נראו לי כאילו נפלו מכוכב אחר או כשריד מהעבר. וככל שאני מתבונן בהתנהגותם ובמעשיהם, הן ביום יום והן בפוליטיקה, כך הם גורמים לי לריחוק גובר והולך. אני בהחלט מרגיש יותר קרוב ל-"יפי הנפש" ולא מבין למה "יפה נפש" צריך להיות כינוי גנאי בימינו. בשכונה של יפי נפש לא היו זורקים עלייך חיתולים. בשכונה של יפי נפש היו נותנים לך אפשרות לחיות את חייך בכבוד, כי הגנה על כבוד הפרט וזכויותיו הם ערכי יסוד של יפי הנפש. אבל את ילדה גדולה ויכולה לבחור את החברה שבקרבה את מעדיפה לחיות. תסתכלי על התנהגות החרדים (שאותה תיארת בצורה כה נוקבת) כלפי ה"אחרים", ה-"שונים" בתוך המיקרוקוסמוס של עיירת מגורייך. את נחרדת ממנה, ולכן תביני למה כ"כ הרבה חילוניים נחרדים ממנה. בדיוק בגלל סיפורים כאלה נולד החשש בליבם לגבי מה יקרה אם החברה כולה תיהפך לחרדית. (חוששני שזריקת חיתולים על מכוניות תהיה אז משחק ילדים). ואל תבלבלי את זה עם "דת" גרידא. פגשתי גם נוצרים אדוקים. החרדים שלנו יכולים רק לקנא. איזה הבדל. פשוט תענוג. ג. לגבי הגאווה שלך על מוצאך מבית דתי: אמרת: "אני מאוד גאה ברקע שלי" תסבירי לי למה בדיוק צריך להתגאות ברקע דתי. רצה גורלך ונולדת למשפחה דתית. האם זה באמת מקנה לך תכונות טובות יותר? כישורים מיוחדים שאין לחילוניים? שכל? בריאות? יופי? כסף? מה היתרון בחינוך שקיבלת על פני חינוך שאני קיבלתי? האם בזכות הרקע הדתי את אדם טוב יותר? בהקבלה – נניח שאני אגיד שאני גאה בכך שבאתי מרקע חילוני? או מרקע אמריקאי? או מרקע קיבוצניקי? או מרקע בודהיסטי? או אני גאה בכך שאני בלונדיני? או שאבא שלי חזק? האם הוא לא יגרום למישהו שהגיע מרקע שונה תחושה קצת לא נעימה שכאילו מתנשאים עליו? אנא ידעי אותי. בנימה רצינית. שאלתי איננה קנטרנית. אני באמת רוצה לשמוע מדוע את חושבת שרקע דתי (לעומת רקע אחר) הוא מקור לגאווה. ד. הציטוט שמצורף לחתימתך: ג´סטין לבריאן וכו´ – מאיפה נלקח? לא זיהיתי אותו... פרטים בבקשה! (
)

סילביא

New member
תושבות....

אם רוב הדברים שכתבת אני מסכימה לחוטין, מבינה מאוד את העובדה שמעולם לא הרגשת את החרדים כ"אחים" שלך, ולצערי אני מסכימה עם החששות הדי מציאותיים שלך לגבי מה יקרה לחברה שלנו אם החרדים ימשיכו לקבל עוד ועוד כוח. למה אני גאה ברקע שלי?כי אני גאה מאוד להיות מי שאני .. מאוד פשוט. להיות גאה במשהו זה לא אומר שהמשהו הזה יותר טוב ממשהו אחר (חילונים למשל) זה פשוט אומר שאני לא מתכחשת למקום ממנו אני באה ..אני ממש לא חושבת שקיבלתי חינוך יותר טוב משלך , בטח שאין לי ( לצערי) יותר כסף/יופי או כוח ממישהו חילוני רק בגלל שלמדתי בבית ספר ממ"ד או בגלל שאבא שלי הולך עם כיפה...זו ממש לא הייתה הכוונה שלי ואני מתנצלת אם היא הובנה לא נכון. אני גאה בחינוך שקיבלתי כי באמצעותו עיצבתי את האישיות שלי ו, סליחה על השחצנות, אני מאוד מרוצה מהאדם שגדלתי להיות... אני גאה בהורים שלי שלקחו משפחה שלמה והביאו אותה לארץ והחליטו לשנות את כל מינהגיהם כי לאחר התלבטויות רבות הם החליטו "לחזור בתשובה". אני גאה בחברה בה גדלתי שמוכנה לקבל גם את הילדים שגדלו בה שהחליטו לא להמשיך להקרה דתיים. וממש סליחה , אבל אני מאוד גאה להיות יהודייה, ושוב לא מנק´ הנחה שיהודי טוב יותר ממוסלמי/נוצרי /ארמני/בודהיסט או כל דבר אחר. זה פשוט נובע מחוסר תחושת נחיתות מוחלטת שיש לי ( אז אולי בכל זאת אני לא יהודייה טובה
) בקיצור, אני מקווה שהפעם זה יצא לי יותר ברור , אם לא .. תמשיך לשאול עד שתבין... בעיניין החתימה .... ציטוט נבחר מהתכנית "הכי גאים שיש" מומלצת בחום...תכנית ממש לא רק להומואים.

zoharj

New member
אהלן

הבהרת את עצמך היטב. גם אני גאה ברקע שלי, כולל בתלאות הגורל של משפחתי, בהשכלה שרכשתי וכן בשירותי הצבאי. לגבי החתימה - "טרם הספיקותי" לצפות בתוכנית, אבל אנסה אם יתאפשר לי. היא נשמעת מעניינת (לפחות בקדימונים...) להתראות.

סילביא

New member
שמחה שהבנת

ולך תראה את התכנית.. מאוד מומלצת, אבל לא לבעלי לב חלש...

למעלה