ל"ג בעומר

ל"ג בעומר../images/Emo117.gif../images/Emo169.gif../images/Emo170.gif../images/Emo117.gif

בתחתית השירשור על סיפורים לאור
הופיעה בקשה לסיפור לל"ג בעומר. אני מנחשת שתהיינה עוד כמה בקשות ועוד לא מעט הצעות אז אני פותחת כאן שירשור חדש לעניין סיפורים סביב המדורה. ההצעה הראשונה הייתה של השד מבגדד - סיפור רחל ורבי עקיבא עם אביזרים. עוד הצעות?

מאמר חדש../images/Emo92.gif

מאמר על סיפור סיפורים סביב המדורה, על חוף הים ובחיק הטבע מחכה לכם ב"מאמרים" בקטגוריית "טיפים למספרי סיפורים". בברכה,

צ'יזבט למדורה../images/Emo12.gif

בקיבוץ אחד בצפון הארץ לפני מספר שנים הילדים לא ישנו עם ההורים אלא בבית ילדים. לילה אחד רן ואסף החליטו לקום מהמיטה ולהתגנב אל המטבח ולקחת משהו לאכול. הם היו רק בני עשר ולכן ישנה איתם בבית הילדים המטפלת חנה והיא הייתה מרשעת רצינית. רן ואסף התגנבו על קצות האצבעות אל המטבח ולפתע הם שמעו את חנה גוררת את רגליה גם כן אל המטבח. הם חיפשו היכן להסתתר ולא מצאו ועוד רגע היא עומדת לתפוס אותם ואז הם ראו אור בוקע מהמקרר. הם פתחו את הדלת ולהפתעתם למקרר היה חור גדול שהוביל למערה חשוכה. הם התלבטו רגע אבל הפחד מהמטפלת חנה המרשעת גבר על הפחד מהמערה המסתורית והם נכנסו פנימה והחלו צועדים בתוך המערה במין מסדרון ארוך ולח. אסף ביקש לעצור הוא פחד להמשיך ורן טען שבוודאי זוהי תעלה מימי המלחמה בבריטים ויש לה יציאה בחצר הקיבוץ. בעודם מתווכחים הם החלו שומעים את חנה המטפלת גוררת רגליה במערה מאחוריהם הם נבהלו ופתחו בריצה בדרך הם נתקלו בעכבישים וג'וקים וגם כמה חולדות. בנוסף לקולות הגרירה של הרגליים התחילה חנה להשמיע גם צחוק מוזר ולא חשוב כמה מהר הם רצו חנה התקרבה עוד ועוד. אסף החל לבכות ורון התאמץ לא להראות שהוא רועד. אור חלש הוביל אותם והנה האור התחזק והם התעודדו אך לא להרבה זמן הם הגיעו לחדר מואר ובמרכזו ישבה על כורסת עץ ישנה המטפלת חנה וצחקה את צחוקה המוזר. גל של עצמות וגולגולות היה מונח לצידה חנה סימנה להם עם האצבע להתקרב אליהם עוד ועוד והם צעדו לאט לאט לאט והתעורו מהחלום-(את המשפט האחרון יש לצעוק כמובן כדי להפחיד)

perhay

New member
../images/Emo51.gif רבה. זה נשמע מאד מעניין

אתעמק בהמשך.

ספור סוד הקמח

טוחן היה בכפר פקיעין שבגליל, איש טוב וישר היה האיש,טוחן את החיטים בריחיים שהניעו מי המעין שיצאו ממערת רבי שמעון בר יוחאי. כשהיה הקמח הדק והלבן ממלא את השקים, היה הטוחן מעמיס אותם על חמורו, מביאם לבתי הכפר ומוכר את הקמח. פעם אחת-עבר הטוחן סמוך למעקה וחמורו הלך לפניו,עמוס שני שקי קמח.לפתע נעמד לפני הטוחן איש זקן ואמר לו: בוא איתי, יהודי,בא להתפלל תפילת מנחה.ענה הטוחן : אבל השמש כמעט-שוקעת ואני-ממהר ומי ישמור על חמורי ועל שקי הקמח שעל גבו? ענה הזקן: לחמור ולקמח אל תדאג, בוא הצטרף למינין. נכנס הטוחן למערה והאיש הולך לפניו. ראה הטוחן במערה תשעה זקנים הדורים ולכולם זקנים ארוכים ולבנים כשלג וכולם התפללו בכוונה גדולה תפילת מינחה. לאחר שאמרו אמן נפרד הטוחן לשלום מן הזקנים ההדורים ויצא נפעם ונרגש החוצה, מצא את חמורו עומד ואוכל לו בנחת את החרובים שהיו שם תחת עץ החרוב הענק, היו השקים על גבו של החמור שלמים כשם שהניחם. הלך האיש לביתו , פרק את שקיו והתחיל להריק מהם את הקמח, נשפח הקמח ונשפח עד שהיתה גבעה לבנה מתגבהת והולכת ועדיין השקים מלאים כשהיו, מילא האיש את כל ביתו קמח עד אפס מקום, נתמלא הבית, נתרוקנו השקים, ונתמלאו שוב, היה הטוחן לעשיר גדול והיה מתפלל בכל יום שחרית, מנחה ומעריב ונותן צדקה לרוב וכמוהו בני ביתו לדורות.

סיפור ל../images/Emo117.gif חלק ראשון

כיצד נשאה סבתא עכבישה את האש סיפור מסורתי של שבטי צ'ירוקי וצ'וקטאו אנשי צ'וקטאו מספרים את סיפורה של סבתא עכבישה בדרך זו. הם אומרים שבימים ההם – הרבה לפני הימים האלה – כל היצורים עלו מאמא אדמה. כל היצורים באו ממקום שהוא עמוק בבטן האדמה. כל היצורים, הציפורים, בעלי ארבע-רגליים, יצורי הים, החרקים, הרמשים ובני האדם, נולדו כשעיניהם עצומות והם לא יכלו לראות. כשנוצרו כל היצורים הם נראו בתחילה כמו פרפרים. אין הכוונה לכך שהם יכלו לעוף. הכוונה היא לכך שכולם היו עטופים בדבר מה שנראה כמו פקעת. זרועותיהם ורגליהם היו מכונסים במהודק אל גופם והם לא יכלו לזוז. כל היצורים היו מונחים על הארץ בחשיכה והם רעדו כי היה להם קר. אבל המיסתורין הגדול שיצר אותם עדיין לא סיים את מלאכתו. המיסתורין הבחין באומללותם של היצורים הללו. הציפורים לא יכלו לעוף. בעלי ארבע הרגליים לא יכלו להלך בחורש ולמצוא מקומות מחיה. הדגים לא יכלו להגיע לנהר כדי ללמוד כיצד לשחות. הרמשים לא יכלו להתחפר אל תוך העפר או להתגודד על מי הנהר. בני האדם שכבו על הארץ רועדים מקור. המיסתורין הגדול ריחם על היצורים ושלח מישהו בעל עוצמה לטפל בהם. אותו בעל עוצמה הוציא זמן רב בקילוף הפקעות מעל כל היצורים השונים. הוא יישר את רגליהם וייבש כל אחד מהם. אחר כך פקח בזהירות את עיניהם, אחת אחת. אבל לא הרבה השתנה. העיניים שנפקחו לא ראו דבר. כל העולם היה חשוך. לא הייתה שמש. לא היה ירח. לא היו אפילו כוכבים בשמיים האפלים. בתחילה, נעו היצורים לאט. הם גיששו באצבעותיהם, בסנפיריהם, בכפותיהם ובנוצותיהם כדי לנסות ולהבין היכן הם. משום שרק נולדו, כולם היו רעבים. אם מצאו משהו בחשיכה שלא אכל אותם קודם, הם טעמו אותו. אם הטעם היה טעים, הם אכלו אותו, אבל נא, לא מבושל. לא הייתה אש לבשל עליה. אחרי שהדבר נמשך זמן מה נפגשו כל היצורים במעגל. זו הייתה המועצה הגדולה הראשונה ואף אחד לא הגיע באיחור. בעלי ארבע הרגליים ובעלי הכנף התחילו לשוחח כולם יחד, אבל בני האדם אמרו מעט מאוד. בעלי ארבע הרגליים ובעלי הכנף החליטו ביניהם שהחיים לא היו טובים כלל. הם הסכימו על כך שהכל היה קר ומאמלל. הבריאה הייתה צריכה להשקיע עוד עמל כדי להפוך את כל הקושי הזה לכדאי. כיצד יוכלו לתקן זאת כדי שהחיים יהיו טובים? כל היצורים בעלי ארבע רגליים וכל בעלי הכנף עמדו סביב מתלוננים על הבריאה. המיסתורין הגדול החליט לשלוח חום ואור לכל היצורים האומללים. הנהר זרם אל תוך אגם גדול. כמובן שאף אחד לא ידע זאת כי היה חושך ואף אחד מן היצורים לא ראה את האגם. כמה מהם חשו במי הנהר וישעו כי הוא רטוב וקר. כמה מהם אפילו מעדו לתוכו ועתה היו רטובים בנוסף לזה שהיה להם קר והם היו אומללים. בלב האגם היה אי, שאף אחד לא ראה. עץ שקמה גדול צמח במרכזו. ובכן, הוא גדל שם אבל עכשיו היה העץ מת. השקמה הפכה מכשול חלול שהצביע בחדות אל השמיים הכהים כמו אצבע מדובללת. המיסתורין הגדול היכה בברק את גזע השקמה והעץ החלול עלה באש. האש נישאה אל השמיים והיא בערה על רקע החשיכה. כל היצורים שניצבו במעגל המועצה הביטו באש שעל האי. הם ראו כמה בהירה הייתה והם ראו שהיא מראה דברים שלא היו שם קודם. זה היה אור והם רצו אותו. לאחר זמן החלה האש בגזע השקמה לדעוך. האש הפכה לפחמים בזמן שהעץ החלול בער בלא להבה. אבל הפחמים עדיין הפיצו נגוהות וכל היצורים, הציפורים, בעלי ארבע רגליים, יצורי הים, הרמשים ובני האדם רצו את מה שמפיץ את הנגוהות. קול אחד שאל באפלה, "מה זה?" קול אחר ענה שאולי זו אש, אבל התשובה הזו גרמה לדיון ממושך, "אם זו אש, אז מדוע היא שם?" הדיון נמשך והוחלט שאם האש מפיצה אור, כולם זקוקים לה. מה יועילו להם פחמים מהבהבים על האי במרכז האגם. אבל כיצד ישיגו את האש? אף אחד לא ידע. הוחלט שאחד מהם יצא לשם ויחזור עם האש. הם כולם החליטו שזה רעיון נפלא, מה שנכון. מי יזכה בכבוד להביא את האש עבור כל היצורים? עכביש מים קטן, שחור עם פסים אדומים, היה בקהל. הייתה זו סבתא עכבישה. סבתא עכבישה התנדבה, "אני יודעת שאני יכולה! לא תניחו לי לנסות?" היצורים בעלי ארבע רגליים ובעלי הכנף התבוננו בסבתא עכבישה בזוהר האש שהגיע מעבר למי האגם. לא. היא הייתה קטנה מדי. מישהו גדול יותר, אולי חזק יותר, סביר להניח שמהיר יותר צריך לעשות את העבודה. באותו זמן, דיבר אופוסום. "תנו לי לנסות. אני יודע שאני יכול להביא את האש הבייתה. הביטו בי! אני מנהיג גדול בין בעלי ארבע הרגליים. שילחו אותי אל האי. משום שאני צייד גדול, אקח חתיכה מן האש ואשא אותה בחזרה בזנבי העבות." לאופוסום היה זנב יפה ועשיר, אולי הזנב העשיר ביותר מלכל היצורים ההולכים על ארבע. המועצה החליטה שאופוסום יכול ללכת ולהביא את האש הבייתה. מה זה? אתם אומרים שלאופוסום אין זנב פרוותי עשיר ויפה? ובכן, יכול להיות שאתם צודקים, אבל פעם היה לו. אופוסום ירד אל גדת האגם. הוא בדק את המים בבהונותיו והם היו קרים. הוא כמעט קפא, אבל הוא לא התכוון לסגת עכשיו. הוא נכנס לתוך המים צעד קטן אחרי צעד קטן, וכהיה במים עד הצוואר, התחיל להאבק ולהתיז מים לכל עבר. אחרי כמה זמן למד לשחות. באיזשהו אופן בכל מקרה. אופוסום עשה דרכו אל האי ואחרי כמה זמן גם הצליח להגיע אליו. לקח לו הרבה זמן. הוא גרר את עצמו אל החוף וניסה לנער את המים מפרוותו. היה לו קר ושיניו נקשו. הוא התקדם לעבר השקמה החלולה והאש. הוא התקרב יותר ויותר עד שהתקרב מספיק קרוב והרים מקל קטן בוער. אופוסום תקע את המקל בין שערות זנבו הנהדר כך שיוכל להשתמש בכפותיו כדי לשחות בחזרה. אבל הזנב החל מעלה עשן והאש אחזה בו. אופוסום רץ בחזרהאל האגם. זנבו הבוער התעופף מאחוריו. הפעם לא נכנס למים צעד קטן אחרי צעד קטן. הוא זרק את עצמו אל תוך האגם וזנבו הבוער כבה בקול תסיסה דועך. אופוסום המסכן! כל פיסת שיער בזנבו נשרפה. אתם רואים, צדקתם לאופוסום אין בכלל שיער זנב עד היום. ולכן, התכנסה המועצה של כל היצורים בפעם השניה כדי למצוא את המתנדב שיביא את האש מן האי. אותה עכבישה קטנה, שחורה עם פסים אדומים, עכבישת מים, עדיין הייתה שם בהמון וסבתא עכבישה אמרה שוב, "אני יודעת שאני יכולה! לא תניחו לי לנסות בפעם הזו?" אבל לא. בפעם הזו בחרו בציפור. זה היה עורב. עורב היה פיקח. למרות שהעולם היה עדיין חשוך ברובו וקר רוב היצורים כבר הבינו שהעורב היה היצור הפיקח ביותר, בהרבה יותר, בין בעלי הכנף. לעורב היה קול שירה ערב במיוחד. היצורים היו מתאספים סביבו כדי להאזין לשירתו הנפלאה. שיריו חיממו אותם. עורב היה גאה בעצמו מאוד. "אולי אופוסום לא יכל להשיג את האש, אבל אני יכול. אעוף לעבר האי עם כנפי הגדולות ואשא את האש בחזרה במקורי. הביטו בי!" אתם רואים, אף אחד מן היצורים בעלי ארבע רגליים או בעלי הכנף לא הבין מהי האש באמת. עורב המריא לאויר והיכה בכנפיו היפות, כנפיו הלבנות ועף אל גזע השקמה הבוער שם הרחק על האי כדי להביא את האש. מה זה? אתם אומרים שלעורב אין כנפיים יפות לבנות? ובכן, יכול להיות שאתם צודקים, אבל אז, לפני הרבה זמן, היו לו. עורב עף מעל האגם ועט על השקמה. העשן שעלה ממנה נכנס לעיניו והן התחילו לגרד והוא הרגיש שדמעות זולגות על נוצותיו הלבנות והיפות. אבל זה לא עצר אותו, לא לא! הוא חג סביב העץ פעמיים ושלוש ואז עף ישר אל מרכז העץ החלול בדיוק למקום בו הייתה האש חמה במיוחד.

סיפור ל../images/Emo117.gif חלק שני

עורב הרים פיסת פחם סמוקה והחזיק אותה במקורו. ראשו החל מעלה עשן והפחם להט. פניו התבשלו והפיח נכנס לו לעיניים. הפיח כיסה את נוצותיו היפות והלבנות, אבל עורב אחז בפחם וניסה להמריא מן השקמה הבוערת חזרה אל מעבר לאגם. הוא לא יכל לראות דבר והחל חג במעגלים. הוא התעופף בדרך הזו עד ששמט את פיסת הפחם הבוערת ועיניו התבהרו. הוא עף חזרה אל כל היצורים שעמדו רועדים מקור על גדת האגם. עורב מסכן! כל נוצות ראשו נחרכו לשחור מן האש ועיניו הפכו אדומות. עד היום, כל נוצות העורב שהיו פעם לבנות ובוהקות הן שחורות כפחם. עורב נושא את נוצותיו השחורות בגאווה, כי למרות שלא הצליח להביא את האש הבייתה, הוא ניסה בכל ליבו. עורב התעכב זמן כה רב בנסיון לבחור בדיוק את הפחם הנכון להביא הבייתה. כשניסה לשיר, נשמע "קאוו! קאוו!" עולה מתוך גרונו הצרוב מעשן. ולכן, התכנסה המועצה של כל היצורים בפעם השלישית כדי להחליט מי יוכל אולי להביא את האש מן האי. עכבישת המים הקטנה, שחורה עם פסים אדומים על הגב התנדבה שוב. סבתא עכבישה אמרה "הניחו לי לנסות. בבקשה. אני יודעת שאני יכולה! לא תניחו לי לנסות הפעם?" אבל, לא, הפעם לא ביקשה המועצה את אחת הציפורים. עורב נכשל. הציפורים לא היו מעוניינות בכלל לנסות שוב. המועצה לא ביקשה את אחד היצורים בעלי ארבע רגליים להביא את האש. אופוסום נכשל והם התייאשו. הפעם שאלו חברי המועצה את נחש המירוץ אם יהיה מוכן להביא את האש מעץ השקמה היוקד. נחש המירוץ היה יפהפה. קשקשיו היו צבועים כמו הקשת בשמיים. הם נצצו כמו יהלומים. נחש המירוץ היה בכל צבע ואפילו בעוד כמה צבעים יותר. צבע הקשקשים התחלף מדי פעם והם היו משתקפים זה בזה. נחש המירוץ היה היצור היפה ביותר מכל היצורים שחיו בחושך. לנחש המירוץ הייתה תכנית. הוא שחה אל האי שבלב האגם, כשהוא מקפיד להביט על העץ הזוהר. הוא זחל מתוך המים הקרים אל תוך העשב. הוא זחל סביב השקמה הבוערת פעמיים, אולי שלוש עד שמצא פתח קטן בבסיס העץ הזקן. הוא זחל אל תוך הפתח ובמעלה העץ במקום בו היה עדיין חם. הוא קיווה שיוכל להרים פיסת אש, ללפות אותה בזנבו ולהביא אותה חזרה מעבר לאגם לכל היצורים שישבו שם בקור ובאומללות. אבל היה כל כך חם ונורא בתוך השקמה הבוערת שנחש המירוץ שכח שאי פעם הייתה לו תכנית. הוא התעוות מכאב. הוא התגלגל מפחם לפחם מנסה להימלט וכל מה שהיה יכול לחשוב עליו היה כיצד לצאת מתוך העץ. נחש המירוץ היה צרוב כולו. קשקשיו שזהרו פעם כיהלומים הפכו שחורים כעלטה. לבסוף, בעזרת יותר מזל משכל, מצא הנחש את עצמו בחזרה באותו פתח דרכו נכנס אל תוך העץ הבוער והוא ברח. הוא שחה בחזרה אל מעבר לאגם והקור היטיב איתו. כיום, שחור נחש המירוץ כפחם וכשהוא נזכר בחום הנורא שבבסיס השקמה הוא מתפתל פתאום, מתעוות וחוזר על עקבותיו בדרך בה בא. היצורים בעלי ארבע רגליים ובעלי הכנף היו נואשים. הרמשים, יצורי הים ובני האדם פשוט עמדו שם ובהו בשקמה הבוערת. הם רצו את האש, אבל כל מה שניסו כשל. אף אחד לא העז להתקרב לשקמה אבל העולם שלהם היה עדיין קר ואומלל. אותה עכבישה קטנה, שחורה עם פסים אדומים על הגב צעקה, "ת-נ-ו ל-י ל-נ-ס-ו-ת! ב-ב-ק-ש-ה!" למרות שלמועצה היה ברור שלסבתא עכבישה אין סיכוי להצליח, הסכימו היצורים בעלי ארבע רגליים ובעלי כנף לתת לה לנסות. באותם ימים נראתה סבתא עכבישת המים בדיוק כפי שהיא נראית היום. גוף קטן מכוסה שיער קצר. שחורה, עם פסים אדומים. גופה הזעיר היה תלוי על ארבע זוגות רגליים. ארבע רגליים פנו לכיוון אליו הלכה. ארבע רגליים פנו לכיוון ההפוך. עכבישת המים הקטנה, שחורה עם פסים אדומים, הלכה על רגליה הנהדרות אל הנהר שם מצאה עשב-נהר. היא טוותה ממנו סלסילה קטנטנה ברגליה הנהדרות. אז טוותה גם מכסהקטן שהתאים לסלסילה בדיוק. למכסה היה חריר קטן לאויר באחת מפינותיו. היא טוותה במומחיות והסלסילה שלה הייתה בלתי חדירה למים. סבתא עכבישה קשרה את הסלסילה שטוותה אל גבה. אז חצתה את האגם כשהיא הולכת על המים כפי שרק עכבישי מים יכולים לעשות. היא הילכה על קצות האצבעות עד שלבסוף התקרבה אל האש שבעץ. היא טיפסה עליו וטוותה רשת קורים. היא הנמיכה את עצמה אל תוך העץ החלול למקום בו עדיין בערו פחמים. העכבישה הקטנה דלתה פחם חי אחד מתוך הגזע. היא הניחה אותו בסלסילת העשב, וסבתא עכבישה כיסתה את הסלסילה במכסה. היא אחזה בסלסילה עם ארבעת רגליה על הגב ובארבע האחרות הילכה בחזרה על מי האגם עד שהגיעה למקום בו חיכו כל היצורים בקור. היצורים בעלי ארבע רגליים ובעלי הכנף לא יכלו לראות שום אש והם אמרו "סבתא עכבישה נכשלה. ידענו שהיא לא תוכל לעזור לנו." אבל הם טעו. "הו לא," קראה סבתא עכבישה, "יש לי את האש!" היא הרימה מגבה את הסלסילה הקטנה שטוותה מעשב-נהר. היא הסירה את המכסה הקטן. להבה פרצה אל האויר. אם תביטו באחד מאותם עכבישי מים קטנטנים היום, אלה שיש להם פסים אדומים, תראו את הסלסילה שנטוותה מעשב-נהר על גבם. זוהי הסלסילה שהביאה את החום אל היצורים. לכל היצורים הייתה עכשיו אש. היא הייתה חמה והפיצה אור. היצורים בעלי ארבע רגליים ובעלי הכנף החלו להתקוטט – מי יגן על האש הנהדרת? דב אמר "הניחו לי לשמור על האש. אני אקח אותה!" אבל הוא חרך את כפותיו והניח לאש. דב החליט שאש זה לא בשבילו. הוא נזכר במה שקרה לאופוסום האמיץ! בעלי הכנף לא רצו לשמור על האש. עורב עדיין היה פצוע. הרמשים, יצורי הים וכל מה שזוחל חשבו שלמרות שלאש יש יתרונות רבים, הם אינם מעוניינים להתקרב אליה. נחש המירוץ השחור עדיין זכרכמה נורא היה בתוך השקמה הבוערת. אז נשמע עוד קול קטן אחד, "אנחנו נטפל באש, אם סבתא עכבישה תעזור לנו." בני האדם השקטים, שהיצורים ההולכים על ארבע או בעלי הכנף לא באמת העריכו אותם, ביקשו לטפל באש. משום שהבינה דברים כאלה, לימדה סבתא עכבישה את בני האדם כיצד לטפל באש. היא לימדה אותם לפרנס את האש במקלות עץ כדי שלא תיכבה. היא לימדה אותם להקיף את האש באבנים כדי שלא תתפשט מדי ותפגע באחד היצורים או בבתיהם. העכבישה הקטנה לימדה את בני האדם כיצד לטוות סלים מעשב-נהר. היא לימדה אותם כיצד להשתמש באש כדי לבשל בתוך הסלים. אנשי הצ'וקטאו זוכרים את עכבישי המים הקטנים, שחורים עם פסים אדומים. הם עיצבו תמונה יפהפיה של סבתא עכבישה כדי לקשט את ביתם. בתמונה, העכבישה מניפה שתי רגליים ומניחה שתיים על הקרקע. היא נושאת את סמל האש על גבה. התמונה מזכירה לילדים של הצ'וקטאו לא לשכוח לעולם לכבד את את סבתא עכבישה, כי היא הביאה להם את האש! סופר מחדש ע"י - BearsRoad Charles – tsu tse li Yona nv no hi

תפיסה מיוחדת

איזה סיפור עשיר ויפה! מעניינת התפיסה של יצירת האור והחום השונה מהתפיסה התנכית. בסיפור הבריאה התנכי מופיע האור כדבר ראשון ואחריו השמש ושאר גרמי השמים, ורק כשהעולם "מוכן" נבראים לתוכו היצורים ובסופם גולת הכותרת - האדם. ועוד רעיונות נוספים, אך - קצרה היריעה.

סבתא עכבישה-יפהפה!

היי הגבירה הסיפור מקסים.מצא חן בעיני שהיצורים נפגשים לישיבה כדי למצוא פתרון ואיכות חיים טובה מזו שיש להם.כל הנסיונות להביא את האש מעוררים מחשבה על גבולותיהם של ה"חזקים"...לאורך הסיפור יש תמיד מתח...וזה כיף.מענינת התיאוריה על הבאת השמש לעולם,שלא בדיוק יוצרים אותה אלא מביאים אותה. ילל'ה להעביר הלאה ...לספר! תודה.תודה ושוב תודה. פרי

ל"ג בעומר ../images/Emo117.gif

שיהיה חג שמח
אל תאכלו יותר מדי
ו
והעיקר שסביב ה
תספרו הרבה סיפורים על כל סיבוב
בברכה,

למעלה