לתת להם רובים?

אילתושי

New member
לי היה אקדח

כשהייתי קטנה, היה לנו אקדח עשוי מפלסטיק כחול שקוף, וכהיו יורים בו הוא היה משמיע מין קול מכני (משהו שם הסתובב והתחכך) וגם לפעמים יצא ניצוץ. היינו תמיד מנסות שייצא ניצוץ. זה בכלל לא נראה כמו כלי נשק, אבל זה כן היה אקדח.

q1q

New member
הרבי מליובאוויטש

אומר שאסור לתת לילד לשחק בדברים לא חיוביים (כגון כלי נשק) במיוחד בגיל הרך זה משפיע לילד על כל החיים ואי אפשר לדעת מה זה גורם לו כמו כן ממליץ לא לתת לילד בהצגות להתחפש לדמות לא חיובית (כמו המן לפני פורים וכדומה)

theG

New member
האם אני חולם?

או שאני אחד מהעדר? האם כל הגבררים שמביעים דעה פה הגיעו רק בזכות השורה בעמוד הראשי? חשבתי שאני מיוחד...

mukki73

New member
תגובה לאמא בקשר לתת להם רובים

אני חושב שאין לך מה לעשות זה טיבעם של ילדים בנים כמו שהבנות אוהבבות לשחק בבובות וכל מיני דברים שקשורים לכך אנו הבנים אוהבים את הנשחקים של הרובים המכוניות והרובוטים למינהם ולכן אני לא רואה שום סיבה שלא תקני לו אם יהיה לו רובה זה לא אומר שהוא יהפוך לילד אלים פשוט הוא נמשך לזה אם לא תקני לו אז הוא ישיג את זה בצורה אחרת בגיל יותר מתקדם, מה תעשי בפורים בעוד כמה שנים שהוא ירצה להתחפש לאינדיאני או בוקר או צב נינג'ה גם תמנעי ממנו את את התחפושות האלה כי הם אלימות ומחנכות לאלימות? אני לדוגמא מאוד אהבתי ואוהב חיילים מפלסטיק אספתי ושיחקתי בהם והיו לי רובים וחץ וקשת והתחפשתי לכל התחפושות שיש בהם אקדחים וכלי משחית אחרים ולא קרה לי כלום אני לא בחור אלים ולא מחרחר מלחמה זה תקופה שהיתה ונגמרה אז מה שאני אומר תקני לבן שלך רובה הוא ישחק בזה כמה זמן ויזרוק את זה כטיבעם של הילדים ויעבור למשחק חדש רק שתדעי שאת לא יכולה למנוע ולכסות את העיניים לילד שלך כי ביום שיפתחו לו העיניים והוא יראה מה שמנעת ממנו הוא יכעס הוא ירצה את זה יותר הוא יהפוך להיות אובססיבי לאותו דבר שהוא לא קיבל או שלא היה לו ואז תהיה בעיה אז תקני לא בקטן דברים שיהנה מהם שיחוש אותם אל תמנעי ממנו.

yoni1009

New member
דחוף לתת [רובה] ויפה שעה קודם

ולמה זה ?למרות ההסתייגות עוד משחר ההיסטוריה וזה בגנים בנים הם ציידים .והיצר ההרג והצייד חזק משאת בכלל יכול לתאר. ולהילחם בגנים ויצרים קדמוניים אי אפשר .למרות שלא כל אחד יסכים . אבל זאת דעתי. על כל זה יכול להיות ויכוח ! ועוד .כילד שובב בעבר שפוצץ כל מה שזז .והסתובב אם כל הצעצועים הללו. וכלוחם קרבי סדיר ומילואים [כן אני מהפריירים] שבגילי עדיין משחק ברובים במילואים] תתני לו לשחק אם הצעצועים שיצא לו מכל החורים. עדיף צעצועים משיתלהב מהדבר האמיתי שהוא יגיע לזה. ההתלהבות תהיה פחותה. כמובן שהוא ישחק את מדי פעם תסבירי שאקדח או רובה לא מכוונים על אנשים .[או חיות] וזה מסוכן גם כצעצוע וזה משמש רק להגנה עצמית. זה חלק מהחינוך וחלק מהורדת ההתלהבות שיום אחד יגיע אליו משהו אמיתי בלי השגחתך אז החינוך יהיה קיים . וזה מנסיון [לי אין אקדח בבית היום ולא היה ולא יהיה למרות שכילד הייתי בטוח שיהיה לי אבל בגלל שאני יודע שכילד כל מה שהיה בבית הגעתי אליו גם אם זה היה סגור ! אז כאחד שמגדל ילדים אני לוקח בחשבון שגם הם יגיעו לכל מקום בבית = תרופות חומר פונוגרפי סמים נשקים מסמכים תמונות וכו קחו בחשבון שאתם מחזיקים משהו בבית הם יגיעו אליו ]

Dark Muse

New member
תאמיני לי...

שיחקתי עם אקדחי קפצונים שהייתי קטן בלי סוף. אני איש מאוד נחמד ולא אלים
זה רק משחק

אצלי עוד כשהיו קטנות החלטתי

שאני לא מוכנה לקנות להם כל צעצוע שמזכיר כלי נשק וזה כולל חץ וקשת, רובע, אקדח וכן הלאה דמויי נשק. עם השנים הם קיבלו אקדחי מים קטנים כגדולים, חרבות פלסטיק וגם חץ וקשת שאני קניתי בפורים האחרון לתחפושת האידיאנית של הגדולה. אני עדיין לא אוהבת את הרעיון שהן משחקות "משחקי מלחמה" אבל לצערי זה חלק מחיי היום יום שלנו והילדות שומעות כמעט בכל מקום על מלחמות שונות ואנחנו לא חיים בפנטזיה. אז אני פשוט מנסה לחנך אותן שנשק זה לא צעצוע ומלחמה זה לא משחק.

ליאת +

New member
אם אביתר היה יודע לקרוא

הוא בוודאי היה מודה בחום לכל העונים (ותודה מיוחדת כל אלה שבאו לבקר בעקבות ההודעה הראשית)- כי ללא ספק שיש כאן רוב לאלה שמצדדים במשחק בכלי נשק (או לפחות מוכנים לקבל אותו כרע במיעוטו). אז אני לא רצה לקנות לו מחר רובה- כמו שאני לא רצה לקנות לו כל צעצוע אחר שהוא מבקש... אבל אני מניחה שהרובים עוד בוא יבואו.

לא קראתי את התשובות

אני רק יכולה לומר שאני ממש לא אוהבת משחק עם רובים ואלימות. אני לא אקנה לילדים שלי רובה צעצוע. אם הם יראו או ישחקו בשל אחרים אני לא אזדעק אבל אני בהחלט לא אוהב את זה. בגן שלנו הגננת לא נותנת להכניס משחקים כאלה שמובאים לפמים ע"י הילדים מהבית. לפני כמה שבועות תומר היה אני במקדונלד'ס וראה חייל עם נשק ושאל אותי: "מה זו המקדחה הזו שתלויה לו על הכתף?". ואגב, הוא בן שלוש וחודשיים. מקווה שעידן התמימות ימשך כמה שניתן. ואח"כ החשיפה שלו לדברים כאלה תעשה בצורה עדינה ומאזנת ככל שניתן.

למעלה