לתת להם רובים?

theG

New member
קונות? לילדכן?

קצת לא ברור לי, האם כל הפורום כאן על טהרת המין הנשי?! האם רק אמהות קונות לילדיהן או לחלופין מתלבטות בשאלה הזו?! אני מוחה על הפניית השאלה למין הנשי בלבד. עכשיו, אחריי שכיליתי את זעמי אכיר את עצמי... אני גיא, חיי בחו"ל אב לעידן בן השנתיים ומתלבט בעניין זה ממש כמוכן, למרות שעידן עוד צעיר מכדיי להתעקש על רובה. ולעניין עצמו, אני זוכר שכילד, לא קנו לי רובה, אבל אילתרתי רובה מעץ שמצאתי בחצר. עוד זכור לי שכל הילדים שיחקו ברובים. אם לבחון את התוצאה: אני צמחוני מצפוני, אמנם שירתתי ביחידה לוחמת, אבל במצבים בהם הייתי צריך להחליט החלטה גורלית עבור מי שמנגד, החלטתי לרוב לחסד. לא הפכתי לרוצח שכיר. לא הפכתי לרוצח סידרתי. האם באמת המשחק עם רובה בגיל צעיר הופך אותנו לאנשים רעים?!?! דעתי היא שבסופו של דבר, החינוך מתגבר על המכשולים האלו, ואף יותר מזה, עדיף שיתמודדו עם זה, ושיוסבר להם למה לא צריך את זה, זה שנעלים את זה מהם לא ימנע מהם את המפגש בגיל יותר מאוחר, ואני מעדיף שיגיעו עם יכולת להתמודד עם זה. נ.ב. עדיין יהיה לי קשה לראות את עידן משחק ברובה!

הילהל

New member
שלום גיא הזועם

פרט לאבא גאה כולנו נשים. וזה לא בגלל שאנחנו מונעות מגברים לכתוב כאן. משום מה, "חינוך לגיל הרך" זו לא כותרת שמושכות גברים בהמוניהם. הנה, גם אתה לא נכנסת ךלכאן לפני ההודעה הזו בעמוד הראשי... ולשיטתי, אם יש רוב נשי מוחלט, אין בעיה לפנות ולדבר בלשון אישה. ולעזאזל עם האקדמיה לשפה העברית!

theG

New member
לא ביקרתי

בוד פורומים אחרים טובים, וההודעה בעמוד הראשי עושה פרסומת לא רעה... וספציפית להלהל, שיטתך כבודך ולעזאזל עם האקדמיה לשפה העברית!

אבא גאה

New member
לי למשל ממש לא מפריע

כשפונים לקהל בלשון נקבה, גם אם אני חלק מהקהל הזה. אני גאה להיות מוקף בכ"כ הרבה נשים

Catty

New member
בקשר לאקדמיה לעברית... הפתעה! ../images/Emo13.gif

אז כבר לפני כמה שנים קבעו חוק בשפה העברית, לפיו כאשר יש רוב נשים-פונים לקהל בלשון נקבה, וכאשר יש רוב גברים, פונים לקהל בלשון זכר. כאשר המספר הוא שווה - אפשר גם כך וגם כך. נחמד, לא?

Catty

New member
חבל... אבל אם כך, אז:

שתלך להזדיין לה האקדמיה! אני מספיק מקפידה על שימוש נכון בשפה העברית, ובניגוד למה שכתוב באתר שלהם, אני כן משתמשת במילים 'הן', 'אתן', 'כתבתן'... וכאשר הרוב בנות - אפנה במין נקבה. כך זה הוגן ונכון בעיניי.

טאש

New member
נוהגת כמוך בעינייני השפה. לגבי רובה

בתור צעצוע, תאורטית הייתי אומרת שלא מפריע לי, אבל בפועל, בפעם היחידה שראיתי את נדב מחזיק רובה צעצוע (בגן, צעצוע ה"נשק" היחיד שיש שם, ורב הזמן אף אחד לא מתייחס אליו) התחלחלתי ממש. בקיצור, אם תהיה לו דרישה ספציפית, נקנה, אבל אני בטח לא אנדב לו צעצועי מלחמה.

אלדורית

New member
כשהאקדמיה תלך להזדיין--

האם היא תזדיין באקדח מים? (וכך נסגר מעגל השרשור, קוראות/כותבות יקרות).

Catty

New member
כן, שיכניסו את האקדח לתחת

או לכל חור מכובד אחר
!

IC4

New member
../images/Emo45.gif |טיפה|

לדעתי, כנער בן 20 שלא מבין דבר בטיפול ילדים, כדאי לקנות לו רובה מים אני אומר זאת מנקודת הכרה בכיף האדיר שבכלי נשק למען משחק ושעשוע וגם כי אני מאמין שזה יתן לו הרבה יותר מהדיכאון שהוא עשוי לקבל מלא לקבל שום צעצוע. בתקווה והילד לא רוצה רובה ענק ואימתני ספציפית, אני ממליץ על לקנות לו רובה מים צבעוני שיוביל לכיף יעיל ולא להסחפות יתרה על איזה POWER TRIP עם רובה שחור מדכא ומאיים. לא לקנות לילד רובה זה יהיה בערך כמו לא לתת לו לראות סרטי אקשן ולא להסביר לו על מה טוב ומה רע (מה מותר/כדאי ומה אסור/להזהר מפניו) בענין כוחניות - אפילו ברובד הפשוט והשטחי ביורת של הגיל הרך. החינוך יועיל לו הרבה. ושלא תחשבו שכוונתי היא להפוך אותו לאיזה בוק שלא מבין בכיף, אלא פשוט להסביר לו את הדברים הנוגעים אליו - לא לחשוב שאם יש לו נשק הוא יכול לרדוף אחרי ילדות קטנות ולירות בהן (כפי שחבר טוב שלי עשה בכיתה ב' לאחותו שבכתה לאמא. LATER ON החבר הפך לפציפיסט) בקצרה רבה - נשק זה כיף. ותמיד אפשר לתת לו חרב ובשלב מסוים לתת לו ללמוד קונג פו או אומנות לחימה אחרת שתנבת את הצד הזה שבו. (אלא אם הוא שוב יתחיל להשתמש באומנות הלחימה כדי להטיל טרור על חבריו לכיתה
)

Elius2

New member
אין לי ניסיון בחינוך ילדים

ובמקרה ניתקלתי בדיון בדף הראשי של הקהילות. ממה שאני זוכר הילדים שלא שיחקו ברובים ומלחמה בגן הם אילו שעכשיו(תיכון/חטיבה) מציקים להם כל הזמן והם אלו שמפחדים מהצל של עצמם, לפי דעתי זה בגלל סיבה אחת. חוסר אגרסיביות, אנחנו לא חיים באוטופיה וילד שלא יכול לעמוד על שלו ולא יכול "להחזיר" שמתחילים איתו דינו בעיות רציניות בשלבים יותר מאוחרים. כמובן שזה לא כך תמיד אבל אני אפילו הייתי ממליץ לקנות לילדים רובים, בגיל מאוחר יותר לרשום אותם לשיעורי ג'ודו או משהו דומה. זה חלק חשוב מההתפתחות של הילד, זה שלא תקני לא רובים יכול לגרום יותר צרות מאשר זה יעזור. (אין לי ניסיון בנושא ואני פשוט אומר את הדעה שאני גיבשתי במשך החיים שלי)

חיבוקון

New member
אני לא רואה מניעה למה לא לתת

לו רובה. בל נשכח שאם הוא ירצה ללכת לקרבי הוא יעשה את זה בין אם תרצי ובין אם לאו, את הבחירה הזו הוא ייקבל. הבחירה הזו לא תבוא לו בגלל שבגיל 3.5 הוא החזיק רובה ביד, אלה מקבלת ערכים של פטריוטיות, והכרה שאם לא נלך להגן על המדינה אף אחד לא יעשה את זה במקומנו... בהצלחה :)

לורליי43

New member
זה מגיע ממנו, נכון?

זב אומר משהו על הצורך שלו, על משחק עם חברים, על זה שיש לו גנים של זכר (מה לעשות)- ולדעתי יש קשר. לגבי -"כואב לאמהות בעיניים"- זו הזדמנות לעבוד על זה. תחשבי למה זה כל כך משמעותי לגבייך וממה את חוששת. חוץ מזה, זו הזדמנות מצוינת לדבר איתו על הנושא.

את לא יכולה להחביא את זה ממנו...

הוא יתבגר בכל מקרה למציאות - גם החיובית וגם השלילית. אין טעם "להסתיר" ממנו. אני באופן אישי לא הייתי מעודדת קנייה של רובה צעצוע, אבל אם הוא ממש מתעקש ואם רצינות העניין היא לא חמורה, אז תני לו... אולי אח"כ תקני לו משהו יותר "אטרקטיבי" והוא יניח לרובה.

למעלה