הבהרה
למרות שחלק מן האנשים כאן אינם ראויים לתגובה, מצאתי לנכון להבהיר כמה דברים לטובת אותם אנשים שאולי פרשו את דברי באופן מוטעה. אין לי דבר נגד רוסים,מרוקאים, אתיופים או כל קטגוריה אחרת של בני אדם. כמה מן הטענות כאן כל כך מגוחכות עד כדי כך שהן מהוות חיזוק לטענותיי. מקור משפחתי הוא מרוסיה מצד אחד ומאוקראינה מן הצד השני, ככה שלהגיד שאני שונא רוסים/יוצאי חבר העמים הוא דבר מגוחך. לרגע לא אמרתי שכל הכותבים בפורום הם גזעניים, לעומת זאת יש אנשים כאן שכתיבתם מעידה על גזענות בוטה ועל שנאה על רקע זה, ישנם דברים שגם הפורום הזה לא אמור לסבול, חופש הדיבור נגמר במקום שבו מתחילה האלימות וההסתה. אחת הכותבות הגדילה לעשות ושלחה לי מסר פרטי מלא בנאצות, אף אחד ממכם וודאי לא אותה אומללה אינם מכירים אותי וכבר הגעתם למסקנות לגבי מוצאי/אופיי ומכאן גזרתם לגבי יכולותי האינטליגנטיות, האם זו איננה גזענות?? האם זו איננה דיעה קדומה?? פרנויה???. במסגרת אותו שרשור (יתכן שאיננו משקף) נכתבו דברים איומים ובין השאר השוואות לחיות וטיעונים בגין צבע עור, אם אלו אינם דומים לחוקי נירנברג, אז כנראה שאתם לא ממש מכירים את אותם חוקים. אף אחד לא השווה את הרוסים לנאצים, מבקש לא להכניס לי מילים לפה, אני יודע להתבטא לבד. כמו הקלישאה הידועה (במקרה הזה נכונה) רבים מחברי הטובים הם רוסים חלקם אפילו עולים חדשים, לאחרונה חזרתי מטיול בן שבועיים ברוסיה בו הכרתי אנשים נהדרים (שמשום מה היו יותר פתוחים וחברותיים מחלק מן האנשים כאן), ככה שהבעיה היא כנראה לא כפי שחלק מן האנשים מציגים אותה, יש מקום להשתלבות וחברויות בין העולים לותיקים, כנראה שאלו שכל כך שונאים וממורמרים הם הבעיה. בכל הקטגוריות (עולים , ותיקים, ספרדים ,אשכנזים) יש את אותם אנשים שמחפשים את המכנה המשותף הנמוך ביותר ומבססים באמצעותו שנאה לאחר, ללא מוכר ולשונה. אנשים אלו הם בדר"כ סוציופטים שבאמצעות השנאה אל האחר מחזקים את האגו שלהם ומגדירים את זהותם מתוך שאיפה להרגשת עליונות. הרבה מן הכותבים כאן הם מאוד צעירים ועצוב לראות שכבר בגיל כזה יש להם תבניות מעוצבות לגבי אנשים אשר מתבססות על מוצא, צבע עור או גורמים לא רלוונטים אחרים. יש לשפוט כל אדם לגופו ולא לעשות הכללות תוך שימוש בסטראוטיפים, כנראה שלמערכת החינוך יש עוד הרבה עבודה בתחום הזה. לסיום, כל אותן הערות וקללות מעידים רק על הכותבים ורמתם התרבותית, הרי איש מן הכותבים לא ממש יכול לבסס את אותן נאצות על משהו מעבר לחוסר פתיחות וגזענות.