לקרוא ולהתפוצץ

koby329

New member
הבהרה

למרות שחלק מן האנשים כאן אינם ראויים לתגובה, מצאתי לנכון להבהיר כמה דברים לטובת אותם אנשים שאולי פרשו את דברי באופן מוטעה. אין לי דבר נגד רוסים,מרוקאים, אתיופים או כל קטגוריה אחרת של בני אדם. כמה מן הטענות כאן כל כך מגוחכות עד כדי כך שהן מהוות חיזוק לטענותיי. מקור משפחתי הוא מרוסיה מצד אחד ומאוקראינה מן הצד השני, ככה שלהגיד שאני שונא רוסים/יוצאי חבר העמים הוא דבר מגוחך. לרגע לא אמרתי שכל הכותבים בפורום הם גזעניים, לעומת זאת יש אנשים כאן שכתיבתם מעידה על גזענות בוטה ועל שנאה על רקע זה, ישנם דברים שגם הפורום הזה לא אמור לסבול, חופש הדיבור נגמר במקום שבו מתחילה האלימות וההסתה. אחת הכותבות הגדילה לעשות ושלחה לי מסר פרטי מלא בנאצות, אף אחד ממכם וודאי לא אותה אומללה אינם מכירים אותי וכבר הגעתם למסקנות לגבי מוצאי/אופיי ומכאן גזרתם לגבי יכולותי האינטליגנטיות, האם זו איננה גזענות?? האם זו איננה דיעה קדומה?? פרנויה???. במסגרת אותו שרשור (יתכן שאיננו משקף) נכתבו דברים איומים ובין השאר השוואות לחיות וטיעונים בגין צבע עור, אם אלו אינם דומים לחוקי נירנברג, אז כנראה שאתם לא ממש מכירים את אותם חוקים. אף אחד לא השווה את הרוסים לנאצים, מבקש לא להכניס לי מילים לפה, אני יודע להתבטא לבד. כמו הקלישאה הידועה (במקרה הזה נכונה) רבים מחברי הטובים הם רוסים חלקם אפילו עולים חדשים, לאחרונה חזרתי מטיול בן שבועיים ברוסיה בו הכרתי אנשים נהדרים (שמשום מה היו יותר פתוחים וחברותיים מחלק מן האנשים כאן), ככה שהבעיה היא כנראה לא כפי שחלק מן האנשים מציגים אותה, יש מקום להשתלבות וחברויות בין העולים לותיקים, כנראה שאלו שכל כך שונאים וממורמרים הם הבעיה. בכל הקטגוריות (עולים , ותיקים, ספרדים ,אשכנזים) יש את אותם אנשים שמחפשים את המכנה המשותף הנמוך ביותר ומבססים באמצעותו שנאה לאחר, ללא מוכר ולשונה. אנשים אלו הם בדר"כ סוציופטים שבאמצעות השנאה אל האחר מחזקים את האגו שלהם ומגדירים את זהותם מתוך שאיפה להרגשת עליונות. הרבה מן הכותבים כאן הם מאוד צעירים ועצוב לראות שכבר בגיל כזה יש להם תבניות מעוצבות לגבי אנשים אשר מתבססות על מוצא, צבע עור או גורמים לא רלוונטים אחרים. יש לשפוט כל אדם לגופו ולא לעשות הכללות תוך שימוש בסטראוטיפים, כנראה שלמערכת החינוך יש עוד הרבה עבודה בתחום הזה. לסיום, כל אותן הערות וקללות מעידים רק על הכותבים ורמתם התרבותית, הרי איש מן הכותבים לא ממש יכול לבסס את אותן נאצות על משהו מעבר לחוסר פתיחות וגזענות.

SupermanZW

Well-known member
ציטוט מדוייק

אני חושב שהגיע הזמן שיתנהל מעקב לגבי מה שקורה בפורום ישראל ברוסית, ישנה בפורום הסתה פרועה לגזענות באופן ברור ולא מבויש, ישנן הודעות בפורום שלא היו "מביישות" את כותבי חוקי נירנברג. חלק מההערות נכתבות גם על ידי כותב בעל שם אדום (מה המשמעות??, מנהל הפורום??). בקיצור, אינני חושב שהדרך בה הפורום מתנהל , מדיניות בה הודעות כאמור אינן נמחקות, היא ראויה, ישנן הערות נמוכות מאוד כנגד עדות המזרח, לא רוסים וישראלים. מעניין אותי לחשוב מה היה קורה לו היו נכתבות הערות דומות כנגד ערבים, או כנגד רוסים, או אז הייתה קמה צעקה גדולה, זכויותיהם של הישראלים בכלל ובני עדות המזרח בפרט איננה פחותה מזו של הללו. הסתה פרועה לגזענות - היכן ההסתה? כותב בעל שם אדום - במקרה ידוע לי מיהו הכותב בעל השם האדום, אם לא הבנת את הציניות שבדבריו מצבך קשה. יש לך טענות גם נגד הדרך בה הפורום מתנהל, במקום לפנות למנהל הפורום קודם פנית למשוב כדי להכפישו. כתבת "ישנן הערות נמוכות מאוד כנגד עדות המזרח", שכחת שחלק מהן נכתבו בהומור כמו גם הערות על רוסים ויש בפורום אפילו סאטירה על התרבות הרוסית, אינך מבחין בין דברים שנכתבים בהומור לדברים שנכתבים ברצינות. כתבת גם "זכויותיהם של הישראלים בכלל ובני עדות המזרח בפרט איננה פחותה מזו של הללו", מישהו טען אחרת? בקיצור סתם באת ללכלך. עכשיו אני מבקש ממך לצטט כל הערה גזענית (לטענתך) שכתבתי, יקראו כל משתתפי הפורום וישפטו האם יש בדבריך ממש או לקות בהבנת הנקרא.

koby329

New member
כנראה שלא קראנו את

אותו שרשור. רוב הדברים שנכתבו בו לא נאמרו בהומור- בעליל. תגובתך מנותקת מן המציאות והצעתי לך היא לשוב ולקרוא את השרשור האמור. גם אם חלק מן הדברים נכתבו ב"הומור" (אגב, התירוץ הכי זול שקיים) הרי מכאן נובע שחלק אחר נכתב ברצינות. הערתי למנהל הפורום היא לגבי הפסיביות שלו, פסיביות שאיננה במקום. שוב התגובה שלך היא ילדותית , מנותקת מן המציאות ומתנשאת. אינני חושב שאתה באמת רוצה להגן על אלו שאתה מתיימר להיות הסנגור שלהם.הכותב האדום העיר הערות לגבי "לבנים" ו"שחורים" תגובה שגררה שלל הגדרות גזעניות אשר אינן מקובלות בחברה תרבותית. אין לי כוונה להתעמת איתך , מדבריך ברור לי שאיננו מדברים באותה שפה ונקודות המוצא שלנו שונות.

koby329

New member
מה לי ולו....

נו באמת, אל תהיו פרנואידים זה שיש אידיוט אחד (או אפילו הרבה) לא אומר שצריך לנהוג כמותו ולהפוך לאנשים גזעניים , עוול לא מתקנים בעוול. אין לי מושג על מי אתה מדבר, למען האמת גם לא ממש מעניין אותי. אני מבקש ממך לקרוא שוב את השרשור האמור, לקרוא את תגובתי ולהגיד לי אם אינני צודק.

Dynamo1929

New member
הזכרתי את "כהניסט בדם" כיוון

שהודעותיו היו מלאות בסיסמאות גזעניות, הסתה ושנאה כלפי כל העולים, ואם קראת את ההודעות שלו ולא התקוממת באותה צורה כמו שעשית זאת בעקבות השרשור המדובר אז אתה צבוע ומתחסד. שנית, אם תקרא שוב את השרשור תבחין בכך שהיו גם הרבה הודעות שהתנגדו לכל גילויי הגזענות והאפליה ומשום מה, לא דאגת להזכיר זאת בכתב התלונה שלך.

Dynamo1929

New member
ועוד משהו...

אפילו אם היה דיון קצת "סוער" האם זאת סיבה למחוק אותו? מילא, אם מישהו היה פותח שרשור וכל הודעה והודעה בו הייתה מלאה בגזענות והסתה ללא שום התנגדות, אז בהחלט השרשור לא רואי לפרסום. אבל להזכירך, התנהל שם דיון לגיטימי בהחלט שהוצגו בו בצורה מצוינת שני הצדדים...

koby329

New member
נו באמת....

"דיון לגיטימי בהחלט שהוצגו בו בצורה מצוינת שני הצדדים"-קראנו את אותו שרשור???? תקרא שוב ותראה שהרבה הודעות שם לא לגיטימיות ועל גבול הפלילי.

Dynamo1929

New member
כל עוד

זה לא עובר את הגבול-זה לגיטימי. אפילו אם זה קצת קיצוני,בוטה ולא ערב לאוזן, זה עדיין יכול להיות נושא מקובל לדיון. בהודעה שלך,הכללת את כל משתתפי הפורום והאשמת את כולם בגזענות, כולל את מנהל הפורום, שזה כמובן שקר גס. שלא תתחיל בסמנטיקה, אני אבהיר שלא רשמת במפורש את המילים "כל" או "כולם" אבל בהחלט אפשר להבין שהתכוונת לזה.

koby329

New member
תקרא שוב...

זו בהחלט לא סמנטיקה, המילה "כל" לא נכללה בכוונה, נכתב כך: "ישנן הודעות בפורום" " חלק מההערות נכתבות" " ישנן הערות" זו סמנטיקה??? לא!!! זו כוונת מכוון, אפשר להבין דברים איך שרוצים , אין לי שליטה על מחשבותך, אני יכול לעמוד מאחורי הניסוח שלי ולטעון שאיננו כוללני, מה הבנת??? זה כבר תלוי גם בך.

Dynamo1929

New member
הוספת הודעה

והבהרת בה שאתה מתכוון רק ל"אותם גזענים" ולא לציבור שלם. אפשר להבין מזה שאת ההודעה הראשונה שלך אפשר לפרש בכמה דרכים. אני מניח שאם היית מדגיש זאת מלכתחילה עוד בהודעה הראשונה שאתה מתכוון מפורשות לקומץ של אנשים ולהודעות ספציפיות אז לא הייתה כאן קמה מהומה שכזאת.

koby329

New member
שוב...

תקרא את ההודעה המקורית ותראה שהיא מסוייגת, חלק מן האנשים כאן פירשו אותה לכיוונים שמסתדרים עם התיאוריות הפרנואידיות שלהן ועם הרצון ליצור שנאה במקום בו איננה קיימת.

Dynamo1929

New member
דיוק מירבי היה מונע כל מהומה

"ישנה בפורום הסתה פרועה לגזענות באופן ברור ולא מבויש, ישנן הודעות בפורום שלא היו "מביישות" את כותבי חוקי נירנברג"-כמו שאפילו אתה אמרת, אפשר לפרש את זה בהרבה מאד דרכים, בינהן גם כך: בכל ההודעות בפורום ישנה הסתה וגזענות, ובין שלל ההודעות יש גם קיצוניות ביותר ש"שלא היו "מביישות" את כותבי חוקי נירנברג". כאמור, אם היית מסייג את דבריך בצורה טובה, הייתה כותב שכוונתך היא להודעות ספציפיות, על מנת למנוע כל אנטרפרטציה שגויה שיכולה לעלות בעקבות ההתבטאות, אז אני מניח, שלא הייתה שום בעיה עם מה שכתבת.

Dynamo1929

New member
אולי ברור ואולי לא

אבל משום מה כל חברי הפורום פרשו זאת כקטילה והכפשה מוחלטת של הפורום וכותביו. כמו כן, אפילו הנהלת הפורומים (גורם נייטרלי לחלוטין) ראתה בדבריך (הודעות בשרשור המדובר) את אותה הגזענות והתוקפנות שאתה כל כך מוחה כנגדה.

koby329

New member
הפוסל במומו פוסל

אינני חושב שהבנת את תגובת הנהלת הפורומים , וודאי לא מכיר את כולה, בכל אופן גם היא איננה נקיה משיקולים של פוליטקלי קורקט, רייטינג ופוליטיקה-מה שפורסם בפורום לא זהה לחלוטין למה שנכתב במייל.

Dynamo1929

New member
הייתי מציע לך

ליטול לקורה מבין עיניך לפני שאתה אומר לאחרים לעשות כן...

למעלה