לקראת שנה א' באת"א..

מ א י ל ה

New member
לקראת שנה א' באת"א..

יש לי כמה שאלות אשמח אם תוכלו לענות.. 1. כמה ימים בשבוע וכמה שעות בערך לומדים בשנה א'? 2. האם יהיו ספרי לימוד שאצטרך לקנות ואם כן מתי יודיעו לנו מה לקנות? 3. אני הולכת להשתמש במחשב נייד אבל האם בכל זאת אצטרך להביא מחברות או שהמחשב יספיק לי להכל? 4. האם מביאים ספרי לימוד ללימודים או שרק משתמשים בהם בבית? 5. האם באת"א צריך לעבור הרבה מכיתה לכיתה לכל הרצאה או שהכל באותו מקום? בטח יהיו לי עוד שאלות אבל זה בנתיים, תודה מראש..

Forest Girl

New member
תשובות

1. בדר"כ לומדים 4 ימים בשבוע, בערך 17 שעות סמסטריאליות (שעה סמסטריאלית=3/4 שעה). 2. אין ספרי לימוד, יש לחלק מהקורסים מקראות שמי שרוצה יכול לקנות בפקולטה בימים הראשונים של הסמסטר. 3. לא תצטרכי מחברות. (אני מביאה תמיד כמה דפים ועט למקרה חירום, אם המחשב ימות או משהו, אבל לא יצא לי עדיין להשתמש בהם לשמחתי). 4. לא מביאים ספרי לימוד. את החומרי קריאה קוראים בבית- במחשב או במקראה. לשיעורים תמיד כדאי להביא את החוקים הרלוונטיים על המחשב. 5. צריך לפעמים לעבור מכיתה לכיתה, אבל בשנה א' יחסית מעט, וגם אם עוברים- הכיתות מאוד קרובות זו לזו. 6. בהצלחה.

Atenolol

New member
וכמעט הכי חשוב

לא משאירים את המחשב הנייד ללא השגחה אפילו לשניה.

Anabol

New member
זו תופעה מעניינת

כי אצלנו (בעברית) אני גם הייתי חושב על לשמור על המחשב, או להשאיר מישהו שישים עין, אבל בתכל'ס אין שום צורך. היו כמה פעמים שהשארתי את המחשב בספרייה לחצי שעה-שעה ולא קרה כלום. גם לא שמעתי על סיפורים מאנשים אחרים. מעניין איך יש כזה הבדל.

Forest Girl

New member
איון הבדל.

גם אצלנו (את"א) יש אנשים שמשאירים את המחשב בלי השגחה, וגם אני לא שמעתי אף פעם על מישהו שגנבו לו. אבל זה עדיין לא אומר שלא צריך להיזהר, למה לקחת סיכון? זו דעתי לפחות, אבל אני אפילו בבית לא משאירה את המחשב חשוף, תמיד מוחבא, אז אולי אני סתם פרנואידית.

silverhawk

New member
בשנתון שלנו נגנב לפחות מחשב אחד

(ולדעתי יותר). יחד עם זאת, זה עדיין היוצא מהכלל, ומרבית האנשים, לרבות אני עצמי, משאירים את הלפטופ במקומו בהפסקות וכד' (אם כי ייתכן שזה לא חכם במיוחד...).

PIonit

New member
אז אתה קצת שאנן../images/Emo13.gif

אני בעיקר מדברת על הספריות- היתה תקופה, בתחילת השנה הזו נדמה לי, שהיתה מגיפת גניבות, אולי במשפטים פחות אבל בהחלט במרכזית.. [יש לי חברה שגנבו לה שם..] הרי סה"כ בספריה לא בהכרח מסתובבים רק סטודנטים, ולגנוב לפ טופ שהשאירו ללא השגחה זה רווח נקי של כמה אלפי שקלים.. אני לא רוצה לכתוב דברים שהם לא פוליטיקלי קורקט, אבל ניתן להבחין לעתים בצעירים שאין להם שום קשר לאוניברסיטה או שהם לא באמת באו לספריה לשבת וללמוד.... לגבי הכיתות- לדעתי השאלה אם להשאיר תלויה באם יש שם אנשים שמכירים או שהיא ריקה.. בכל מקרה עדיף לא לקחת צ'אנס, פחות משמבאס הנזק הכספי יותר נורא לאבד את כל החומרים שבו (בהנחה שלא עושים גיבויים כל יום...)

Anabol

New member
את צודקת בגדול

יכול להיות שזו סתם שאננות עד שאני אדפק...

flutter girl

New member
מישהי פעם השאירה לפטופ

באחת הקפיטריות באונ'. אני לא יודעת אם היא שכחה או שזה היה בכוונה, אבל בהתחלה ראיתי תיק ופניתי לעובדת שם, ואז גם ראינו שיש לה מחשב בתיק. אני לא מבינה את זה כ"כ. אני משאירה את התיק/מחשב שלי בכיתה רק אם נשארים שם אנשים (אם זו הפסקה בתוך שיעור ארוך).

flutter girl

New member
אני חושבת שהיא שכחה את זה

שיתפתי כי זה היה מאורע טראומטי בשבילי, שמישהו מסוגל לשכוח לפטופ! בקפיטריה!

Drunk Bullet

New member
האמת שיצא לי לשכוח במקום יותר הזוי

לפני שנה הלכתי לאורנג' להחליף את הנייד, אחרי כשעה יצאתי משם ושמתי לב שנורא נחמד וקליל לי משום מה..ואז קלטתי שהשארתי את כל התיק גב עם הלפטופ ושאר הדברים ליד השולחן של נציגת השירות..

flutter girl

New member
אאוצ'.

התקווה היא שיהיו אנשים נחמדים שלא יקחו את זה. אני די בטוחה שאם אני לא הייתי שמה לב לתיק הזה, הוא היה נעלם משם תוך כמה דקות.

Drunk Bullet

New member
ברור

באת"א כבר היו גניבות גם השנה. באחת ההפסקות ישבתי ועישנתי עם אחד המנקים, והוא הזהיר אותי גם לא להשאיר שום דבר כי נכנסים זרים ומנסים לגנוב. וכן, אני אכן יושב הרבה ומדבר עם איש ניקיון אחד בפקולטה די הרבה..

PoisonousLitchi

New member
שאלה

בהערכה גסה, כמה שעות לימוד בבית צריך על כל ש"ס באונ'? (בשביל ה-85+-, כן?)

Forest Girl

New member
קשה לי לענות

קודם כל, זה מאוד (מאוד!) משתנה מאדם לאדם. יש כאלה שמשקיעים המון לאורך הסמסטר, יש כאלה שמשקיעים יותר בתקופת המבחנים, יש כאלה שבשניהם- ובכל הקטגוריות תוכלי למצוא ממוצעי 85+-. מעבר לכך, זה תלוי בקורס. אני יכולה להעיד שישנם קורסים שלא נגעתי בהם בבית (ועדיין הוצאתי ציונים טובים), ויש קורסים שהשקעתי בהם בבית יותר מכפול מהשעות באוניברסיטה. זה גם תלוי בשאלה אם יש עבודות בקורס או שהעבודה בבית היא קריאה לשיעורים וזהו. בשורה התחתונה, אני לא יכולה לתת הערכה, אולי אחרים יוכלו.

למעלה