מנזלה - Menzala תבשיל לבנוני
מנזלה - MENAZALE - תבשיל חצילים וגרגירי חומוס.- לבנוני מחבר/ת : *עירית* - פורום ynet 2 כוסות גרגירי חומוס - להשרות לילה, לקלף , לשטוף לבשל בסיר עם מים כ- 1/2 שעה (עד שיתרככו). ל א לשפוך את מי הבישול של החומוסים בפעם הראשונה שהכנתי פעלתי לפי ההוראות. מה אני אגיד לך - קילוף גרגרי חומוס, אחלה בתור עבודות יזומות לביעור נגע האבטלה... בקיצור, הפעם קניתי גרגרי חומוס מבושלים של סנפרוסט. אוכל לדווח אחרי שבת לגבי התוצאות. 2 חצילים גדולים - לפרוס לעובי של כס"מ, לפזר על הפרוסות מלח גם, להשהות 1/2 שעה. לשטוף את המלח, לסחוט היטב ולטגן בשמן חם. במקום לטגן את החצילים, שזה גם מבאס וגם משמין - מניחים את פרוסות החצילים על נייר אפייה בתנור ומברישים מעט בשמן זית. קולים בגריל 3 דקות מכל צד וזהו! יוצא נפלא בטעם והרבה הרבה הרבה פחות שמן. 3 בצלים גדולים - לחתוך ל-1/2, לפרוס ולטגן עד הזהבה. הבישול: להניח בסיר שכבת חצילים מטוגנים, מעליהם לפזר את גרגירי החומוס המבושלים מעל שכבת פרוסות תפוחי אדמה מעל לפזר את הבצל המטוגן בשר: מעל הבצל המטוגן להניח את הבשר בצפיפות - אני מניחה גם שוקי עוף וגם קוביות בשר בקר. את הבקר אני מטגנת בשמן זית לפני שאני מניחה בסיר, לצורך איטום. מעל הבשר שוב שכבת תפוחי אדמה, שכבה של גרגרי חומוס, ואחרון- שכבת חצילים נוספת. אפשר להוסיף למי הבישול של החומוסים תבלינים כמו: אבקת מרק עוף(אפשר בטעם עוף כדי שיהיה פרווה) פלפל שחור, כמון, בהרט.. אם לא מבשלים את החומוסים אלא משתמשים באלה של סנפרוסט, אז שופכים מעל השכבות מרק עוף, או מים עם תבלינים. שופכים מעל כל השכבות את הנוזלים עד למצב שהחצילים יהיו מכוסים בשכבה דקה של הרוטב. לשים מכסה פנימי (אני שמה צלחת גדולה) על החצילים כדי שלא יצופו במהלך הבישול ומעל הסיר את המכסה שלו... לבשל כשעתיים על אש קטנה.. או, לחילופין, להביא לרתיחה, לבשל בערך 1/2 שעה על אש נמוכה ואז להעביר לתנור לחום נמוך של 120 מעלות בערך ללילה.