לקראת שבת

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
קינואה עם ירקות

חוב משבוע שעבר קינואה עם ירקות מקור המתכון:פורום אורגני/ג'סי מקור התמונה:אילנית12 החומרים: 1 בטטה מגורדת 1 גזר מגורד 1 קישוא מגורד 1 בצל קצוץ חצי כוס קינואה 1 וחצי כוס מים או קצת יותר מלח,פלפל,כוסברה טחונה,כמון. ההכנה: לטגן מעט את הבצל עם שמן זית,להוסיף את הירקות,לערבב,ולהוסיף את הקינואה,התבלינים המים. לבשל על אש קטנה בערך 20 25 דקות.במכסה סגור,עד שהמים מתאדים.

frige

New member
שמע ישראל, גם פה?../images/Emo59.gif../images/Emo106.gif../images/Emo47.gif

ak5

New member
מנזלה - Menzala תבשיל לבנוני

מנזלה - MENAZALE - תבשיל חצילים וגרגירי חומוס.- לבנוני מחבר/ת : *עירית* - פורום ynet 2 כוסות גרגירי חומוס - להשרות לילה, לקלף , לשטוף לבשל בסיר עם מים כ- 1/2 שעה (עד שיתרככו). ל א לשפוך את מי הבישול של החומוסים בפעם הראשונה שהכנתי פעלתי לפי ההוראות. מה אני אגיד לך - קילוף גרגרי חומוס, אחלה בתור עבודות יזומות לביעור נגע האבטלה... בקיצור, הפעם קניתי גרגרי חומוס מבושלים של סנפרוסט. אוכל לדווח אחרי שבת לגבי התוצאות. 2 חצילים גדולים - לפרוס לעובי של כס"מ, לפזר על הפרוסות מלח גם, להשהות 1/2 שעה. לשטוף את המלח, לסחוט היטב ולטגן בשמן חם. במקום לטגן את החצילים, שזה גם מבאס וגם משמין - מניחים את פרוסות החצילים על נייר אפייה בתנור ומברישים מעט בשמן זית. קולים בגריל 3 דקות מכל צד וזהו! יוצא נפלא בטעם והרבה הרבה הרבה פחות שמן. 3 בצלים גדולים - לחתוך ל-1/2, לפרוס ולטגן עד הזהבה. הבישול: להניח בסיר שכבת חצילים מטוגנים, מעליהם לפזר את גרגירי החומוס המבושלים מעל שכבת פרוסות תפוחי אדמה מעל לפזר את הבצל המטוגן בשר: מעל הבצל המטוגן להניח את הבשר בצפיפות - אני מניחה גם שוקי עוף וגם קוביות בשר בקר. את הבקר אני מטגנת בשמן זית לפני שאני מניחה בסיר, לצורך איטום. מעל הבשר שוב שכבת תפוחי אדמה, שכבה של גרגרי חומוס, ואחרון- שכבת חצילים נוספת. אפשר להוסיף למי הבישול של החומוסים תבלינים כמו: אבקת מרק עוף(אפשר בטעם עוף כדי שיהיה פרווה) פלפל שחור, כמון, בהרט.. אם לא מבשלים את החומוסים אלא משתמשים באלה של סנפרוסט, אז שופכים מעל השכבות מרק עוף, או מים עם תבלינים. שופכים מעל כל השכבות את הנוזלים עד למצב שהחצילים יהיו מכוסים בשכבה דקה של הרוטב. לשים מכסה פנימי (אני שמה צלחת גדולה) על החצילים כדי שלא יצופו במהלך הבישול ומעל הסיר את המכסה שלו... לבשל כשעתיים על אש קטנה.. או, לחילופין, להביא לרתיחה, לבשל בערך 1/2 שעה על אש נמוכה ואז להעביר לתנור לחום נמוך של 120 מעלות בערך ללילה.

ak5

New member
7. שכבות חוזרות של ת"א, חומוס, חציל

חצילים והסיר מלא

ak5

New member
8. והתבשיל מוכן

דילגתי על 6 בטעות. השלבים בסדר

bigjack

New member
המנזלה הזה מביא חשק להכין אותו

אמנם קצת עבודה בדומה למקלובה....אבל הסיום נראה לי שווה את ההשקעה... מהמתכון קשה להבין ממה מורכב הרוטב של הבישול... ספר איך אתה תיבלת את הרוטב.......והכי חשוב איך יצא הטעם? והשאר כמובן שמשגע כרגיל

ak5

New member
עוגת פרג-תפוז

מצויינת עוגת פרג תאריך : 19/07/06 08:15 מחבר/ת : מלי 3 ביצים כוס סוכר 2/3 כוס שמן כוס מיץ תפוזים(קניתי מוכן סחוט) כוס קמח 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל כוס פרג כוס קוקוס זהו...מערבבים... שמתי בתבנית עגולה 26 ציפוי לעוגת פרג קוקוס מכל שמנת מתוקה 150 ג' שוקולד מריר המסתי על האש עד לרתיחה ערבובו טוב כשמתקרר מעט-הוספתי 2 כפות ברנדי

ak5

New member
עוגת תפוזים מרציפן

עוגת תפוז ומרציפן שף לאישה לעוגה: 1 כוס, 200 ג' סוכר 100 ג' מרציפן 200 ג' חמאה , רכה 5 חלמונים 3/4 1 כוסות (245 ג') קמח 1 כפית (5 ג') סודה לשתיה 2 כפיות תמצית וניל קליפה מגוררת מ-3 תפוזים 3/4 כוס + 2 כפות (200 מ"ל) חלב לקצף: 5 חלבונים 3/4 כוס + 2 כפות סוכר (170 ג') לסירופ: 1/2 כוס מיץ תפוזים 1/4 כוס (50 ג') סוכר ההכנה: 1. שמים סוכר ומרציפן בקערת מערבל ומערבלים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים חמאה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים חלמונים זה אחר זה, קמח, סודה לשתיה, תמצית וניל וקליפת תפוז. מוסיפים החלב ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. 2. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. 3. מערבלים את 2 התערובות בתנועות קיפול. 4. מחממים תנור לחום בינוני ואופים כ- 50 דקות עד שקיסם ננעץ ויוצא מעט לח. 5. בעוד העוגה בתנור מרתיחים מיץ תפוזים וסוכר תוך ערבוב ושופכים על העוגה החמה. הערות AK5: מציע לחתוך את המרציפן לחתיכות קטנות כי בעירבול לא נעשו ממש פירורים והתערובת השפריצה לכל הכיוונים. לאחר הוספת החמאה יצא מצויין. העוגה טעימה מאד לטעמי

ak5

New member
עוגיות הדרים

עוגיות הדרים- ניקי ב מצרכים: 150 ג' חמאה 350 ג' קמח (שתים וחצי כוסות) 1 כוס קוקוס 2 חלמונים חצי כוס מיץ קלמנטינות 1 שקית אבקת אפיה 220 ג' סוכר (כוס+ כף) 1 כפית סוכר וניל אופן ההכנה: 1.לערבב את כל החומרים, ליצור בצק. 2.לעטוף בניילון נצמד,להניח במקרר לשעתיים. 3.לקמח משטח עבודה, לרדד את הבצק לקרוץ צורות. 4.להניח את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להכניס לתנור שחומם מראש בחום בינוני. העוגיות מוכנות שהדפנות מזהיבות מעט, כמה דקות. 5.לצנן את העוגיות.

../images/Emo6.gif ak5 יאמיי העוגיות מאוד טעימות

אני גם הכנתי כבר אשלח תמונה בצק מצויין

ak5

New member
שבלולי בטטה

בצק רב שימושי - ניקי ב שבלולי בטטה ועירית מצרכים: 500 ג' קמח 2 כפות גדושות סוכר בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים כף שמרים יבשים 2 כפיות מלח שטוחות 50 ג' חמאה מומסת 1 חלמון 1 ביצה שלמה 1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר) ביצה טרופה להברשה מילוי: 4 בטטות קטנות 2 בצלים קצוצים קופסת פטריות חתוכות 60 ג' חמאה עירית קצוצה אבקת מרק מל"פ חמאה מומסת להברשה אופן ההכנה: להעביר את המים לקערה להוסיף כף סוכר ואת השמרים לתת לשמרים כמה דקות לתסוס. לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו) חמאה, חלמון, ביצה , אבקת חלב , מלח , תערובת השמרים, ללוש לבצק גמיש. להתפיח עד שמכפיל את הנפח. הכנה המילוי: להרתיח מים, להוסיף בטטות לבשל עד שרכות, למעוך עם החמאה. לטגן בצל ופיטריות, לערבב עם הבטטות, לתבל. לחצות את הבצק לשניים, לרדד. למרוח את תערובת הבטטות על הבצק, לפזר עירית. לגלגל את הבצק בעדינות לרולדה אחת גדולה. להכניס למקרר לחצי שעה. (אותו דבר לעשות בחלק השני של הבצק) לחתוך את הרולדה לפרוסות, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להתפיח, כחצי שעה נוספת להבריש בביצה טרופה. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. בסביבות 15 דקות. שהשבלולים יוצאים מהתנור להבריש במעט חמאה מומסת. לצנן.

AK הכל אבל באמת הכל נראה יאמי../images/Emo3.gif

הכי הכי עשתה לי את זה עוגת הפרג, אני מתה על העוגות האלו. והתבשיל הלבנוני הזה נראה משו משו ממש מענין, בטוח ינוסה

למעלה