לקראת כיתה א'

מצב
הנושא נעול.
זה לא סותר

את יודעת, זה מעניין מאוד
וסותר לכאורה מחקרים אחרים (שגם כן צוטטו כאן בהרחבה בעבר), לפיהם ילד (מחונן וגם לא מחונן ) שמייחסים את ההצלחות שלו לגורמים "חיצוניים" ("אתה מצליח כי אתה משתדל/מתאמץ/חרוץ") - יצליח במה שהוא עושה הרבה יותר מילד שמייחסים את ההצלחות שלו לגורמים "פנימיים" ("אתה מצליח כי אתה חכם/מוכשר/מבריק"). זה מוסבר על ידי כך שאם הילד חושב שהוא מצליח כי הוא חרוץ ומשתדל - אז כאשר מסיבה כלשהי הוא לא מצליח, זה גורם לו להשתדל ולהתאמץ יותר. לעומת זאת, ילד שמייחס את ההצלחות שלו ליכולות הגבוהות ולכישרון - נוטה לוותר ולהכשל במצבים של קושי ("מה לעשות - היכולות שלי עד כאן, אם אני לא מצליח - כנראה שאני לא מסוגל ליותר"). לפי זה הבנות שמשבחים אותן על הגורמים ה"חיצוניים" כגון חריצות ומאמץ היו אמורות להצליח דווקא יותר מבנים שמצפים מהם להיות בעלי יכולות מולדות גבוהות יותר.
זה לא סותר

אהה, עכשיו הבנתי

אפשר גם להתפס כחכם פחות
וגם להצליח יותר.
אהה, עכשיו הבנתי
פשוט הנחתי (אפילו שהחתולה באמת לא כתבה את זה) שמדובר במחקר המנסה להסביר את ההשגים הנמוכים של בנות לעומת בנים בתוכניות למחוננים (כניסה, נשירה, ציונים). זה מה שמעסיק את רוב כותבי המחקרים האלה... ולמעשה נדמה לי שאפילו ראיתי מחקר שמנסה לעשות בדיוק את זה - וזה ההסבר שלו. כלומר, שהסביבה מייחסת לבנים שכל וכשרון, ולבנות השתדלות וחריצות... אז הבנות משתכנעות שהן פחות חכמות וזה פוגע בהשגיות שלהן וכו' וכו'. ואז חשבתי שבעצם אם אכן זו ההתייחסות של המערכת - בדיוק ההיפך אמור לקרות: בנות אמורות להשקיע יותר ולהצליח יותר.

בנות באמת מצליחות יותר

אהה, עכשיו הבנתי
פשוט הנחתי (אפילו שהחתולה באמת לא כתבה את זה) שמדובר במחקר המנסה להסביר את ההשגים הנמוכים של בנות לעומת בנים בתוכניות למחוננים (כניסה, נשירה, ציונים). זה מה שמעסיק את רוב כותבי המחקרים האלה... ולמעשה נדמה לי שאפילו ראיתי מחקר שמנסה לעשות בדיוק את זה - וזה ההסבר שלו. כלומר, שהסביבה מייחסת לבנים שכל וכשרון, ולבנות השתדלות וחריצות... אז הבנות משתכנעות שהן פחות חכמות וזה פוגע בהשגיות שלהן וכו' וכו'. ואז חשבתי שבעצם אם אכן זו ההתייחסות של המערכת - בדיוק ההיפך אמור לקרות: בנות אמורות להשקיע יותר ולהצליח יותר.
בנות באמת מצליחות יותר
(בלי קשר דווקא לתכוניות המחוננים שיאן בהן יותר מדי עניין של הצלחה וכשרון, יותר במגמות ה"יוקרתיות" של משרד החינוך) אבל באות פחות.

טוב לדעת

ציונים גבוהים יותר
טוב לדעת
אני התרשמתי שבתוכניות למחוננים לא זו בלבד שיש מיעוט בנות מלחתחילה, ולא רק זה שיש גם נשירה של בנות בדרך - אלא שאלה שבכל זאת נשארות - מציגות השגים (ציונים) נמוכים יותר מאלה של הבנים. האם זה לא כך ?

איזה תוכניות למחוננים? איזה ציונים?

טוב לדעת
אני התרשמתי שבתוכניות למחוננים לא זו בלבד שיש מיעוט בנות מלחתחילה, ולא רק זה שיש גם נשירה של בנות בדרך - אלא שאלה שבכל זאת נשארות - מציגות השגים (ציונים) נמוכים יותר מאלה של הבנים. האם זה לא כך ?
איזה תוכניות למחוננים? איזה ציונים?
אני מדברת על מגמות בתיכון.

זה נכון (לפי ההרצאה), וגם הויתור של זכאיות

טוב לדעת
זה נכון (לפי ההרצאה), וגם הויתור של זכאיות
לתוכנית, גדול מהזכאים. אחוז המערערים הזכרים גדול בהרבה מאחוז המערערות.

אגוזים1

New member
7 ../images/Emo8.gif

יש לך מידגם של 6.
משרד החינוך, והמחקרים שההרצאה התבססה עליהם, דגמו עשרות אלפים בכל רחבי העולם.
7

אגוזים1

New member
אין לי מושג

נראה לי שבנים עושים יותר גלים, יותר רעש
גם הבת שלי השתלבה יופי בבית הספר הרגיל ולעומת זאת הבנים המוכשרים עשו את המוות למורה ופיצצו לה שיעורים יש לי תחושה שהבנות נוטות יותר לקונפורמיות. לטוב ולרע
אין לי מושג
אם זה נכון (סטטיסטית) או לא. אבל גם הבת שלי לא "עשתה גלים" בבית הספר. אמנם, מבחינת הבנה, היא הייתה בכמה וכמה רמות מעל הרמה של הכיתה (בעיקר בחשבון) אבל בכיתה היא לא "השתעממה", לא "רצה בחומר" (במיוחד כאשר המורה אמרה ש"אסור") ולא "הראתה" את זה, בטח לא בהפגנתיות. רק כשעברנו בית ספר ונפתחו בפניה האופציות, בלי "מאבקים" אלא כחלק מהרעיון של בית הספר, ללמוד מעל לרמה שהוגדרה "לגיל שלה", רק אז היא התחילה להתקדם גם בלימודים בבית הספר. וגם אז, אחד הדברים שהמורה לחשבון שלה אמרה לי זה עד כמה היא נדהמת כל פעם מחדש לראות איך היא מוצאת עניין בכל מה שנלמד בכיתה מצד אחד (גם כאשר ברור שהיא יודעת היטב את החומר) ומצד שני מסוגלת להתמודד עם כל רמה שרק מגישים לה...

קלריסה

New member
מאוד מזדהה עם הדברים שכתבת

אין לי מושג
אם זה נכון (סטטיסטית) או לא. אבל גם הבת שלי לא "עשתה גלים" בבית הספר. אמנם, מבחינת הבנה, היא הייתה בכמה וכמה רמות מעל הרמה של הכיתה (בעיקר בחשבון) אבל בכיתה היא לא "השתעממה", לא "רצה בחומר" (במיוחד כאשר המורה אמרה ש"אסור") ולא "הראתה" את זה, בטח לא בהפגנתיות. רק כשעברנו בית ספר ונפתחו בפניה האופציות, בלי "מאבקים" אלא כחלק מהרעיון של בית הספר, ללמוד מעל לרמה שהוגדרה "לגיל שלה", רק אז היא התחילה להתקדם גם בלימודים בבית הספר. וגם אז, אחד הדברים שהמורה לחשבון שלה אמרה לי זה עד כמה היא נדהמת כל פעם מחדש לראות איך היא מוצאת עניין בכל מה שנלמד בכיתה מצד אחד (גם כאשר ברור שהיא יודעת היטב את החומר) ומצד שני מסוגלת להתמודד עם כל רמה שרק מגישים לה...
מאוד מזדהה עם הדברים שכתבת

meitush123

New member
הן בסדר גמור, הן בסדר גמור

יש כאן עוד כאלה שמרגישים כמוני?
מרגישה קצת "אאוטסיידרית" פה. הבנות שלי אמנם ידעו לקרוא לפני כיתה א', אבל רק בכיתה א' התחילו לקרוא ספרים. וחוץ מזה אין להן איזו התקדמות יוצאת דופן בשום תחום. גם בבית הספר יש שיעורים שהן משתעממות אבל בדרך כלל זה לא קורה והמורות אומרות שהן משתלבות בסדר. אני תוהה, אולי משהו לא בסדר איתן? אולי הן מדכאות את עצמן? אולי אני לא מפתחת אותן מספיק ולא דוחפת אותן מספיק ללימודים? מה דעתכן? ה אם יש כאן עוד מקרים של ילדים מחוננים שלא דוהרים קדימה בשום תחום?
הן בסדר גמור, הן בסדר גמור
לא כל מחונן הוא גאון על. אני השתעממתי ביסודי מאד אבל לא הייתי נדמה לי ברמה של שלוש שנים מעלי (לפחות לא ברוב התחומים). כשהגעתי לכיתה א' כבר קראתי די טוב אבל לא התחלתי בגיל 3-4 אלא בערך בגיל 5. חברתית ההשתלבות שלי היתה און אן אוף טוב יותר ופחות. מגיל צעיר התעניינתי הרבה בתחומים שבית הספר לאו דוקא עוסק בהם ולא רק ישבתי ולמדתי כל היום חשבון. זה בסדר. תירגעי. (כרגע אני עולה לכיתה י"א ולומדת במסגרת למחוננים), לא כל מחונן הוא גאון על. אני השתעממתי ביסודי מאד אבל לא הייתי נדמה לי ברמה של שלוש שנים מעלי (לפחות לא ברוב התחומים). כשהגעתי לכיתה א' כבר קראתי די טוב אבל לא התחלתי בגיל 3-4 אלא בערך בגיל 5. חברתית ההשתלבות שלי היתה און אן אוף טוב יותר ופחות. מגיל צעיר התעניינתי הרבה בתחומים שבית הספר לאו דוקא עוסק בהם ולא רק ישבתי ולמדתי כל היום חשבון. זה בסדר. תירגעי. (כרגע אני עולה לכיתה י"א ולומדת במסגרת למחוננים)

בהחלט. יש לנו "חותמת" רישמית, אבל כשאני

יש כאן עוד כאלה שמרגישים כמוני?
מרגישה קצת "אאוטסיידרית" פה. הבנות שלי אמנם ידעו לקרוא לפני כיתה א', אבל רק בכיתה א' התחילו לקרוא ספרים. וחוץ מזה אין להן איזו התקדמות יוצאת דופן בשום תחום. גם בבית הספר יש שיעורים שהן משתעממות אבל בדרך כלל זה לא קורה והמורות אומרות שהן משתלבות בסדר. אני תוהה, אולי משהו לא בסדר איתן? אולי הן מדכאות את עצמן? אולי אני לא מפתחת אותן מספיק ולא דוחפת אותן מספיק ללימודים? מה דעתכן? ה אם יש כאן עוד מקרים של ילדים מחוננים שלא דוהרים קדימה בשום תחום?
בהחלט. יש לנו "חותמת" רישמית, אבל כשאני
צריכה "לפרוט לפרוטות" את רשימת ההשגים, אין לי ממש מה לרשום ברשימה הזו, חוץ מאשר קליטה קלה יותר ומהירה יותר מאשר ילדים אחרים וסקרנות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה