לקט חדש

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif כבוד (גם קצת עריכה ../images/Emo8.gif)

הובל/הובא אחר כבוד למעצר ב.... כיצד באנגלית? האם אפשר לומר "הובל לאחר כבוד"...? נראה לי שהביטוי המקובל הוא "אחר כבוד", ולא "לאחר כבוד", והשאלה היא האם עלי לתקן במקור.

היי אלדד ../images/Emo13.gif

גם לדעתי הביטוי הוא "אחר כבוד". בבילון אומר with due respect. שבוע טוב

hastings

New member
אני לא חושב שהביטוי מתאים כאן

לביטוי האנגלי יש משמעות מילולית בעיקרה שאינה מעבירה את המשמעות האירונית של הביטוי העברי. כפי שאני מכיר את הביטוי "אחר כבוד" יש בו משום לשון סגי נהור וכוונתו שלא היה כל כבוד בכך, שזה נעשה באופן שגרתי. with all due respect פירושו פשוט כך - למרות כבודו של מישהו הוא נלקח למעצר. שאל את עצמך את השאלה הבאה - האם היית מתרגם את הביטוי with all due respect לביטוי "אחר כבוד" בהקשר זה (או בהקשר אחר)? הייתי מחפש ביטוי אנגלי שמשמעותו "ללא רוח וצלצולים" או משהו בסגנון.

Eldad S

New member
כלומר, לתרגם

בלשון סגי נהור, נגיד: without fanfare או משהו בסגנון?

august west

New member
הסתבכתי עם תפוז...

ניסית להקפיץ או לשרשר ולא הולך לי... ב-20.2 שאלתי על *הדרת כבוד* ובסוף החלטתי על fanfare

ססילי

New member
שרשור יכול לקפוץ רק 72 שעות מהתחלתו

כדי לקשר שרשור צריך : 1. ללחוץ על הנקודה הכחולה שמימין להודעה כדי לקבל קישור ישיר להודעה 2. להעתיק את הURL של ההודעה הזו 3. לשלב את ה URL בתוך ההודעה כמה אפשרויות: א. פשוט לכתוב את ה URL בגוף ההודעה, זה לא יהיה לחיץ אבל אפשר להעתיק ב. לכתוב לפני ה URL | הלינק | ואחריו | סלינק | ללא רווח בין המילים 'הלינק' ו'סלינ' לקו התוחם שלפניהם ואחריהם. ג. לפתוח 'הוספת תגובה' (לא מהירה), יש אפשרות לכתוב את הלינק למטה עם מילה מסמנת בשתי צורות - אחת מהן תגרום לכל הופעה של המילה המסמנת להפוך ללינק לחיץ והשניה פשוט תרשום (לא תכתוב
) את הלינק ברשימת הלינקים הנוספים בתחתית ההודעה.

august west

New member
../images/Emo51.gif אם כי אני לא בטוח אם יותר קל

לשגר את מעבורת החלל

Y. Welis

New member
לדעתי זו קונספירציה של תפוז ללמד

אותנו כתיבת קוד... אחרי כמה פעמים כאלה אתה מתחיל לראות את הקידוד כאילו השינוי כבר נעשה - כמעט כמו מתכנתים.

Eldad S

New member
../images/Emo62.gif אוגוסט, בכל מקרה,

כאשר אתה רוצה להקפיץ פתיל ישן שכבר פג תוקפו (קרי, עברו 72 שעות מאז ההודעה שפתחה אותו הועלתה לפורום), עומדות בפניך שתי אפשרויות: האחת - להעלות את השאלה שלא נענתה כהודעה חדשה שתפתח פתיל חדש בפורום; השנייה - (למקרה שכל הפתיל חשוב להבנת הנושא), לפנות אלי באימייל ולבקש ממני להקפיץ את הפתיל האמור. מה שאני עושה במקרה כזה: פתיחת הודעה חדשה, ושרשור הפתיל כולו בעקבותיה. הערה: אני משתמש בהודעה הנוכחית במילה "פתיל", שהיא שוות ערך למילה "שרשור" בפורומים אחרים וגם בפורום שלנו.

Eldad S

New member
וכמובן, חשוב להוסיף

שההסבר בהודעתי היה בבחינת השלמה להודעתה הבהירה והמצוינת של ססילי. בדרך כלל, כפי שכותבת ססילי, עדיף להוסיף בהודעה החדשה קישור להודעתך הישנה/לפתיל הישן, כך שאין צורך להקפיץ את כל הפתיל.

Eldad S

New member
וגם אם לא,

אז מה?
אני תמיד אוסף כל הצעה נוספת, לפעם הבאה

למעלה