לקחת סיכון

ophra

New member
לקחת סיכון

(חשוב לי לפתוח הודעה חדשה מקווה שהמינהלת לא תכעס...
כי נראה לי שהנושא חשוב ומעניין - בעקבות ההודעה של חופשיה והדיון שהתפתח) לקחת סיכון מה בעצם הבעיה עם זה? למה זה כל כך מפחיד את חלקנו? למה זה גורם לנו לשיתוק? מה בעצם יכול לקרות? הרי כל תחילת הכרות והתקרבות עם אדם חדש טומנת בחובה סוג של סיכון סיכון שזה לא יצליח ואז מה.....???? נניח שניסינו, רצינו, השקענו, נקשרנו ולא הצליח....
אז אנחנו עייפים קצת מהאנרגיות שהושקעו לשווא אז אנחנו אולי שבורי לב אם נקשרנו עמוק אז אנחנו מאוכזבים מהעובדה ששוב לא הצליח אבל.... אנחנו גם חכמים יותר כי התנסנו במשהו חדש אנחנו גם "מעושרים" יותר בחוויה רגשית נוספת אנחנו גם יודעים אולי קצת יותר טוב מה אנחנו רוצים לשני הקשרים האחרונים שלי נכנסתי בידיעה ברורה שהסיכוי שיהיה פה משהו אמיתי ונכון הוא לא גבוה. בשני המקרים ידעתי - והחלטתי בכל זאת ללכת על זה. (למרות שהיו כאלה שניסו להניא אותי מזה
) למרות כאבי הלב (שהיו) למרות העצבים (שהיו) למרות הימים הקשים (שהיו) לא מצטערת לרגע שעשיתי את זה ויודעת שעוד יתכן ויהיו מקרים שאעשה את זה שוב. בכל התקשרות יש סיכון אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה ומה הסיכוי שזה יצליח לכן הדרך היחידה שאני מכירה היא להתמקד, שוב, ב"כאן ועכשיו" אם כאן ועכשיו טוב לי ונעים לי - אני ממשיכה אם לא - אז לא. נראה לי שזה בדיוק מה שחופשיה עושה הפעם, ואני חושבת שזה נפלא! עפ
(אףעלפיכן - שונאת קאזינו והימורים
)

ואני שכל כך מסכימה איתך

בעניין יכולה לומר שלא הייתי מוותרת על שום קשר שיצאתי ממנו
בודאי יהיה לי עוד מה לומר בהמשך אבל בינתיים

סיכון...

זו מילה מאיימת סיכון, להסתכן, סכנה....שורש שגורם לקפאון מיידי או כמו שאמרת, לשיתוק, לפחד! מי אוהב בכלל להיות במקום מסוכן? מי אוהב להיות בידיעה שאולי יכאיב לעצמו? איך שהוא, אדם לומד מנסיון החיים שלו מתי בטוח לו, והוא יכול לצאת מה
בבטחה, ומתי עדיף לו להשתבלל.. עם הזמן, ועם גדילת כמות הצלקות, אדם יודע לבחור לו את השביל הבטוח... אך בכך עלול להפסיד שבילים מרתקים אחרים נכון, שבשבילים הללו, אולי אין בטחון להגיע אל היעד, אבל יש בהם סיכוי סביר להתקל בדברים חדשים, ללמוד, ובעיקר לחוות. אז...זה הזמן שלנו, לבחור את השביל. ונכון, בחרתי בשביל שאין בו בטחון בהגעה אל היעד (זוגיות). אבל...יש בטחון מלא!!!! בפרטנר, וזה נדיר במחוזותינו. בטחון בידיעה שלא יפגע, בידיעה שפיו וליבו שווים ובידיעה שאינו יודע משחקים מהם. לוקחת את הסיכון, (אם נקרא לו כך,) בידיעה, שאם השביל הזה, יוביל אל היעד...אשרי!! ואם לא...אז נכון, אכאב, אבל אוכל לו לכאב, ולפחות הרווחתי את הדרך.

ophra

New member
סיכוי....

לצד כל סיכון שוכן לו הסיכוי ואת בוחרת בו חופשיה בסיכוי.... עפ
(מחייכת לעצמה ותוהה למה דווקא פה בחרת להוסיף ושם - לשתוק)

הי..עפ..מה את מחייכת מתחת לשפם?

אהבתי את השאלה, שמיקדה לי הרבה מחשבות.... ואת...עוד לפני שהספקתי לענות שם... באת עלי בחיוך הממזרי שלך... יעל (שבאמת בחרה בסיכוי...ושתמיד אוהבת לקרוא אותך, ולהאיר פינות אפלות במשחקי מילים..)

r e d head

New member
סיסמאות

אם הולכים לגמרי בלי יעד אפשר להסתובב במעגלים. או פשוט לעמוד במקום ולחכות שהדברים יקרו מעצמם. יעד = שאיפה ומי שאין לו שאיפות לא מגיעה לשום מקום טוב.

Q ביט

New member
יעד איננו שווה שאיפה...

אפשר להתווכח על כוונת המשורר,אך לא על פרשנות של מילים...שאיפה תגרום לך לצאת מהכסא ולעשות.יעד לעומת זאת כשימולא יגרום לך להרים רגלים ולהשמין מנחת על הכסא,לחשוב ולהאמין,שעצם ההגעה כבר תטפל בהכל...כשהיעד הינו זוגיות,,,מתגרשים,,,כי למרבה הפלא שלא כמו בסרטים החיים נמשכים גם מעבר לנשיקת הסיום,{והם חיו באושר ועושר עד סוף הימים}.יעד מת,ברגע שמולא.שאיפה,לעומתה,חיה אתנו,מתרחבת ומצתמקת על פי נסיבות הסביבה...

r e d head

New member
התווכחתי כ"כ הרבה היום

אז עוד קצת לא יזיק (גם בשביל מחר) מיתוך המילון יעד : מטרה שרוצים להשיג, כיוון שאליו רוצים להגיע. שאיפה : רצון להגיעה למשהו נכסף. וכל השאר אינטרפרטציה אישית.

Q ביט

New member
גם לי יש מילון....

שאיפה הינה הרצון בעצמו...יעד הינו מטרה ספציפית...ועולם שלם של הבדלים בינהם.

Q ביט

New member
אם לא אכפת לך...

מעדיף שלא...לפחות לא כרגע.הילדה משחקת בלא לדרוך על המרצפות,ומשתמשת בי כחומר גלם,בידי היוצר...במילים אחרות,,שטיח...לא פשוט לי להדפיס אם הבוהנות...

ילדים לא לריב

אתם מתווכחים על פרשנות של מילה, אני מציעה פשרה (מייקי, גונבת לך ת'מקצוע) תסכימו ששאיפה היא הדרך והכוח המניע ויעד הוא המקום שהולכים אליו, ואם וכאשר מגיעים (למשל במקרה שהיעד הוא זוגיות יציבה ומלאת אהבה), מיד צומחת לה שאיפה חדשה, ודרך חדשה ומהי תהיה? לפתוח ת'לב יותר ויותר? לרפא פצעים ישנים? לגדל ילדים? להביא שלום לעולם בכוח אהבתכם? עכשיו תמשיכו בדרך הדיון פייה (שיוצאת לפגישה בים) נ.ב. טגידי רדית, את אוהבת ל'תווכח?

r e d head

New member
אם כבר שאלת

בד"כ אני משתדלת להתאפק, כותבת ובסוף לא שולחת כדי לא להכנס לאין סוף... אבל כרגע אני מתאפקת (מאופקת) במשהו אחר....אז השתחרר כאן. ותהני לך בים לא לשכוח לספר חויות......סתםםםם....

לא היה ים בסוף

חסמו לו את האוטו והוא לא יכול היה לצאת, אז עשינו "דייט" בטלפון היה כייף, ואתם בינתיים לא הגדרתם שאיפות חדשות אחרי שהיעד הושג, אכזבתם אותי... אבל בטוחה שאתגבר. חייבת להגיד כמה כיף לי להכנס פה לראות מה חדש ומה עניינים לפני שהולכת לי לישון ב א ל כ ס ו ן פייה

הי ביט...בוא רגע...

מי אמר שכשמגיעים אל היעד...מרימים רגליים? חשבתי שסיימנו כיתה א', ולמדנו שם משהו. נכון שיש עוד מלאןת'לפים ללמוד, אבל משהו למדנו.... למשל...שכשמגיעים אל היעד..ממשיכים במלאכת השימור ותמיד...מחדשים ומרעננים, ועוד יותר....זוכרים... ששום דבר לא מובן מאליו... ובסופו של דבר...הכל מילים, והגדרות...מה שקובע בסוף...זו המציאות.

r e d head

New member
את רואה

בגלל שהוא ביקש יפה אז לא המשכתי את שרציתי להגיד... ש....שאיפה צריך לפרוט ליעדים קטנים כדי לעשות אותה מציאותית.

למעלה