לפרידה מגיע ה-כ-ל

ליאורי79

New member
היי קאראט הרבה דברים יש לי לכתוב לך:

אני לא זוכרת מקרה כזה לא כי הוא לא התקיים אלא כי אני פחות מתעמקת בפרידה ושמה לב למה היא עושה לגבי נעמה זה היה שילוב של השניים לגבי הניקוטין כתבתי שזה שילוב של הצורך הפיזי עם השיעמום והעצבים היא כנראה לא תיראה לעצמה שזה יהיה כך פרידה נתנה הרבה כבוד לדיירים שהיא אוהבת היתה קשובה אליהם בישלה להם הרגיעה אותם ונתנה להם כתף תומכת היא הרגישה נבגדת כמה פעמים פעם 1 שלא צודדו בה במקרה עם יורם פעם 2 שיגאל שהיה חבר טוב שלה תקף אותה פעם 3 שנופר הפנתה לה עורף ועכשיו שהבנות לא באות לקראתה על כבוד ישנם שני משפטים בתנ"ך שמתייחסים לכך -והדרת פני זקן - תפארת בחורים כוחם והדר זקנים שיבה מעבר לכבד את אביך ואמך כי היא לא אימם אבל אתה זוכר איך אלירז ויתר וכיבד את שרה פותנה ועדנה אפילו אם לא היה מסכים איתם או לא חושב כמוהן הוא נתן להן כבוד החרה התל אביבים המפונקים האלה לא יודעים מה זה...

קאראט

New member
כיף לדון איתך ליאורי, ובכל זאת

אני יכולה לסכם שהכל תלוי בעיני המתבונן:
את טוענת ש-: פרידה נתנה הרבה כבוד לדיירים שהיא אוהבת - פרידה לא יודעת לכבד את הזולת, עובדה היא שהיא לא מוותרת על הטבק שלה בשעת התקציב, גם אם זה יבוא על חשבון האוכל. היתה קשובה אליהם - היא בכלל לא קשובה אליהם. היא מעולם לא נתנה לאיש מ'ילדיה' לדבר אל ליבה. היא מיד מסובבת את השיחה סביבה ומתחילה במתן דוגמאות אני אני אני בישלה להם - היא בשילה להם כי היא אוהבת שהדיירים תלויים בה, זה מקנה לה הרבה כוח. הרגיעה אותם ונתנה להם כתף תומכת - מעניין לא שמתי לב לזה או שלא זכור לי כזה מצב. היא הרגישה נבגדת כמה פעמים פעם 1 שלא צודדו בה במקרה עם יורם - פרידה גרמה עוול ליורם עצם כניסת התנך לשירותים. כאן גילינו את פרידה כלא מתחשבת ואגואיסטית. פעם 2 שיגאל שהיה חבר טוב שלה תקף אותה - פרידה ניצלה את חולשתו של יגאל כשפתח את ליבו והיא, בחזרה השתמשה במידע שהיה בידה כדי להכפיש אותו. פעם 3 שנופר הפנתה לה עורף - שוב האנוכיות של פרידה נתגלתה כשהיא מחביאה נס קפה, תיאונים ונייר טואלט במגירה ודרשה שנופר תבקש ממנה 'רשות' להשתמש בנייר טואלט השייך לכל בני הבית. ועכשיו שהבנות לא באות לקראתה - הדרישה של פרידה שהבנות יקומו בשבילה על הבוקר, כשקר אימים בירושלים, זו חוצפה לשמה. הפתגמים שהעלית נכונים ויש בהחלט ליישם אותם אבל עם מי יקירתי? עם בהמה? ששמה פס על כולם? שרק דורשת ודורשת מבלי להעריך שכלום לא מובן מאליו? מתי האישה הזו התנצלה פעם אחת בכל העונה הזו? האם האישה הזו לא טעתה ולא תעתה באמצע הדרך? לו היתה אישה נאורה ונבונה, פרידה לא צריכה להשתמש בחולשתם של הדיירים שממשיכים לרצות אותה, למרות התנגדותם הנחרצת עם הגחמות שלה. בסופו של דבר יתקומם דייר שיעמוד על שלו ויעמיד אותה במקום - תומר למשל

את פרידה אני דווקא מבינה רצתה חוויה.

לא מבינה את האח הגדול.צריך היה לדאוג לה לסיגריות כמו לאלעד לשרפרף נמוך או הירידה במדרגות. כמו כן יכול להיות שהכל מחושב וידעו מנסיון שענין הסיגריות יגרום למלחמות של ממש וזה טוב לרייטינג.

שאלה

האם מישהו מהדיירים בבית הוא מדריך בהוסטל? עובד סוציאלי? פסיכולוג? ברור לנו שלא.

ליאורי79

New member
סוזי התחשבות ואמפטיה הן תכונות שאנשים חייבים

שיהיה להם בשביל לחיות בחברת אנשים אחרים אין מה לעשות לחבר'ה הצעירים שם יש הרבה דברים שקשה לי לקבל ואחת הסיבות שאני אוהבת את ג'קי זה שכמה שהוא צעיר הוא מאוד בוגר בהבנתו בני אדם אחרים הוא מתחשב ואמפטי ורגיש לאנשים סביבו בלי קשר לידע המוקדם שלהם על מכורים היא הסבירה להם את החשיבות בצורך שלה כמה פעמים ובכל זאת...

אין ספק, אני מסכימה עם הכותרת שלך

אבל את צריכה להבין שאצל פרידה זה לא התחיל ונגמר בסיגריות, זה גם הסיפור עם התספורת שהיה... היא מכורה לתספורת? תראי, אין ספק שהיא פרובלמטית בכל קנה מידה אפשרי, אבל אני באמת עם כל האמפתיה שלי אליה בנושא הזה של ההתמכרות שואלת את עצמי, מדוע היא באה לפה ולא הלכה להגמל כמו שצריך. כי היא לא נגמלה באמת, היא רק עברה מהתמכרות אחת לאחרת. עובדה שהיא עדיין חווה את הקריז המדובר כשהיא שניה לא מעשנת בזמן. היא צריכה לטפל בעצמה, הדיירים בבית לא יודעים איך להתמודד עם כזו סיטואציה באופן קבוע וגם לא צריכים.

ליאורי79

New member
היא נגמלה אבל במצבים קיצוניים

כמו שהייה בבית האח הגדול לחבר'ה שמעשנים שלוש שנים קשה אז מה היא תגיד יש המון לחץ,עצבים ושיעמום בנוסף לצורך הגופני מה הבעיה להתחשב בכך?

FloorFiller

New member
מישהו הכריח אותה לבוא לאח הגדול?אם יש לך בעיה

שאתה יודע שתקשה עליך מאוד להתמודד שם, אל תבוא. ועוד יותר, אם אתה חושב שזה עלול להיות טירחה או נטל על השאר, תגלה התחשבות ואל תבוא. אבל כנראה שלפרידה אכן איכפת רק מעצמה ורק בה צריך להתחשב.

24שעות1

New member
גברי- פרידה באה למיליון אז את הצרכים האישיים

והנפשיים שלה שתשאיר בבית. פרידה ידעה בדיוק לאן היא נכנסת מה התנאים בבית האח וסיפורי התקציב כייצד מתנהלים- יכלה לבחור לא להכנס. בניגוד אליה- בובליל לא ידע לאן נכנס , אף אחד לא הכיר את החוקים וסיפורי התקציב , והוא מעשן כבד לא פחות מגב' פרידה , וכולנו זוכרים ששבוע ימים שכב במיטה ללא סיגריות ולא תפקד ,כי בתקציב לא אישרו לו הדיירים. לפרידה יש ברירה לקום וללכת אגב!!! עם פרידה היתה נופלת עם דיירים אחרים בתקציב זעום היתה זועקת ולא מקבל תטבק

השתן עלה לפרידה לראש אל תשכחו הגלגל

תמיד מסתובב עם לדנה יש שכל היא צריכה כרגע לשתוק ולהתעלם

מרסל53

New member
אם פרידה "נרקומנית" מה היא באה לעשות

באח הגדול, איזו דוגמה היא אמורה לתת לנוער שמסתכל עליה, היא שמתחסדת כל הזמן ומרגישה מעל כולם.

קאראט

New member
תראי סיון אם היה מדובר בשבוע לא גשום ולא קר

מילא. את יודעת מה זה קור ירושלמי ובעיקר בעיקר בשעות הבוקר? (מי כמוני יכולה לספר לך - ירושלמית אני אחותי). גם ככה, התפקיד של הגיישות לא נעים - לנפנף במניפות בזמן שהאחרים מעשנים. זה באמת לא נעים על אחת כמה וכמה לקום על הסובאח כדי שהפרימה דונה תעשן. קשה להתחשב במקרה הזה. מי שלא בסדר בענין, זה האח הגדול. הוא יכל להגדיר את המשימה שהחוקים יחולו ברגע שהם קמים..... טוב נו אנחנו יודעים שזה מה שהוא רצה. קונפליקט - בבקשה הוא קיבל.

ליאורי79

New member
אוי באמת תאמין לי שאם

היו עושים להם מסיבה ב 7 בבוקר או ארוחת בוקר ישראלית כולם היו קמים כמו פנתרים הן לא יודעות להתחשב באחר אין התחשבות אין אכפתיות אין אמפטיה לפחות סיוון מקסימה ומבינה את חשיבות המשימה וזורמת

אל תכניסי את נופר לזה

כשנופר משתגעת גם עליה יוצאים פה מבוקר עד הערב, גם אם זה על ריב סיגריות בתקציב. בשורה התחתונה , פרידה ממש תיארה מצב של קריז, היא הסבירה שזה בדיוק מה שהיא עוברת כשהיא לא מעשנת את הטבק שלה. ואף אחד מאיתנו לא באמת יכול להבין מה היא עוברת, אבל אני מבינה שזה קשה. את חושבת שהיא צריכה להיות בבית האח או במוסד לגמילה? כי היא לא נגמלה באמת אף פעם. את חושבת שזו סיטואציה שהדיירים או בכלל מישהו שלא מוסמך לזה, צריך/יכול להתמודד איתה? היא נרקומנית אמיתית!

sivan1237

New member
נופר היא האישיו אם לא שמת לב.

נופר היא זאת שעושה ביג דיל מהסיגריות שלה כל תקציב, והיחידה שמקבלת 5 קופסאות בשבוע. היא לא יכולה לדרוש מפרידה לעצור את עצמה 3 שעות, כשהיא בעצמה לא עומדת בזה..

מה?

סיון,גם ליהיא וגם סיון התעצבנו על פרידה ועל הדרישות שלה. נופר לא היחידה ובכל מקרה נופר היא לא זו שקמה מחר. אז לא הבנתי איפה היא האישיו עכשיו? שתמשיך לצעוק עד מחר, היא לא קמה הרי בסוף.

sivan1237

New member
היא יותר מכורה מליהיא וסיון

לכן יכלה להבין אותה קצת.. בכל מקרה כול הבנות שם מפונקות שחושבות שבאו לבית מלון פירסט קלאס. לדעתי הבנים היו עומדים במשימה הזו כמו גברים

למעלה