לפורום

ביבי לא יצר את האבטלה, הוא מנע אותה

ביבי הצליח חרף אסון אוסלו והאינטיפדה שבאה בעקבותיו ובעקבות הבריחה מלבנון, למנוע קריסת המשק הישראלי. האבטלה אינה תולדה של ביבי, אלא תוצאה משולבת של א. כניעה ללובי החקלאי שמאלני והחדרת מאות אלפי עובדים זרים למשק, שדחקו את העובד הישראלי החוצה. ב. הצלחה פנטסטית של הכלכלה הסינית המופרטת, דבר שהביא לכניסת תוצרת תעשייתית לעולם המערבי, וסגירת מפעלים עתירי עבודה גם בארצנו. ג. התייעלות בעקבות הטכנולוגיה והקטנת המשק הציבורי. ד. ירידה בפעילות ההיטק והתעשיות והשירותים הנלווים לתעשיה זו בישראל. שר האוצר הפך את חיי המובטלים לקשים יותר, הוא הקטין את הקצבאות והשנור וההטבות. ובכך הוא עודד תעסוקה והקטין אבטלה. אך שר האוצר אינו כל יכול, ועקבות חטאי השמאל עדיין מכים בנו (ובשדרות במיוחד) קשות.

yoramgman

New member
יאיר בן משה ../images/Emo88.gif

ראינו לאן ביבי הוביל אותנו בזמן שהיה ראש ממשלה ואנחנו רואים לאן הוא מוביל אותנו כיום עץ עקום לא תישר

CRONE

New member
ביבי לא מפרק מונופולים

הוא רק מעביר אותם לידיים פרטיות! מה שלא תורם כלום ליצירת שוק חופשי! ההסתדרות מצידה מתנגדת בתוקף לכל פירוק של מונופול (אך לא להפרטתו) 3 חברות שולטות בשוק המזון ומכתיבות מחירים גבוהים ומשכורות נמוכות האוצר מחזר אחר הבעלים (פאודליזם) וההסתדרות רוצה לארגן את העובדים (סוציאליזם) מי שמעוניין בשוק חופשי (קפיטליזם) צריך לדרוש פירוק ע"פ חוק של הקרטלים הנ"ל כלומר הלאמה + פירוק לגורמים + הפרטת (מכירת) כל גורם בניפרד

yoramgman

New member
../images/Emo6.gifcrone

אז מה רציתה שהכול יעבור לידים פרטיות והאיש שיש לא ממון יוכל להמשיך לחגוג על הפועל השכיר לנצל אותו עד תום אני מבין אם היו עושים בארצנו לעבוד לפי חוזה אישי מה שאתה שוה תקבל אבל לצערי לא יעשו את זה לעולם

CRONE

New member
yoramgman

מבחינתי אין כל הבדל בין בעלי הון שמחזיקים מונופול ומנצלים את העובדים והצרכנים ובין מונופול ממשלתי (או קואופרטיב) שמחלק מכרזי ענק לבעלי הון ומשכורות עתק למקורבים ומנצל את העובדים והצרכנים (מי ששולט על מונופול ממשלתי הוא למעשה פאודל) מה שאני רוצה זה יצירת שוק חופשי ותחרותי בו יש מספר גדול של מתחרים בכל תחום למשל 50 מכולות מתחרות בעיר אחת (כמו בראשית שנות ה 80) במקום 3 חברות ענק ששולטות באופן מוחלט על שוק מכירת המזון הקימעונאי בארץ (עד כדי כך שהן מכתיבות ליצרנים מחירי מינימום במכירה לכל אחד אחר) אני מתנגד להפרטת מונופולים ממשלתיים בשלמותם וטוען שצריך קודם לפרקם לגורמים (גם במחיר של אבדן ערך) כמו כן אני טוען שצריך לפרק על פי חוק כל חברה פרטית (או קרטל) ששולטת על יותר מ 10% מהשוק בתחום מסוים (מה שימנע השטלתות של בעלי הון בודדים על ענפים שלמים במשק)

yoramgman

New member
crone

אותנו השכירים לא מעניין שיפרקו או לא יפרקו העיקר שנוכל לגמור את החודש בכבוד לעבוד ושבזמן שצריכים לקבל את המזכורת שבעל הבית לא יבוא אלינו אם סרט טורקי יש לי או אין לי מפני שלא אני השוטף שלא

CRONE

New member
yoramgman

זה כבר קשור לחוקי השכר ולא להפרטה לצערנו במציאות שבה עובדי מדינה לא מקבלים שכר שנה וחצי (עובדי המועצה הדתית פרדס חנה) את הממשלה זה לא מעניין (הם שיכים לאופוזיציה) את התקשורת זה לא מעניין (הם לא במחנה הפוליטי הנכון) את ההסתדרות זה לא מעניין (הם לא חלק מהוועדים הגדולים) ובית המשפט ממש לא ממהר בעניין מעסיקים לא חשים מחוייבים לשלם שכר הוגן להזכירך - הדרישה לשכר מינימום הוגן ולאכיפת חוקי שכר הועלתה לראשונה במאה ה 19 ע"י קפיטליסטים על מנת להפוך משק פאודלי לשוק חופשי שכר הוגן זה לא האוייב של הקפיטליזם זה המנוע שיוצר את השוק החופשי הקפיטליסטי

Boogieman

New member
לא נכון הסטורית

עד לסוף המאה ה-19, החוקים היחידים לגבי שכר, לפחות באנגליה היו חוקי שכר מקסימום, מעסיק היה יכול להכנס לכלא על כך ששילם לעובדיו יותר מהמקסימום הקבוע בחוק כדי שערך העבודה לא יעלה. הישגים כמו הגבלת שעות העבודה, איסור עבודת ילדים, שכר מינימום וכו' הושגו אחרי מאבקים קשים ושביתות, המעסיקים נקטו לא אחת אלימות קיצונית, בשיתוף פעולה עם הממשלות, כדי למנוע את ההישגים הנ"ל. אז, כמו היום, מי שתמך בזכויות הנ"ל לעובדים הואושם בקומוניזם וכיוב'. בעיקרון, משכורות טובות טובות גם לקפיטליזם כי הם מגדילות את כוח הקנייה אבל העסקים הגדולים בעלי ההשפעה הפוליטית מעדיפים רווחים מהירים ופועלים להורדת ערך העבודה ולהגדלת הרווחים על ידי "הוזלת עלויות יצור" שזה לשלם פחות לעובדים והחצנת עלויות, וע"י "התייעלות" שפירושה העסקת מינימום עובדים. זה מאפשר להם להיות "תחרותיים" ולהוציא את הכסף על שיווק והתרחבות במקום, חלילה, על העובדים. ביבי בעצמו הכניס לחוק ההסדרים סעיף שמתיר לממשלה להעניק מכרזים לחברות שהורשעו באי תשלום שכר מינימום! חוקי עבודה, חוקי איכות הסביבה ופיקוח על מונופולים וקרטלים נתפסים ע"י בעלי ההון והכלכלנים כ"התערבות ממשלתית בסחר החופשי" ומתוייגות כקומוניזם וכדומה. במשטר קפיטליסטי לפי החזון של אדם סמית או לפי המודל הממוזג של סקנדינביה, שכר הוגן הוא אכן היסוד לחברה וכלכלה בריאה אבל לפי התיאוריה הכלכלית השלטת היום ה"ניאו ליברליזם", לחברות צריך להיות חופש מלא לעשות ככל העולה על רוחן כדי למקסם את רווחיהן כך שבעתיד הרחוק, העושר שיווצר יחלחל למטה ("כלכלת הטיפטוף"). חשוב לא לבלבל בין תיאוריות שונות של קפיטליזם, היום, בעלי ההון נמצאים במרדף אחרי עבודה זולה והאמצעים העיקריים הם: מיקור חוץ- העברת עבודה לקבלנים, לעולם השלישי או לחברות כוח אדם שבירת איגודים מקצועיים- עובדים לא מאוגדים לא יכולים לעמוד על שלהם. "גמישות"- החזקת כוח אדם זמני במשרות חלקיות. "ייעול"-להעסיק כמה שפחות עובדים, במקרים רבים על חשבון השירות לצרכן שעקב השליטה בשוק של חברות ענק לא תמיד יכול למצוא אלטרנטיבה.

Boogieman

New member
הבעיה היא שלא כל דבר אפשר לפרק

לגורמים, איך מפריטים נמל כל חלק בנפרד?, המזח לחברה אחת, המנוף לאחרת והמלגזה לחברה שלישית?, איך מפריטים את מערכת המים או החשמל בלי יצירת מונופול פרטי? כדאי לחשוב על השאלות הנ"ל, הבעיות של מונופול ממשלתי ידועות ומוכרות אבל החלפתו במונופול פרטי לא תשפר אותן ואני חושב שמשכורות המופרזות למנהלים במגזר הציבורי לא מתקרבות אפילו למשכורות המופרזות במגזר הפרטי ומצבם של העובדים במגזר הפרטי גרוע יותר וזאת עובדה. השאלה הגדולה היא איך לגרום לכך שהחברות הנ"ל יהיו בבעלות הציבור הרחב ולא בבעלות הממשלה או בעלי ההון.

meitush123

New member
מה הקשר בין מונופול לקואופרטיב

התשובה: אין קשר קואופרטיב הוא שיטה שבה העובדים הם הבעלים ואין שום קשר בינה לבין מונופול אגב: אני חושבת שקואופרטיב הוא השיטה הצודקת ביותר שבנמצא כמו למשל הקואופרטיבים במונדרגון לינק בקרוב

Boogieman

New member
קואופרטיב מונדרגון

עושים עבודה מצויינת עד כמה שאני שומע. קואופרטיב יכול להיות מונופול כמו שעסק פרטי או ממשלתי יכול, זה לא קשור להיותו קואופרטיב.

meitush123

New member
כן זה גם מה שאני מצאתי

אבל השרשורפלצת הרס
אגב, גם הוריי היו באותו סיור

הקמת נמל נוסף, חלוקת קווי תחבורה

ולא רק מונופול של אגד, הם פעולות ששר האוצר פועל לקידומם. כמו גם הקטנת ההטבות של קוקה קולה ושל עתירי ההון בעלי המלונות באילת. זו הדרך הנכונה, וההפרטה אינה המטרה, אך היא צעד חשוב לקראת יצירת אפשרות לתחרות חופשית, ולשבירת המונופולים.

אכן ראינו את הצלחת ביבי אז והיום

אך התקשורת המסיתה שיכולה לגרום למוסלמים במצרים להאמין "שהיהודים הם צאצאי הקופים והחזירים". שיכולה לגרום לנוצרים להאמין "שהיהודים משתמשים בדם ילד נוצרי כדי לאפות מצות לפסח", תקשורת מסיתה זו מסוגלת לגרום לך ולרבים אחרים להאמין שביבי הוא סוכן הסי אי אי, ושאר שטויות ושקרים.

הנה דוגמא "להצלחת" ההסתה השמאלנית

ואם יחזרו על כך מספיק פעמים, רוב הציבור יאמין שכדור הארץ יושב על שלושה פילים שעומדים על שישה צבים. או שביבי שדד את המתנות (ציפור בננה), או כל שטות אחרת.

yoramgman

New member
../images/Emo108.gifיאיר בן משה

א אני לא שמאלני ב ביבי הוא שקרן פאטלוגי ג שרון הוא מושחת ד לא כמה עד היום ממשלה יותר גרועה מזאת

למעלה