יש לך בילבול קל
ביבי נלחם נגד המונופולים שבבעלות המדינה, אבל לא נגד המונופולים והקרטלים שבבעלות פרטית. ניקח את הנמלים למשל, הנמלים הוקמו בכספי ציבור, הם רכוש המדינה והוא רוצה להפריט אותם. זה בדיוק "העברת הון המדינה לבעלי ההון". האם הנמלים המופרטים לא יהיו מונופול?, אולי לא, אבל קרטל הם בטח יהיו. יהיו שלושה נמלים שאמורים להתחרות בינהם, אבל, היות שחברה פרטית אמורה להיות רווחית ונמל אחד ממילא לא יכול לעשות את כל העבודה אז שלושת הנמלים יתחלקו בלקוחות ויתאמו מחירים, בדיוק כמו שעושות חברות הגז וחברות הדלק. אז המונופול הממשלתי יהפוך למונופול פרטי, למה זה לא עדיף? יש כמה סיבות, הממשלה אחראית, לפחות להלכה, לאזרחיה, לאזרחים יש זכות לדעת מה הממשלה עושה (שקיפות) ואם היא לא עושה את העבודה שלה אז הציבור יכול להעיף אותה בבחירות. עסק פרטי, לעומת זאת, אחראי אך ורק לבעלי המיות שלו, בוא ניקח לדוגמא את מערכת המים העירונית, ראש העיר, שרוצה להבחר מחדש לא ימהר לנתק את המים לבעל חוב וישאף שהמחירים יהיו נוחים כי הוא רוצה להבחר מחדש. אם מערכת המים היא בבעלות פרטית אז הבעלים ישאף להעלות את המחירים ויאכוף מדיניות אכיפה דרקונית (כמו הקנסות של כביש 6 למשל) כי הוא לא נבחר ע"י הציבור ולא חייב לו כלום ואם למישהו יש בעיה שיממן צינור מים פרטי מכיסו. אני לא חסיד של בעלות המדינה, בכלל לא, אבל יש דברים שצריכים להיות שייכים לציבור ולשירות הציבור, מים, חופים, חינוך ונמלים למשל צריכים להרוויח מספיק כדי לשרת את הציבור ולשלם משכורת מכובדת לעובדיהם תוך שמירה על מחירים שוים לכל נפש ואני לא חושב שבעלי הון פרטיים צריכים להרוויח מהם על חשבונינו. אז ביבי מעביר את רכוש המדינה, שזה רכוש הציבור לפחות בתיאוריה לבעלי הון כדי שיעשו ממנו רווח, בעלי ההון רוצים למקסם את רווחיהם ולכן הם מורידים את משכורות עובדיהם ומתאמים מחירים. זה על קצה המזלג, באופן כללי נראה לי שאין לך תשובות אמיתיות ולכן חזרת לדיבורים המוכרים על סטלין והבולשביזם.