לעוד אתאיסט1

I S A A K

New member
לעוד אתאיסט1

המדען שלנו הרמב''ם בתחילת ספרו : ספר המדע הוא אומר יסוד היסודות ועמוד החוכמות לידע שיש שם מצוי ראשון , ממציא לכל הנמציאים.זאת אומרת זה היסוד, בלי זה אי אפשר בנות שום דבר. יסוד היסודות ועמוד החוכמות לידע, לא להאמין - לידע שיש שם מצוי ראשון ממציא לכל הנמצאים. בלי זה אי אפשר להסביר שום דבר שנמצא בעולם. ואי אפשר להפריך את זה

מה הקשר לאיך נברא העולם עכשיו ?

זהו ? נגמרו לך כל הטיעונים אז אתה פונה למקום היחידי שהמדע לא יודע בוודאות איך הוא קרה ? אולי לא היחידי, אבל הטיעון שלך הוא מתוך בורות, מתוך חוסר ידיעה, לפי מה שאתה אומר, אם אנחנו לא יודעים איך דבר מסויים קרה, אז אלוהים גרם לו ! ואו.. כמה פשוט.... למה בעצם לחקור.. למה יש מדע ? אם היינו חושבים ככה היינו נשארים במערות... למזלנו האדם... בדרך כלל.... הוא יותר חכם מזה.

באהבה1

New member
אף אחד לא אמר ש...

שבגלל שאנחנו "לא יודעים" בגלל זה אנחנו אומרים שיש בורא לעולם!!! אנחנו טוענים שמי שיש לו קצת הגיון בראשו יודה שלא יתכן שיקום כל כך מורכב ומסודר להפליא יכול להיווצר בפוקס!!!!! זה הכל...

ברור שלא ניסו כי אין מה להפריך

אף אחד לא טוען שצעצועים יכולים להיווצר במקרה...
אוקי, ברצינות, אתה רק מניח שיש יוצר .. זאת מחשבה הגיונית עבור מי שצריך להבין משהו שהוא לא יכול להבין. ככה זה מסביר בפשטות משהו שהוא לא פשוט. איך יש מערכת שמש ? פשוט מאוד.. אלוהים עשה אותה.

באהבה1

New member
לא ולא...

אני לא מניח שיש בורא בגלל שאני לא מבין את הטבע... אני יודע שיש בורא בגלל הסדר המורכב ביותר שיש בעולם!!!! זה לא אותו דבר....

אתה צריך להבין משהו

קודם כל, אתה כן מניח שיש בורא, אתה לא יכול לדעת שיש בורא, דבר שני, זה שמשהו מסודר, או מורכב, לא אומר שמישהו תבוני סידר אותו, או אחראי לקיומו, להיווצרותו. אחרי שתבין את זה.. נמשיך לדבר על זה. עד אז, אל תחזור על הטיעון הזה.

באהבה1

New member
אני לא מניח אני *יודע*!!!!!

בוא תשמע משהו.. יש שני סוגי סדר: 1. 3 מטבעות ועליהן 2 ועליהן 1. זה סדר שאפשר להגיד שנוצר במקרה!!! (אולי נפל למישהו המטבעות והסתדרו כך). 2. יש סדר מורכב יותר כמו: 20 מטבעות ועליהן 19 ועליהן 18 וכו' עד 1. סדר כזה יכול להיות ש"נפל" למישהו והמטבעות "הסתדרו" ככה במקרה?????? ודאי שלא!!!! זה מה שניוטון התכוון!!!! אם "צעצוע" שהוא קצת מורכב לא יתכן שנוצר במקרה... אז האם יתכן שמערכת הכוכבים שלנו שהיא הרבה יותר מורכבת תיווצר במקרה?????

באהבה1

New member
זכותך לחשוב כך

השאלה היא אם אתה באמת חושב כך או מנסה להתחמק מ"אחריות"... נ.ב: זו לא טענה שלי אלא של הרב נויגרשל...

אני חושב שאתה חוזר על עצמך ולא מבין

שהטיעון ש : אם יש סדר אז יש מסדר הוא טיעון כושל ולא נכון. מניפולציה לוגית נוספת של מחב"תים. וכמו שאמרתי, אחרי שתבין את זה... דבר איתי.

באהבה1

New member
../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gifזה לא קשור למדע!!

תשמע, המדע יכול להחליט אם יש סדר ביקום או לא (והוא טוען שכן)... המדע לא יכול לקבוע אם לסדר יש מסדר!!!! זהו דבר שכלי שכל אדם מחליט לעצמו!!! האם יתכן סדר בלי מסדר??? אין למדע שום זכות לענות על זה כי זה לא שאלה מדעית!!! אלא שאלה לוגית/שכלית שכל אחד יכול לענות עליה...

masorti

New member
אכן המדע לא יכול לקבוע האם יש מסדר...

ולכן זהו דבר אמוני שכל אדם מחליט לעצמו. אילו זה היה דבר שכלי, המדע היה יכול לקבוע האם יש מסדר או לא.

באהבה1

New member
מה הקשר בין שמיטה להר סיני

מה הקשר לאמונה????? האם סדר מחייב מסדר זה שאלה אמונית??? זו שאלה לוגית טהורה!!!! האם יתכן שאדם יזרוק כוס ויצא לו מהרסיסים ציור של המונה ליזה??? התשובה לזה היא שכלית טהורה!!!!!!!!

masorti

New member
אם זו שאלה לוגית טהורה...

אזי המדע יכול לענות עליה בטיעונים לוגיים. עובדה שגם אתה מסכים שהוא לא יכול. נ.ב. בהחלט יתכן שאדם יזרוק כוס וייצא לו מהרסיסים ציור של המונה ליזה. אלא שהסיכוי לכך נמוך ביותר. מצד שני, אם תזרוק מספיק כוסות תגיע בסוף לציור שרצית. זה הרעיון שמאחורי תורת האבולוציה.

למעלה