לעדי קריף נבון

אתם ממש מקסימות שאתן מנסות לעזור לי

לא הבנתי מה נסגר בכל אופן אני לא כ"כ מבינה איך כותבים בפורום הזה אני מסתכלת דף מ'ס 1 למעלה ולא רואה תשובות ואז סתם מדפדפת ללמטה ורואה שענו לי יש לי קצת בלאגן בראש אני די מבינה במחשבים אבל פחות באינטרנט תוכלי להסביר לי איך למצוא את עצמי בפורום? יותר נכון תשובות... :) תודה על כל תשובה שרית:)

שלום מה אתן אומרות על....

1) מכונת אוורלוק תעשייתית מסוג kingtex sk619 250v אפשרות ל5 חוטים עובדת מעולה , 5 חוטים למה זה?מה רע ב3,4? והאם החברה טובה זה ב750 ש"ח יד שניה מחיפה, יש גם ב1500 מזכרון 2)מכונת אוברלוק תעשיתי 3 חוטים במצב נדיר לאחר טיפול תקופתי יצרן union -special ? 3)תעשייתית של דיאנה ב500 ש"ח. יש גם ברוזר אבל קראתי בפורום שלא כדאי לקנות את החברה הזאת

שש שבע

New member
יש לי את הראשונה, היא מומלצת מאוד...

חמישה חוטים , זה אוברלוק 3 חוטים, אפשר להשתמש רק בזה, או להשתמש גם בתך הנוסף שהוא סטרץ 2 חוטים? הפכי זוג מכנסים (לא ג'ינס) שם תראי תפר ליד האוברלוק, זה בדרך כלל סטרץ, ובמכונה של חמישה חוטים התפרים נעשים ביחד. יש עוד יתרון לתך הזה, בתפר כיווץ, הוא יוצא יותר יפה כאשר כל החוטים מושחלים.

תודה זה אומר

1) שתך ביטחון חוסך לי את התפירה במכונה. אני יכולה מלכתחילה לתפור עם 5 או שאפשר גם 3 ותך ביטחון? 2)זה אומר שב5 חוטים אני יכולה לתפור סטרייצים-סריגים בלי בעיה? 3) אתמול עבדתי על חולצת סטרייץ ליקרה עם מחט סטריץ אחד הדברים היה מכפלת. זה קצת יצא לי רוקד גם אחרי הגיהוץ , מה אפשר לעשות? האם יש מחט כפולה סטרייץ שזה "תחליף" למכונה התעשייתית שעושה את בסטריץ?

לשש שבע

קראתי שוב את ההודעה בלי הסימן שאלה .תודה במקום אחר כתבת לי שמחט כפולה יעילה למכפלת סטרייץ. שאלה אחרונה מצאתי של 5 חוטים חברת יוקי עדיף מה שיש לך או יוקי? היא אמרה לי שאם אני רוצה לעשות תך כלה אני לוקחת לטכנאי והוא מסדר לי את זה. הטכנאי הכרחי א"א לבד?

שש שבע

New member
יש לי את שתיהן

קינגטקס 5 חוטים, שאיתה עבדתי שנים בשילוב פלטת כלה שבעלי הכין לי, ואחרי 6 שנים רכשתי עוד אחת הפעם יוקי 5 חוטים, ואז כל מכונה מיועדת לענין אחד, הקינגטקס על תך כלה קבוע, והיוקי על אוברלוק רגיל. שתי המכונות מצוינות, אם כי לקינגטקס עלולה להיות בעיה של שימון, כלומר צריך לנגב אותה היטב לפני עבודה, אם לא עבדו עליה לאחרונה, לי אין את הבעיה כי עובדים על שלי צפוף וכל יום, אבל במצבים שהמכונה שבתה נגיד שבוע (כמו בחגים) היה צריך לנגב אותה. כך שאם יש לך אופציה קינגטקס או יוקי 5 חוטים, שהן זהות בתיפקוד, ויש הבדל משמעותי במחיר, את יכולה להעדיף את הקינגטקס, תוך מודעות לניגוב. אם יש את שתיהן באותצו מחיר באותו גיל פחות או יותר העדיפי את היוקי, אבל בגדול, שתיהן מצוינות.

לשש שבע

ראיתי שכתבת למישהי בהמשך שיש חלק שאפשר לחבר למכונה והיא עושה את הפעולה של מכונת אפארט(גימור סטריץ)זה נכון לגבי תפירה או אוברלוק?

שש שבע

New member
לא באוברלוק תעשיתית

אולי בחלק מהבתיות שאפשר לנטרך בהם גרייפר וסכין, אני בעד, אם יש משהו שאת צריכה הרבה מאוד לרכוש מכונה עבור זה, ואם זה למשהו קטן, מחט כפולה בביתית רגילה תספק את הצרכים. אגב מחט כפולה יכולה להתחבר ולתפור רק במכונה עם בוכייאר קדמי (מה שאין בזינגר העתיקות)

יש לי ברנינה אקטיב 130 ( היא ממוחשבת) הבנתי מ

ממכון יעל בירושלים שיש רגלית שעולה 400 ש"ח והיא דמוי אוברלוק ואמורה לחתוך את הבד היא אמרה שלה יש את זה בבית אבל זה לא כ"כ בשימוש אצלה. לכן החלטתי ללכת על אוברלוק טוב שאוכל גם לחרוש אותה ולא את המכונה אחרי הכל היא ביתית ולא תעשייתית.... איך אני מזהה אם יש לי בוכייאר קדמי? מה זה נקרא מכונה שחוקה וחרושה? היוקי זו מישה שאמרה לי בהיא רוצה לעבוד הרבה על סטרייץ אז היא עוברת למכונת אפארט. תגידי לא כדאי לי כבר לקנות אפארט ולהשתמש בה גם לאריגים ובזה "לאכול את כל העוגה"? בשורה תחתונה המחשבה שלי היא בע"ה אחרי שאמצא את מה שאני רוצה ( ובלי קשר לעבור תיאוריה לרכב) להתפנות לתפירה ולתפור קולקציה של 40 פריטים בתור בתחלה ,שתכלול הרבה סטרייץ חולצות וחצאיות גינס' ורגילות (כי זה מיועד למגזר הדתי לאומי שאוהב נוח פשוט ונוטה להשתנות בהתאם לאישה ... הריון אחרילידה וכו.... ) וכמובן גם בגדים מבדי אריג לחצאיות קומות, טלאים, חלקים וכו'... אז מה את אומרת , אחרי הכל במה כדאי לי להשקיע? מה נראה לך( בתור אחת שתופרת המון ומתוך כך גם מקצועית ) מתאים לציפיות שלי ...? שכוייך
שרית

שש שבע

New member
אם זה לעסק אז את צריכה

את כל השלוש, לתך ישר את יכולה להשתמש בביתית, אבל עם ג'ינס תהיי בבעיה. אז תעשיתית תתן לך פתרון אוברלוק לגימורים. אפארט לסריגים... אבל אם זה רק 40 פריטים ואחר כך תראי, אז עדיף להשתמש במה שיש לך, ואז להחליט אם את רוצה להשקיע בתעשיתיות...

אני לא מרגישה שאני יכולה למכור משהו בערך

ז"א לתפור בביתי ישר וזיגזג אני מאמינה שהקולקציה הראשונה נותנת את הקרדיט להמשיך לקנות ממני ואם אני אתפור רק בביתית אז גם המכירה תהיה בהתאם .
מה דעתך ?

שש שבע

New member
כן, אבל זה בחיבור חלקים

לא אם את רוצה לתפור מעל, לזה צריך את התך ישר. 2. מה זה מחט סטרץ? את מתכוונת לזהב? זה כדי שיתפור ולא יהיו חוריםן, יש בתכונה תפר סטרץ, או שתעשי "תך שיכור" שזה זיג זג עדין כמעט ישר... 3. שום דבר לא מחליף מכונה תעשיתית לתעשיה, לבית, ביתית אחת חמודה יכולה להחליף הכל

קניתי בירושלים במכון יעל מחט שנקראת מחט סטרץ

היא לא עם ראש זהב. היא אמורה להיות ? ואם הבנתי נכון אמור להיות לי מצב במכונה שאני מעבירה לתפר שנקרא "תפר סטרייץ"? לא הבנתי מה זה תפר שיכור אם יש לי בתיכנות( ממוחשב) עד מס' 5 עבור אורך ורוחב התפר מה אני אמורה לעשות אם אני נמצאת במצב זיגזיז?

למעלה