לסלוח לשכוח

lala897

New member
"לשכב בבטלה מתחת לעצים"?

למה אתה חושב שזה מה שעשה אדם הראשון בגן עדן?

masorti

New member
אתה פשוט ליצן...

מה אתה היית עושה אילו היו משאירים אותך עם בחורה עירומה בגן פורח, כשרק אתם שם ויש לך את כל הזמן שבעולם?

vizini

New member
בדיוק את מה שגוססי אמר:

שוכב בבטלה מתחת לעצים...

lala897

New member
תראה-

זה הבנה שגויה. כשאדם הראשון היה בגן עדן לפני שחטא לא היה את כל הגשמיות. אני לא יודעת מה בדיוק הוא עשה, אני יברר את זה אבל הכל היה רוחני.

lala897

New member
בדקתי.

אדם הראשון למד תורה, עבד את ה', התענג גל ה', הקריב קרבנות. הרמח"ל אומר שלפני שאדה"ר טעם העץ הדעת טוב ורע הכוחות של הטוב והרע היו שקולים בעולם וממילא היה קל לבחור בטוב. כאשר הוא טעם מהעץ הכח הרע גבר על הטוב. וממילא הוריד את כל העולם לנקודת מוצא נמוכה יותר.

vizini

New member
באמת? ואיך בדיוק הוא למד תורה?

ואיך בדיוק הוא הקריב קרבנות? ולמה אתם אף פעם לא מפעילים את ההגיון?

Vdrums

New member
התענג על ה'...

לא נשמע טוב
. הקריב קורבנות? זה מה שה' רצה? שהוא ירצח חיות תמימות בגן עדן? (ולא לצרכי מאכל?)

sarav55

New member
צדיק

הסבירו לך שהכל שם היה רוחני זה לא מה שאנחנו מכירים בעולם הזה הגשמי

sarav55

New member
כתוב והתענג על ה'

אין עונג גדול יותר משבת קודש שאז ישנה לכל אדם נשמה יתירה להתענג על ה' לקבל את השפע האלוקי ואת האור האלוקי ישתבח שמו לעד ולנצח נצחים

lala897

New member
לא נשמע לך טוב? זה בעיה שלך.

זה מה שה' רצה. וזה היעוד של החיות האלה.

lala897

New member
מה זאת אומרת איך?

לפני שהתורה ניתנה היא היתה מושגת ע"י הדורות שלפני קבלת התורה בדרכים אחרות. ולמה הוא לא יכל להקריב קרבנות?

vizini

New member
מפני שאם הוא היה לומד תורה

ומסתכל בבראשית פרק ב, מה הוא היה רואה שם? ואיך בדיוק הוא הקריב את הקרבנות? איך הוא תפס את החיות? איך הוא שחט אותם?

lala897

New member
התורה זה הבנה של דרכי ה', של

הבריאה. אדם הראשון השיג השגות ברדכי ה'. הצורה שבה בחר ה' להביא לנו את התורה בהר סיני היא צורה שונה של התורה ממה שלמד אדם הראשון.

masorti

New member
ללה.. גם אני בדקתי.

ולשם כך ניגשתי ישירות לתנ"ך ועיינתי בספר בראשית פרק ב'. בפסוק ט"ו כתוב בדיוק מה היה אדם הראשון אמור לעשות בגן העדן... "ויקח.. את האדם; ויניחהו בגן עדן, לעובדה ולשומרה". תרגום: אדם הראשון קיבל ג'וב של גנן ושומר של גן העדן. לא רוחני ולא משהו דומה לכך.

lala897

New member
נכון

"לעובדה ולשמרה" עבודה רוחנית. אני קראתי את התרגום של האור החיים שיותר מקובל עלי מהתרגום שלך.

lala897

New member
אה. ותסתכל שם באור החיים, הוא מסביר

שם:"משמעות הכתוב יגיד כי הגן צריך לה עובד ושומר, והאמת יכחיש זה. כי למה יהיה צריך לשומרה? אם מהגנבים- זה הבאי היא. ומה עבודה שהיתה צירכה הגן? ואם צריכה עובד- אם כן , זה לה חמשת אלפים וחמש מאות שנה, מי עבדה. ואז הוא מסביר איך הוא הגיע למסקנה שזה בודה רוחנית, אולי תקרא אתה שם כי זה ארוך.ובסוף הוא מביא את לשון חז"ל(זוהר בראשית כ"ז) לעובדה- אלה מצוות עשה, ולשומרה- אלו מצוות לא תעשה. ולאור גדולת האור החיים בתורה, הלימוד המעמיק שלו בכל תחומי התורה גם בע"פ וגם בכתב וגם בתורת הקבלה. אני נוטה לקבל את דבריו.

masorti

New member
מפאת כבודו של האור חיים...

לא אתווכח עם טיעוניו. אשרייך וטוב לך שהשתכנעת מהסברים אלה. אבל פטור בלא כלום אי אפשר... למיטב זכרוני אדם הראשון לא נחשב ליהודי, ואי לכך היה חייב לכל היותר בשבע מצוות בני נוח (והיות והוא חי לפני נוח, אפילו לא ברור שהיה חייב במצוות אלה). אז איך בדיוק מתקשרות מצוות עשה ולא תעשה לתקופתו?

lala897

New member
טוב שאתה לפחות מכיר בכבודו.

חבל שאתה גם לא מכיר בגדולה שלו בתורה ובהבנה שלו שבטוח גדולים הרבה יותר משלך ומשל כל האנשים פה בפורום גם יחד. אני לא יודעת מה התשובה לשאלה שלך. אני ינסה לעיין ולבדוק כמה שאני יכולה. אבל אתה גם יכול לחפש תשובה לשאלתך.

למעלה