לנשום עמוק!

lol65

New member
לנשום עמוק!

שנה א' היקרים,
אתם עומדים בפני פרק חדש בחייכם. לחלקם זו הפעם הראשונה בה תלמדו לימודים אקדמאים, אך גם לאלו שכבר למדו פעם, אנשים חדשים, מקצוע חדש ודרישות חדשות זה עניין די מלחיץ ומרגש בו זמנית.
לנוכח ההודעות האחרונות של סטודנטים לעתיד לחוצים ומבולבלים, אני מרגישה צורך לכתוב את הודעת "ההרגעה" הזו (כמובן שהיא פונה לכלל הסטודנטים החדשים ולא רק לאלו של בר אילן). אני לחלוטין מבינה אותכם! הכל חדש, מערכת ממוחשבת לא ממש ברורה, מלא מידע והכל נראה מאוד חשוב. אני זוכרת את עצמי לפני שנה א' יושבת ושוברת את הראש בהתלבטות בין שני קורסי בחירה כאילו כל התואר שלי תלוי בזה.
אז לא. כל התואר לא תלוי בזה ולא בשום קורס ספציפי אחד אחר. שום החלטה היא לא סוף העולם, שום דבר לא באמת קריטי וכל קורס שתיקחו יהיה בסדר גמור.
ברור שחשוב לקבל קצת מידע, לשאול על מרצים, לקרוא את תכני הקורסים, אבל בלי לחץ ובלי להתעכב על זה יותר מידי.
נשאר לכם בערך חודש וחצי של חיים פחות או יותר חופשיים. תהנו מהם ואל תוסיפו לעצמכם לחץ. בסוף הכל בסדר, ותוך חודש מתרגלים להכל ושוכחים שבכלל הייתם מבולבלים

אגב, להרבה סטודנטים יש נטייה להתעלם באלגנטיות מהשנתון. אבל האמת היא שבשנתון הזה יש הרבה מידע חשוב ותשובות להרבה מהשאלות שעולות לסטודנטים. אומנם לא המלצות על מרצים, אבל דברים נדרשים בכל זאת, לכן אני ממליצה לרפרף בו.
בנימה אופטימית זו, אברך אתכם על הצטרפותכם לפורום. תבואו, תשאלו, תענו ותשארו

המון בהצלחה ושהתואר יעבור לכם במהירות ובכיף!

RVK1988

New member
תודה!

אני מרגישה הטריגר להודעה הזו...

אז... מה זה השנתון הזה שהזכרת? זה משהו שאני אמורה לקבל מהאוניברסיטה?

lol65

New member

לא רק את. ככה זה בתחילת שנת הלימודים הראשונה- המון לחץ, אבל חבל לבזבז עליו את הזמן.
השנתון זה ספר של הפקולטה עם כל המידע המנהלי שאת צריכה שאת אמורה לקבל בדואר. יש אותו גם בגרסא האינטרנטית באתר הפקולטה.

RVK1988

New member
תדעי לך שזה לא רק עניין של לחץ.

זה קצת גם התרגשות. אז תני לנו... ;)

[לי אמרו עכשיו באחת מקבוצות הפייסבוק אליהן הפנית אותי, שהמערכת בכלל מובנית ואין כמעט שום דבר שנתון לשיקול דעתי. במובן מסויים זה מוריד מהלחץ.]

lol65

New member
שימי לב

שכתבתי "זה עניין די מלחיץ ומרגש בו זמנית". בהחלט לא קיפחתי את ההתרגשות
מקווה שהיא יותר דומיננטית מהלחץ. התכוונתי בעיקר להרגיע לעניין של בחירת הקורסים.
בשנה א' המערכת בבר אילן באמת מובנת ברובה, אבל עדיין אתם צריכים להחליט בין שני קורסים ולבחור עוד אחד מתוך רשימה של 4, נראה לי (בזמני זה לא היה).

RVK1988

New member
צודקת

אז באותו הנושא: את יודעת איך אני מגלה לאיזו קבוצה אני משתייכת? הם אמרו שם בפייסבוק שיש קבוצה 01 וקבוצה 02, ושהמחלקה משבצת אותי וכל קורסי החובה שלי משתבצים אוטומטית לפי זה.
אז איך ומתי אני מגלה האם אני בקבוצה 01 או בקבוצה 02?

lol65

New member
בפריאל

כשאת מתאמנת שם על בניית מערכת, קודם כל את צריכה כאילו לבחור את המערכת המובנת שלך, אבל אין שם באמת בחירה אלא רק אופציה אחת- הקבוצה שלך.

RVK1988

New member
טוב, קודם שיתנו לי להתאמן...

אמור להיות שבוע של אימונים לכל הסטודיו או משהו כזה? בינתיים הבנתי שעוד אין אפשרות להתאמן.

lol65

New member
זמן האימון

נפתח לכולם ביחד לזמן מסוים (לא זוכרת לכמה). בשנה א' אין לך יותר מידי מה להתאמן כי אין לך יותר מידי מה לבחור. תחליטי אם את רוצה כלכלה או תולדות ותסדרי לך בראש סדר עדיפויות לקורסים האחרים שאת צריכה לבחור ביניהם כי יכול להיות שעד שיפתח לך חלון הזמן האמיתי לא יהיה מקום בקורס שהכי רצית.

RVK1988

New member
מסתבר שתקופת האימון כבר נגמרה.

והמזכירה לא ענתה לי למייל ולא ענתה לטלפון כשחייגתי. אז בעצם אין לי דרך לגלות בינתיים מה הקבוצה אליה אני משתייכת (מה שמכתיב לי את השיבוץ של רוב/כל קורסי החובה, ממה שהבנתי). אנסה להמשיך לנג'ס ביום ראשון, אבל אני חוששת שאני הולכת לגלות את הקבוצה שלי רק בחלון הזמן שלי. וזה כבר מאוחר מדי. לא רוצה במהלך חלון הזמן להתחיל לחטט בשאר הקורסים ולראות מה נכנס איפה. איזה מעצבן זה!!

כשאת כותבת לגבי קורסים שאפשר לבחור ביניהם (חוץ מהנושא של כלכלה או תולדות) אני לא מצליחה להבין. יש לי קורסי חובה שאני יכולה לבחור ביניהם, או לא? זה מוכתב ע"י הקבוצה אליה אני משתייכת (01 או 02), או שגם כשאי יודעת באיזו קבוצה אני יש כמה אפשרויות שונות?

lol65

New member
אז ככה

קודם כל, ואת זה אני אומרת לך בלב שלם, להבדיל ממה ששמעתי מפקולטות אחרות, המזכירות בפקולטה של בר אילן באמת מקסימות! אם היא לא ענתה לך למייל היום, אז היא תענה מחר. אל תדאגי. הן נמצאות במשרד רק עד 14:30-15:00, אז אין טעם להתקשר יותר מאוחר.
דבר שני, בתאכלס, הקבוצות האלה של 01 ו-02 מחולקות לפי שמות משפחה. אני לא יודעת בדיוק באיזו אות זה נחתך, אבל אם את בערך אחרי מ', אז כנראה שאת ב-02.
קורסי חובה את לא בוחרת. יש מסלול מובנה של 01 ומסלול מובנה של 02, והפקולטה משבצת אותך. מעבר לזה, יש קבוצה של קורסי בחירה שנקראת "משפט ו...". זה משהו חדש מהשנה. בקבוצה הזו יש נראה לי 4 קורסים, ומהם את בוחרת קורס אחד בשנה א'. בשנתון שהזכרתי קודם כתוב "תוכנית לימודים" ושם מוסבר לך בדיוק כמה ש"ס את צריכה לקחת כל שנה. באותו שנתון נמצאת גם רשימת קורסים: חובה, בחירה "משפט ו...", בחירה רגיל (החל משנה ב') וכו'.
תוודאי שמסרת לפקולטה מייל נכון ומעודכן, כי למשל את ההודעה על תקופת התרגול היית אמורה לקבל במייל.

RVK1988

New member
תודה!

מסרתי מייל מעודכן. הבעיה היא שהגשתי את הטפסים אחרי תקופת התרגול... (או לפחות התקבלתי אחריה. לא יודעת בדיוק מתי היא היתה.)
החלטתי על הלימודים האלה לפני איזה 3 שבועות, בשיחה מקרית עם חברה. לפני כן המחשבה על לימודי משפטים אפילו לא התרוצצה לי בראש. :)

תודה רבה על ההתייחסות, השנה הקרובה בהחלט מעוררת חששות

אשמח להתייחסות בנוגע לכמה נושאים:
1. מבחינת ציוד לימודי, מה מומלץ לרכוש לפני שנת הלימודים?
אני זקוק למחשב נייד (יש המלצות בנושא?), אבל השאלה האם מומלץ לקנות דברים נוספים, כמו מרקרים לדוגמה.

2. סיכום הרצאות - טיפים בנושא?
בשום שלב בדרכו של תלמיד ישראלי מצוי לא מובהר לו כיצד עליו לסכם הרצאות בע"פ, ומשום מה יש לי תחושה שלא אהיה מבריק בנושא.

3. במידה ואני מעוניין לשלב את התואר עם תואר נוסף (דו-חוגי), האם מומלץ לעשות זאת בשנה א' או לדחות את השילוב לשנה ב'?

4. לסטודנטים בעברית - יש המלצות למשפט המשווה (למרות שמשום מה הקורסים לא מופיעים בשנתון)?

5. לסטודנטים בעברית - יש המלצות נוספות כדי לרכך במקצת את השוֹק הראשוני?

6. לכולם - יש שיטה מוכחת להתמודד עם פרצופי הרחמים של הסובבים אותך כאשר הם שומעים על תחום הלימודים אותו בחרת (אני נשבע שניתן לראות על המצח של כולם את המילה "הצפה")?

תודה לכולם ושתיהיה שנה נהדרת!

lol65

New member
1. לגבי הציוד

לי אישית לא היה צורך בכלום. קניתי מחשב נייד וזהו (קטן של אסוס שמחזיק מעמד הרבה יותר זמן מהצפוי, בלי עין הרע). האנשים הנורמלים קנו גם מרקרים ואשכרה מסמנים ומשתמשים בהם במבחנים. אולי יהיה לך נוח יותר לסכם בדפדפת, אז תקנה ותנסה. ברור שצריך הרבה עטים למבחנים. אסור טיפקס. אין משהו יוצא דופן.
&nbsp
2. פה זה כבר עניין של יכולת אישית ומהירות דיבור המרצה. אני ממש לא מאלה שהיה להם קל לסכם מרצים במחשב. בשנה א' עוד התאמצתי והיו לי גם מרצים שדיברו בקצב סביר, אז היו לי מחברות משלי, אח"כ התייאשתי. סיכמתי פה ושם אבל לרוב קיבלתי מחברות מחברים לכיתה. אז אל תדאג. גם אם לא תצליח לסכם, תמיד תצליח להשיג מחברות. אם לא מהשנה, אז משנה קודמת. לא הרבה משתנה.
&nbsp
3. ההמלצה שלי ושל הרוב היא להתחיל את השילוב בשנה ב' אחרי שתראה איך אתה מסתדר עם החומר והעומס.
&nbsp
לגבי פרצופי הרחמים, דווקא לא יצא לי להתקל בהם. אני יותר נתקלת בפרצופי התפעלות. אחרי ההתפעלות באה השאלה "אבל עם כל ההצפה, יש בזה עבודה בכלל?"
התשובה שלי תמיד זהה: כמו בכל תחום, גם במשפטים וגם עם הצפה, מי שטוב- מוצא עבודה. אין לי מושג אם זה נכון, אבל אני חייבת לעודד את עצמי

natilousky

New member
תשובות

1. מעבר למחשב נייד, לדעתי, אל תקנה כלום. יש לך אקדמון מטר מהפקולטה, איך שאתה יורד במדרגות.
&nbsp
2. אני גם לא מבריק בסיכום הרצאות, מה גם שהחומר חוזר על עצמו, למזלך, יהיו מלא אנשים שכן יסכמו, וגם מחברות משנים קודמות בהחלט סבבה לפחות לשנה א'
&nbsp
3. אני שילבתי עוד משנה א' מוסמך במנהל עסקים, לפי דעתי זה עדיף גם בשנה ב' יש עומס, אבל כל אחד ודעתו הוא.
&nbsp
4. שים לב שמשנה הבאה המערכת משתנה ויהיו המון שינויים, ממה שהבנתי, מי שמשלב, לא צריך משפט משווה. אבל אם אתה מחפש המלצה, משפט אמריקאי ללא כל ספק הוא קורס במתנה.
&nbsp
5. המלצות- תילך לשבוע אוריינטציה זה יעזור לך במקצת, והכי חשוב לקחת את הכל בסבבה.
&nbsp
6. כשאני אמרתי להם שאני לומד בעברית אז זה הוריד את פרצוף הרחמים, משום מה, כשאמרתי להם לאחר מכן שאני משלב עם תואר שני אז הם התמלאו הערצה, אפילו שזה תואר שני מגוחך ולא מתקרב אפילו לרמתו של התואר במשפטים בעברית.
&nbsp
ולסיכום, קח נשימה ארוכה, מדובר בתואר קשה ועמוס.

RVK1988

New member
תהיה גאה ובטוח בעצמך,

ואז תראה שכל המשפטים המרחמים פשוט מתנגשים בקיר הבטחון העצמי שלך ונורים ממנו והלאה. :)

בהצלחה!

למעלה