למרות

למרות

שאני בכלל פעילה במפלגה אחרת, ולא נוהגת לחדור לפורומים של מפלגות יריבות, סיקרנה אותי תשובתכם. (ואני אבהיר את מהותי המסויימת בשיטת האלימנציה על מנת שתשובתכם,לכשתבוא,תהיה קצרה ולעניין) בהנחה שדעותיי המדיניות לא מגובשות וגם נושאי כלכלה וחברה הם לא בדיוק My cop of tea(הדיסלקציה שלי מתנצלת מראש על כל טעות כתיב שייתכן והייתה) אבל קרה המקרה, ואני משתייכת לקהילה ההומו-לסבית. בנוסף לכל זאת,אני מאמינה שאדם צריך לבדוק היכן כל המפלגות אמרו שיעשו ואכן עשו,לטובת הסקטורים שהוא משתייך אליהם,ואז להצביע למפלגה שבהשוואה להבטחותיה קיימה את המירב עבורו.לווא דווקא מתוך הצעה אינטרסנטית,אלא מתוך הצבעת אמון במפלגה שאכן מקיימת ומבטיחה,יהיה הנושא אשר יהיה. בלי דיונים על הומוסקסואליות(את זה רצוי שתעשו בלי קשר...) בלי הפרחת ה"מדינה לפני האזרח","קודם המצב הביטחוני ואז השאר",ו"אנשים מתפוצצים ולך אכפת מאם לסביות יוכלו לאמץ ילד?!"(לעיונכם,הצהרתי שראוי וחשוב בעיני שאדם יציביע לפי דאגת מפלגה מסויימת לשמירה על האינטרסים שלו) רק תשובה פשוטה וישירה. מה עמדת הליכוד בנושא הקהילה ההומו-לסבית(בי סקסואלית וטרנסג´נדרית) מה הליכוד מבטיח במצעו עבור הקהילה הזו ומה הליכוד אכן קיים בפועל

יאמר לזכותי בנוסף

שכרגע חיפשתי במצע הליכוד התייחסות לנושא,ו(אני חייבת להודות,לא בהפתעה גדולה)לא מצאתי. לפני שאמשיך בטיעוניי,אני אחכה לראות האם אתם יכולים לחדש לי.

Zack DA

New member
קודם כל כפי שאמרת

אין התייחסות במצע הליכוד (עד כמה שידוע לי). אף על פי שאני אדם שמרן ואת יכולה לתאר לעצמך מה דעתי על העניין, תהיי בטוחה שראש הממשלה שרון הוא הפתוח ביותר שאת יכולה למצוא בנושאים האלה וביחס לקהילה ההומו-לסבית. צחי

אז

אין התייחסות במצע, לפיכך,אין התחייבות לשינוי המצב הקיים ודאגה לצרכי הסקטור הזה לפיכך,אין עשייה. המסקנה המתבקשת ביותר היא,שלאדם ששיך לקהילה אין שום סיבה להצביע לליכוד לפיכך...

Zack DA

New member
לאיזו "עשייה" את מצפה ?

אין אפליה של הומואים ולסביות בחוק הישראלי. מה את רוצה ? שניתן להם קצבה מיוחדת ?

נו באמת...

(למרות שכבר הבהרת את עמדותייך בזה שהצהרת על עצמך כ"שמרן"ולכן לא ציפיתי שתדע באמת יותר מדי על הנושא,או שתרצה לדעת,אבל...) ההגדרה שלך לאפליה כרגע מסקרנת אותי מכל דבר אחר... אבל במיוחד עבורך,מטעמי שירות לציבור,הרי מבחר קצרצר של דוגמאות לאפליה.לא בחרתי על פי סדר חשיבות או עד כמה כל אחד מהנושאים הזה חשוב בעיני,אלא סתם דוגמאות אקראיות שקפצו לראשי... בגדול,בני זוג מאותו המין לא מוכרים כבני זוג חוקיים,כפי שאתה בוודאי יודע. זה מתבטא בעובדה שהם לא יכולים להתחתן, מכיוון שהחוק בישראל (תקנו אותי אם אני טועה)לא מאפשר לבני זוג שלא התחתנו לאמץ ילד או לעבור הפריית מבחנה,מלבד במקרים באמת יוצאי דופן,זוגות חד מיניים לא יכולים להרחיב את התא המשפחתי. השפעה נוספת של העובדה שנישואים חד מיניים לא מוכרים בישראל,על הזכויות,או חוסר הזכויות הסוציאליות של חברי הקהילה,היא העובדה שבני הזוג לא יכולים הלירשם בביטוח הלאומי כבני זוג לכל דבר ולכן אינם יכולים,למשל,להוריש זהזו לזה/זו במקרה של מוות פתאומי,מכיוון שבן/בת הזוג לא נחשב/ת לקרוב המשפחה מהדרגה הקרובה ביותר,כפי שקיים הדבר בקרב בני זוג הטרוסקסואלים. אין נישואין אין ילדים אין זכות לירושה ממממממממ.........כן.כל החוקים הללו בהחלט נשמעים לי מפלים. וסתם נקודה קלילה למחשבה חבוב. זה שאתה חושב שהאפליה הזאת היא לגיטימית ואף ראויה(שלא לומר רצויה),לא גורע מהעובדה שמכל הקריטריונים,היא עדיין אפליה.

Zack DA

New member
טוב, יש כאן עניין נוסף והוא

שאנו חיים במדינה יהודית, ולכן אתם לא באמת מצפים שחתונה בין שני בני אותו מין תאושר בחוק. לגבי ענייני ירושה וכדומה - אפשר לעקוף את החוק ע"י כתיבת צוואה מפורשת. אגב - עצם היותי שמרן לא אומר שאיני מכבד אתכם ורוצה אתכם במדינה שלי. צחי

בכוונה ציינתי

שעניין הירושה בא לידי ביטוי כאשר מדובר במוות פתאומי ולא קיימת צוואה מפורשת. פה בא לידי ביטוי עניין נוסף,שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית, ולכן טיבעי שאני מצפה שחתונה בין שני בני אותו מין תאושר בחוק... בתור מפלגה שמצהירה על עצמה כיוצאת כנגד כל סוג של אפליה,אתם בהחלט משתתקים כאשר עולה נושא האפליה כנגד 10% מאוכלוסיית ישראל...

Mnementh

New member
צודקת

זה לא בסדר שאין התייחסות לזה במצע אבל את צריכה להבין שהליכוד הוא מפלגה שמאגדת בתוכה ציבור מאוד גדול והיא לא יכולה להכניס את זה למצע. יש הבדל בין תיאוריה ומעשה אבל... בד´כ אין קשר בין מצע למעשים. אז את יכולה להאמין לשקרים במצעים של מפלגות מסוימות שאומרים שהם ידאגו לסקטור ההומו-לסבי אבל תכלס הם לא ייעשו שום דבר, ואת יכולה להצביע לדרך שאת מאמינה בכל הנושאים, ולדעת לדוגמא שאריק שרון אדם מאוד אמין וכו´, ואז גם לקוות שאנשים מוסריים ואמינים מסוימים במפלגה שבחרת גם יצביעו עבורך וישפיעו עבורך לכיוון הרצוי שלך. רק אל תפלי על הבטחות שווא כי יש הבדל בין דיבורים ומעשים. אני הייתי מצביע לך להצביע לפי נטיות ליבך - אם את ימנית, תצביעי לאיחוד הלאומי, אם את מרכז או מרכז שמאלה תצביעי לליכוד או לשינוי, אבל אל תצביעי למפלגה בעייניי ההומו-לסביות לפי המצע.

eviv

New member
אני לא מסכים

בן אדם צריך לבחור את המפלגה שהכי עוזרת לו היסוד של הדימוקרטיה אומרת שאדם צריך לבחור לו נציג ונציג שלו זה אדם שיפעל למענו בבחירות אני עדיין לא הבנתילמה לליכוד אין דעה בקשר להומוסקסואלים מה אתם נגד אנשים שהנטיות המיניות שלהם לא כמו שלכם אין להם זכויות אתם יודעים שהיתה תק´ שאסור היה להיות הומו או לסבית? אני יתן את הדוגמה של מרצ שהיא פעילה בנושא זה גם עכשיו פתחנו סניפי גיאות במרצ יש סניף בתל אביב במצע של מרצ מוזכרת הקהילה ואפילו מרצ היא היתה הכי פעילה בנושא מכל הסיעות בכנסת אני חושב שבכל מקום שאכפת חופש בחירה צריך לפעול למען הקהילה כי היא באמת מופלת לרעה והיא לא מזיקה לאף אדם

Mnementh

New member
קשקוש

מרצ לא בעד הומוסקסואלים. כל הדברים האלה מסביב כאילו מרצ פעילה באיזשהו נושא חוץ מנסיגות והסכמי אוסלו למינהם הוא כיסוי לעבוד על אנשים. אל תיפלי על תעמולה שקרירת כזו.

Zack DA

New member
מה הקשר לדמוקרטיה ?

גם ארה"ב היא דמוקרטיה ואין בה חוק המתיר נישואים של שני בני אותו המין. אני לא מעודכן ?

eviv

New member
אף מדינה לא מושלמת

אבל אחד הבסיסים בדימוקרטיה זה לדאוג למיעוט שהוא דוקא די גדול 10% למה ציבור שלם צריך להיות מופלה האם לא מגיע לו חופש להיות נשוי אז לא לפי הדת אבל משהו אצות הברית היא לא דוג´ טובה לכל דבר יש דברים שהיא טובה בהם ויש דברים שהם לא

Zack DA

New member
בסדר

הנקודה הייתה שאין קשר ישיר לדמוקרטיה. נישואים זה מוסד שמקורו בדת. צריך לזכור זאת.

eviv

New member
לא נכון

לכן צריך לעשות נישואים אזרחיים שכל אחד ואחת תוכל להינשא

פריפטס

New member
זה לא תירוץ

זו לא רק מדינה יהודית אלא יהודית דמוקרטית. כאשר מקימי המדינה התכוונו ל"מדינה יהודית" הם לא התכוונו למדינה שמשטרה פועל לפי עקרונות היהדות אלא שזו תהיה מדינת מקלט ליהודים שיהוו בה רוב. לאמר שמדינה יהודית זו מדינה שמשטרה פועל לפי עקרונות היהדות זו פשוט טעות.

Zack DA

New member
הכוונה הייתה גם שלמדינה תהיה

זהות יהודית ואופי יהודי. איך נשמור על זה ?

מאוד פשוט:

על ידי זה שלא נספח אלו שטחים נרחבים שבתוכם חיים מליוני פלשתינאים. מה אתה אומר? מהי זהות יהודית ואופי יהודי? האם הכוונה שהיא שכשאני רוצה לבקר חבר שלי שגר 30 ק"מ ממני ביום שישי בערב, אני צריך לנסוע ברכב פרטי כי אין תחבורה לאחר כניסת השבת? האם הכוונה היא שאסור לי להתחתן בארץ ללא רב או אם אישה לא יהודיה - מה שכמובן רק ישניא עלי עוד יותר את הדת?

למעלה