למסירה ללא תמורה

• פותח הנושא mish
  • פורסם בתאריך

omer 15

New member
למרות שאני לא נמצא כאן הרבה

גם אני אשמח לקבל משהו

evilihi

New member
אתה אוסף סין??

חשבתי שהחלטת להתמקד בחלל.. סתם סקרנות, לא תוקפת בשום דרך..לא זכרתי שאתה אוסף סין...

תמיר1991

New member
לא אוסף,

אבל כלל לא הייתי מתנגד. אני גם בספק אם גלעד וחברתך בת ה- 15 אוספים סין. אבל כמובן שעלי כולם מתנפלים... תמיר.

doroni10

New member
אין אספני סין כאן אבל...

הועלתה הצעה נדיבה מאד. מדוע להתנפל? העלתם טיעונים למה ואיך וכו- עכשיו תנו למציע הנדיב להחליט למי לשלוח. אגב, מנסיון, האלבומים השנתיים של שרות הדאר הסיני יפים מאד. רק לאחרונה התחילו להוסיף הערות באנגלית בנוסף לסינית. בנוסף, כל אלבום שכזה כולל עוד גליונית מתנה ללא ערך נקוב. למעשה, עד שנת 1996 רוב הכיתוב וההסברים היו בסינית, ורק כותרות היו באנגלית. בשנת 1996 התחילו להוסיף הסברים מועטים מאד באנגלית, כמו גם באותה שנה נוסף דף מיוחד עם העתקי חותמות אירוע שהונפקו בסין באותה השנה. באותה שנה (1996) החליטו שאותה גליונית מתנה- תוספת שניתנה עד אז עם האלבום השנתי, תוכל לשמש להצבעה עבור "הבול הסיני היפה לשנתון"- ניתן כמובן לשמור את הגליונית, אך אלו שהשתמשו בה לשם הצבעה (ניתן להשתמש בגליונית להצבעה בשגרירות הסינית לדוגמא), יכלו לזכות בפרסים מלהיבים- כגון מנויים שנתיים על בולי סין וכו. שניים מהשנתונים היפים של סין היו 1993 - שם ניתן היה למצא בולים רבים עם מאו צה טונג שכן היתה זו שנת המאה להולדתו. ושנת 1996 (לטעמי) שהיתה משופעת בבולי נופי סין. דורון,

yblumann

New member
איסוף בולים בסין

חבל שאין מישהו בפורום שאוסף את בולי סין. הבולים שלהם בדרך כלל מעוצבים ומודפסים בצןרה טובה מאד ואתם יכולים ללמוד הרבה מאוד על עולם שונה דרך הבולים. לפחות לסין יש כבוד וגאוה במורשת התרבותית העשירה שלהם והבולים משקפים את זה - ללא צורך להוציא סדרות ארוכות לאספני נושא.... בסין יש הרבה אספני בולים. בולים חדשים מוצאים בערכים נקובים די נמוכים וכמעט אי אפשר למצוא אותם בערך נקוב. אם בסדרה יש 4 בולים של 80 fen אז אי אפשר לרכוש סדרה אחת בדאר אלא רק צמדות ,מעטפות ,גליונות, ועוד כמה טריקים כאלו שמיועדים להוציא כסף מאספנים. האלבום השנתי, שהוא די יפה ,נופל בקטגוריה זו. אם תסתכלו באתרי שרותים בולאיים תראו שהפער בין הערך הנקוב של בולים ואלבום שנתי הוא בדרך כלל פרמיום של עד 10% על מחיר אלבום. בסין זה כמעט פי 2 . בנוסף לכך הוא לא מכיל את בולי מן המניין. בהונג קונג השכנה ניתן לרכוש את בולי סין כבודדים ואלבום שנתי עולה פחות מאשר בסין. מי אמר שסין היא קומוניסטית??? Yoram

בּני

New member
בולים סיניים.

סתם מעניין, במדינה של מליארד ומאתיים מליון תושבים (פעם אחרונה שספרתי...) כמה בולים יוצאים בשנה? ובאיזה כמויות כל בול מונפק?

תמיר1991

New member
בני:

קראתי פעם (לא זוכר איפה) שהבולים שם יוצאים בכמויות אדירות, ואחד מהבולים מן המניין בעריך למכתב רגיל הודפס ב4 מיליארד (
) עותקים!!! כן, 4,000,000,000! תמיר.

® רן

New member
אפשר לעשות הגרלה

בין כל המעוניינים (ולא, אני לא אחד מהם).

mish

New member
אני חייב לומר

שהצבתם לי בעיה למי לתת את האלבום. בשום פנים ואופן לא מחלק אותו לחלקים !! ניתן לזה עוד יום או יומיים, ואגב אני באמת מעדיף לתת למי שאוסף בולים סיניים ואין לו את האלבום הזה. האלבום אכן גם עם הסברים באנגלית , והבולים שם פשוט מדהימים. אז תחליטו בינכם, ואם לא תגיעו להסכמה , אני אחליט. ביי לכולכם

תמיר1991

New member
נמרוד -

קח בחשבון את הפונקציה של יום הכיפורים. דעתי היא שזה לא מגיע לי, כי האוסף שלי גדול מספיק גם ככה, ואני בכלל לא אוסף. לא מגיע לליהי, כי זה לא בשבילה, ואם זה בשביל חברתה, אני בספק אם זה מעניין אותה במידע העניין של גלעד, אל מלא רחמים. קחו בחשבון כמה אומנויות לחימה ויתרה מזאת, כמה אישים, יכולים להיות שם! נקודה למחשבה... תמיר.

Wing Chan

New member
בקשר לאומנויות לחימה בבולים סינים

בבולים סיניים מודרנים, והאלבום המדובר הוא אכן מודרני, אומנויות לחימה ממש על בולים סביר להניח שלא יהיו. מה כן יהיה? וושו (WuShu) ו-"שאולין" אולי. וושו- דרך לימוד של אומנויות לחימה המעודדת ע"י ממשלת סין. "בכאילו" אומנויות לחימה שנועדו לשואו ולא יותר מכך. הממשלה הסינית החליטה להפנות עורף לעומנויות הלחימה אצלה והעדפיה את בצע הכסף, לכן היא מפרסמת בכול מקום אפשרי את מופעי הוושו המרהיבים שלה (ואלה אכן מופעים מרהיבים). בקשר ל-"שאולין" (בכוונה במרכאות)- כיום, אין דבר כזה הנקרא "שאולין", או "שאולין צ'ואן". הכול לשואו. הכול וושו מגעיל. כבר ממזמן אין בזה לחימה אמיתית וזה כבר ממזמן לא שיטת לחימה. ותודה למי? לממשלה הסינית כמובן ולחלק מראשי המזרים שסמל הדולר זהר בעיניהם. אותו הדבר לגבי "וודאנג". אז אומנויות לחימה ממש זה לא, אבל זה כן יפה. סתם קצת צרם לי בעין כמישהו שמתעסק כבר כמה שנים טובות בא"ל.

Mercyful God

New member
בטח שהיום זה חא כמו פעם

אבל מה שיש היום זה נגזר ברור מהאומנויות ה"טהורות" של פעם , לכן לדעתי זה עדיין יפיפה ומתקשר בהחלט לאוסף שלי . אבל כמובן שאין על היופי של העבר .

טל ענבר

New member
אהם אהם...

מי שעוסק באומנויות לחימה מזרחיות יודע ודאי שחלק מרכזי בהן עוסק בשליטה עצמית, ריכוז, מידות טובות וכיו"ב. הסגנון שמוצג כאן, ולא לראשונה, קצת צורם ולא מתיישב עם המימד הנפשי של אומנויות הלחימה. בכל מקרה, איך אתה קובע מה יש ומה אין על בולי סין המודרנית אם אינך אספן שלהם?

תמיר1991

New member
אכן...

יותר מזה: הוא לא אוסף ולא מתעניין כלל ב"פיסות נייר", כהגדרתו מלפני חודש-חודשיים. תמיר.

Wing Chan

New member
תגובות לטל ותמיר

טל: נכון, אני לא אוסף בולים ואין לי שום אוסף בולים (אלא אם כן איזה אחד מהילדות), ומעולם לא התעניינתי בבולים סינים. אבל, מה שכן אני יודע זה את דעות הממשלה הסינית ושליטי האומה הסינית לגבי אומנויות לחימה. אתה מסכים איתי שמרבית, אם לא כול הבולים שיוצאים בתוך מדינה כלשהי, מונפקים ע"י הממשלה שלה? יפה. למה ממשלה שמתנגדת לאומנויות לחימה מסורתיות, תנפיק בולים שלהם? אם יש לה משהו שהיא מתפארת בו ("מוצרים" כמו וושו, שאולין, וודאנג) ומרוויחה ממנו כמויות יפות של כסף - למה שהיא לא תנפיק בולים שלו? ונכון, אתה צודק לגבי הפיסקה הראשונה. בהרבה אומנויות לחימה, במיוחד לסיניות (ובמיוחד לפנימיות\רכות) יש פן גדול של רוחניות בהן, ואת הדוגמאות נתת בהודעה. כתבת שהפן הזה אינו מתחבר עם הוושו, ואתה צודק לחלוטין. הוא לא מתחבר מכיוון שהוא אינו אמור להתחבר. מה אתה חושב שכשהלכת לראות את "נזירי" השאולין במופע שהיה להם פה לאחרונה, והם ביצעו מדיטציית "צ'י-גונג", אתה חושב שזה באמת היה זה? כול מה שהם עשו - שטויות במיץ עכברושים דרוסים. ותמיר - מעולם לא טענתי שבולים הם "פיסות נייר". זה נכון מבחינה טכנית, אבל מעולם לא טענתי את זה. נכון, אני לא מכחיש את העבודה שאני לא מתעניין ולא מבין בשקל בבולים, אבל לא, את זה מעולם לא אמרתי. אודה לך אם תצטט את הודעתי המדוייקת. אה שכחתי, אתה לא יכול.

תמיר1991

New member
אני באמת לא יכול:

זה בתיבת המסרים שלי, וכשחסמתי אותך שם, כל המסרים שלי ממך נמחקו. אני משוכנע שזה היה גם בפורום. תמיר.

למעלה