למנהל

qet1

New member
אין לי נתונים מדוייקים

אבל ההבדל למיטב ידיעתי הוא משמעותי ביותר תחשוב על זה שאם ההיח רק הבנות שנמצאות ב 4% העליונים באוכלוסיה מבחינת רמתן במתמטיקה הולכות ל 5 יח"ל, אבל הבנים שהולכים ל 5 יחידות הם ה20% העליונים מבחינת רמתם במתמטיקה....האם יש אפשרות בכלל שהבנות לא יוציאו ציונים טובים יותר בממוצא?

symptoms

New member
אמממממ../images/Emo59.gif

למעשה זה בכלל לא נכון, וזכור לי שקראתי לפני כמה זמן שכמות הבנות שהולכת לחמש יחידות גדולה מכמות הבנים שהולכת לחמש יחידות מתמטיקה. גם ממוצע הציונים של הבנות יותר גבוה. (ואני לא מדברת על הכיתה שלי, אלא על מדגם שהיה בעיתון). בקשר לפיזיקה זה נכון שבאופן עקרוני יש יותר בנים במגמה הזאת, אבל הפער הולך ומצטמצם, וגם שם הבנות מוציאות ציונים יותר טובים. במחשבים הפער בין הבנים לבנות מבחינת הכמות הוא כבר ענק. רעות

atheist22

New member
אין מרצות באוניברסיטה?

איפה אתה חי? אצלינו בקורסים המתמטיים היו הרבה יותר מרצות מאשר מרצים. משום מה אבל התופעה הייתה מוגבלת למתמטיקה. בקורסים פיזיקליים והנדסיים לא הייתה ולו מרצה אשה אחת. היו לנו אבל איזה שתי מתרגלות בקורסים הנדסיים. אני חייב להגיד אגב שבזמני לפחות אחוז הבנות בהנדסת חשמל היה אפסי, מה שהיה די מצער. אגב התחום שבו הכי פחות שמעתי על נשים הוא פיזיקה תיאורטית. למעשה כשאני חושב על זה, אני לא מצליח להיזכר ולו במקרה אחד שאני מכיר של אשה שעוסקת או עסקה בפיזיקה תיאורטית.

2_be

New member
דווקא המצב בחשמל השתפר

יש אצלנו 2 פרופסריות בפקולטה כשאחת מהן היא גם המדענית הראשית של משרד המדע... ויש גם כמה ד"ר-יות עד כמה שזכור לי ולא מעט מתרגלות.

Levos

New member
יש לי מרצה אישה לג'אווה,

וללא קשר, אני לומד ביולוגיה והתפלאתי מאד לראות שיש פי שלושה בנות מאשר בנים בחוג בביולוגיה. לא שאני מתלונן, פשוט מוזר... לא שמתי לב להבדל מהותי בין סיגנון הלימוד של פיזיקה לעומת ביולוגיה. מן הסתם פיזיקה היא מדע מדוייק יותר, אבל ההבדל לא כזה גדול כדי להסביר את ההבדלים במינים בין החודים. ובמדעי המחשב מספר הבנות ממש זעום.

vvizard

New member
זה עניין תרבותי

לדעתי זה הרבה יותר עניין של תרבות ואופנה אשר מושפעים עדיין מההפליה בעבר. מה הקשר בין חוכמה לבין אם אתה במגמה ריאלית או עיונית??? על מה אתה מדבר? בנות יעדיפו ללכת למגמה שהחברות שלהן הולכות לשם גם כן והחברות ילכו למגמה שכבר יש שם הרבה בנות משכבה קודמת ויחששו להיות במיעוט בחברה גברית. כך גם בהמשך החיים. לכן שינוים כאלה לוקחים זמן. אבל תמיד יהיו כאן אופנות ו"טרנדים" כמו בכל תחום, במיוחד עם מדברים על מתבגרים/ות.

ailag

New member
שוב

אם כל הבנות סביבי ישחקו בברבי וכשיגדלו ילכו ללמוד ספרות, יהיה לי קשה לשחק ברובוטריקים וללמוד פיזיקה. לחץ חברתי משפיע, ועדיין יש מצב שבו הורים מעודדים את בנותיהם לשחק בברבי וכו' (השלם כאן את שאר תיאור התופעה, זה ארוך מדי) לכן אתה רואה פחות פרופסוריות לפיזיקה. לכן יש יותר בנים במגמה הריאלית. האם, בעולם שוויוני לגמרי, באמת חצי מהמגמה הריאלית (בקירוב) יהיו בנות? אין שום דרך לדעת, כי החברה שלנו לא שוויונית. אפילו אנשים פמיניסטים שדוגלים בשוויון עדיין חושבים על זה ובלי לשים לב מזכירים לילדים שלהם סטריאוטיפים - או דוקא דוחפים לילדים אפליה מתקנת, דבר שעדיין מלמד אותם שיש אפליה. לדעתי, בעולם שוויוני, חצי מכל מגמה יהיו בנות וחצי בנים. אני לא רואה הבדל מנטלי מולד בינינו. אגב, לפני כמה זמן היה ב"חמודי" (קומיקס) בעיתון הארץ, העיר, מה שזה לא יהיה.. אישה שחורה שמחזיקה כלב עוברת על פני הילד ואמא שלו, והילד צועק: אמא! היא .. היא .. והאמא משתיקה: לא מדברים ככה על אנשים אחרים! לא יפה להצביע כי צבע העור של האדם שונה! והילד ממשיך: אמא! היא.. היא.. מחזיקה כלב! רק מראה כמה אפליה (בכלל) קיימת בלי שנשים לב.

סוף סוף מסכימים איתי

לדעתי זה בגלל החינוך מגיל צעיר בנים משחקים עם מכוניות ודברים טכנים כאלה (מכוניות על שלט וכאלה) בנות משחקות בברבי שזה מפתח את הרגשות ולא את המוח גם בתור בן אני זוכר שהייתי קטן , הייתי אוהב לפרק מכוניות קטנות ולחבר חלקים עם אחרות וכל מניי כאלה שטויות זה כיאלו מחנכים את הבנים לפיסיקה ובנות לספרות

x8

New member
זה גם כי בחברה מקובל ככה שבנות

הולכות להומני ובנים לריאלי(במיוחד מתמטיקה,פיסיקה,מחשבים וגם כימיה). למה, ביולוגיה לא ריאלי? זה מקצוע ריאלי ומדעי כמו האחרים ולא קשה פחות לדעתי! בעבר, השוביניזם חגג, המין הזכרי היה שלט יותר בתחומים הריאלים ואילו התחום ההומני היה לנחלת המין השני "הנחות". וכנראה שזה השאיר משקעים שנעלמים ויעלמו עם השנים. אצלנו למשל: עיוני- יש חצי חצי מחשבים - רק בנים פיסיקה - הרוב בנים ביוטכנולוגיה (ביולוגיה וכימיה) - חצי חצי פסיכולוגיה - הרבה בנות ספרות - יותר בנות מבנים, אבל לא עד כדי כך קצת

ailag

New member
-=-=-=-

אוקיי, אז איך זה משתלב עם: "בנות לא ממש נהנות מפיסיקה ומתמטיקה וכאלה"? אתה טענת שזה עניין שטבוע בנו, ועכשיו אתה טוען שזה נלמד?

לא לא

התכוונתי שבנות מבוגרות לא כאלו שנולדו מבוגרות כאלו שעברו את גיל 16 וכמובן את שטיפת המוח של החברה החינוך בבית של ה"ברבי" ובובות וכאלה יכול להיות שבגלל שכל כך הרבה זמן בנות הודחקו מהמקצוע (דיי הרבה זמן , מאז יוון העתיקה אם לא לפני) זה כבר התחיל להיות בגנים , את זה אני לא יודע אני לא מבין בנושא פשוט העלתי עובדה , שאני רואה שהרבה הוכיחו גם ממקום לימודיהם בנות "אוהבות" אומני וביולוגיה ובנים "אוהבים" ריאלי למרות שלא מעט סופרים הם בנים, אבל הרוב זה ככה

symptoms

New member
אני יכולה להגיד לך../images/Emo59.gif

שאני בת ואני שונאת מקצועות הומניים, ואני ככה מאז שנולדתי, תמיד הייתי יותר חזקה במקצועות הריאלים, אז אתה די יכול להוריד את העניין שזה בגנים. כי זה לא. זה הכול עניין חברתי וזהו. רעות

טנקר

New member
לא היא לא -נו באמת...

לא נסחפתם קצת,אפילו מחקרים שנערכים מאז שחר ההיסטוריה לא מתיימרים להגיע למסקנות מרחיקות לכת אז לקחת את המושכות לידיים על סמך "עובדות" שאפילו חוקי מרפי נראים כבעלי ביסוס מושרש,לידם

למעלה