למנהל

ממממ הנה

בבית ספר שלי ודוקא ברוב התיכונים זה כך : מסמ"ת - מסלול מתמטי (ללמוד עד המוות) מב"ט - מסלול טכנולוגי (בגרות פשוטה 3 אנגלית 3 מתמטיקה וקצת מחשבים וכאלה) מב"ר -מסלול ריאלי (בגרות מינימלית אך מלאה) עיוני- ריגילים , פשוטים העם לומדים תושב"ע וכל מני שטויות מדעי- המצאה של בית ספר שלי הם לומדים ביולוגיה ויש מופת- מקבץ יצורים מוזרים שנהנים ללמוד יותר , לך תבין (אצלנו קוראים להם כיתה טיפולית
)

x8

New member
שמעתי גם על טכנולוגית מידע

שזה נראה לי מגמת מחשבים מורחבת... עם פיסיקה או מקצוע ריאלי אחר

ailag

New member
-=-=-=-

- קודם כל, אי אפשר להכליל מדוגמה אחת על הכל. אני אוהבת פיזיקה, זה אומר שכל הבנות אוהבות פיזיקה? - שנית, מה זאת אומרת "לא נהנות מ.."? אנחנו לא גומרות ואתם כן? מה בדיוק בגנטיקה גורם לאדם ללמוד משהו שהוא לא אוהב, ואיך זה קשור לשני כרומוזומי X? - חלק גדול מאוד מהסיבה שבנות נמצאות פחות במדעים הוא דוקא הלחץ החברתי. אתה בן 17, אתה בטוח מכיר את העניין באופן יומיומי. עכשיו, אם הורים מלמדים את הבן שלהם לאהוב פיזיקה ואת הבת שלהם לא, היא תתבייש ללכת לפיזיקה. אם היא רואה שיש רק בנים בפיזיקה, היא תרגיש מוזר. כך היה לי למשל בכיתה י"א-י"ב, כאשר הייתי הבת היחידה שלמדה פיזיקה (היו עוד 5 בנים, למרות שנדמה לי שרק 3 עברו את הבגרות) . הם דיברו על הנושאים שלהם והציקו לי, ואני נשארתי בצד - איזו מין מוטיבציה זו כדי להפוך אותי לפיזיקאית? (חוץ מזה, לא היה לי עם מי ללמוד כשהיו איתי בכיתה רק עוד חמישה בנים אינפנטילים ושוביניסטים. אבל אני משערת שלא כולם ככה
) ואם כבר אנחנו עושים סקרים, יש די הרבה בנות (יחסית למה שחששתי לפחות) בפיזיקה אצלנו. עובדה. נ.ב. חות מזה, כל הטיעונים שנאמרו בדעה שדומה לשלי היו טובים, אז רציתי לומר
למי שכתב :)

Ekrembo

New member
אולי בזמנך...

אבל הבנות של היום(חטיבת ביניים\תיכון) עולות על הבנים פי כמה וכמה. אני בן

מה בזמני ????? אני בן 17 !!!!!!

אני בכיתה י"ב ואני מכיר הרבה כיתות מתחתי הבנות תמיד עוברות ממס"ד למדעי בנות שמסיימות מסמ"ד לא יעדיפו תחום טכנולוגי אלא יותר רפואה

vvizard

New member
מתוך ניסיון...

ממה שראיתי כמות הבנות בפקולטה למתמטיקה בטכניון בדרך כלל מתקרב ל50% ואף יותר. נכון שבפיסיקה המצב יותר גרוע (אני לא יודע איך עכשיו). בכלל נדמה לי שיחס בנות/בנים בטכניון היום היא בערך 50/50. זה לא מתיישב עם התאוריה שלך.

2_be

New member
תתפלא, אבל

יש בנות שלומדות חשמל באוניברסיטה ואפילו (אבוי
) הנדסת חשמל ואלקטרוניקה8-|

אומפופו

New member
עד המאה ה-20

לא נתנו לנשים להשתתף בעבודות מחקר. בכלל התיחסו לכולן כאל היסטריות ולא ממש החשיבו את דעתן. נשים שכן התעסקו במקצועות ריאלים, עשו זאת לרוב בסתר או תחת שמות בדויים או שזה עלה להן הרבה בחייהן האישיים. זה יכול הלסביר לך למה אין שמות של מדעניות מפורסמות, כמו גלילאו, פיתגורס וכד'. מעבר לכך יתכן שבגדול לנשים יש פחות "חוש ריאלי" מלגברים, אבל זה לא מצדיק את נימת הזלזול המעצבנת שלך. עם כמות טעויות הכתיב שלך, לא הייתי צוחק על אחרים. נראה לי מוזר שאתה בן 17 כי סגנון כתיבתך מתאים לגיל 10. אני מכיר הרבה נשים (גם בפורום) ש"לא רואות אותך ממטר" בענינים ריאלים וכד'.

טוב נו

דיי אל תתרגשי , את פשוט פמיניסטית (ומאוד עצבנית) אני לא ניסיתי להעליב אף אחד אני עברתי על כל ההודעות שלי כרגע ולא מצאתי אף לא משפט מעליב אחד אחרים פשוט סתרו את הטענה שלי וזהו אבל את חייבת להתרגש , לא יכולה להגיב נורמלי. ובקשר לשגיעות הכתיב , זה כי אני מקליד דיי מהר ואני משאר שפורום על מדע יוכל להסתדר עם כמה שגיעות, את היחידה שמתלוננת. וכמו שQET1 אמר בני אדם צריכים לראות את האות הראשונה והאחרונה של המילה והם מבינים מתוך הקשר את המילה אם את לא מבינה אז את ... (תביני את ההמשך לבד) וקיצור לא ניסיתי להעליב אותך פשוט נאלצתי לרסן אותך אחריי שסתם כך החלטת להעליב אותי על הכתיבה שלי ועל שגיעות כתיב. ולשאר הפורום, יכול להיות שאני טועה פשוט אצלי בבית ספר זה ככה בכיתות ריאליות אין בנות (כמעט), אולי במוסדות אחרים אחרת הייתי צריך לקחת לשיקול יותר ממוסד אחד טעות שלי

2_be

New member
לא יכולתי להתאפק, אבל

אם כבר..אז מדובר בפמיניסט

vvizard

New member
../images/Emo4.gif

"... בני אדם צריכים לראות את האות הראשונה והאחרונה של המילה והם מבינים מתוך הקשר את המילה אם את לא מבינה אז את ... " לא בן אדם?

ailag

New member
ההצהרה שלך

היתה מספיק מזלזלת. או שהיא נבעה מבורות. אחד משניהם, אתה תבחר. ומה פירוש המשפט "את פשוט פמיניסטית עצבנית .." ? האם הכל בסדר כי היא (הוא..) סתם פמיניסטית? כאילו פמיניזם זה דבר רע..

2_be

New member
תירוצים, תירוצים../images/Emo3.gif

אבל "בנות לא ממש נהנות מפיסיקה ומתמטיקה"???
תתפלא, אבל יש כאלה שכן.. ולא כ"כ מעט כמו שזה נראה... סקר טווח הגילאים היה בדיוק הסקר הקודם..

שאלה חדשה

זה שאלה חדשה , ואני מבקש תרסנו את עצמכם אף אחד לא מנסה להעליב אם אתם מבינים העלבה מההודעה אני מתנצל מראש פשוט אני רגיל לכתוב באופן ישיר כדי לא ללכת מסביב תיגידו האם זה נכון שלרוב בנים מקבלים יותר מבנות בפסיכומטרי ? כי אני אומר את זה על סמך ממש אבל ממש הרבה אנשים שעשו פסיכומטרי ואני מכיר אותם אני לא אומר שאין בנות לא חכמות אני בממוצע , ואני לא מתיימר להיות חכם אני לא הגעתי ל700 יש לי 685 והמדריכה שלי בקורס 726 והיא יותר חכמה , (ואין לי בעיה להגיד את זה כי אני לא איזה מטורף) אבל באופן כללי מישהוא יכול לענות לי רציני כי פשוט הרבה דברים ביחד משתלבים (דברים שאני רואה מכיר) ומראה לי שבנים הולכים לריאלי ובנות לעיוני ועוד דבר למי שבבית ספר , שימו לב שאם הולכים לאונ' או הרצאות המרצים תמיד מרצים ולא מרצות , ומלא דוגמאות אחרות ועוד פעם בבקשה אל תעלבו , גם את המנהל וגם הבחורה השניה שניסתה להעליב אותי בכל דרך אפשרית

amirle

New member
הממ.. בנות טובות* יותר מבנים

גם במתמטיקה.. נראה לי שגם בשאר המקצועות, אז לא יודע אם זה אומר משהו, אבל זה בהחלט סותר את הטענה שלך שבנים יותר טובים במקצועות הריאלים בקשר לפסיכומטרי- קשה לי מאוד להאמין שזה נכון, אבל אני לא מכיר מספיק ציונים בשביל לדעת בכל מקרה, בנושא כזה "רגיש" הייתי מציע לך לעבור על הניסוח של ההודעות שלך, כי גם אם אתה לא מנסה לעצבן, ההודעות שלך קצת מרגיזות (אפילו שובניסט כמוני) *טובות= ציוני בגרות

מממ מנסח מחדש

אני לא מנסח מחדש אני אמרתי כבר , לא שאני לא רוצה אני לא יכול הציון שלי בהבעה שואף לאפס בגלל הנטיה להגיד דברים באופן ישיר באמת שאני לא מנסה להעליב פשוט אני מדבר ככה ועוד פעם אני מצטער אם מישהוא נעלב הנה נזכרתי במשהוא , אני כמו הזה מנפלאות התבונה , כשהוא רצה להתחיל עם מישהיא אז הוא שאל אותה אם יש ברצונה להחליף איתו נוזלים. אני גם ככה אני שואל ישיר (כמובן לא עד כדי כך)

qet1

New member
רק אם לא מתחשבים ביחידות לימוד

כל הסטטסיטיקות שבנות יותר טובות מבנים בבגרויות במתמטיקה הן מגמתיות מאוד. כי הן מתחשבות אך ורק בציונים ולא ביח"ל. הן מתעלמות לחלוטין מהאחוז הנמוך (מאוד) של בנות ב 5 יח"ל יחסית לבנים.

amirle

New member
יכול להיות, אבל לא צריך להגזים

הבנות מקבלות ציונים טובים יותר גם ב3, גם ב4 וגם ב5 יחידות, וההבדל בין אחוז הבנים לאחוז הבנות שעושים 5 יחידות לא כל כך גבוה.. אבל יש בזה משהו

למעלה