אני אגיד לך מה הבעיה האמיתית
לתת עצות זה לא חכמה. זה בחינם, וכל אחד יכול. בדרך כלל המייעץ, גם אם הוא לא מרוויח כסף, מקבל משהו מהנתינה שלו. יכול להיות שאבחנת הדיכאון שלך תמיד נכונה. התגובות, 'כבר ניסינו', מלמדות שזה לא עבד. על זה אתה עונה משהו כמו, זה לא עובד כי את/ה (הנועץ/ת) מתנגד עקרונית. ואז אתה מביא דוגמאות להמחשה מעולם הרפואה. (שוב, אני מדברת על צורת הניסוח והדיון שלך בעמוד האחרון, לא לפני כן, כי לפני כן לא ראיתי). כאן הבעיה האמיתית מתחלקת לשתיים: אחת, לך תמצא טיפול 'הולם' במסגרות הקיימות. טיפול נפשי הוא דבר יקר, במיוחד אם המטפל מוסמך לרשום כדורים. אם הוא לא יקר, הוא נעשה דרך מסגרות מסובסדות, ואז הוא, ברוב המקרים, לא מתאים. המסגרות המסובסדות מכילות רק את מי שלא מתפקד בכלל, ולא את מי שהתפקוד שלו לקוי או מופרע. זה סוג של מלכוד 22, ואתה שולח את זה שאומר לך שהוא לא משוגע, אל לב המלכוד. שתיים, גם הרפואה עצמה, זאת שפותרת בעיות פיזיות ולא נפשיות (למרות שאנחנו יודעים כבר שבעיות נפשיות יש להן נראות פיזית) - גם היא לוקה באותם כשלים. הרבה פעמים דבר שאין לו תרופה גם אין לו אבחון. הרבה פעמים, למשל, אם אתה רוצה לטפל בעצמך בצורה 'אלטרנטיבית' (לקחת צמחים, תזונה ותוספי מזון שהוכחו מדעית כיעילים לבעיות מסויימות), קשה לך להגיע לאבחון המתאים, כי הרופאים (ה'קונבנציונליים') מאבחנים על פי התרופות שיש להם להציע. אותו הדבר קורה בתחום הנפשי - אם רופא קופת חולים יודע שיש תור מכאן ועד עוד חמש שנים לשיחות עם פסיכולוג או פסיכיאטר, הוא ירשום כדורים. או יפנה למישהו שירשום כדורים. ואז זאת הופכת להיות הדרך הקלה, דרכה של היען שטומנת ראשה בחול, ולא הצורה שבה מתמודד עם המצב המתלונן (הנועץ). אני מניחה שאתה יודע שאלו הם פני הדברים ואתה אומר, בסדר, אין טעם לשבת ולהפנות אצבע מאשימה למקומות שקשה לפתור. יותר קל לפתור בעיות ברמת הפרט מאשר ברמת הכלל, ולהגיד לפרט שילך בדרך שמכתיב הכלל. להגיד שהוא לא מנסה ולא מתאמץ מספיק. רק שלא תמיד זה נכון. יש הרבה מאוד אנשים שמתאמצים ומנסים ובכל זאת לא מצליחים, פשוט כי אין להם ליווי מתאים, או הדרכה. ואז הם מגיעים לכאן. לי יצא להכיר הרבה אנשים שלקחו כדורים לבעיות נפשיות. לחלקם הכדורים עזרו ולחלקם לא. באופן די גורף אני יכולה להגיד, שהכדורים עזרו למי שבנוסף להם קיבל עזרה של שיחות וליווי אנושי די צמוד, ואמין. ככה שהכדורים, כשלעצמם, לא פותרים כלום בלי תוספת. והתוספת הזאת היא עניין יקר, והרבה פעמים תלויה ברצון טוב ויכולת כלכלית של מישהו בסביבה של הנועץ. ובדרך כלל זאת הבעיה - שאין שם רצון טוב ו/או יכולת כלכלית. זאת הסיבה שמישהו פונה לפורומים כאן, ברשת, ולא הולך בדרך הישירה והפשוטה והקלה אליה אתה מפנה.