צ'טערת... תודה אבל לא תודה!
יש לי סיבות טובות למה לאמר לא תודה. לא מאמינה מנסיוני ומניסיונם של אחרים, ולא בהקשר של טיקים בהכרח גם לדברים אחרים כמו למשל ADHD שם השרלטנות עצומה ורבה וכל דכפין יתי ויציע מזור אולטימטיבי לבעיית ההיפריות והקשב ויבטיח לגמול את הילד מייסוריו ורק יכניס אותו ואת הוריו ליותר ייסורים וסבל. חור בכיס ובלב. לקחת תמצית כלשהיא שדוללה במיליוני מיליוניות של רמות הדילולים שאין כל זכר בין החומר המקורי לבין מה שיש בתוך האמפולה /טינקטורה , ולצפות שהיא תהיה פוטנטית, מלשון Potent כשכל מחקר שנערך עד היום בנדון (ונערכו)הפריך כל תועלת מהומיאופטיה. טוב... אולי פרט ל... תועלת הכי גדולה שאף מדע לא יוכל להתכחש לה, וזו יכולתו הנעלה של המטופל לסייע לעצמו להחלים רק מתוך אמונה, מה שנקרא אוטוסוגסטיה. ואם זו השפעת ההומיאופטיה וכל המים של הבאבא סאלי האלה- אזי אשרי המאמין- אלא שניתן להשיג זאת בחינם ולא לשלם ע"כ מאות שקלים... אלא אם כן רוצים את "ברכת הרב" שבאה יחד עם המים. אני מבינה שאתה עדיין סטודנט ולומד זאת, עם כל הכבוד- ויש כבוד. אני מצטערת על הבוטות, אך קצת קצתי בכל הניסיונות הללו בפורומים של מטפלים אלטרנטיביים שמנסים למכור מרכולתם לציבור תועה הנכנס לקבלת תמיכה ולעתים הולך שולל ומבזבז זמן וכסףך יקר על הבטחות בלתי מבוססות ומוכחות ונגרמת לו המון עוגמת נפש. מה גם שבגילך הכה צעיר, ויש המון מטפלים כמוך שלומדים וקוראים לעצמם מטפלים אך באמת עם כל הכבוד איני חושבת שיש לכם רוחב יריעה מספיק עמוק מבחינה אקדמית לימודית על מנת להבין את כל ההפרעות האפשריות גופניות ונפשיות כדי להתיימד להתאים להן את ה"רמדי האחד והיחיד" - בוא נסכים עם זה, שאילו היה כזה one remedy - מישהו היה כבר רושם עליו פטנט ורץ למועמדות לפרס נובל כבר מזמן... מה שאנו רואים יותר בתדירות זה עוד ועוד מטופלים שמדווחים שנאדה- כוסות רוח למת... או מטופלים שאפקט האוטוסוגסטיה החזיק אותם מס' חודשים ואז אבוי ואבוי המצב התדרדר עד מאוד וחזר לקדמותו, או שרואים מטפלים שטוענים שפשוט "נתאזר בסבלנות", כמו הדר' הזה שהתראיין לא מזמן בערוץ 2 בתוכנית על הריטלין, דר' זמיר אילן, מישהו ראה? היה על זה דיון רחב יריעה ורווי כעסים בפורומים, הוא עצמו נכנס לפורומים ועשה יותר בושות לעצמו ולמה שהוא קורא המוניטין שלו, ממה שכל אחד אחר יכול היה לעשות לו! בקצרה... המטפל, בראותו שהטיפול שלו לא צלח, האם יבוא ויחזיר לנו כספנו ויישלח אותנו לרופא קונבנציונאלי? לא! הוא יטען שלא הגיע עדיין לרמדי המתאים וישכנע את המטופל או הורי הילד להמשיך ולהמשיך ובדרך אובד זמן יקר של אי טיפול ועמו נזקים בלתי הפיכים רבים.